95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Sanyix
    Végülis tricikli hátul lánctalpakkal, meg pár fémlappal :) érdekesen néz ki :\
  • Zsolo007
    Hmmm, érdekes...Kíváncsi vagyok mit mond erre Cifu.
  • katz
    Lefotoztam az kért cikket, sztem egész olvasható, ha vaki még sem boldogulna vele, jelezze.
    A mellékelt képek a második verzióról:
    A cikk oldalai:
    01
    02
    03 (ezen van a Caterpillaros kép is)
    04
  • I.C.ram
    Néztem lexikonokban, de sajna a Révai-ban, ami nekem van, még Ferenc Ferdinánd halála sincs benne, 1914-es kiadás, neten kerestem, de semmi. Sajnos az első vhból nem sok anyag maradt meg. Bezzeg a 2. vhból rengeteg, kép, hang, videó.
  • katz
    Nekem megvan. Scannerem nincs, de meglátomm mit tudok kezdeni egy digitális fényképezővel, és leirom röviden a cikk lényegét.
  • I.C.ram
    Kikéne már deríteni a dolgokat, mert már nagyon izgat :P
  • f2d
    Köszi a jótanácsokat, megrendeltem.
  • [NST]Cifu
    Szerintem mindenképpen érdemes megvenni, sajnos kevés a minőségi, HT-vel foglalkozó magyar nyelvű könyv, de ez mindenképpen közéjük tartozik.
  • Seaweed
    Hat kb ugy 92-ig biztos hiteles! azota meg olyan sok minden nem tortent fegyverzetek teren (max uj fejlesztesek), Bill Gunston neve meg igencsak elismert a temaban...sok olyan fegyverzet is benne van amirol ma mar nem lehet sehol olvasni, mert idokozben kivontak a hadrendbol!
    A haromesfelezer pezetat neked kell meggondolnod, mert ujkoraban 2800-ert vettem, de mindenkepp "kotelezo darab" a konyv, a temaval foglalkozoknak!
  • f2d
    Köszi a linket, szerinted érdemes megvenni. 10 éve adták ki, ez azt jelenti, hogy legalább 20 éves dolgok vannak benne.
  • [NST]Cifu
    Ugyan nem nekem szólt, de az adott könyvet vagy 10 éve adta ki a Zrinyi könyvkiadó, én valamikor '97 körül vettem meg. ;)
  • Seaweed
    Hat eleg regen vettem! 1995-os kiadasu..szal sejtheted!

Amugy megveheted itt...raadasul van is "raktaron"....
    (jo ceg! nagyon sok konyvet rendeltem mar toluk! megbizhatoak, gyorsak, jo a webshop is)
  • f2d
    Hól és mikor vetted ezt a könyvet? Jópár éve én is láttam, de nem volt nálam annyi pénz, hogy megvegyem, és azóta hiába keresem sehol nemtalálom.
  • [NST]Cifu
    Ha meglenne, egyszerűbb lenne az élet, de nincs meg.

Mindenestre már alapból megkérdőjelezi a hitelességét, hogy ott található a hibás aláírással a kép!
  • Ren
    A Haditechnikás cikk nincs meg senkinek? Ha nem akarja/tudja beszkennelni, legalább leírhatná röviden, hogy mi van benne.
  • [NST]Cifu
    Ami biztos: a kép egy amerikai harckocsit ábrázol, és nem Monarchia-bélit.

Amit én csak feltételezek: elég érdekes, hogy csak egy forrás van a Lipták-harckocsiról, és sem itthon, sem külföldön nem említik sehol (még az osztrákok sem), így én arra tippelek, hogy kacsa az egész, beleértve a Ferenc Ferdinánd féle történetet is.
  • I.C.ram
    Van már valami fejlemény a "Lipták-féle harckocsi"ról? Most akkor ki mond igazat?
  • Seaweed
    Nos mivel ez egy eleg regi hsz, es teljesen mas apropojan kerult a kezembe Bill Gunston: Korszeru Harci repulogepek fegyverzete cimu konyve, de az idevago cikk tanulsagos lehet ezen hozzaszolassal szemben!
    Ezert beidezem a hsz-t!:

"Pedig, amennyiben követted a linket, a hordozóeszközök közt szerepel az F-7. Ráadásul igencsak "hasonlít" rá. Egyébként, ismeretim szerint ezt is lemásolták a kínaiak. A pakisztániak pedig az F-16-kal rendszeresítették. (Export AIM-9L: -9N - NATO országok részére, -9P NATO-n kívüliek számára (lehet pont Pakisztán nevéből ered a típusjel))"

Erre nincs is mit mondanom! Eleg lelolvasni az alabbi ket scannelt oldalt!
    (klikk a kepekre a dokumentumokert)

Ez alapjan en AIM-9E-re tippelek igy utolag! (Hisz a tema elevult, es nem is kivanom felhanytorgatni! Csak ugyerzem erdemes tisztaba tenni a dolgokat!)
  • Seaweed
    "Alacsony kapacitasu gyartosor" ?
  • 42nd Intruder
    Ok köszi! :)
  • [NST]Cifu
    Nemrég befejeződött az USMC átvétel elötti utolsó tesztje, és elfogadták az MV-22 rendszerbe állítását. Ez azonban még nem tökéletes állapot, mert a batch 1-es gépek (amelyből már vagy kéttucat elkészült) hidraulika rendszere a vizsgálat szerint gyenge, a gyakrab és alaposabb átvizsgálások előírása mellett a gyártó utólag kicseréli a legkritikusabb vezetékeket, de a teljes vezetékcserét nem válalja. A batch 2 szériától már az új, erősebb hidraulika vezetékkel készítik a gépeket - de ezek csak 2006-tól fognak átatásra kerülni. Az USMC eredetileg azt szerette volna, ha csak a batch 2-től veszi át a gépeket, akár azon az áron is, hogy 2006 elött nem lesz rendszerben a gép. Azonban a Pentagon kiharcolta, hogy minél hamarabb rendszerbe állhason a gép.

Eddig 33db gépet adtak át az első (alacsony sebességű) gyártási szériából (hülyén hangzik, de az eredeti low-rate initial production nehezen magyarítható), ebből 26db MV-22 és 7db CV-22. Attól függetlenöl, hogy hivatalosan már rendszerben áll, még nem minősülnek bevethetőnek a gépek, az USMC (MV-22) esetén 2006 vagy 2007, az USAF (CV-22) esetén 2007 az US NAVY (HV-22) esetén pedig 2008-tól várható, hogy bevethetőnek minősítik majd őket.
  • Bucser
    Nálunk is lement 9 széria:) Amcsiban most csinálják a 11-est. A 10-es már rég megnézhető:)
  • Thanatos
    ő csak anyit modnott hogy mw-k ben ez a gaus ágyú és gyk tányleg ez :) aki ismeri emchwarriorok világát az tudja miről beszél :D
  • Thanatos
    műproblémák leginkább szvsz :D minte bármelyik ilyen jogászosdiban ;PPP

meg engem az zavar hogy azért ebből is árad rendesen a propaganda bűze (még akkor is amikor úgytünik hogy nem vet jó fényt amcsikra) bár az miből nem mondjuk :) asuért ha oda van épp tv kapcsolva ált énis emgnézem :)
  • Cat #11899
    ennél sokkal nagyobb teljesítményüek is vannak, pl. a meteorbecsapodásokat úgy vizsgálják hogy szuperfinom homokba 20e km/h sebességgel műanyagkorongokat lőnek
    ezek révén tudunk ma már kráterekből következtetni a becsapodott dolgok méretére, anyagára és sebességére
  • Cat #11898
    érdekes problémák vannak benne, persze a hadsereg és a jogászkodás csak háttér
  • Zsolo007
    A cikkből:
    és az elektromagnetikus sínágyú. Amely úgy működik, mint egy síkba kiterített villanymotor, s a lövedéket 0,2 másodperc alatt ötszörös hangsebességre gyorsítva, 250 mérföldes (450 kilométer) távolságra képes célba juttatni.

Ezt a fegyvert hivják Mechwarriorban Gauss ágyúnak :) ez tetszik :))
  • Seaweed
    hat nekem aztan mondhatod...bevallom soha nem nezem..most is csak veletlen lattam meg es neztem...
  • Cat #11895
    csak sajna ezek már ismétlések :/
    amcsiban ugyemlékszem 9 széria ment le
  • Cat #11894
    Sci-fi-be illő flottát fejleszt az amerikai haditengerészet
  • kiskorúbézoltán #11893
    OFF

Még jó , hogy bepakoltak 6 köbméter képet a két típusról és csak most tűnt fel ... Bár ha jobban belegondolok szvsz csak szopatod itt a népet a hülyeségeddel . Kár ezért a fórumért .

ON
  • Sanyix
  • Seaweed
    Lassan talan hivatalosan is szolgalatba all..
  • Seaweed
  • 42nd Intruder
    Jaja MV-22 Osprey rulez
    Tényleg mostanában hogy áll a fejlesztése? Mikor legutóbb hallottam róla egy baleset kivizsgálása után adtak neki még 1 esélyt... azóta valami érdemleges infó?
  • Sanyix
    ÁÁ megvan asszem aszittem, hogy a Prowler az A-7 és ezért tévesztettem össze az A-6 intruder-el :) de a prowler az EA-6
  • Seaweed
    Jo volt a mostani JAG!
  • 42nd Intruder
    Én már megse szólalok....
    De azért pár kép:
    1
    2
    3
    4
    5
    6
  • Sanyix