95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    "Sajat panceljatol robban fel"? :|
  • Seaweed
  • [NST]Cifu
    Az Index-ről:

Lezuhant egy orosz vadászgép
    szeptember 5. 18:27
    [MTI]
    Lezuhant egy orosz vadászgép hétfőn gyakorlatozás közben az Atlanti-óceán északi része felett, a pilóta szerencsésen túlélte a balesetet. A Szu-33-as vadászrepülőgép a Kuznyecov Admirális repülőgéphordozó fedélzetén készült leszállni, amikor a baleset történt. A pilóta katapultált, és rövid idő alatt kimentették. A repülőgép elsüllyedt.

Egy Szu-27K-val kevesebb...
  • [NST]Cifu
    A metalstorm meg hihetettlen, de dolgozik gőzerővel...
    Az Ausztráloknál az Advanced Individual Combat Weapon (AICW) keretében azt vizslatják, hogy a Steyr AUG (a rendszeresített kézifegyverük) fölé szerelt 40mm-es metalstorm gránátvető mennyire váltja be a reményeket (az M203-al állítólag nem túl elégedettek).

[center]
    Ausztál katona AICW-vel.
  • [NST]Cifu
    Az utolsó képen pedig az is látszik, hogy "át lehet nézni" a BTR-en.

Mondjuk megnézném, hogy mit alkot vajon egy reaktív páncélzatú harcjármű esetén. Anno talán itt vetettem fel, hogy a thermobaric fegyverek csúnya dolgokat művelhetnek a reaktív páncélokkal, hiszen nagy területen fejtik ki a hatásuk...
  • kiskorúbézoltán #12280
    Az az örület , hogy a páncél egy kicsit befelé(!) hajlik a képeken (#12243 , #12275) ezért gondoltam , hogy kint robban pedig a gumik sértetlenek .
    A vákumhatás szívná be a lemezeket ?
  • [NST]Cifu
    Hehe, jó kis képek. :))
  • Cat #12278
    A "Squawk"-ok a U. S. Air Force pilótái által a földi műszaki személyzet számára feljegyzett problémák, amelyeket a következő repülésre ki kell javítaniuk. Néhány aktuális feljegyzett hiba és a karbantartó személyzet válaszfeljegyzései:

(P) = Probléma
    (M) = Megoldás

(P) A főfutó bal belső gumiköpenye majdnem cserére érett.
    (M) A főfutó bal belső gumiköpenye majdnem kicserélve.

(P) Teszt repülés OK, kivéve, hogy a landoló automatika igen durva.
    (M) Landoló automatika nincs a gépen.

(P) 2. sz motor üzemanyag fogyasztása magas.
    (M) 2. sz motor üzemanyag fogyasztása normális - 1. 3. és 4. motor üzemanyag-fogyasztása alacsony.

(P) Valami meglazult a műszerfalon.
    (M) Valami meghúzva a műszerfalon.

(P) A jobb főfutón olajszivárgásra utaló egyértelmű bizonyíték.
    (M) Bizonyíték eltüntetve.

(P) A DME hangereje hihetetlenül nagy.
    (M) A hangerő beállítva hihetőbb szintre.

(P) Robotpilóta magasságtartás üzemmódban 50m/perces süllyedést produkál.
    (M) Hibát a földön nem sikerült előidézni.

(P) IFF nem működik.
    (M) IFF soha nem működik OFF (kikapcsolt) állapotban.

(P) Gázkar rögzítő használatakor a gázkar beragad.
    (M) Ezért van.
  • kiskorúbézoltán #12277
    bennt=bent
  • kiskorúbézoltán #12276
    vola=volna
  • kiskorúbézoltán #12275
    Bazz , tényleg bemegy ! Valamit bűvölhettek a kumulatív fejjel , hogy nagy átmérőben üssön át (gondolom valami rövid fókusztávolságú motyó lehet) és be tudjon menni a tb töltet .

A toronykoszorún nyomja ki rendesen a lángot , aki bennt ült vola ...

A ruszkik tudnak valamit !
  • f2d
    Igen, ha tényleg full realsztikusra csinálnák, akkor nem sok értelme lenne a játéknak, pl egy F-15C ellen a vlóságban egy Mig-29A v Su-27 labdába se rug. Amúgyse lehet mindent lemodelezzni úgy ahogy a valóságban van (meghibásodások, orosz fegyvereknél kor, kiszámíthatatlan külső tényezők, időjárás, stb).
  • Seaweed
    Mondjak nyugi ;) ...dehat a fejlesztok tenyleg arra a bizonyos egyensulyra kell torekedni amit f2d vazolt.
  • Sanyix
    "nyavajognak nekik a nyugati paprikajancsik" na ilyenkor kéne nekik mondani, hogy qsojjanak el :D
  • f2d
    Valójában én is inkább a realitás felé hajlanék. Ám ha teljesen reálissá teszik a game-t, akkor teljesen játszhatatlan lesz. Megkell találni a fejlesztőknek az ideális egyensúlyt, hogy mindkét követelményt kitudják elégíteni (véleményem szerint ez sikerült [1.02]). Az szerintem nem baj, hogy a ny-i technikát is sokan szeretnék látni a játékban, legalább sokkal több repgép/fegyver kipróbálásának a lehetősége megadatik.
  • Seaweed
    Hat tudja a fene...azert eleg nagy nyomas van am igy is rajtuk..(bar ez elegge lockon topic tema..de leirom ide)..igy is nyavajognak nekik a nyugati paprikajancsik hogy igy F-15 igy-ugy' meg hogy igy AIM-120 meg ugy'...meg hogy realis legyen igy-meg-ugy'...nyavajogtak azert is hogy AE "nem letezik" akkor miert kell nekik "szembeszalniuk" vele....
    Nem egyszeru az orosz fejleszto elete :D
  • f2d
    Hát még ilyenről én se hallottam.
  • f2d
    Szerintem kár, hohy kivették ezt a lehetőséget. Legalább több fegyvert használhat az ember. Nemmindegy, ha úgyse valós esményeket dolgoz fel???
  • Sanyix
    Érdekes hányféle célpont ellen használják/akarják használni ezt a R-27-et... légi, földi, vizi célpontra, ritka az ilyen :)
  • Seaweed
    Jokerdes! Mert "van"? (Flanker 2.5-ben meg lehetett meg R-77-et is inditani Su-27-rol...aztan elkezdtek a realitasok fele kozeledni..)
  • [NST]Cifu
    De akkor miért került bele? ;)
  • Seaweed
    Igen ez az amit azert vettek ki lock on-bol az oroszeok mert soha nem allt rendszerben... (gondolom ok csak tudjak...)
  • [NST]Cifu
    Mondjuk ez érdekes: R-27AE
  • Seaweed
    Aham ertem ;) (azert elgondolkoztato hogy 90-ben megkaptak oket, es hogy hol tartott akkor meg a T-10K(7) program?!! Akkor realizalodott egyaltalan...szoval fentartasokkal...szerintem se kaptak soha ilyen fegyvert. )
  • [NST]Cifu
    Az oroszok szerint az R-27EM és AE még 1990-ben állt rendszerbe. Az akkori gépek közül talán csak a Szu-27K tudná indítani őket, de erre vonatkozólag én sem találtam semmit (ie.: valószinüleg sose kaptak ilyen rakétákat). Ráadásul az R-77 mellett aligha rughatott labdába ez a két változat, így nyilvánvalóan háttérbe szorultak.

De miután elvileg rendszerben vannak, külön említettem őket. :)
  • Seaweed
    Most atfutottam ez egyik orosz Su-27 tipuskonyvem, es abbol, es mashonnan is azt szurom le hogy hogy az R/ER es T/ET-n kivul nem all rendszerben mas a 27-esen.
    (Persze papiron lehet...vagy az uj modernizalt Szm-eken...bar oda meg RVV-AE-et felteteleznek.)
  • f2d
    Köszönöm a felvilágosítást.
    Már világos. Engem a "félaktív" szó zavart meg, úgy gondoltam, hogy a röppályának a felét így a másik felét úgy teszi meg.
  • [NST]Cifu
    Jövő vadászgépei I.
    Jövő vadászgépei II.

Ebből idézet:

A félaktív radarirányításnál a repülőgép radarja világítja meg a célt, a rakéta orrában pedig egy érzékelő van, amely a célról visszaverődő radarjeleket követi. E megoldás hátránya, hogy az indító repülőgépnek végig a célgép felé kell néznie, nem fordulhat el, nem manőverezhet.

Az aktív radarirányítású rakétáknak már egy saját radarkészülék van az orrában, de ettől még nem feltétlenül független az indító géptől, mivel ezek a kis méretű radarberendezések csak néhány, vagy jobb esetben néhány tíz kilométerről képesek befogni a célt. Vagyis ha nagyobb távolságból indítják, akkor az út első szakaszán valamilyen módon rá kell vezetni: például az indító gép radarjával követi a célt, és a rakétával rádióparancsok útján közli folyamatosan a cél irányát, és csak akkor fordulhat el a célról, ha a rakéta saját radarja már befogta a célt.

Az infravörös önirányítást általában viszonylag kis távolságra (mintegy 20 km-ig) használják, a félaktív radarirányítás esetén a maximális hatótávolság 40-70 km-ig kitolható, míg az aktív radarirányítású rakéták akár 100 km-nél is nagyobb hatótávolsággal rendelkezhetnek, de a már említett módon ekkor az első repülési szakaszban még parancsközlő módban repülnek.

Az R-27 család:

- R-27R a félaktív radarvezérlésűek alapváltozat (R-27R1 az exportváltozat jelölése)
    - R-27T infravörös önirányítású alapváltozat (R-27T1 az exportváltozat jelölése)
    - R-27ER új hajtóművet kapott, nagyobb hatótávolságú R-27R változat.
    - R-27ET új hajtóművet kapott, nagyobb hatótávolságú R-27R változat.

- R-27EM az ER/ET hajtóművével rendelkező, alacsonyan, közvetlen a tenger felszine felett közeledő hajó-elleni robotrepülőgép v. rakéta elleni változat a Szu-27K/Szu-33 számára.(hivatalosan rendszerben, gyakorlatilag nem tudom, hogy valóban bevethető állapotban van-e)
    - R-27AE aktív radaros önirányítású változat. (hivatalosan rendszerben, gyakorlatilag nem tudom, hogy valóban bevethető állapotban van-e)

- R-27P passzív radarral rendelkező "radargyilkos" változat. (fejlesztés alatt?)
    - R-27EP az R-27P új, nagyobb teljesítményű hajóművet kapott változata. (fejlesztés alatt?)
  • Seaweed
    En ugytudom hogy a becsapodasig a palyakorrekcios jeleket a geprol sugarrozat a raketanak.
    Az altipusok kozott a hatotav es es a fejresz a kulombseg. (R-es lokatoros T-s infra, EM is lokatros, de az mar nem felaktiv..ellenben rendszeresitve se lett (ha joltudom..de mingya megnezem szakirodalmaimban))
  • [NST]Cifu
    Lehet, hogy akkor a HEAT töltet csak "megnyitja" az utat a Thermobaric robbanótöltet ereje elött?
  • [NST]Cifu
    Azt tudom elképzelni, hogy esetleg a fő robbanótöltet a robbanóanyagot a lyukon keresztül "bespricceli", és így robban bent a töltet. Esetleg. Ez esetben a kérdés az, hogy bírja a robbanóanyag a pártized másodpercel korábban a kumulatív sugár által felhevített környezetett...

Ezeket találtam:
    Cikk az újabb eldobható orosz pct. eszközökről.
    A Bazalt weboldala.

Az RShG-1 az RPG-27 alapú, 105mm-es változat, az RShG-2 pedig az RPG-26 alapú, 72.5mm-es változat.
  • f2d
    Cifu a Flanker cikk második részében írod "félaktív radarirányítású közép-hatótávolságú R-27R "
    Az úgy működik, hogy lokátorral felderíti a célt, majd a lokátor befogja és egy bizonyos távolságig rávzeti a rakétát, majd egy jelzőfény mutatja, hogy a rakéta átvette a cél követését. Ekkor a lokátor elvesztheti a célt, mert elméletileg a rakéta így is találatot ér el. Esetleg másként? Az R-27-esek között mi a külömbség (ER/ET/EM)?
  • kiskorúbézoltán #12253
    Nekem a BTR-es képen is úgy tűnik mintha kint robbant volna a töltet .
  • kiskorúbézoltán #12252
    Hmm , ez honnan származik ? Azért kérdem mert egy kumulatív töltet túlságosan kicsi átmérőjű lyukat üt ahhoz , hogy azon keresztül valamit be lehessen nyomni ...
  • [NST]Cifu
    Az RPO-A egy módosulata, egy kis HEAT robbanófej van az elején, amely "megnyitja" az utat a fő, aeroszol-robbanótöltetnek (thermobaric). Így a könnyen páncélzott járművek, és kisebb védművek belsejében robbanhat fel a fő töltet, amely nagyobb kárt okozhat.
  • Seaweed
    ooo bocs "haditechnika?"
  • Seaweed
    jah...kisebb fennakadasok vannak...de megoldjuk (remelem)
  • [NST]Cifu
    Úgytünik Neuro és Seaweed keményen dolgozik az oldal megújítása ügyében, szóval a Bop lesz a régi-új oldal. ;)
  • kiskorúbézoltán #12247
    Reaktivnüe Sturmovüe Granati = Reaktív Roham(?) Gránát , szvsz nem kumulatív pct eszköz hanem valami bunker romboló szerűség , de ezt csak hasra mondom a képek alapján .
  • kiskorúbézoltán #12246
    RSG