95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Na,mondjuk ebben egyetértünk.. -
Nem akarok errol "csevegni" senkivel! Mert tudom hogy a velemenyem tulsagonsan radikalis e teren, es meg par paprikajancsit felidegesitenek es osztana nekem az eszt!...Bocsi hogy felhoztam, igen ez HT topic! Tehat hadaszati szempontbol mindenkepp a velemenyemhez tartom magam, mint szerintem az "szukseges"! -
(szvsz nincs izreli nep! csak aki annak tartja magat! az mindig is palesztin fold volt!...de ebbe nem enjunk bele!...)
Ne is, mert politika (de akkor elkezdeni is felesleges volt :))
Inkább ide menjen: Terror topic. -
Mond, es teljesen komolyan gondolom!...Katonai szempontbol a legjobb megoldas!
Haboruban aldozatok vannak! (plane a kozelkeleten tudjak ezt)....az hogy az USA elonoke politikai szempontokbol kijelenetette hogy a habrunak "vege", az nem jelenti azt hogy valojaban vege is van!
.es foleg egy olyan kornyezetben ahol vallasi es egyeb fanatizmusnak olyan mely a gyokerekben eredo forrasa van mint irakban, ahol a 14 eves koszos piszkos hulyegyerek az utcan koveket dobal majd ket sarokkal arreb mar lehet hogy egy RPG-vel a vallan tunik fel....szal ne papoljon nekem senki a humanussagrol!
Ettol fuggetlenul nem ertek konkretan egyet az iraki "world police" megmozdulassal....es akar idesiorolhatnam azt is hogy pl sokkal inkabb megertem az palesztinokat mint az izraelitakat.. (szvsz nincs izraeli nep! csak aki annak tartja magat! az mindig is palesztin fold volt!...de ebbe nem enjunk bele!...) -
Hat az biztosa hogy en elsonek a mediat tavolitanam el...a vicc ott kezdodott, 1991-ben mikor a partraszallo eroket ejjel bazi nagy reflektorokkal filmeztek a perzsa obol partjan a hejjak...
Biztos hogy elzavarnam oket a csa'ba..... -
Nem tehetnek mást. Ha tüzet nyitnak a követ és molotov-koktélokat dobálókra, akkor a média és a gerjesztett közfelháborodás miatt ízekre szedik az angolokat. Lásd izrael esete - ők is próbálkoznak humánus megoldásokkal, de hiába, ha a gumilövedékektől is meghalhatnak kődobáló gyerekek, akinek a holtestét aztán a TV-ben mutogatják.
Ha a helyzetett nem tudja a CIMIC kezelni, akkor marad ez a megoldás. A következő lépéshez (nyilt erő bevetése) nyilt fegyverhasználat kell, de az meg már egy lépéssel nagyobb konfliktust jelent (nem zavargásokat, hanem nyilt fegyveres harcot). -
nekem = neked -
Remélem ezt te sem gondolod komolyan.
Szarrá kellett volna lőni az egész tömeget,vagy mi?
Kemény fellépés...Specnaz....Hát nem tudom,nekem mond valamit az,hogy Csecsenföld ?
-
"Nagy napja" lesz ez is az angol SAS-nek vagy SBS-nek! (mas nagyon nem lehet...)
-
Hogy szeretik az angolokat ott irakban...jo nezni... 
(egy kevesbe "humanusabb" kormany kevesbe "humanus" katonai (pl specnaz)..mar reg szarra lotte volna az oromkodo homokturo-koszos-piszkos-hulyegyerekeket..lasd legalso kep.....es talan egyet is ertek vele!.....velemenyem szerint csak kemenyen lehet felepni, mert csak abbol tanulnak...ez amit latok a kepeken ez tiszta irorszag....az angolok megteremtettek az uj irorszagukat maguknak..vagy csak "amblokk" itt is toketlenkednek?!!!??....mindenesetre hasonlolasag zavarbaejto!.....kicsit tanulmanozva a helyzeteket, mindig oda lyukadok ki hogy csak erenyesen/kemenyen/esetenkent kegyetlenul fellepve lehet az ilyen helyzeteket megoldani! (jovorenezve meg plane..)) -
1000 magyar SOF?!? Melyik spec. egység(ek)re gondoltak?! -
Kicsit szkeptikus vagyok, amikor ilyen nagy fegyvert raknak egy ilyen kicsi és könnyű járműre...
Biztos marha élvezetes, mikor minden lövésnél vagy fél métert odébb repül az egész jármű a lövés irányával ellentétesen... :) -
Ha megfigyeled a képeket, te is láthatod, hogy magában a tankban csak minimális kárt tesz - elvileg. Ugyanakkor a lángok miatt a periszkópokon keresztül a legénység egész egyszerűen nem lát ki. Így nagyon sérülékennyé válnak, hiszen a sofőr nem tudja pontosan merre is megy, az irányzó meg nem tudja távol tartani a gerillákat. Ha a jármű motorterére dobják, előfordulhat, hogy a motor nem kap levegőt és leáll. Ráadásul a tűz meggyújt minden éghető anyagot, amit csak ér. A II.VH-ban a problémákat csak növelte, hogy a legtöbb harckocsi benzinüzemű volt még, és a hőtől sok esetben felrobbant az üzemanyag tartály... -
Tiger205 #12596 Hali!
Bocs, hogy ennyit írok, de rég jártam erre, és nem leszek itthon jövő hétig, így...
Nos a TV2 filmje (katonai)szakmailag 0, propagandának kétes, a (filmes)szakmailag jól megcsinált.
Az egész egy nagy lufi hámozása/fényezése...
Gepárd jó, nemrég volt a kezemben mindkettő (az anti-personel meg az anti-material is) nem is olyan nagyon nehéz, a lövész állította, hogy tud Gepárddal a hátán masírozni rendes távokat is (?)
De mit érünk vele?
Mindegy, nem is kesergek!
jó hetet, üdv:
TGR -
Tiger205 #12595 Ehhez mit szóltok?
August 9, 2005: Quite a number of smaller European countries have decided that maintaining a modest SOF (Special Operations Forces like the U.S. Army Special Forces or U.S. Navy SEALs) capability is a good idea. Figures here are rounded, and cover SOF-designated personnel of all services, including administrative and training cadres, but exclude reservists
Austria 400, Belgium 300, Bulgaria 1,200, Canada 300, Czech Republic 400, Denmark 150, Estonia 100, Finland 150, Greece 1,200, Hungary 1,000, Latvia 200, Lithuania 700, Netherlands 300, Norway 150, Poland 1,250, Portugal 150, Romania 500, Slovakia 400, Slovenia 150, Sweden 1,200, Yugoslavia 1,500.
TGR
-
Tiger205 #12594 Szia!
Remélem nem a románok dobáltás ee a Herculesükről az ejtőernyőseiket!

Na jó, ez még viccnek is rossz, bocsika!!
TGR -
Tiger205 #12593 Javítok:
A harcjárművet ADDIG enm érte kár, amíg a kezelő kin nem nyitotta a búvónyílást!
(inenn mehet a többi!)
Bocs, fáradok!!!
TGR -
Tiger205 #12592 Hali!
A harcjárművet láthatóan nem érte kár, csak a kezelőt (vagy egyéb harcost?) aki kivül kolbászolt....
Az ellen meg a legvastagabbb Cobham páncél sem véd, hogy kinyitod a búvónyílást!!!
Mit csinált kint?
ezt kéne tudni!
üdv:
TGR -
Tiger205 #12591 Hali,
Igen, és az egyik La-7 pilótája ki volt?
Aki Me-262-t lőtt le?
Kodzsedub! Az ászok-ásza!
(legalábbis szövetséges oldalon!)
Pokriskin haragudott is a redszerre rendesen, mert mint ho. parancsnokot, nem engedték repülni, és Kodzsedub megelőzte végül (62 vs 59 győzelem)
üdv:
TGR -
Tiger205 #12590 Ezt olvastátok már??
A 13 tonnás orosz BMD–3 lánctalpas lövészpáncélos új változatát készítették el. A meghosszabbított jármű lánctalpában két további futógörgőt helyeztek el, az új toronyba pedig a T–72-esek 125 mm-es lövegét építették be. A 2Sz25 "Sprut" tömege alig lett nagyobb, védettsége sem lett jobb, de nem is ez volt a cél, hanem a tűzerő növelése. A harcjármű lövege alkalmas irányított páncéltörő fegyverek kilövésére is.
forrás: http://www.bevetes.hu/cikkek/arzenal/0008
üdv:
TGR -
Cat #12589 VIDEÓ -
Cat #12588
-
Cat #12587 ki kell emelni, hogy hiába ostromolták meg a börtönt, a katonák nem ott, hanem egy magánházban voltak! Szóval az irakiaknál valóban nagyon nem stimmelt valami.
"A börtön lerohanása nem is vezetett eredményre, mondta el Lurimer a BBC-nek. Mentőakció kezdődött, a kommandósokat végül egy másik bászrai épületben találták meg. Kedden a brit védelmi minisztérium is megerősítette, hogy az elfogott katonákat a brit hadsereg síita milicisták őrizetéből szabadította ki."
http://index.hu/politika/kulfold/bszr8889/ -
Hát gondolom van rajta valami gyúlékony dolog... -
steweee #12585 sosem értettem hogy hogy tud egy molotov koktél kárt tenni egy páncélozott harcjárműben. de komolyan, magyarázuzza már el vki. olyan sok hő jut át a belső térbe hogy ki kell menekülni a forróság elől? -
Okés, köszi!
A jármű Warrior lövészpáncélos. Mondjuk kicsit abszurd, hogy a kiegészítőpáncélzat, és a "grillrács" ellenére pár molotov-koktél ilyesmire lehet képes.... -
Tudni kell egyébként, hogy az iraki rendőrség és katonaság soraiban sok tégla beépült, sőt, valamelyik blogban egyenesen azt javasolták, hogy az iraki rendőröknek ne álljon meg senki. Mivel megesett állítólag, hogy iraki rendőrök megállítottak autókat, de az azokból kiszedett emberek hogy-hogynem emberrablóknál tüntek fel újra - túszként... -
Ren #12582 Még kép:
-
Ren #12581 Én a HirTv-n láttam a "kommentár nélkük" blokkban, sztem lehet, hogy még 1-2 napig adják még.
Egyébként a dolog elég bonyolult, a teljes igazságot majd talán évekkel késöbb megtudjuk. A két elfogott katona szinte biztosan SAS vagy egyéb brit speciális alakulat tagja, ez az elkobzott felszerelésből és, hogy helyinek álcázták magukat eléggé nyilvánvaló. Az, hogy miért lőttek rá az iraki rendőrökre vagy, hogy ott mi történt az nem nyilvánvaló, a lényeg hogy elfogták őket. Hogy ezek után mi történt az megin kérdéses, az egyik verzió következik. A rendőrség felsőbb utasításra sem volt hajlandó kiadni a foglyokat, sőt állitólag átadták őket az egyik helyi miliciának. A britek ezek után péncélozott járművekkel, katonákkal és helikopterekkel megszállták a rendőrörs környékét, itt történt az
ominozus kődobálás és felgyujtás. Miután épitészetileg kicsit átrendezték a rendörséget, sikerült kideríteni, hogy hova vitték a foglyokat, akiket kicsit késöbb sikeresen kiszabaditottak. Egyelőre 6 halottról írnak, 2 rendőr az ellenörzőpontnál, ahol elfogták a katonákat és 4 civil a rendőrség körüli tömegből. De mint írtam ez egy verzió, gyanitom, hogy még pár változat elő fog bukkanni.
-
Milyen jármű volt? Kisebb/nagyobb, lánctalpas/gumikerekes? -
Hír tv-n láttam.
Megdobálták pár molotov koktéllal aztán kipatant(tak) csak egyet mutattak és elfutotott.
Meg mutatták a börtönt hogy hiányzik kb 15m beton kerítés és egy autó "széttaposva" :D -
Sajnos erről (is) lemaradtam. :( -
katz #12577 Látta vki a mai híradót Irakról.
Egyik ismerősöm látta és a következőket irta:
"Két helyi arabnak álcázott britt titkosügynök tüzet nyitott az arab rendőrökre.
Elfogták őket és lecsukták
Az angon kormány ezután bejelentette, hogy tárgyalások átján kiszabadították őket.
A valóságban beküldtek néhány páncélost
A "túszokat" kiszabadították, de közben a tömeg felgyújtotta az egyiket, amelyik elakadt a rendőrörs védelében (kerítés beton)
Egy darabig lángolva próbált szabadúlni, de a végén a legénység futva (és égve) menekült"
Megvan vkinek a video? Esetlek vmi bővebb infó?
-
Ahh totalis keresztbe kasul barmolas megy ...toretlenul...
(Illetve az allomany tulnyomo resze "oreg", igy kell a frissites...persze ez nem csak a legierore vonatkozik) -
Ez egy vicc... 
Sea mi van a pilótákkal? Úgy ahogy van, leépítették a teljes állományt, vagy mi a fene történt?! -
Cat #12574 Legyen Ön is Top Gun pilóta! -
Hat pontosan arra hogy kineztem es egy Hercules szallt fel szep lassan ;)) -
Najó, de nem vagyok gondolatolvasó, tehát csak feltételezésekből indulhatok ki, pontosan mire is gondoltál.
-
Aha gondolom...mert a szobaban ulok es az kecson van.... 
(Nem tudok am semmit rola...csak irtozatosan idehallatszik a jellegzetes hangja..es lestem hogy ebbol mi lesz, es vegul felszallt ;)
(Lehet hadgyak lesz es anyagot hozott) -
Kecsón vendégeskedett?