95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Hat akkor sokkal inkabb Oplot! -
t-84-et is kihagyták
-
hmm..neztem!
Vegen az utolso elott gondolkoztam mi lesz az elso?! Angol film reven a Chalanger?! ..es kihagyjak a Leo2-t?! Vagy forditva?!
Hat a Leopard 2-t hoztak ki, amivel en is egyetertek hogy az egyik ha nem a legjobb tank!(De az is erdekes hogy a Chalangert kihagytak!!!! Pedig olyan buszkek ra!)
Vegulis mind 1! Ha valasztanom kellene, es orosz tankot nem valaszthatnek akkor Leo2A6 egyertelmuen ;)) -
Discoveryn most a 10 legjobb tank megy:))) épp most mutatják a T72-t asszem ez a 7. :DDD -
Azért írtam ide, mert nem votl topikja, és nem akarok egy kérdés miatt topikot nyitni, és azért itt vannak tájékozott emberek. -
Bill Gates nettó vagyona 45 billió dollár azaz 45!ezer! milliárd dollár. Magyar államadósság 60 milliárd dollár, azaz Bill Gates vagyonának az 750ed része kb. Sorosé 7-8 ezer milliárd dollár. Ha jól számoltam. -
profit nem = jövedelem. profit = haszon! -
Tán csak nem levelet akarsz írni??:D 
De mivel az államadósság eladott állampapírokbanpapírokban nyilvánul meg így azt Soros ha akarná sem tudná átvállalni:) Egyébként szerintem ne foglalkozz ezzel mert Bill gates és Soros együttes összvagyona talán ha megfelel a magyar államadósságnak (ami az ország teljes GDP-jének 58 százaléka jelenleg (60 milliárd dollár körülbelül))
Úgyhogy a kérdés annyira hipotetikus, hogy értelmetlen:) és ha kifizeti az államadósságot akkor biza nem lesz többet bevétele mert rámegy az összes pénze:) így a tőkéjét nem tudja termelésbe bevonni ergo no jövedelem:) -
MuldR #13085 Ne magyar inflacioval szamolj! -
Legjobb tudomásom szerint profit=jövedelem, tiszta haszon idegenszóval :P
Forbes szerint a nettó vagyonuk Soros esetében olyan éves 3-5%ot növekszik, azaz évente még az inflciót is alig-alig haladja meg.
Na mindegy, amire ki szeretnék lyukadni az az, hogy Ha soros kifizetné az államadósságot, akkor azt a pénzt mennyi idő alatt tudná pótolni, újra megkeresni? -
Mivel sem Bill Gates sem soros györgy nem Cégek ezét nem rendelkeznek profittal csak jövedelemmel. Ezt pedig nehéz megállapítani mivel Vagyonunk nagy része részvényekben befektetésekben nyugszik amelyek hozama minden negyedévben (hónapban napban) változik. A vagyon érték vesztését pl le lehet vonni a jövedelemből. Szóval ilyen kérdésre váaszolni lehetetlen:) JA és mivel nem köztisztviselők ezért nem kötelesek vagyonbevallást sem cisnálni:) A forbes lista is csak találgatásokból és számolásból áll össze.. a résztvevőket nem mindig kérdezik meg.:) -
Erre senki nem tudja a választ! Nagyon fontos lenne :( -
kellemes kis video ez is.... -
Ezt te csinálod? Hmm akkor tudsz valamit, szép :) -
De ha csak azt nezzuk hogy a macsek vitt tipikusan 2 csorgokigyot, 2 Sparrowt es mondjuk 2-4 Phoenix-et. Akkor vele szemben boven meglehet az elmeleti esely egy kozelharc kibontakozasara! Mert mind a Phoenix, mind a Sparrow ellen van (inkabb utobbi..elobbi ellen nagyon nem is kell...hisz manoverezo cel ellen gyakorlatilag semmit sem er!) bevalt es alkalmazott elkerulesi/vedelmi manover! Kozelharcban meg hiaba van csorgokigyoja, a gep manoverezokepessege behatarolja annak alkalmazast igy szinte 80%-ra veszem hogy buktazna egy jol kikepzett 29-s vagy 27-es pilota es gepe ellen a feltetelezett 1vs1 ben a macsek es pilotaja!
(persze mint tudjuk ilyen 1vs1 nincs eles helyzetben...de ebbol kiindulva meg a rendszer osszecsapasaban is akkor az esely ennek a szitunak az elofordulasara hoygezzel szamolni kell/kellet...szvsz ez is kozrejatszott a magas uzemeltetesi koltsegen tul hogy most mar tenyleg nyugdijjazni kellett am macsekokat ;)) -
hmm már láttam ezt igen...akkor inkább nem szedem le még1x!:) -
ezt megnézem én is,habár lehet már láttam!:) -
Elesben?! (joregen...sacc/kb Vietnam...eltekintve attol hogy az elso obolhaboruban egy A-10 es egy Mi-24 kergetozott...de nem lett legigyozelem belole....)
update: illetve eleg homalyosak az infok, de mintha a kozelmult afrikai konliktusainal volt ra pelda!
De az is tobbszorosen bebizonyosodott, hogy ha egy jol szervezett/kikepzett legiero kerul ossze pl a nyugati technikaval repulokkel akkor bizony konyen elofordulhat meg ma is kozelharc! (ezt a mi pilotaink is demonstraltak meg ugy is hogy volt olyan gyakorlatz mikor AWACS segitette az "ellenfelet"...) -
töltöm, de hirtelen belém villant 1 kérdés, mikor vívtak harcigépek utóljára közelharcot? -
Anyukádat,ha aput már unod. -
Hangulatos kis video...de remekul bemutatja hogy a macsek felett eljart az ido! Latszik hogy hataron repul..es megis, tanulmanyozva a kepeket lejon hogy ezzel akar egy Mig-21 is felvenne kozelharcban a versenyt!!!! (29-rol meg 27-rol nem is beszelve...azok megennek az elso forduloban reggelire....) -
bantneki! -
Cat #13070 a GDPt nézd meg, annak 58-59%nál vagyunk -
Ó,köszönöm szépen. -
Egy orosz fotostól -
upsz,1szer akartam.
sry -
hi
Tudna adni valaki egy linket ahol a Beszláni' túszdrámáról találhatnék jó minőségü fényképeket?
Főként az orosz alakulatokról,járművekről,környezetről kellene.
Gúglival sajna nem sok használhatót találtam.
Htx -
Szerintem egszen szep gep lett igy meginkabb belole ;))
-
Vought TF-8A/SCW Crusader
NASA810 This is the NASA TF-8A Supercritical Wing demonstrator aircraft (BuNo 141353), now on display outside at the NASA Dryden Flight Research Center. This aircraft was the second to fly with a supercritical airfoil (a modified T-2 was first). This type of airfoil is now commonly used on airliners, such as the Boeing 777. -
Egy Stryker ICV alapváltozat csaknem másfél millió dollár, és ebben még nincs benne a kiegészítő páncélzata, szóval ez a jármű inkább harmad annyiba kerül, mint az ICV. Az "anti-mine collapsible seating" annyit tesz, hogy aknarobbanáskor a keletkező energiának nagy részét az ülés elnyeli, úgy, hogy "összecsuklik" az ülés tartórésze. Hasonló a helikopterek energiaelnyelő üléseire, amelyek a kényszerleszálláskor óvják a pilótákat. -
Ne haragudjatok, hogy megint itt kérdezem meg, de nem akaro kezért nyitni topikot, és nem nagyon van a témában sem ilyen topik.
Tehát azt tudjátok, hogy 1 év alatt kb mennyi a profitja Soros Györgynek és Bill Gates-nek? forbes.comon nem nagyon találtam utalást erre. -
Ren #13060 Egy kis érdekesség:
Wildcat AFV
A jármű az IMI és az American Trucks Company közös fejlesztése. Egy 4x4-es Tátra alvázra épül, 12 személyt képes szállítani és a maximális harci súlya 12 tonna. A védelmet három szintű moduláris páncélzat biztosítja. Az alap péncélzat 7,62 mm-es páncéltörő lövedékeknek áll ellen, a 2. szintű már a 14,5 mm-es pct. lőszernek is ellenáll, a harmadik szint pedig ERA védelem. A jármű alja kb 1m-re van a talaj felett, ezzel is növelve az aknák és IED-ek (improvised explosive device) elleni védelmet. A fegyverzetet az IMI által kifejlesztett WAVE távirányitott és stabilizált toronyba lehet beépíteni (legalábbis konkrét fegyverről nem írnak), ami 360 fokban körbeforgatható, stabilizált és menet közben is lehet tüzelni vele. A járműben van meg "anti-mine collapsible seating" (valaki felvilágosíthatna, hogy pontosan mi ez), tűzoltórendszer, légkondi és NBC védelem. Az ára kb. 500-600k USD, ami kb. fele a Strykernek és a cikk szerint a Wildcat ugyannyi katonát tud szállitani, ugyanannyira mobilis és jobb védelemmel rendelkezik. Megrendelő még nincs, de az IDF jelenleg is keres egy városi harcra alkalmas, kerekes járművet, aminek a Wildcat az IMI reményei szerint meg fog felelni.
Forrás: Jane's Defence Weekly, Issue 37, Sep. 14 -
Csinald meg es ArmA-ban majd riogathatom vele a nepet
-
"Ja, és csak mer utálod:"
Sejtettem hogy sajatkezu munka....joklesznek!!!

update:
SFP1-et kapni itthon! ahhoz tudok neked Crusadert [url=http://www.column5.us/aircraft.shtml]"adni"[/url] ;)) (lap alja..de van ott mas csemege is ezen kuvul meg ;)))
-
Nagyon faja lesz.
-
LizardX #13054 Jaja. -
Hmm.... ez is az OFP-be készül? -
LizardX #13052 Azannya, mér nincs nekem ilyen?! A francér nem árulják ezt idehaza.
A képek meg saját OFP-modellek, csak "kissé" lassan haladok velük. Ha nem jön semmi közbe, kb. 2010-re készen is lesznek...
A Crusader alatt csak azért van rakéta, mert becopyztam, méretarány-egyeztetés végett, megy majd az szépen a helyére. Ja, és csak mer utálod:
-
Áhá szóval akkor a Crusaderből fejlesztették ki. -
Egy elég jó leírás sok jó képpel: Stridsvagn 122/Leopard 2A5S Info.