95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Animefox
    [IMG][/IMG]
    De ez így már repült.. a Horten 5C tolólégcsavaros... csak kicsi idő kellett volna még és meglett volna!
  • Animefox
    De az a baj hogy bennem van az iszonyatos nagy remény!!! EGY CSODA FEGYVER IRÁNT!!! ami megváltoztatta volna a háború kimenetelét... de annyira sóvárgok... mintha része lennék a német vezérkarnak...
  • Seaweed
    Ha mar a nemet megalomanianal tartunk akkor talan az E-100...de ugye az meg el se keszult! (teknoig jutott ha jol tudom)
    De az is kuszkodott volna ugyanazon problemakkal, amikkel a Tigrisek, es amik miatt tulajdonkeppen vegulis alulmaradtak a hadszintereken.

• Seaweed
    Ez egy csokeveny..mar a kitalalasa pillanataban is halalra volt itelve! Minden ami hatrany a Tigriseknel az ennel szorozva 10-el...
    A nemet megalomania egyik utolso kepviseloje. Nem tudtak mit kezdeni a szovetsegesek altal felsorakoztatott tobbszoros tulerovel szemben, ami 2-3x is mozkekonyabb volt..igyhat ugy gondoltak epitenek egy monstrumot.
    Egyszeruen ha bevetettek volna akkor egy totalis bukta lett volna...

Persze lehet csodalni, de jozan, megfontolt hadaszati/gyakorlati ervekkel alatamasztott gondolatokkal ez tenyleg egy zsakutca!

"Szerintem egy Abramsen végig gurulna és kilapítaná... "

Nem akarom a gyermeteg oromodet elrontani de az ambrams keresztbe kasul megzabalna reggelire! Ementalit csinalna belole a legtobb mai tank...az meg hogy atmenne rajta...elobb mozduljon meg utana pattogojon hogy atmegy barmin
  • Animefox
    A legenda szerint mikor elérték a "szövetségesek" a gyárat, akkor még az utolsó pillanatban sikerült beindítani a BMW bombázó repülőgép motorjait és ki tudott menni a gonoszok elé! ;) Állítólag osztotta a jutalom csomagokat.... Sajna a ruszkik rácsapták a kezüket és elvitték moszkvába kiállítani trófeának!!! A motort asszem értékesítették mert a képen láthatóban nincs benne.. kiszedték... Hogy mér szedték ki??? Mert a motor fontos lehet akkor!!! Ez is alátámassza hogy jó kis motorról van szó ami benne volt... ténleg működhetett. DE tudni illik sokáig nem volt bele való megfelelően erős. így lomha és lassú meg zabálta az üzi anyagot...
    Szerintem egy Abramsen végig gurulna és kilapítaná...
  • Animefox
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    És a kis egér??? Közel 200 tonnás jószág? A Porsche gyártmány...
  • Seaweed
    Jah ok, semmi baj, csak nem ertettem hogy milyen zsakmanyrol van szo.
  • Ren
    Seaweed: oké, bocsi, elnéztem a hivatkozásokat. Az hittem hogy a Ho 229üre irta Cifu amit irt :)
  • Seaweed
    [nemerti]
  • Ren
    Miért ne lehetne a KokuFan-ban kép az amerikában lévő zsákmányolt darabról? Nem értem...
  • Seaweed
    Nem igazan ertem mi ezen olyan hude erthetetlen!
    -Lehet hogy amit eredetileg raktak ra azzal lett valami baj, es a polcrol leemeltek egy masikat!
    -Lehet hogy ami eredetileg volt hozza valami emberi hiba/behatas miatt megserult es kicsereltek egy uj darabra ami ertelem szeruen nincs lefestve....

Kicsit tobb kreativitast ;))
  • [NST]Cifu
    Hát pont ez az. Talán nem tudják rendesen lemaszkolni az "üveg" részt?
  • Seaweed
    Szerintem epphogy nincs meg lefestve szurkere, ez az ciansarga vagy milyen elsoreteg festek.
  • ReTeK
    festéskor rajta maradt (télleg mi az ?)
  • [NST]Cifu
    Vajon mi a rák ez a sárga fülketetőkeret?
  • [NST]Cifu
    Akkor max. mock-up lehet...
  • Seaweed
  • Seaweed
    Az en kepem a japan Koku-Fan magazin, 1973 juniusi szamabol van!
  • [NST]Cifu
    A Ho-229 V-3 mutatják a képek, ez 75%-ban volt kész, mikor megtalálták, ezért nincsenek szárnyai (sose készült el teljesen).

Hogy a Ho-229 mennyire vált volna be, azt sose tudjuk meg, de azért intő jel, hogy a V-1 is odaveszett az első berepüléskor... Érdekes elgondolás, de túlságosan is kapkodva és póriasan kivitelezve...
  • joebacsi
    egyike a német csodáknak, amik túl későb születtek meg :)
    a képek meg valószínűleg az egyetlen megmaradt prototípus, amit az amik hagynak megrohadni...
    egy bővebb leírás magyarul
  • Animefox
    Horten Ho 229
  • Animefox
    [IMG][/IMG]
  • Animefox
    [IMG][/IMG]
  • Animefox
    [IMG][/IMG] És ez? Ez se semmi...
  • [NST]Cifu
    A Rockwell XFA-12A prototípus főleg F-4 és A-4 alkatrészekből épült, egy szuperszonikus VSTOL vadászgép lett volna, amelynél az F401-es hajtómű kiömlőnyílását "lefedve" négy kisebb nyíláson keresztül lefele lehetett eltéríteni a kiáramló gázokat, így hozva létre a felszálláshoz szükséges tolóerőt. A maximális helyből való felszállótömege 6 tonna körüli lett volna, és a Rockwell számításai szerint Mach 2 körüli végsebességet érhetett volna el. A haditengerészet alapvetően a kisebb hadihajók légvédelmét szerette volna megoldani vele (képzelj el egy rombolót, amely két FV-12A vadászgépet is magával vihetett volna). A program 1974-ben kezdődött, és eredetileg két prototípus építését kezdték meg, de csak az egyik készült el 1977-re, amikor a földi teszteket elkezdték. 1978-ra "kipányvázva" már a hajtóművet és a tolóerőelosztó rendszert tesztelték, amikor a költségtúllépés kezdet fájdalmasan nagy lenni, ezért a teszteket abbahagyták. A program fejlesztési része még élt 1981-ig, amikor a haditengerészet végleg elvesztette az érdeklődését egy VSTOL gép iránt, és megvonta a támogatást.

[center]
    A két prototípus, a második csak félig készült el 1978-ig

Az XFV-12A "kipányvázva"

Az XFV-12A modellje, látható a felhajtóerőt termelő "hasított" szárny és canard-szárny

• Seaweed
    Mivel a "Phantombol van" ;) Nem tudom hogy repult e valaha...utana kell nezni.
  • f2d
    A háttérben pedig egy F-4, ennek az XFV-nek is Phantom beömlői vannak, valamint mintha rakéta sziluettet látnék az alján (Sparow?). Elég érdekesen áll a szárnya. Hogy repül?
  • Seaweed
    Nah kerem! Ezt tessek szurni! Ez egy XFV-12A!!!!
  • Seaweed
  • f2d
    Ez egy Jaguar. Oda is avn írva az utlsó képalá.
  • Seaweed
    Eppen "atnyalazom" a gyujtemenyem..es ezt meg csak ugy erdekesseg keppen:

• f2d
    Ja, hát így könnyű.
    (A bop-on tényleg rajta van minden.)
  • Seaweed
    ez nem ugynaz?
  • f2d
    Cifu vagy valaki!
    A #311 hozzászólásban mért nem látom a képeket? Pedig ez nagyon érdekelne, és így nem tudom normálisan elmenteni magamnak.
  • f2d
    Köszi.
  • [NST]Cifu
    Pardon, itt megtalálod.
  • f2d
    Hol láthatom meg?
  • Seaweed
    Ha jol emlekszem volt is mar ide linkelve...itt egy kicsinyitett kep.
    Ezt amugy Cifu majesztro magyaritotta, szal fel lehet majd hasznalni a cikksorozathoz! (bar tudvan hogy ideje szegenynek nuku, es igy se halad a dologgal..tok felesleg kerni ilyen dolkokat ;| )
  • Seaweed
    Van ilyen tablazatunk orosz forrasbol ami szinte tokeletes (nem kepekkel, hanem profilokkal, de az informaciohordozasra boven alkalmas).
  • f2d
    Egy ilyen táblázatot Te is csinálhatnál a Flanker cikksorozathoz.