95112
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Animefox
    az alap csomagban minden lövés után fel kell húzni! Nem gagyik egyébként.. haverom nem vásárolná fel az összest ha nem lenne jó... 26 éves a csavesz és már hónapok óta keni... hogy legyen több pénze mondom még a Ps2-jét is eladta...
  • Animefox
    ÁÁÁáá... baromi sok van az országban....
    nemtom... pontosan hivatalosan nem vagyok benne biztos hogy kapható mert mondom a festék patron oda basz akkorát lő!!! Légpuskának van minősítve!!! deee.. kapható... most nézem.... najó nem javítom ki amit írtam mert lusta vagyok! Na szóval még 2 éve 30-40 ezer forint volt!!! Erre jól emléxek!!! Thompson géppisztolyba meg aksit is lehet venni meg motort, így automata is lehet... az kerül kicsit többe... de az már túlzás... ööööö ilyen fegyver vagy vadász boltokban.. én debrecenben láttam M16-ost... nem hittem el.. vitrinben volt és nem vettem be a kamu szöveget hogy az festéket lő.. pedig ugyanolyan mint ezek.. sokféle fegyver van.. úúhh... meg pisztolyok.. M1919A1, Makarov, ...stb.
  • Adam II
    Jah ezek akkor Springek
  • Punker
    kis gagyi műanyagok rugóval 10k körül kezdődnek, a komolyabbak 100k körül vannak :)
  • Adam II
    De ezek nem 8-9 ezer forintok
  • Animefox
  • Adam II
    Már bocs de hol kerül 8-9 ezerbe egy Airsoft??
  • bigfoot
    kemények!!
    hol lehet venni??
  • Animefox
    [img]https://media.sg.hu/forum/posts/2005_11/gerda.JPG[/IMG]
    [IMG]]/forumkepek/2005_11/4215247.jpg[/IMG]

Na ezek airsoft fegyverek!!!! mindegyiknek darabja 8-9 ezer HUF. Sőt az MP40-est már láttam 6ért is.. lézerrel meg távcsővel bontatlanul dobozban.. fóliázva.. Festék töltényeket lő ki nem kis erővel!!!!!!! Egyik haverom eladta Ps2-jét meg mindenét hogy felvásárolja az összes típust! Munka után haverjaival elmegy hülyülni... ide oda! nap mint nap! olyan mint a paintball! úgy tom fémből van és a tömege is azonos az igazival!!!
  • [NST]Cifu
    Ha jól tudom, ilyen téren az Airsoft "fegyvernek látszó tárgynak" minősül, mivel megtévesztésig hasonló a valódi fegyverekhez. Ergo magánterületen azt csinálsz vele amit akarsz, de a közterületen mutogatni szabálysértésnek minősül, és pénzbírság szabható ki érte (most fejből mondom, lehet, hogy tévedek, de ez rémlik).
  • Seaweed
    De ha jol tudom, akkor meg igy se lehet hadonaszva az utcan villogtatni..azaz normal eszu emberre vetitve is egy airsoft ha valosagos fegyverre hasonlit, akkor nem hordozhatod csak tokban, vagy olyan dobozban pl amiben nem latszik hogy mi van. (?)
  • [NST]Cifu
    Ha jól veszem ki az oldalt, ezek a fegyverek vaktöltényekhez vannak készítve, bár pontosan nem tudom megmondani, milyen eljárással van megoldva a működésük. Ha viszont a rendőrségnél azt mondták, hogy ilyen fegyvert te úgy sem tudsz birtokolni, akkor van valük kapcsolatban valami bibi.

Felteszem azért, hogy te az airsoft kapcsán "az eredetivel teljesen megegyező külsejű" fegyvert akartál írni. :)
  • katz
    Agy régebbi Kaliber számban láttam egy szlovák (asszem Komáromi) fegyverbolt hírdetését. ~30k HUF-nak megfelelő összegért vesztegették a leselejtezett, hatástalított CZ58-asokat...
  • Adam II
    Hmmm ennyit valóban nem ér meg... sebaj
  • katz
    Hát. Hatástalanított AK 100-120k HUF 4,5 milis Junkers-3 80-90k HUF és majdnem teljesen ugyan ugy néznek ki külsőre...
  • katz
    Anglia? Nekik van az egyik legretardáltabb fegyvertörvényük. Ott még az átlag utcai rendőrnek sincs fegyvere. Ott azért elpcsiznak, ha kisbicska van nálad.
    Annál már csak Japán rosszabb, ahol a hatástalanított fegyvernek végig fel kell vágni a csövét alul. Éppen emiatt ott nagyon dívik az Airsoft, és kapni az eredetivel teljesen megegyező (+acél!) airsoft fegyvereket. Gyanítom a képeken is ilyesmik vannak...
  • Seaweed
    Jah...ha nem is hasznalod semmire..de egy fem airsoft megiscsak jo valamire...mint egy darab vas ami valaha fegyver volt...
  • [NST]Cifu
    50 és 120 ezer forint között mozognak, de készülj fel rá, hogy falidísznél többre nem használható. A zár bele van hegesztve a tokba, a cső teljesen szét van barmolva, tehát szétszedni nem lehet, stb...

Ennyiért pedig már airsoft fegyvert vehetsz...
  • Adam II
    Nah várjunk nem lövöldözni akarok hanem egy hatástalanított fegyvert ami jó mondjuk dísznek. Az olyanok mennyibe kerülnek?
  • [NST]Cifu
    Színházi fegyver esetén adnak engedélyt sorozatlövő fegyverre is, csak olyan módon kell biztosítani az éles fegyverre való átalakítás kizárását, mint pl. a cső és a zárszerkezett alkalmatlansága éles lőszerrel való használata (így szól a törvény: lövedék kilövésére alkalmatlan, csak riasztótöltény (vaktöltény) működtetésére alkalmas eszköz).

A lenti fegyvereknél akkor az lehetett a probléma, hogy nem felelnek meg a színházi fegyverre vonatkozó szabályozásnak (mondjuk ha nem így mész oda, hanem civilként akarsz ilyen fegyvert, akkor nyilván a civil tulajdonlást fogják kivesézni). Abból, amit írsz arra következtetek, hogy sorozatlövő lőfegyvernek minősül, tehát civil ilyen nem is birtokolhat. Ami mondjuk elképzelhető, hiszen az adott ország (Anglia) szabályozásához vannak készítve ezek, nem pedig nekünk...
  • Animefox
    Hidd el nem a kis újjamból szoptam ki... én jómagam venni akartam egy PPSH-41 -est. És a szakterületen utána jártam. Megfelelő helyen tisztázták velem hogy is működnek a dolgok. Volt egy időszak mikor hát.. nem legálisan akartam hozzájutni... de nem mentem el odáig. Nincs értelme. ilyen áron... most meg már nincs is rá pénzem..
  • Seaweed
    jolvan te mar csak tudod hogy mennek az ilyen dolgok...

• Animefox
    Figyi engedélyt kérni gépfegyverre magyarországon.... gondolkodjál el...
  • Seaweed
    Ezt elkezded most Cifunak megmagyarazni...vagy csak alapbol ilyen naiv es tudatlan vagy?!
  • Animefox
    Nem! A képen látható fegyverekre nem adnak engedélyt. CSak hatóságiaknak. És még nekik is nagy nehezen.
    Ezeket a fegyvereket nem kell megbabrálni és akkor nem kell hozzá engedély... Mer akkor nem veszélyes.
  • [NST]Cifu
    Igen, csak ugye tudod, hogy ezek a fegyverek Mo.-n "színházi fegyvernek" minősülnek, és szigorú szabályozás vonatkozik rájuk, például fegyvertartási engedélyre is szükség van hozzájuk...
  • Animefox
    Nem feltétlenül... ez attól függ hogy találunk e szabványos éles változatot. Ha igen és akkor is hogy miben van akadályozva... használata. Vagy hogy a vaktöltény milyen hörmérsékletűre ízzik. Tudnunk kell a biztonsági védelmet.
    A weboldalon találsz videókat működés közben!!!
  • [NST]Cifu
    Az a "kis" átalakítás többek között teljes csőcserét és zárszerkezetcserét jelent. :D
  • Animefox

És garantált Japán termékek egytől egyig!!!! Ott kint készűlnek!
  • Animefox
    De ennyi erővel és pénzzel ajánlom a színvonalas replikák megvételét amelyek hírek szerint nem nagyon különböznek az eredetitől, sőt éles lőszerrel még veszélyesebbek is a lenti fegyvereknél... csak úgy tudom az eredeti golyó valami miatt nem férnek be... kis átalakítással persze ez megoldható, csak az már bűntény!!!

• Animefox
    Szóval ezen keleti fegyverek egyike se haladja meg a 150 ropit! Attól függetlenül hogy hatástalanított vagy sem, legális vagy illegális.
  • Animefox
    kereskeledelemben ha szakboltban veszed és 80ért láttam egy PPSH-41 -et, 120ért egy PPSH-43 -ast. (MP40 koppintása)
    Akkor olyan áron Nosin Nagatot. 150 ért pedig tányértáras Degtarevet. AK az ócsó.. eredetihez hozzá jutsz 50-60 körül... illegálisan, hatástalanítva meg 70-80 körül van!
  • Adam II
    Hatástalanított fegyverek kb. mennyibe kerülnek ,mondjuk egy AK? Ha egyéltalán van valami fix összeg.
  • Sanyix
    Huh bátrak hogy ilyenekkel mernek lőni, nemfélnek hogy szétesik? :)
  • Animefox
    Van köztük, melynek fő elemei gyári. Pl a legfelső akármennyire is furán néz ki, viszont gyári sorozat szám van rajta. Gondolom olyan fegyverről van szó amelyet így kimondottan össze kell rakni rejtett helyen... az ellenáláshoz is valszeg különféle módon jut el. Alulról a második abszolúlt házi. töltetett szolgál kilőni! Házi gránátot!!! Ennek sokkal egyszerűbb változatát láttam a napokban lezajlódok Argentin tüntetés alatt, mikor zászlótartókat szettek le az utcákon és azokba tömték a riasztó töltetet. Kanócosan oldották meg, rém egyszerűen. Viszont ez itt a második fentről, élet kioltására való, azonnal használható verziójáról van szó.. gondolom nem ajánlatos várni vele míg elsül a töltet, mert kinyírnak mire elsűl. Ezért így csapszegesen oldották meg a gyújtást...
    A harmadik sima huzagolatlan pisztoly. Rém egyszerű otthon elkészíteni.
    Negyediket nem látom jól szóval halvány lila gőzöm sincs hogy pontosan mi, de nem merek rá megesküdni hogy automatáról lenne szó.
    Ötödik képen egy Nosin Nagat zárvázat, házi faragott tusba helyezve látható. Majdnem sikerült szereznem egy osztrák magyar karabély zárványt és én is így akartam volna megoldani...
    A legalsó kép inkább arra az amcsi géppuskára hasonlít.. nem jut eszembe a tipus neve... asszem a cső nem eredeti.. meg egyébként is furán meg van buherálva...
    ti véleményetek ezekről a fegyverekről?
    NST Cifu ezek jó képek! Gratula! kösz hogy megosztottad velünk!!! Sajnos nem vehetjük őket kezünkbe, de találgatni csak lehet.
  • [NST]Cifu
    Csecsenföldön lefoglalt "home-made" fegyverek:
    [center]

• [NST]Cifu
    [érdekesség]: Hiba a rendszerben - a Minuteman-biztonságtalanság.

Röviden: az 1960-as években McNamara védelmi miniszter egy biztonsági rendszert építetett a nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták indítórendszerébe. Egy nyolc jegyű számsort kellett megadni az indítás előtt, mely nélkül a rakéták nem hagyhatják el a sílókat. Az egész lényege, hogy megfelelő felső parancs nélkül senki sem indíthat rakétát, akarva/akaratlan kiváltva egy atomháborút. A SAC (Strategic Air Command) viszont úgy döntött, hogy a biztonsági kód akadályozhatja a gyors és hatékony ellenlépést egy szovjet támadás esetén, ezért az összes Minuteman indítóállásnál a beállított kód ugyanaz a nyolcjegyű szám volt: "00000000". Ezt pedig tudták a rakéták indításáért felelős katonák is. Gyakorlatilag így bárki, könnyedén elindíthatta volna adott esetben egy rakétát, ha bejut az indítóterembe. A gyakorlat egészen 1977-ig élt ebben a formában, amikor végül felsőbb utasításra valódi, és indítóállásonként eltérő biztonsági kódok lettek érvénybe léptettve...

[center]
    Egy Minuteman ICBM tesztindítása
  • Animefox
    Azon nevetek hogy mondhatnak akármit a sajtóban, de a katonák arcáról nem lehet kiszépíteni az igazságot!!!! Max Photo Shop-val
  • I.C.ram
    Wikipediát meg már teljesen átkutattam de még a kínai tudósokból is csak páar találtam, főleg az ókori és a ROC kínaiakból.
  • I.C.ram
    De ebben nincsenek az akkori kínai fejlesztőgárdák, mint pl a ROC féle CAMCO.