95112
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • f2d
    Mozgószárny... azt hittem, hogy ezmár régen kiment a divatból.
  • Seaweed
    Ramaszott egy ven Tomcat egy Raptorra....meghagta oszt ez lett belole
  • Seaweed
  • I.C.ram
    Pont ezt akarom magának kifejezni, hogy nem a jótevők szerepét játszuk Irakban, annak ellnére, hogy GyorsBusz ezt állítja, meg a kis csapata.

Najó szerintem is hagyjuk a dolgok, meddő vita.
  • Seaweed
    Feleslegesen dongeted az ajtot....foleg nekem...
    De nem fogok vitaba szallni, mert tul radikalis vagyok....

De az a vicc hogy kifejtesz egy altalad fiktiven lefeketet velemeny ellen! (amit szerinted en gondolok...)

LOAL
  • Seaweed
    az a baj hogy agymosas szagu az iromanyod...az olajat meg ugyelfelejted mintha nem is lenne, es nem az iranyitana a foldet..
  • I.C.ram
    Igen tudjuk az egész a terrorizmus miatt tört ki! Bush felvállalta a hős kereszteshadsereg vezetését, hogy elkapják ezeket a csúnya gonosz gazfickókat. Ne nevettes már. Ugyanolyan propagandát kapnak az agyukba a nyugatiak, mint az arabok, csak annyi a különbség, hogy a nyugatiak jobban kitudják csinosítani ,hogy ne csak a fanatikusoknak legyen kapós.
  • I.C.ram
    500-600 éve ja igen... voltak nálunk vallási fanatikusok, de nem volt jellemző akkor az arabokra sem. Voltak arabok akik szövetkeztek nyugati országokkal, ha ennyire utálták volna egymást nem szövetkeztek volna. 500-600 éve ugyanúgy utálták ők a kereszténységet, mint mi az iszlámot. Ne beszélj már hülyeségeket.

Az meg a legnagyobb vicc, hogy ők kezdték az egészet. A mai értelemben vett Jihadról (régen teljesen más volt ennek a fogalomnak a jelentése) meg annyit, volt okuk ilyeneket kitalálni, miután jó párszor végigdarálta az országaikat pár tízerer dühöngő állat a kereszténység nevében. Ja de bocsi elfelejtettem ,hogy az arabok voltak az agresszorok ja igen persze... Az egész keresztény hadjarát is gazdasági okokból tört ki, akár csak a mostani, semmi köze nem votl az ideológiákhoz, ez egyszerűen kell a balfasz birkanépnek, hogy elnyugtázza a kis szívében, hogy jót cselekszik.

Valahog egyik félt sem tudom sajnálni, se az amcsikat, se az arab katonákat, mindkettő megéri a pénzét. Amcsi katonák nem egyszer bizonyították be, hogy milyen állatok tudnak lenni, ha felmegy bennük az adrenalin... ugye Vietnam, ahol végigerőszakolták egész észak-vietnámot, de még délbe is belekóstoltak. Vietnam lakosságában baromi sok félamcsi van apa nélkül... vajon miért. Nem tartom kizártnak, hogy Irakban is műveltek ezt-azt, csak ugye arról senki nem tud, mert nincs a hírekben, kivéve egy-kettő (börtönös, katonapicsás botrány)

Nem kell bedőlni egyik oldal propagandjának sem. Mindkettő magának kereste a bajt.

Ezaz írtsuk ki az összes arabot, mert potenciális terroristák. Iszlám is csak egy vallás. sokkal durvább dolgot vannak a Talmudban, mégsem szorongat minden zsidó bombát, magyarul nem a vallással van a baj.
  • Seaweed
    Heh..ez lol....nah jo hagyjuk!

• Seaweed
    Figy nem akarok itt vitat nyitni, topicot meg nalam NEM erdemel meg ez a nepseg.
    Mashova meg nem irok..

De marhasagokat ne irkalj mar!

"Ez nem a kultúrájuk miatt van."

Ez marhasag! Az arab, es a muszlim vilagban a kultura egyenlo a vallasal! Anyira meg ismerem a korant hogy es azt lobogtato emberek mondokajat hogy "Minden hittetlennek halnia kell!"....nezz utana mit jelent a Dzsihad ..es milyen jelszavakat kantalnak ha dzsihadot hirdetnek! (Az ott nem az europai, vagy talan magyar homokozoi politika ahol csak vagdaloznak a szavakkal...ott komolyan gondoljak! (Ha nem tartanank a megtorlastol, es a vegleges eltorlestol, meglepnek mind amit ilyenkor kantalnak...))
  • Seaweed
    Szerintem kicsit csiszold meg a kozeleketi tortenelemmel kapcsolatos tudasod, mert ez az 50-60 ev eleg nevetseges! 500-600 ev inkabb mint 50-60!

De tovabbmegyek! Az o gyuloletuk a keresztenyek irant, es a nyugatiak irant tobb mint 2000 eves...es ezt a te fiktiv jo vezetesed soha nem fogja kitorolni az arab kulturabol! ...es ez orok veszelyforras lesz!
  • I.C.ram
    és ha belegondolsz, hogy mióta ilyen a helyzet a közel-keleten... kb 50-60 éve, ami még simán belefér egy ország történelmének a mélyrepülésébe, megint csak a keleti blokkot mondanám, de lehet a középkor szétesett németországát is vagy franciákat stb mondani. Ki tudja, hogy pár száz év múlva mi lesz belőlük. Nem lehet egy orszégot a kultúrája alapján lealacsonyítani. Ha jó kezekben lenne az Izlám már rég nem itt tartanának. Nézd csak meg, hogy hogy összefogta ez a vallás az emberek, mégha rossz dologra is, képzeld csak el mi lehetne, ha jóra használnák fel.
  • I.C.ram
    Ez nem a kultúrájuk miatt van. Voltak az iszlámosok már a világ leggazdagabb országa, fél ázsiát, és balkánt uraló birodalom, ami rettegésbe tartotta egész európát, stb. Vezetés kérdése. A nyugati civilizációkból is lehet csődtömeg a rossz vezetés miatt, lásd keleti blokk.
  • I.C.ram
    Ja csak azt is elfelejted, hogy az egész háború az USAban nyomatott propaganda miatt tört ki, és csak a propaganda miatt mentek bele az emberek....
  • I.C.ram
    Miért tetves? Teszi a dolgát, katona ő is. Az más kérdés, hogy kb 20x durvább képességei/képzettsége van mint egy alap bakának.
  • bgabor
    Dehogynem. B*sztatnának azok minden "nem igaz vallásút/hitetlent", csak szerencsére nem tehetik meg. Nemtudom ki hogy van vele, de én nem szeretném, ha itt M.o.-n a csinos szőke csajok holnaptól fekete csadorban rohangálnának.

Amúgy látjuk mire mennek az életmódjukkal,világnézetükkel. Csóró,koszos,büdös és tudatlan és könnyedén befolyásolható bagázs. Ha őnekik ez a jó csinálják. De a normális európai emberre ne próbálják rákényszeríteni. Csak az a gond, hogyha erejükből telne, megpróbálnák, mintahogy tették azt számtalanszor a történelem folyamán.

Annak ellenére hogy nagyon nem kedvelem amerikát és amit képvisel, nagyon örülök neki hogy az arabokat valaki féken tartja.
  • [NST]Cifu
    Én arról tudok, hogy az oroszok kémhálózata olyan szinten volt spiccen, hogy minden tengónak naprakészen tudták a helyzetét. Na persze nem méterre pontosan, de tudták melyik szektorokba lettek kiküldve, így mindjárt egyszerűbb őket adott esetben megtalálni. Aztán lekapcsoltak pár emberkét az 1990-es évek elején, így kissé nehezebb lett a dolguk.

Ez a "Los Angeles nem jó, Seawolf kell" szöveg szvsz olyan, mint az Indiai hadgyakorlat F/A-22A propaganda szövege. Technológiailag az oroszok nem jártak sok mindenben előrébb, leszámítva, hogy ők elkezdték az 1980-as években gumilapokkal borítani egyes tengó-osztályaikat (pl. 949A / Oscar II.), így azokat aktív és passzív szonárral is pöttyet nehezebb lett észlelni. Más előnyről nem tudok (ha a VA-111 torpedót nem vesszük ide, de az más tészta). A Seawolf amúgy három téren volt valódi előrelépés: hatalmas oldalsó szonárok a hajótesten, nyolc, nagyobb átmérőjű torpedóvető cső, valamint csendesebb gépek. Ennyi. Utána megcsinálták a Virginia-osztályt, amely elvileg kisebb és olcsóbb, de se kisebb nem lett (csak hosszabb), se olcsóbb (már 2 milliárdon felül van darabja), a három oldalsó szonár ugyanúgy megvan, de már csak négy sima 533mm-es vetőcsővel rendelkezik...

Most jut eszembe, hogy mintha valami mégiscsak lett volna: az 971 / Akula osztály esetén megjelentek a "gumitutajokra" helyezett hajógépek. Rémlik már valami, hogy ezt mintha valahogyan megszerezték volna az oroszok, mert hasonló megoldással rendelkezett a Los Angeles és az Ohio-osztály is, így az orosz tengók egyszeriben csak olyan csendesek lettek, mint amerikai ellenfeleik. Persze ezt még pár dologgal megfejelték, pl. a kettős hajótest átömlőnyílásait le lehetett zárni, így nem csaptak már zajt.
  • Gundark
    Múltkor meséltem egy filmet néktek a diszkóverin a modern tengókról. Abban volt egy rész hogy valamiféle kém elmesélte az oroszoknak a 688asok meg az óhájók titkait, és ezért szörnyű lemaradásba kerültek tengeri téren, ebből kifolyólag meg kellett épiteni a Seawolfokat hogy megint előny legyen:) Ez most olyan mint az indiai hadgyakorlat, hogy kellenek a 22esek mert a Szuhojok mindig lelövik a 15ösöket? :) Cifu biztos tudja hogy mit adott át a kém :)
  • Glpetyus
    köszi,megnézem !
  • Glpetyus
    Ne is menjünk bele,mert akkor megkérdezném,hogy mi a f@szt keresünk ott...?? :)
  • Seaweed
    ooo volt anno egy site, asszem Cifu linkelte ide be, ahol nagyfelbontasu fotok voltak egy orosz ujsagirotol amiket csecsenfodlon fenykepezett!

nezz szet a http://militaryphotos.net/-en is mert ott sz9okott lenni ilyen tema
  • Seaweed
    Nem akarok itt belemenni, de ez igy nem igaz! Tobb egymastol fuggetlen forras szerint is azok a radikalis vallasi vezetoik, akik uszitjak oket,es a terror mellett allnak, uszitanak minden allamra aki irakban(+afganisztanban, es a kozelkeleten mint Izrael, es szovetsegese) ma jelen van! Igy azok a kozep-kelet europai allamok ellen is akik ott vannak! (pl mi is)
  • Glpetyus
    Nemtucc ilyet ?

• Glpetyus
    :)
    Nembajaz :)
    Nem basztatnak azok minket,ha mi sem őket. (még nem :D)
  • Seaweed
    Nem ezt mondom...de a nagyresze iskolazatlan, es tudatlan...
    (szerinted a 14 eves takonypoc aki az egyik sarkon kovel dobal meg egy APC-t a masikon mar RPG van a vallan az masnap (ha tuleli!) megy a kozepiskolaba tanulni?! Nah ne amitsuk egymast, es foleg ne magunkat! Az arab vilag evtizedekkel le van maradva a fejlett vilagtol! (persze vannak kivetelek, pl Emiratusok....vagy Szaud Arabia..de meg ott is a lakossag tulnyomo resze iskolazatlan...)

..es ez a toborzo szoveg nem vicc! Allitolag a Koran-ra (nem tudom, mert nem ismerem a korant), epit es a szelsoseges imammok terjesztik a terrorista toborzasokon, imakon a mecsetekben!
  • Glpetyus
    :DDDd
    Azért nem hülye ott sem mindenki :)
  • Seaweed
    Persze hogy propaganda...az arab vilagban meg aztan plane propaganda...ahol a terrorista toborzason olyan rizsanak dolnek be a szerencsetlen koszos piszkos homokturok, hogy "Ha megtesziket (pl felrobantjak maguk) akkor a tulvilagon 72 szuzlannyal szeretkezhettek!" ...es ez nem kamu! Szanalom!
    Ebben a vilagban az ilyen propagandanak hatalma van..ott ahol a tarsadalom tulnyomo rezse meg irni-olvasni se tud, ahol olyan hatalmas a tudatlansag, hogy ami a TV-ben elhangzik az "csak igaz lehet"....
  • Glpetyus
    De béna propaganda úristen....Ha ekkora spiller,mért vágtak bele olyanokat,ahol mellé lő ? :P
  • katz
    Időközben megvan a fordítás:

főcim : Az iszlám hadsereg iraqban. (الجيش الاسلامي في العراق)
    Amikor képek mennek : Bagdadi mester lővész. (قناص بغداد)
    A tőbbi felirat:
    1. amerikai katona mondja: csak hallotam hogy lőnek mellé nézek azt 2 társam már fekszik a főldőn.
    2.Kardaban ujság: mint egy kameleon, lő és eltünik.
    3.Kevin kafel: igazi masterlővész. el találta a gerincét.
    4.amerikai katona: Fel vettünk minden féle páncél de mégis haláli helyeken lőnek le.
    5.amerikai katona: semmit nem hagy maga után csak egy golyó a testbe.
    6.Newyork times: igazi profi ahogy választja ahelyet és időt.

Vége:
    Ramadán allat:
    1. 143 halot amerikai katona
    2. 54 sebesült.
    3. 5 hagynagy
    4. 6 masterlővész
  • Glpetyus

Olyan oldalt keresek,ahol a ruszkik Csecsenföldi akcióikról találhatnék fényképeket.Ha lehet vmi nagyfelbontásút,amit vmi fényképész készített .
    Makettezéshez,ill. dioráma építéshez kellene.
    Környezet mind1 végülis,az sem fontos,hogy milyen haditechnika van rajta.

(igen,próbáltam a gúglit,de talán ha 4 jó képet találtam sacc/kb 2 óra alatt)
  • Glpetyus
    De utálom ezeket a tetves orvlövészeket :I
  • katz
    Érdekes video. Juba neve azt hiszem Cifu egy korábbi, mesterlövészekről szóló irásában fordult elő. Érdekes volt látni a taktikáját. Egy lövés, és rögtön indul a kocsi. Gondolom egy elsötétített furgon vagy vmi hasonló. Nem csoda, hogy nem kapták még el. Majd megkérdem egyik arab ismerősőmet, homályosítson fel a szövegek jelentéséről.
  • I.C.ram
    Nem tudom letölteni, nem lehetne máshova felrakni? :( Rapdishareről semmit nem tudok leszedni :(
  • Placebó
    uhh lúdbőrözöm... nagyon kemyény dolog ez... ehh
  • f2d
    1982-ben Bejrútban kilőtt Merkava Mk 1-es. A szíriai tankelhárító egység által leamortizálva. Állítólag RPG végzett vele.

Szíriai tankelhárítók RPG-7 páncéltötő rakétával felszerelve
  • Doma #13916
    Bocs ha már volt! A minap találtam a bagdadi orvlövész tevékenykedéséről. Szerintem 18+
  • [NST]Cifu
    Így lesz az Airborne (légi-szállítású) egységből Donkeyborne (szamár-szállítású):

[center]
  • Placebó
    a töltényhüvelyeket összeszedik ugye? inkább..:)
  • HUmanEmber41st
    A töltényhüvelyeket utána összeszedik? :):)
  • [NST]Cifu
    Vadászbombázónak van tekintve a legtöbb helyen, mert máshova nem fér be. Talán a könnyűbombázó titulus illik hozzá leginkább, de olyan már vagy 40 éve nem létezik...