95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
lol CS mint szimuláció :D Ne röhögtess :D -
Kb. 3 éve volt asszem Taszáron egy nyílt nap, ahol az akkor még ott lévő US Army katonák kipakoltak pár dolgot (két HMMWV, egy Oskosh teherautó, egy-egy M16A2 és M4A1, valamint egy Beretta M9). -
bgabor #14229 Szerencsés! M4A1 és M16A2-el hol találkoztál? -
Gripen tankolas(vagy csak csatlakozas) video. -
Hat jobb hire van talan valamivel mint a nemet "pancelokolnek"
-
Kiskorú is annak örülne inkább (szerintem). :D -
Valósághű játék (fegyvermegvalósítás terén) nem tudom létezik-e egyáltalán, de a CS-t például még véletlenül sem sorolnám közéjük. :)
Az Americas Army sok téren közel áll hozzá (fegyvermodell részletessége, a működés megvalósítása, akadály), csak agyonveri alapból az, hogy ugye "álellenség" felállás van, tehát akármelyik oldalon vagyunk, mi amerikai fegyverekkel, az ellenfél pedig AK-kkal, RPD-kel, stb. van felszerelve látszólag - noha a másik oldalon is M16-ost, M249-et látnak a saját kezükben.
Valójában egy faajtón keresztül nemcsak AK-val, de akár egy 9x19mm-es pisztolyal is lelőhetnek (ezért vicces amikor egy filmben pl. egy felborított asztal mögött keresnek menedéket a jó vagy rosszfiúk). Egy vékonyabb (pl. gipszkarton, előregyártott vékony betonelem) válaszfalon egy karabélylőszer kényelmesen átmegy, egy puskalőszer pedig akár a vékonyabb téglafalat is átviheti.
Sorrendet felállítani nem igazán lehet, mert mi a fontos az adott esetben például. Megbízhatóságban az AK család és klónjai (ide tartozik a Galil, a Valmet Rk.95, stb.) a toppon vannak, ez általánosságban elfogadott és közismert, de például pontosság terén állítólag az amúgy rém rossz hírnévnek örvendő L85 (SA80) az egyik legjobb gépkarabély ami létezik. A HK G36, ami eléggé elismert fegyver sem mentes minden hibától, több helyen olvastam már vele kapcsolatban, hogy a zárszerkezete nem tökéletes, ezért a G36A2 esetén ezt is áttervezték némileg. Az amúgy több téren kritizált FaMAS-ról általában csak elismeréssel beszélnek például a francia katonák, különösen a "beépített" bipodról, amely nagyban megkönnyíti a fekvő pozicióból való tüzelést (márpedig a legtöbb épelméjű ember tűzharcban igyekszik olyan közel kerülni az anyaföldhöz, amennyire csak lehetséges).
A Steyr AUG esetén általában az van felemlítve, hogy az A1 változat elsütő és biztosítórendszere nem túl biztonságos, ezért több vétlen lövéskiváltás is történt pl. földre ejtett fegyvernél. Amit sokan kritizálnak vele kapcsolatban, hogy nagyon "farnehéz", ami miatt sok gyakorlást igényel a megfelelő lőkézség elsajátítása.
Miután az én kezemben meglehetősen kevés gépkarabély volt (AMD-65, AMMSZ, M4A1, M16A2, HK G3), és lőni még kevesebbel volt alkalmam (csak AK-kkal), ezért ódzkódnék a magasröptű véleménynyílvánítástól, de amely gépkarabély nekem úgymond bejön:
-HK G3A4
-HK G36A2 család
-Valmet Rk.95
-Sig SG550/551/552
-FN F2000
-Igényesebb AKM-47 klónok -
Ott vannak kepek a lehetseges RPG utodrol is...hmmm? (sved AT4CS) -
Részletesebb dolgok engem is érdekelnének vele kapcsolatban. :)
A képeket amúgy errefelé találjátok. :) -
HumEngine #14222 Sziasztok!
Néztem sok adatlapot az AK-47, M16- M4 stb összehasonlításban.
Sőt több valósághűnek mondott játékot is (CS, ET új verzió, stb), melyekről többen mondták, hogy szinte szimuláció. Az AK-val falon-ajtón-sokmindenen keresztül lelőttek, az M-16-ról inkább nem mondok semmit :-(. "Alig" tragikus...
Szánalmas volt a terrorelhárítok eredményessége :-(
a rosz fegyverek miatt. Érdekes volt látni az AK-s OPS-okat :-D
Tiszta Vietnam, vagy Irak...
Kinek mi a véleménye, lehet-e sorrendet felállítani, minösíteni.
Ugyan nálam a Steyr AUG az egyik legjobb, de én nem vagyok szakértő, csak autodidakta...
A sógorokkal kellene egy közös üzlet...
-
AviationArt
USAF Art Collection -
LizardX #14220 Emberek, volt valaki a C+D-n? A szerdzso.try.hu-n látható pár kép egy tuningolt AK-ról, na erről szívesen látnék/hallanék többet. Kössszzz... -
Öö, nem váltottam profilt, :) de nem tudnátok adni pár cimet ahol találnék repülős festményeket? Vagy rajzokat :) I vh, II vh , modern, minden érdekel :) Volt régebben valami flyingaces de már nem találom :) -
talán csak sima bulvár? -
Érdekes... -
Szerintem a kovetkezo, de haazon nem akkro az az utani..de ha azon nem ....akkor.......szal elobb utobb ezt is kivegzik... -
Nyami
....szeressem Indiat...Mig-23UB-t meg repulik, igy meg plane
-
Haosnlítaak az Ironcladekre. -
-
Cnut #14212 Ez is milyen csúnya. -
Noha úgy tünt, hogy a DD(X) program még a végén kimúlik, most mégis talpon maradt, legalábbis a Pentagon kiharcolta, hogy szerepeljen a program a 2006-os költségvetésben. Noha eredetileg 32 hajót szeretett volna a NAVY, az a jelenlegi tervekre már 8-ra olvadt, és nincs kizárva, hogy ez még tovább csökkenhet 5-re. A magas szinten automatizált, új fegyverrendszereket felvonultató és lopakodó képességű romboló bármennyire is legyen forradalmi, a (jelenlegi becslések szerint) mintegy 3.5 millárd dolláros árcédula heveny ellenérzést váltott ki egyes politikai körökben. Viszonyításképpen az utolsó DDG 51 Flight IIA hajó ára 562 millió dollár volt.
-
Yepp. :) -
Ha jól értelmeztem, akkor a sima 1. változat van a mostani hadgyakorlaton részt vett Bison-okba. -
neuro #14208 Amerika tele van elmebetegekkel :) De valószínűleg nem a milliomos hanem a testőre fogja előkapni az MAC-10-et az ülés alól. -
Jaja, köszi. -
Beirod alulra a Topickeresőbe, hogy Kopjo, vagy #5260. :)))
A képek sajnok már nincsenek benne a hsz.-ben, de gondolom a szöveggel is beéred. :) -
Mit tud a Kopyo lokátor? -
Megnézném, hogy mi van, ha az egyik vicces kedvű szerelő fordítva rakjba be az üveget :D -
Elképzelem, ahogy a milliomos hét méteres limóját megtámadja néhány gazfickó AK-47-esekkel. A milliomos meg előkapja az ülés alól a .45-ös pisztolyát, és nekiáll az ablakon keresztül visszalövöldözni. :Ð
Elég elmebeteg dolog. :D -
Na, lezajlott a COPE 2006, ezúttal F-16-osok vendégeskedtek Indiában:
Az amerikai pilóták az F16.neten fejtették ki a véleményüket, röviden és tömören: azt mondják, hogy Indiáé kétségkívűl a legerősebb légierő Ázsiában. Ja, és mellesleg ott évi legalább 200 órát repülnek. Na ja kérem...
MiG-21 Bison: Oké, öreg gép, eljárt a sárkányszerkezet felett az idő, de mint kisérőgép igencsak csúnya dolgokra képes Kopyo radarjával és R-77-es rakétáival.
MiG-29: A nagy tolóerő-tömeg arányt dicsérik, ugyanakkor megjegyzik, hogy nem nehéz észrevenni - füstől, mint a gyárkémény. Aztatat állítják, hogy dogfightban közel van a Viperhez (ie.: F-16).
Mirage 2000: Piszok nehéz kiszúrni, és a deltaszárnyai miatt iszonyú hirtelen képes kifordulni bármerre. Ha dogfightban elvesztetted szem elől, akkor már véged.
A Szu-30-asok csak visszafogottan vettek részt a gyakorlaton, de a pilóta szerint az MKI gépek nagyon jönnek, a Szu-30K (MK) gépek meg mennek. -
neuro #14201 Ezeket az üvegeket nem a Rhinora szánják ha jól láttam hanem Humvee-kra és rendőrségi autókra, meg persze a gazdag ügyfelek limójára. -
Az elképzelés érdekes, de szerintem a Rhino-kat mindig kiséri legalább két HMMWV, tehát a bent ülőknek nem az a célja, hogy most aztán úúúú, de visszalövünk a gazoknak.
Arról nem is beszélve, hogy akár permamens halláskárosodás is garanciálisan vállalható, ha a bent ülők nekiállnak mondjuk M4A1-ekkel, M249-ekkel, esetleg M21-ekkel, M240-ekkel "visszalőni", a zárt ablakokon keresztül... -
neuro #14199 Itt van a cégnek az oldala, amelyik a Rhino-t gyárja:
http://www.labock.com/index.htm
Érdekes a golyóálló üveg fejlesztésük: kívülről nem lehet átlőni, de belülről átengedi a lövedéket, hogy a védők tudjanak tüzelni.
-
steweee #14198 :) épp most telepítettem az earth 2160-at és egész megtetszettek a kis csirkék !
amúgy az a tíz kilóméter per órás futási sebesség nem tűnik nekem soknak, és főleg még csak papíron láttuk :) hogy hogyan is lehet benne kúszni mászni ! ha legalább erről lenne videó, az meggyőzőbb lenne. de majd kiderül mit hoz a jövő -
Szerintem ez a ló túloldala. Bár bizonyos szintig érthető. Minden jobb érzésű terrorista undorodva fordul el ettől a járműtől, és úgy lövi, hogy közben ne kelljen ránéznie. :Ð -
neuro #14196 Pedig a Rhino-t használják Irakban. Szaddamot ezzel szálították át egyik börtönből a másikba, sőt az amerikai fejesek is ezzel furikáznak mikor meglátogatják a bakákat. -
Cnut #14195 Ezért érezném magamat nagyobb biztosnágban a háttérben lévő Toi-toiokban. -
StarFist #14194 Ideális céltábla gyakorlatlan RPG kezelőknek, merőleges, nagy oldal felülettel. -
neuro #14193 Ez volt már? Rhino Armored Bus.
-
HUmanEmber41st #14192 Ha gyártanának belőle vékonylemezes változatot ( normál autó súlyút) sokan vennék.Na de harctéren..hát...