95112
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Fegyverhossz: valóban így van, de ugye "innováció" terén nem tudnak/akarnak túllépni az M16/M4 vonalon innováció terén...
    Tárelhelyezés: nekem nagyon szimpatikus az FN P90 vagy a HK G11 megoldása is, amely a legtöbb téren (csőhossz, súlypont) jobb mint a bull-pup, markolattár vagy hagyományos megoldás. Egyetlen baj van vele, hogy megnöveli a fegyver magasságát, és így az csővonal illetve az irányzék közötti távolságot.
  • PrasCo
    Így kell háborúzni. :D
  • PrasCo
    Azért ezt én jelenteném ki ilyen kategorikusan, még akkor sem, ha csak a kézifegyverekről van szó. :) Például az .50-es M2-est a világháború óta használják, akkor pedig akkora szar nem lehet. De nézzünk valami könnyebbet. Volt nekik egy Thompson-juk, ami bár nehéz volt, mégiscsak nyírta a sövényt. Meg hát Királyunk lett volna annyi, mint nekik az... A végére meg elég csak egy M1911-et írnom.
  • StarFist
    Nézzük a dolog másik oldalát.

A képen látható emberek nem küzdenek a jóléti társadalmakat súlytó egészségügyi problémákkal:

- Nem küzdenek túlsúly problémákkal, valószínűleg elhanyagolható körükben az ehhez kapcsolódó szív és érrendszeri, valamint mozgás szervi megbetegedések száma.

- Kisportolt testalkatúak. Valószínűleg önszántukból többet mozognak ("sportolnak" :) ), mint az átlag magyarok kb. 90%-a.

- A helyzetükből adódóan sokkal erősebben dolgozhat nebbük az életösztön, mint az elpuhult európaiakban vagy amerikaiakban.

Kontra:

- Közöttük sokkal magasabb a nehézfém "mérgezés" okozta halálesetek száma.
  • DJ Skyline
    "Ballas gang."
    OMFG tényleg!
  • Sadist
    Ha egy kis fegyvert akarnak csinálni, akkor eleve hülyeség a markolat elé helyezni a tárfészket, mert csak fölöslegesen növeli a fegyver méretét és/vagy csökkenti a cső hosszát. Akkor már inkább a markolatba kéne helyezni a tárat, mint a HK MP7-nél, vagy ha nagyon ragaszkodnak az 5.56-os kaliberhez, akkor meg bullpup dizájnban kéne elhelyezni a tárat a markolat mögé.
  • sz4bolcs
    Van ennek a képnek valami hátborzongató hangulata. Ki lakik itt? Miért vannak itt az emberek? Milyen lehet itt élni? Lehangoló.. olyan primitív, és elhagyatott az egész...
  • [NST]Cifu
    Ez hatalmas. :)))))
  • [NST]Cifu
    Igen, anno. Én is csak a mostani helyzetről beszélek.
  • [NST]Cifu
    az XM8 ezt a tendenciát megváltoztatta volna, számomra teljesen rejtély,miért állították le, szvsz nagyon ígéretes project volt.

Az XM8 a Hechkler und Koch cég terméke. Vagyis annak amerikai leányvállalatáé, amely nemrég jött létre. A fegyver belseje meg egy-az-egyben a HK G36A2-ből származik....

A gondom az, hogy lassan kezd nevetségessé válni az egész program. a '90 es évek elején tervezték, 1994ben szállt fel a prototípus. Most 2005 van, de még semmi eredmény. Persze a programban résztvevő nemzeteknek van néhány mutiba, de a harcértékük nem az igazi, a tervezett képességeik töredékét teljesítik csak.

Ez szinte minden mai modern repülőgépprogramra igaz. Nézd meg az F/A-22A-t. Az 1980-as években tervezték, az 1990-ben szállt fel a prototípus, folyamatosan csúszások és költségtúllépés jellemzi a programot. Semmivel sem áll jobban, mint az EF2000.

Egébként a franciák sem állnak sokkal jobban a Rafale-vel, meg a svédek is a gripennel. Mégis hogy lehet, hogy európában ilyen tetűlassan megy a fejlesztés és a rendszeresítés?

Semmivel sem megy gyorsabban sem az USA-ban, sem Indiában, sem Kínában, sem Japánban...
  • SZU
    Itt a Cifu által emlegetett voodoos reaktívvédelem?
  • SZU
    Garand, M14 egyes lövéssel, M2-es géppuska, Barret, springfield elöltöltős, vontcsöves mesterlövész puska stb. Azért gyártottak ők is pár jó konstit!
  • I.C.ram
    Mindig is jobbak voltak az európai fegyverek szerintem. Nem votl egy háború sem, amiben az USA valamivel előrukkolt volna. Talán a Garand volt az egyetlen ilyen cucc.
  • bgabor
    Szerintem tök jó dolog, hogy európa ilyen kiválló fegyvereket gyárt.
    Olyan minőségű cuccokkal, mint pl a Sig Sauer 226 és 228 amerika egyszerűen nem tud előrukkolni. Ami elég érdekes a gazdasági potenciáljukat nézve. (az XM8 ezt a tendenciát megváltoztatta volna, számomra teljesen rejtély,miért állították le, szvsz nagyon ígéretes project volt. Az M-16 családnak szerintem már erősen a múzeumban lenne a helye.)
    Bár csak repülőgépgyártás terén is ez lenne a helyzet. Nagyon aggódom az EF2000 program miatt. Mindig is nagyon tiszteltem azt a gépet, és hogy mindez európai termék. (Tudom, nem ugyanaz a kategória, de hol van monjuk a Gripen az EF2000-hez képest...)
    A gondom az, hogy lassan kezd nevetségessé válni az egész program. a '90 es évek elején tervezték, 1994ben szállt fel a prototípus. Most 2005 van, de még semmi eredmény. Persze a programban résztvevő nemzeteknek van néhány mutiba, de a harcértékük nem az igazi, a tervezett képességeik töredékét teljesítik csak. Ha ilyen iramban megy a dolog, akár 2010re normális használatba is kerülhet. De ez 20 év, könyörgöm! Ennyi idő alatt elavulnak a katonai típusok. (legalábbis régebben ez volt a jellemző, ma a költséghatékonyság és a továbbfejlesztés eszméi miatt már nem).
    De mégis meddig fogják még húzni-halasztani a dolgot? Amíg mindenki besokall, viszamondja a rendeléseket, stb? Oké, hogy európai összefogás, meg minden, de azért az államokat elsősorban a gazdasági érdekeik vezérlik, senki sem fog a végtelenségig várakozni a Typhoonokra. Ha meg visszamondják a rendeléseket (a külsősök, nem a a program tagországai,természetesen), felmegy az ára a cuccnak.
    Egébként a franciák sem állnak sokkal jobban a Rafale-vel, meg a svédek is a gripennel. Mégis hogy lehet, hogy európában ilyen tetűlassan megy a fejlesztés és a rendszeresítés?
  • I.C.ram
    Van egy ezresem rá, hgy valamelyik rapper, majd gyűjtés tervez egy koncert keretében mondjuk a szegény, elnyomott Libériai feketéknek :D Azok a csúnya gonosz fehérek, hogy merték őket, visszaengedni Afrikába, és egy saját államot létrehozni nekik. Ez is a fehérek bűne :D
  • I.C.ram
    LOL :D Rap Stars :D Nekem is rögtön 50 cent iszonyat randa pofája ugrott be :D
  • Thanatos
    hm a belinkelt forumban van egy iylen szvöeg képek alatt pirossal:
    "Disclaimer: All similarities to Rap Stars, Hip-Hop practitioners and Gangstas of all races, ethnic origins and religions, living or dead, is purely intentional."

nah én meg ezen fetrengtem a röhögéstől :D
  • Thanatos
    énis egyből erre gondoltam :D
  • SZU
    Egyébként elképzelhető, hogy propaganda akart lenni. Hisz annak a fekának, akinek nincs fegyvere még nem férfi Az alak meg nem mert a harc közelébe se nézni, ezért ezzel a fegyver kombóval mászkál az utcákon, így bizonygatva a férfi voltát... =)

Ez megmagyarázná a játékrakétavető szerű távcsövet, a rozsdaette fegyvert és a hevedert.
  • Thanatos
    tisztára mint a számháborúban :D
  • I.C.ram
    Most nem tudom ki az elmebeteg. Az akinek ilyen videói vannak, vagy az, akinek megakarod mutatni?
  • Seaweed
    Hat mit jon ez itt mindefele gusztustalan kinzasi modszerekkel...(pedig meg csak nem is karomkodtam!...azert remelem figyelted a szavak rafinalt sorat egymas utan :DDD)
  • Punker
    na! azért finoman!
  • [NST]Cifu
    Ha nem tetszik az, hogy ebben a topicban a Haditechnika és alkalmazása a téma, akkor nem kell ide befáradni, és pláne nem kell a topiclakókat macerálni. Vili?
  • [NST]Cifu
    Ez nem a vicces és humoros képek topicja, szóval a "kemény" anyag is jöhet (a gyerekek AK-val pattognak pl. nem egyszerű dolog...), de persze ésszel. Azért ne bukjunk alá az Orgish.com szintjének. Ez az FN FAL meg érdekes... az optika egy dolog, de ha a tok és tár ennyire rozsdás, akkor hogy nézhet ki a cső és a zárszerkezet? Elképzelhető, hogy nem is működőképes, csak a látszat kedvéért hadonászik vele (pl. mit keres egy géppuskaheveder a kezére tekerve pl.?).
  • [NST]Cifu
    Kicsit elmebeteg dolog, de félelmetes az, ahogy az amerikai fegyvergyárak szó szerint szenvednek a kézifegyverek terén. Az egy dolog, hogy a maroklőfegyverek terén ugye még az 1980-as években elszenvedték a legnagyobb buktát a fegyvertenderek történetében (az US ARMY oldalfegyvertenderén mindkét döntős pisztoly európai gyártó terméke volt). Az is egy dolog, hogy a gépkarabélyoknál sem igazán rúgnak labdába, hiszen a hadsereg a HK-val működik együtt jó ideje (XM29 és XM8 program), a SOCOM pedig a belgákat preferálta a SCAR tenderen. De a töketlenkedés odáig fajul, hogy továbbra sem képesek például a PDW "szektorban" bármit is alkotni. Ugye a kis méretű, de effektív géppisztolyok/gépkarabélyok terén az egyedüli szóra érdemes termékük a MAC-10/-11 volt, de az eléggé kellemetlen kialakítása (derékszögű markolat) miatt sose rúgott igazából labdába a spec. osztagoknál. Az FN P90 és a HK MP7 szinte egyeduralkodó ezen a terepen, de a Bushmaster megpróbálkozott valamivel, mégpedig "meglepő" módon egy AR-15/M16 folyománnyal, a Carbon 15 Type 97S/12S gépkarabály (5.56x45) és géppisztoly (9x19) változattal, amelyek igencsak megkurtított csővel, szereléksinek garmadájával, és viszonylag könnyű tömeggel rendelkeznek. A Bushmaster "Subcarabine"-nak titulálja őket, de valójában nem többek egy megkurtított M4-nél. Érdekes, de ugye szinte semmi innováció...

[center]
  • SZU
    Gondolom rakétavető! =)
    Egyébként én is észrevettem, de azt hittem valami sufnituning lencsevédő sapka, mert elhagyta az eredetit.
  • SZU
    Ezaz! Üss még! Üss!

Bocsi, de nem vagyok mazo macho. A kivégzéses videók hogy jöttek ide? A háborúhoz hozzátartozik bár, de itt nem hinném, hogy örülnének neki. Az alábbi pár kép csak afféle morbid humor volt, de nem ez a jellemző hangulat. Szal nem értem a te "poénodat".
  • I.C.ram
    mi az a kis bigyusz az optikáján? Mintha egy pezsgős dugó lenne beledugva az optikáa.
  • SZU
    Semmi gond, nincs harag, írtam is hogy "=D"!

Csak nem mertem őket belinkelni, hátha valaki nekemtámad, hogy mi a vicces a kényszerdrogozott gyerekek harcra kényszerítésén, vagy valami ilyesmi. Ezért csak óvatosan a "linket" dobtam be, amit elszúrtam =).

De a vödröst valóban üti a Seaweed által talált birodalmi rohamosztagos feka Garanddal a kezében =)

Ez meg "kicsit berozsdált":

Egyébként az AK modifikáció valóban Jugó! Volt szerencsém élőben is látni olyat. Az előmarkolatról ("lyukú") és a behajtható válltámaszról is felismerhető!
  • [NST]Cifu
    Elsőre én sem értettem mi volt a problémád, aztán rájöttem: #14452-es hsz-ben lévő 'link' alatt kb. ugyanazok a képek vannak, mint az AR-15.com topicjában. :)

Viszont itt a fórumozás egyik rákfenéje: én sem néztem meg a simán szövegként beszúrt linket. Valószinüleg a többiek sem vették a fáradtságot. :)
    Tanulság: ilyenkor nyugodtan rakd be a képeket a topicba, ahogy a fölötte lévő hsz.-ben is tetted. ;)
  • Seaweed
    Jolvan a vodros is komoly...de nem jo szogbol van fotozva igy az nem valthatot ki olyan tetszest mint ezek...azert sirva ne fakadj...biztos vagyok benne hogy Cifu atengedi neked a "dicsoseget"!
  • SZU
    Örülök hogy tetszenek a képek, bár én linkeltem be hamarabb, mégis a házigazda lett az ünnepelt ;(

=D
  • Sanyix
    LOLOL hát lehet hogy valamelyik vezér jáccott az sa-val, és gondolta átveszi a figurát :D
  • [NST]Cifu
    Miért, ő mit mondott? Ők a bírák és a partjelzők! :)
  • I.C.ram
    az nem egy baseball sityak? és nem egy USMC egyenruha?
  • PrasCo
    De láttam már fekete kendőt is.

...
    gondolom, ők a bírák meg a partjelzők.
  • I.C.ram
    van=vagy
  • I.C.ram
    Mondtam. Van három van négy csapat:

Sárga, piros, kék, esetleg a lilák.
  • PrasCo

Nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek. Ez például egy komplett Ballas gang.