95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
A gázturbina egyre inkább úgy tünik, hogy zsákutca. Túl nagy a fogyasztása, túlságosan is sok probléma van a karbantartásával, túl sok hőt termel és túl sokat zabál. Az M1 Abrams, és a T-80 legtöbb szériája (kivéve az ukrán változatokat) még gázturbinával készült, de itt saccperkábé meg is állt a tudomány. A diesel-motorok megbízhatóbbak, kevesebbett fogyasztanak és kevesebb hőt bocsátanak ki. Ugyan az amerikai és az orosz fejlesztőirodáknak is vannak egyre erősebb és jobb gázturbináik, szinte mindenhol a diesel-motor dominál.
Amúgy egy érdekesség: az MTU 883-as diesel-motorjával fékpadon elértek 3000 lóerőt is. Csak értelemszerűen ilyen módban sokkal többet eszik, sokkal jobban igénybe van véve, ami rövidebb élettartamot és kisebb megbízhatóságot is jelent. De elvileg megoldható, hogy háborús helyzetbe egy "picit" felpiszkálják azokat mocikat, így az amúgy sem tohonyaságáról ismert Leopard 2 bizony igencsak fürge nagymacskává változik. ;) -
17:00, Hétfő (december 19.), National Geographic
Az USS Ronald Reagan anyahajó
lassan kezdődik, kiváncsi leszek -
Abramsban egy Avco-Lycoming 1500 pacis gazturbina van. (bar a Del koreai Type 88-ban ami erre epul egy 1200 pacis dizel van)
Leopardban az egyesben egy 1500 pacis MTU MB 873 dizel a kettesben meg egy 1650 pacis MTU MT883 dizel van.
amugy meg google-t hasznalni nem szegyen! -
Melyik típusokban van ilyen? Úgytudom, hogy az M1A1 Abramsben pl iyen van. Európai társaiban? Pl Leoban? -
ja van olyan is mert kicsi a "motor" de mérettel nyert térfogat nem biztos hogy elég az üzemanyagnak mert kétszerannyit zabál -
Valaki megmondaná, hogy a mai nagyobb tankok milyen erőforrással működnek? Tudtommal gázturbinások, de lehet tévedek. -
szépek :) -
Finn haditengerészet:
[center]
-
Na, mivel úgy is pangás van, képek jönnek: Svéd haditengerészet:
[center]
-
AK-74U nincs, és miután más se nagyon gyárt AK-74 klónokat az oroszokon (és a volt tagállamok egyik-másikát leszámítva), ezért élnék a gyanuval, hogy a készítő cég csinált egy "saját" AKS-74U változatot. Ilyen tágulási kamrával pedig 7.62-es AK-t én legalábbis még nem láttam... -
SZU #14869 Ja! Meg az tűnt még fel, hogy ennek 1 kicsivel rövidebb a csöve talán. Az előmarkolat csak "1 lukas"? -
SZU #14868 Köszi!
Én is AKS-74U-ra gondoltam, csak megtévesztett a tár. Uis kis méretű 7.62-es (utánzat hisz AS ;)) tár jár hozzá. Sőt, lazán belemegy a normál 30-as 7.62-es is. Az 5.45-ös meg nem passzol bele.
Ezért merészeltem azt gondolni, hogy vagy nem AKS-74U, (vagy inkább AK-74U, hisz fix tusos), hanem valami fantázia fegyó, vagy egyéb létező AK. Hisz Japánok csinálták, csak precízek, vagy miaszösz! -
Az egyik feladata valóban a lángrejtés, a másik feladata a megfelelő gáznyomás biztosítása a megbízható működéshez (a rövidebb cső rövidebb gázdugattyút és a csőfarhoz közelebb elhelyezett gázátömlő furatot is jelent). -
Az a tágulási kamra mire jó? Hasonló hatása van, mint egy lángrejtőnek?
Az AS fegyókra meg előszeretettel szerelnek fix válltámaszt, mert abba jobban lehet az aksikat pakolni ;) -
Hát furi. A csőtorkolatnál amennyire ki lehet venni, egy tágulási kamra látható, ami az AKS-74U (deszant) gépkarabély egyik ismérve, ahogy a rövid cső is. Viszont annak behajtható váltámasza van, nem pedig merev. Más AK-másolat gépkarabélyon nem nagyon látni ilyen tágulási kamrát, főleg ugye azért, mert ez az 5.45x39-es szovjet/orosz gépkarabélyokra volt jellemző, ami nem nagyon terjedt el a világban...
[center]
AKS-74U
-
Jah sry :D -
kiskorúbézoltán #14863 Gondolod leesett nekem , hogy az AS airsoft-ot jelent ?
-
Nemmondod, direkt írta is, hogy AS fegyó :D -
-
ha te mondod biztos ugy van -
kiskorúbézoltán #14859 Bocs , hülye vagyok , jobb klikk -> tulajdonságok ... De legalább eltaláltam ! :DDD -
kiskorúbézoltán #14858 Hol találtad ezt a képet ? Szvsz ez valami gyerekjáték , nem igazi fegyver ... -
SZU #14857 Parancsolj!
-
SZU #14856 Bocs bajnok, te még biztos soha nem hibáztál. -
SZU #14855 Affene, nem tudtam feltölteni sehogy, mert az ftp nem megy, az sg meg nem enged feltölteni 84kb-os jpg-et...
Majd beregelek valami képtárra! -
jelszot meg felhasznalonevet kero ftp-rol linkeltel grat! -
SZU #14853 Cifu! Ez milyen AK modifikációnak felelne meg?
Tudom, hogy AS, de elvileg ez egy létező típus, én nem találtam róla semmit. A neve AK Specnaz Beta. Szal fantázia névnek tűnik. -
Idemeg csak most kerult fel. -
Hmmm... érdekes, nem egy friss videó, mégsem botlottam bele... THX! :) -
hmmm tenyleg elbasztam :D
itt a jo link :)) -
Ugyfest hogy jah..szep lassan ;)) -
jokerdes, nem tudom ;) -
Őőőőőő... szerintem a link nem igazán stimmel (a J-7PG képre mutat). -
Végre szerencsétlen Super Étendard nyugdíjba vonulhat? :) -
Ez mi a rák? Kémműholdaknak átverés, vagy mi? :) -
Cifu hianyoltad a Rafale-os anyagot ;) Itt egy jokis videjo
-
hmmm J-7PG, PL-9C raketyaval...mely erosen Phyton 3 kinezetu...(tudjuk hogy minden szart elad Izrael Kinanak...szal nem vag mellbe...de jol nez ki ;))
(klick) -
Rafale M: Exocet es Mica roketyakkal(klick):
-
Erdekesseg, a AFM kina topicjaban talaltam(click a nagy kepert):
A legjobbak azok a kinai piacos szines muanyag szekek
-
Deszép! Imádom a hordozókat! :)