95112
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    hát a jimmy "öngyilkosságán" még a rendőrök is nevettek, annyira lehetetlen volt amit kihámoztak a tényekből. azt azért tudni kell hogy nem volt éppen egy mimóza emberke, és a családtagjait rendszeresen verte részegen. vagy volt hogy mikor buliztak és vki szóvátette a hangoskodást a környékről lecekkel elverték jó alaposan. mondjuk roma (cigány:) volt, tehát ezen nem kell nagyon meglepődni, ráadásul igen kifejlett maffiakapcsolatokkal, amit meg érthető okokból nem reklámoztak nagyon a tévében. mikor miskolcon volt a platánban a pultra kirakta a pisztolyát, meg volt hogy azzal hadonászott, kiabált.

emberileg nem kár érte, viszont a számai jók voltak, mikor karaokizunk mindig eléneklek tőle egyet kettőt (nézz le rám...a kedvencem)
  • Cat #15041
    zámbó
  • Sadist
    Jah, hogy a Jámbor Jimmy? :D
  • Adam II
    Sejtettem ,hogy 92.
  • [NST]Cifu
    Jimmy, mint Jimmy a Darwin-díjas, aki egy Beretta 92-vel (talán 92F?) képes volt fejbelőni magát...
  • Sadist
    Milyen Jimmynek?

Ha valami filmről van szó, akkor szinte 1000%, hogy Beretta 92 :D Általában amcsi filmekben azt favorizálják :)
  • Adam II
    Valaki tudja pontosan milyen Berettája volt Jimmynek
  • [NST]Cifu
    Ha lenne a EU-nak egy kis esze, simán beinthetne, és nekiállhatna a hagyományos foszilis üzemanyagokról áttérni az alternatív megoldásokra (hidrogén, alkohol, stb.). Egyébként az északi-tenger alatt is szép kis gázkincs bujkál, tehát függőség szerintem azért nem lenne. Az persze tény, hogy a kapitalizmus egyik ismérve szerint onnan vesz a kereskedő, ahol olcsóbb... :)
  • tomcat1
    Szerintem nem szabad őket lebecsülni. Egyébként is az elkövetkező 50 év stratégiáját, mithogy már most is, az energia, és annak birtoklása, megtartása, sőt továbbmegyek technológiáinak megszerzése. Az öt nagyhatalom, és a többi jelentkező fognak acsarkodni egymással, hozzáteszem ilyen méretü szembenállásra még a világtörténelemben sem emlékeszem, mármint ami az erőviszonyokat illeti. Szerintetek?
  • Punker
    itt Egerben volt 1 csóka aki a leszerelt mélységieket vitte ilyenekre, 3-6 hónap szép gázsi, bár a halálozási arány azért megvan, valami kenyai rezervátumot kellett védeni ahol a vadorzók 5-10 fős csoportokban ak-val vadásztak, ja és tudni kell hogy a vadorzásért halálbüntetés van szal gondolkodás nélkül lőnek a vadőrökre.
  • MuldR
    "Múltkor láttam egy filmet, ahol a vadőrök vadásztak az orvvadászokra, na az mókásabb volt :P"

Ilyennek hol lehet jelentkezni? Vegre egy nekem tetszo munka! :)

BHD - igen, az volt az egyetlen resz, ami nem tetszett belole. :(
    "What is this Sarg'nt? Another taxpayer-funded Delta safari?"
  • schrank
    a sólyom végveszélyben-ben volt ilyen jelenet hogy a deltások meg a ranger-ek varacskosdisznót vadásztak blak hawk-ról még jó hogy nem minigun-nal
  • Cat #15030
    ez nem szigoruan haditechnika, hanem inkább katonapolitika, szerintem a téma megér itt is egy kört

Brit lapvélemény szerint az "új hidegháború" előjele az orosz-ukrán gázvita

Az "új hidegháború" bevezetője lehet az orosz-ukrán gázárvita - írta pénteken a londoni The Times.

A vezető brit napilap szerint Oroszország "posztszovjetarzenálja legerőteljesebb fegyverének bevetésével fenyegetőzik": ha Ukrajna nem egyezik bele a négyszeres áremelésbe, Moszkva vasárnap délelőtt egyszerűen elzárja a csapot. Ez nemcsak Ukrajnát fenyegeti, hiszen az Európai Unió is Oroszországból importálja gázszükségletének felét, és ennek 80 százaléka Ukrajnán át érkezik - áll a cikkben.

Így amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadta Ivan Placskov ukrán energiaügyi minisztert, több volt a tét a két szomszédos ország viszonyánál. Elemzők attól tartanak, hogy a viszály ízelítő lehet abból, miként fogja Oroszország külpolitikai eszközként felhasználni olaj- és gázkincsét, ha vitába keveredik a Nyugattal - írja a pénteki The Times. Chris Weafer, a moszkvai Alfa Bank fő stratégája a lapnak azt mondta: az energia-együttműködés váltotta fel a katonai erőt Oroszország nemzetközi hitelességének fő elemeként, Moszkva ugyanis geopolitikai és külpolitikai törekvéseinek szolgálatába állította energiapartneri jelentőségét.

A The Times által idézett ukrán illetékesek azzal vádolják a Kremlt, hogy az Viktor Juscsenko ukrán elnököt akarja megbüntetni, amiért a politikus hátat fordított Oroszországnak, és EU- valamint NATO-tagságra törekszik. Ukrán tisztviselők emellett azt is gyanítják, hogy Moszkva Juscsenko oroszbarát ellenfele, Viktor Janukovics visszatérését akarja segíteni a márciusi parlamenti választásokon. Rámutatnak arra is, hogy a Gazprom más volt szovjet köztársaságokba, például Grúziába és Örményországba is felemelt egységáron, 110 dollárért exportálja a földgázt, miközben a szilárd szövetségesnek, Fehéroroszországnak alig 46,68 dollárt számláz - áll a pénteki The Timesban.

A kommentár szerint Oroszország tíz éven belül a világ összes nagy piacára ki akarja terjeszteni olaj- és gázvezeték-hálózatát. Ez azonban az Európai Uniót veszélyesen függővé tenné egy olyan országtól, amelytől nem idegen a politikai instabilitás, és amely szuperhatalmi státusának visszaszerzésére törekszik.
  • steweee
    sajnos most megnézve a videót az oroszlánt lelőtték, csak mert vki mondta hogy talán elmenekült. sajnos nem, meghalt, de talán jobban járt mintha elsőre elszaladt volna, hiszen az első lövés is eltalálta és ledöntötte a lábáról, hosszú agonizálás és betegség vagy éhhalál várt volna rá a sebesülése miatt. kár hogy legalább az egyik vadászt nem sikerült megölnie akinek nekiugrott, csak pont eltalálták ismét ugráskor és az megtörte a mozgását, már nem tudta elharapni a nyakát. sajnos. gyűlölöm az olyan embereket akik állatokat ölnek meg és ezt élvezik is. én már egy csomót megmentettem életem során, és vagy nálam, vagy ismerősnél, vagy az állatmenhelyen kötöttek ki végül. van egy barátom , dél-afrikában él, de néha hazajön. szerencsére ők már likvidáltak ilyen embereket, mégha fekák is voltak az orvvadászok. na AZ jó poén lehetett!
  • Thanatos
    szvsz nem mind amcsi volt :)
    amugy tudtommal nem legális...
  • Glpetyus
    :D
  • SZU
    Én, meg a mimóza? Hmm =) Húznál csak le egy 12 órát egyhuzamban panaszos tajparaszt Karácsonyi vásárlókkal egy "gyenge" (egész EUban a múlt hónapban nálunk volt a 2. legnagyobb profit a hasonszőrűek között...) forgalmú helyen, akik még egymással is verekednek...

Egyébként a lőtéri kutyát nem érdekli, ha megcsillantod a szókincsed, csak gondoltam bírsz a hatalommal, hogy mellőzd. Már csak ilyen hülye vagyok, mint egy bokánfosott mókus... =)
  • Glpetyus

Ha neten láttad akkor linket !!4 :D
  • I.C.ram
    Fasztóni amcsik. Megérdemelték volna, hogy ott dögöljenek meg. 6-an nem bírnak leőlni a legmodernebb szereléssel egy magányos oroszlánt. Egyáltalán legális az oroszlánvadászat? Eléggé szánalom az ilyen jellegű vadászat. Leölik aztán ott hagyjűk megrohadni, hogy otthon két hamburger közt dicsekedhessenek vele.

Múltkor láttam egy filmet, ahol a vadőrök vadásztak az orvvadászokra, na az mókásabb volt :P
  • Ren
    Mondjuk azt is hozzá kell venni, hogy tudtommal már több tanulmány is kimutatta, hogy lehetsz lőtéren 90+ %-os lövő, de hirtelen stresszhelyzetben ez simán leesik 10-20%-ra.
  • Thanatos
    jah...., de sajnos ez arrafalé olyan jó üzlet nekik hogy jó esélyel inkább a te nyakad akarnák kitörni még ha a saját élővilágukat is pusztitják ezzel :((
  • Thanatos
    tény... :(
  • Glpetyus
    Az ilyennek törném ki a nyakát.
    Vagy elvenném tőle a fegyvert,aztán úgy küldeném vissza az oroszlánokhoz.
  • neuro
    Széchenyi Zsigmond és Kittenberger még tudták, hogy kell Afrikában vadászni... Ma már ez is csak üzlet.
  • Thanatos
    nem orv vadászok..., a milliomos piperkőcöt kiviszik jó pénzért "vadászni" azt lőhet kedvére...., afrikában sajnos igy emgy ez :( és engedély meg tényleg nem kell a kutyának se... (amugy az a manusz spec lehet életébe nem fogott még fegyvert...)
  • Glpetyus
    ehhh...
  • Glpetyus
    Amúgymeg lefogadom,hogy simán orv-vadászok voltak ezek a ....
  • Glpetyus
    Haverom 65 éves apja gyakorlatilag járni sem tud + 1x már kapott agyvérzést + ezenkívűl alkoholista.
    És van vadász engedélye....nc
    (gondolom abból is pár évente újra kell vizsgázni,vagy vmi,de ez az ember már 10 éve ilyen...)

Bocs,ha mimóza lelkednek erős volt a "kurva" szó,legközelebb igyekszem moderálni magam
  • [NST]Cifu
    Afrikában szerinted kérik valakitől is a vadászengedélyt, fegyvertartásit, vagy bármilyen papírt (tisztelet a kivételnek)?

Ami meg még egy apróság, hogy távcsöves puskával eléggé nehéz a kapáslövés, sok-sok gyakorlás és mégtöbb tapasztalat kell hozzá, amit nehéz lőtéren összeszedni. Nekem az orrom elött, legfeljebb öt méterre rohant el egy 5 kilós szarvasbika, én a kis tapasztalatlan meg ösztönösen a távcsőbe néztem, úgyhogy olyan gyönyőrüen elszalasztottam, hogy csak na, még másodpercekig próbáltam valahogy összehozni, hogy a fegyver most merre is néz, és a bika merre van, akkor, amikor az már árkon-bokron túl volt.
    Hiába, el kell ismernem, hogy vadásznak pocsék vagyok, igazából csak a fegyver érdekel, de ha már meghívtak egy szarvasbikára... :)

Hogy fegyvertartásija van valakinek, meg vadászengedélye, amúgy nem jelent semmit. A vadászvizsgának a lőgyakorlati része egy nagy humbug, ráadásul nem is valódi vadászfegyverrel, hanem .22LR puskával lőnek, egy álló lőtáblára. Az már az adott egyén lelkiismeretén múlik, hogy mennyit is foglalkozik a lőgyakorlással, simán megteheti, hogy nem is lő egyet sem, csak évente meghosszabítja a vadászjegyét (én a másik véglet vagyok, mert a lőtérre is viszem ki a puskát, ha lehetőség van rá). Ha tippelnem kéne, szerintem a vadászjegyel rendelkezők jó része egy évben nem lő el 10 lőszert golyós puskából...
  • f2d
    Ez egy térkép táska, de lehet, hogy egy üveg vodka van benne.
    (Nem voltatok katonák, nem ismeritek?)
  • Punker
    lőtéren nem oktatnak kapás lövést.....
  • SZU
    Ez a kép jól bezavart =)!

A jobboldalán lévő most már biztos hogy szimatszatyor, teljesen hajaz rá a magyar is, de a másik az meg mi lehet? Szerszámos? Kicsit hosszúnak tűnik AK tártartónak.

Bár a másik figurán nincs, lehet hogy valami egyéb tatyó.
  • SZU
    Szerinted lehet, hogy nem, de szerintem igen érdekes, hogy 2 "képzett", "lőtérre kijáró" vadász ennyiszer mellélő.

Legalábbis úgy hallottam, hogy úgy illik, aki vadászengedélyt kap és fegyvertartásit, az azért tudjon is vele lőni. Még jó, hogy mellélövésből nem lőtte "véletlenül" fejbe az egyik rohangászó csajt, mert az manapság már alap dolog a magyar erdőkben is...

Mellesleg mondandód helytálló, nem 100%-os haditechnika, csak kultúráltabban próbáld legközelebb, mert így elég nyers (vagy primitív, SZERINTEM).
  • f2d
    A 60-as évektől ez a technológia, már rendelkezésre áll. (Az oroszoknál is, sőt a 60-as években ők voltak a vezető hk fejlesztők és gyártók pl T-62, T-64. Azokba az időkbe ezek voltak a legjobb tankok. Azóta modjuk a nyugatiak egy kicsit túl fejlődtek rajtuk.)
  • Glpetyus
    :)
  • f2d
    Igaz, logikus.
  • Sadist
    Wháá, csak most vettem észre, hogy ez volt a 15000-es :D
  • [NST]Cifu
    A T-80BV-ket azért ne keverd össze a magyar T-72M1-esekkel...
  • [NST]Cifu
    Például ha ne adj isten el kell hagyni a hk.-t (műszaki hiba, kilövés, stb.), akkor nem árt...
  • schrank
    a modern hk-k lehet hogy azok de ez már inkább múzeális mint ilyen-olyan védett