95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
azok akiket a légiósok rommá lőttek valszeg mást mondanának. -
rohadt alma #15725 A National Geographic-on volt film az Air France 8969-es járatának 1994 December 24-ben történt eltérítéséről.Ott Azt mondták a franciák képezték ki azt az algériai alakulatot amelyik a gépet foglalta volna vissza.Ezért talán olyan nagy ellenszenv nem lehet. -
És szerinted ez annak a jele, hogy Algéria imádja a franciákat? :))) -
Csak egy képet találtam a modelljéről, azon sem látszik sok minden. Meg vannak képek ugye a Baby Babylonról, ami 350mm-es volt. A Babylon ágyú egy méter átmérőjű lett volna, 150 méter hosszú, és a csőfal 300mm vastagnak készült.
[center]
-
Indiával is ez a helyzet. Indiában sem szeretik túlzottan az egykori elnyomókat.
Algéria azért szerintem annyira nem utálja a franciákat, hisz a mai napig rengetegen vándorolnak be algériából franciaországba. -
Voltak átalakított T-55-ösök, amelyekre 160mm-es aknavetőket szereltek, valószinüleg ezek lehetnek azok, de ez csak találgatás, mert képeket eddig soha nem láttam róla, csak olvastam erről az átalakításról. -
Attól még tisztelni nem igazán fogják, vásárolni tőle fegyvereket meg pláne nem. -
Tud valaki nekem valami képet mutatni, hogy hogyan is festett volna a Babylon-project, ha elkészül? -
híradóban valami új gattling-et mutattak :) -
mindenesetre csúnya :) -
kiskorúbézoltán #15716 Bár azon se csodálkoznék ha hátultöltős 120-as aknavető lenne . -
kiskorúbézoltán #15715 Szvsz csak közepes , így ránézésre max 152/155 mm-esek . -
Egyébként valami önjárő nehéztüzérségre tippelek. -
Hát mi lenne!? T55 KV2 Edition :D -
Túzok #15712 Csak a kép maradt le, bocsi.
-
miről beszélsz? :) -
Túzok #15710 Nem pont idevág, de szerintetek ezek meg mi a fenék? Egyik kollegám kapta le ezeket Tajiban Irakban, de nem igazán sikerült rájönni a rendeltetésére. T-55 alvázon van, az odáig OK.
Amikor az előlnézeti képet néztem azt gondoltam, hogy egy vezetői T-55-s, de amikor láttam a hátulról készítettet képeket elbizonytalanodtam, látván a valószínűsíthető lőszertárolókat. No most akkor mik is ezek?
-
Bush meg újra elmondja a "Bűnösöket el kell ítélni, ez a szeretet ünnepe" szövegét, és el van intézve... -
Na akkor jövőre USA újabb elfoglaltása is meglesz... -
Cat #15707 A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ülésén résztvevő diplomaták szerint a szervezet az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé utalja Irán ügyét pénteken befejeződő gyűlésén. -
India is vásárolt mindenfélét angoloktól pedig ők sem túl jó viszonyban válltak el egymástól :) -
De mégis csak a mesterük volt :D -
kicsit nincsenek jóban a háborúzgatások óta :) -
Arról nem is beszélve, hogy hadsereg kell. Inkább azon csodaálkozom, hogy Algéria hogyhogy nem a franciáktól vásárolgat? -
harcu #15702 Arra ment példa, hogy 4 milliárd dollár nem old meg mindent, csak a töredékét. -
harcu #15701 "A munkaerő fele-harmada árba kerül ott, azaz két-háromszor annyit lehetne vele megcsinálni, mint Magyarországon"
A munkadíj a teljes költség töredéke csak, lsd anyagköltség, szállítási díj, szakképzés díja, kivitelező nyeresége, stb. -
és akkor ők röhögik ki a kövező palesztinokat. -
de nem volt. Épp elég fanatikusak, hogy kővel dobálják a rendőröket. -
de lehetett volna, fanatisták mindenhol vannak. -
Tudtommal nem volt semmi lövöldözés. Csak kövekkel dobálóztak. -
technika nélkül? emlékeim szerint ott is jópár fegyver van a lakosság között szétosztva..... -
steweee #15695 azért ha lesz is iránnak atomja annnyi sosem lesz belőle hogy európára is jusson. van neki közelebbi, fontosabb célpont is. egyébként az hogy van nem jelenti föltétlenül azt hogy be is veti, de jó tárgyalási alap lehet a nemzetközi politikai színtéren, lehet vele alkudozni. ezzel ők is tisztában vannak, nem véletlenül csatlakoztak az atomhatalmakhoz ilyen-olyan módon kisebb fajsúlyú államok is, ezzel növelve politikai befolyásukat.
ami az antipátiát illeti, nos én KIZÁRÓLAG a normális életvitelű, intelligens embereket veszem emberszámba, a többiek úgy kompletten nem érdekelnek. azért a normális emberekből is van sok, de hülyéből még több.
ehhez még annnyit hogy bár itt megint jön az hogy bizonyítani nem tudom, de szted véletlen hogy az AIDS vírusa amit már többszáz év óta ismernek és feljegyezték a járványait, az most érdekes módon ilyen világméretű járvánnyá fejlődött és sokkal fertőzőképesebb mint a régebbi alapvírus? persze lehet mondani hogy a mobilizáltsággal együtt, a szexuális szabadosság növekedésével indult meg a rohamos terjedése, és a fertőzőképesség jelentős növekedése pedig mutáció eredménye. csak sokkal valószínűbb hogy egy laboratóriumilag felerősített fajtáról van szó, abból a célból hogy a fejletlen országokban a népszaporulatot visszafogja. nincs már arra lehetőség idő és élettér szempontjából, hogy ekkora emertömeget a föld a fejlett országokhoz hasonló szinvonalon eltartson. egyszerűen végesek az erőforrások. így az átnevelés helyett egyszerűbb elpusztítani őket. és erre ez a legjobb módszer.
ha százalékosan figyelembe vesszük hogy mekkora a fertőzöttség és a halálozási arány a fejlett és a fejletlen országok között kizárólag az AIDS-re viszonyítva, akkor is óriásiak a különbségek. és bár minden emberéletért kár ha humánusan gondolkodunk, de saját magunknak és utódainknak ássuk meg a sírunkat idő előtt ha nem foglalkozunk a fejletlen, primitív embertömegekkel.bár nehéz igazságot tenni abban, hogy akár csak 150 évvel ezelőtt is még európában is igen divatos volt a nagycsalád modell sok gyermekkel, hiszen természetes volt csak azok a szülők számíthatnak öregkorukban is támogatásra akinek sok életképes utódja van, hiszen akkoriban az életbenmaradás és a felnőttkor elérése nem volt olyan szinten mint manapság. ua helyzet a számunkra fejletlen országok népességével, csak már figyelembe kell venni hogy az ő gazdasági és társadalmi fejlődésüket kivárni nincs idő, egyszerűen a föld teherbíró képessége elérte a maximumát.míg pár éve a környezetszennyezési kvóták miatt azon vitatkoztak hogy valyon van e hatással a környezetszennyezés az éghajlatváltozásra, ma már ez nem kérdéses mert vannak kézzelfogható jelei, de az ember már csak olyan, hogy amíg nem érinti közvetlenül egy dolog, de az kellemetlen, addig megpróbál vele nem foglalkozni.
namármost az AIDS-el is ez a helyzet, hiszen a fejletlenebb embertömegek elözönlik a fejlett államokat olyan munkát végezve amit az ott élők már nem vagy nem szivesen végeznének el, így mindenki jól jár alapon, a fejlett országok őslakosai viszonylag olcsó és retek munkákra is befogható munkaerőhöz jut, akik meg ott vannak még mindig sokkal magasabb életkörülményeket tudnak teremteni maguknak mint őshazájukban. viszont mostanra ez is kezd bezárulni, kezdenek megtelni a fejlett országok, de a bevándorlási kedv egyre csak nő. tehát életteret kell felszabadítani, és ennek ez az egyik legjobb módja, mert itt nincs személyi felelőse az emberirtásnak, mindenki elkönyveli természeti katasztrófa módjára -
Látom még mindig nem sikerül megérteni a dolgot...
Rendőrség nem kötelező, ergó, nem sok nő jelentkezik rohamrendőrnek.... Olyanról még nem is hallottam igazán, hogy női rohamrendőr, mert azért oda nem árt a 90-100 kgos testfelépítés. Ne keverd össze őket a járőrökkel. Szóval ne próbáld már nekem bemesélni, hogy egy rohamrendőrosztagban ugyanolyan arányban vannak a nők, mint egy település lakosai közt.
Pontosan erről van szó. Attól még hogy valaki szolgált 3 évet a seregben kötelezőjelleggel, majd eltelt azóta megint x éve nem lesz belőle terminátor. De azért valljuk be, egy aktívan szolgáló ember kicsit ütőképesebb lehet, mint egy rég leszerelt, elhízott ember stb.
Szerinted egy ilyen telepen csak kb 1950-es születésűek vannak? De azért valljuk be, akármilyen szomorú 60 évesen már nem igazán egyenrangú fizikailag egy 20-30 éves fiatalemberrel. -
bgabor #15693 Csakhogy ezek a gyenge testfelépítésű nők a "rohamrendőrök" között is ugyanolyan arányban találhatóak meg, mint a telepesek között. A kisportolt dologról meg annyit, hogy attól még hogy egy civil már fél éve szolgál a seregben, nem lesz belőle kigyúrt terminátor.
Az is valószínűtlen, hogy egy háborús veterán, aki a 70-es években volt fiatal katona az arab-izraeli háborúk idején, most már magatehetetlen kripli lenne. -
Nőket azért kategorizáltam külön, mert testfelépítésükből adódóan nem olyan masszív a közelharcban mint egy férfi, és a gyerekek, és időseknél ez a helyzet... Hiába járt meg 32 háborút, őlte le 1243 palesztint, ha egyszerűen már arra képtelen, hogy megrágja a táplálékot.... Érted miről beszélek??? Egy 10 éves gyerek meg nehogymár egy súlycsoport legyen egy kisportolt rohamrendőrrel :D
Alapvető különbségeket nem értetek meg. Nálatok tök egyenlő mindenki a harcban, ha volt már katona... -
bgabor #15691 Picit más dolog, ha egy olyan országnak van atombombája, aki átérzi az ezzel járó felelősséget, és tisztában van vele, hogy az emberiség érdeke, hogy az atombomba mindig is megmaradjon politikai fegyvernek, és kicsit más, ha olyan felelőtlen, kultúrálatlan emberekek kezében van, mint az közel-keleti arab népek nagy része.
Félreértés ne essék, nagyon nem kedvelem az amerikaiak arrogáns külpolitikáját, de soha nem akarok egy Ahmadinezsád-szerű félidióta arab vezető kezében atomfegyvert látni. Márcsak azért nem, mert minden tisztán gondolkodó ember számára nyilvánvaló, hogy ezek az atombombával felszerelt korlátozott hatósugarú iráni rakéták izrael után európára jelentenék a legnagyobb veszélyt. -
bgabor #15690 Hát ezzel több ponton is vitáznék, nekem a hozzászólásodból úgy tűnik,hogy nem sokat tudsz az izraeli haseregről. Először is nem férfi katonákról és nőkről, öregekről, gyerekekről beszélünk. Az izrelben (de ezt mindenki tudja,biztosan te is) mindenkinek kötelező a katonai szolgálat, nőknek is, férfiaknak is, méghozzá nemám hat hónapig. És szinte nincs felmentés, valamilyen munkát mindenkinek találnak. Tehát annak a 6000 katonának legalább a fele nő. Ebből következik, hogy a telepesek közül szinte mindenki volt katona, tehát messze többet tud az életbenmaradásról, mint mondjuk egy magyar polgár. Az öregekről meg annyit, hogy a zömük egészen biztosan részt vett éles harcban, valamelyik arab-izraeli háborúban, hiszen ezek elég gyakran előfordultak izrael történetének utolsó 50 évében. A másik dolog, hogyha én ilyen közel laknék az egész népemet zsigerből gyűlölő palesztinokhoz, nyilván tartanék valamilyen fegyvert. Botorság lenne feltételezned, hogy ők nem teszik ezt 40 évnyi zsidó-palesztik villongás után.
És ha ezeket megfelelően végiggondolod, rögtön rájössz, hogy nem olyan egyértelmű a helyzet. Itt a csőcselék alatt nem a gyerekeket és nőket harcba küldő, koszos-büdös és hihetetlenül gyáva arab szarjankókat kell érteni, hanem legalábbis jól kiképzett, sok esetben háborús tapasztalotokkal rendelkező embereket. A katonaság meg persze hogy vonakodik ilyen feladatot elvégezni, hiszen az egész akció ugyanolyan izraeli polgárok ellen irányul,mint ők maguk.
Szóval eléggé irreális őket semmirekellő agyatlan fociszurkolókhoz hasonlítanod. -
Thanatos #15689 én már csak akkor olvasom el a hozzászólásait ha egy jót akarok röhögni :) szvsz pályáttévesztett és humoristának kellet volna mennie :PPPP -
Nem tudom ugyanazt néztük-e de kevés nőt gyereket meg öreget láttam a képeken... A csőcselékre meg változatlanul nem értek egyet. Nem átlag Fradi szurkolók azt elhiheted....
steweee: Mindig sikerül valami marhasággal ledöbbentened... Szerintem fogj egy fegyvert és ne rendet tarts fent itthon hanem menj ki a Közel keletre harcolni meg írtani a szemetet... kíváncsi vagyok akkor mekkora szád lesz... Nem szent az USA de én nem bátorítanám az Irániak atomprogramját... minnél kevesebb atomfegyver van a világon az emberiségnek annál jobb... ÉS minnél stabilabb régióban találhatóak azok az is annál jobb... Izrael bombáinak sem örülök azokat is elvenném... Meg az irániakét is... De igazából egyik nemzetnek sem szabadna jogot formálnia atomfegyverek birtoklására mert abból ez lesz.
(csak erős idegzetűeknek)
Remélem kicsit átgondolod amit írtál... -
Ja és egy ilyen meccsen sincsenek halálos áldozatok, pedig itt aztán keményen ütik verik egymást a tagok.