95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Cat #15805 Atomvillanás jobbról -
SZU #15804 Srácok! Ez a powersisakkezdemény tök jó ötlet, de ebben van valami porszűrő/védő is? Mármint a sivatagi viharokra.
No meg, vajon lehet-e beleépíteni egy comot?
Jut eszembe! =) Mekkora esélye van a harcosnak egy álltörésre, vagy akár egy nyaktörésre egy .44-es találat után?
Utsó kérdésem:
Tud valaki egy olcsó helyet, ahol 2. vh-s német egyneruhákat lehetne venni? Az Ebayen elég drágán forognak a cuccosok.
Előre is kösz! =) -
bgabor #15803 Szerintem pedig a kilencvenes évek káoszhoz hasonlatos vadkapitalizmusánál sokkal jobb. Az orosz népnek legalábbis. -
haxoror #15802 Már akinek van egyáltalán orra, a sugárzás érdekes dolgokat művel ;) -
abban a játékban mindenkinek ekkora karvaj orra van vagy csak ennek a karakternek
-
Jó kis Falloutos powerarmor :) -
haxoror #15799 Tegnap sci-fi, holnap valóság :)
-
Cat #15798 hja, bizonyára ukrajna is igy gondolta, ezért közölte válaszként, hogy megvizsgálják az atomfegyverekről lemondásért a NATO által adott biztonsági garanciákat, hogy az energiával való zsarolás esetén mit tehetnek, illetve mit kell tennie a nemzetközi közösségnek. -
Ez csak üres feneyegetés. Nem hinném, hogy a ruszkik szembemernénekszállni az amcsibarát ukrajnával. -
Ja kb... Ororzsországnak pont nem egy ilyen vezetőre van szüksége, aki két lábbal rohan visszafelé. -
Cat #15795 szerintem most januárban igencsak elgondolkozott ukrajna azon, hogy okos lépés volt e '93ban lemondaniuk az atomfegyverekről. (Meglebegtették, ha a Gazprom piaci árat kér a gázért, akkor ők is piaci alapra helyezik a Krím félszígeten lévő orosz haditámaszpont bérleti díját, kb. 8 nagyobb és száz kisebb hadihajó állomáshelyét. Az orosz védelmi miniszter válasza az volt, hogy ez "halálos lépés" lenne az ukránok részéről.) -
Inkább csak sokkal agresszívebben.. tetszettek neki a régi idők... affelé szalad vissza... írtja a politikai ellenfeleit közben pedig mosolyog a világ felé... -
bgabor #15793 Nem egy védőszent? Senki sem állította hogy az. Butaság is lenne ilyesmi álítani egy volt KGB-s ről.
Gazember? Lehet. De sokkal jobban végzi a dolgát, mint az elődei. -
Azért Putyin sem egy védőszent. Nagy gazember az is. -
A sima ajtó legalább a repeszek ellen védett volna, és nem hinném, hogy nagy szám lenne egy 1 centis acéllemezt odaerősíteni. Azt biztos kibírja, ha meg nem, akkor eleve szar a tervezés. -
Cat #15790 egyetértek, fura, hogy az egész gép, a háttér, de még a föld is kék, ezzel szemben a "lényeg" sárgában/zöldben pompázik. -
WOW -
Nem tudom, lehet hogy tényleg arról van szó, rákerestem gyorsan, de egyetlen ismert Mi-24/Mi-35 verzió orrán sincs ilyen "csőr". -
Szerintem meg egy jól megcsinált Photoshop Studio max- Maya igénybevételével készített fake..:) HA megnézed a gépen bizonyos részek élek tűélesek és fényesek a többi meg matt és elmosódott nem beszélve arról, hogy a talajon való fényviszonyok nem indkolják, hogy az a gép így ilyen erősen visszaverje a fényt. De ez csak SZVSZ -
Nem ismerem ezt a képet, valami info ott, ahonnan származik? Az orosz Mi-35M1/M2/M3 egyikére tippelek (bár azoknak Gsh-23 gépágyújuk van), vagy valami izraeli upgrade dologra.
[center]
Mi-35M1 -
kapott egy modern gépágyút modern kamerás rendszerrel csúny-csúnya de olcsóbb mint egy mi-28-ast venni
-
Doma #15784
Erről tud valaki valamit? -
Cat #15783 Az emelkedő olajárak világszerte erősítik az USA ellenségeit
- figyelmeztetett szenátusi meghallgatásán John Negroponte. Az Egyesült Államok 15 szövetségi szintű hírszerző ügynökségének legfőbb vezetője, Bush elnök első számú hírszerzési tanácsadója úgy véli, az energiahordozók iránti növekvő kereslet és a legnagyobb olajtermelő országok némelyikében eluralkodó instabilitás erősíti „a fő kitermelő országok geopolitikai befolyását”. Nigéria különösen nagy veszélyt jelent Negroponte szerint. A napi 2,5 milliárd hordónyi olajat kitermelő afrikai országban az egész régióra kiterjedő konfliktust robbanthat ki Olusegun Obasanjo elnök törekvése, hogy alkotmánymódosítás révén őrizze meg hatalmát egy harmadik választási ciklusra is. „A nigériai káosz az olajszállítások leállásához, a régiók elszakadási mozgalmaihoz, nagyarányú menekültáradathoz és Afrika más részeire is kiterjedő instabilitáshoz vezethet” – véli az elnöki tanácsadó, akit első ízben hallgatott meg a szenátus tavaly áprilisi kinevezése óta.
A magas olajárak a szélsőbaloldali Hugo Chávez venezuelai elnök latin-amerikai befolyását is megnövelték, Oroszország pedig nagyobb önbizalomra tett szert általuk, s ez „befelé forduló, nehéz tárgyalópartnerré teheti” Moszkvát Negroponte szerint. A legsúlyosabb közvetlen fenyegetés azonban az iráni rezsim megerősödéséből fakad. A hírszerzési főnök úgy látja, Teheránnak az 1979-es iszlám forradalom óta nem volt olyan nagy hatalma, mint jelenleg.
Néhány nappal korábban Bush elnök arról beszélt, hogy ideje megszüntetni Amerika „olajfüggőségét”. Negroponte most viszont arra figyelmeztetett, hogy [b]a globalizáció kihívásai az olajtól teljesen függetlenül is gyengítik az USA befolyását a világban. -
bgabor #15782 Szerintem nagyon jó ötlet. -
A sok IED-s sebesülés miatt egy új arcvédő maszkot tesztelnek irakban. A FAST O1 és O2 (FAST = Facial Armor System Technology ~ Arcvédő Páncélrendszer Technológia) védőmaszkokat. A tömege 0.63kg, és képes egy .44 Magnum pisztoly lövedéket megállítani, a kialakítása pedig olyan, hogy lehessen viselni közben a rendszeresítetett ballisztikai szemüveget. Első sorban a járművezetők és géppuskakezelők számára tervezték, de használata javasolható épületharcnál és városi környezetben is.
Szvsz akkor lassan már jöhetnek a teljesen zárt sisakok inkább (Rohamosztagos vödör rulz :)). -
bgabor #15780 Azért én nem hasonlítanám oroszországot algériához. Tény, hogy mindkét helyen hatalmas a szegénység, azonban algéria nem mondhatja el magáról, hogy a világ egyik szuperhatalma volt 40 évig. Aztán meg a térség politikai egyensúlyában is komoly szerepet játszik oroszország, még ha nem is versenyezhet katonai (vagy bármilyen más) téren Kínával.
Másrész oroszországban a kilencvenes években hihetetlenül kaotikus állapotok uralkodtak, és a különböző dúsgazdag oligarchák szinte már az államhatalmat veszélyeztették. Ezek között alaposan rendet tett putyin, és ez szerintem hosszútávon javítani fog az ország helyzetén. Még ha ez nem is az emberek életszínvonalának növekedésében fog eleinte megnyilvánulni.
Azonkívül nem árt, ha egy felelős vezető újra ellenőrzése alá vonja oroszország szovjet időkből fennmaradt hadieszközeit. Mindenkinek érdeke, hogy például a régi szovjet atompotenciál megfelelő ellenőrzés alá kerüljön. -
Cat #15779 Ugyanezt csinálja Algéria (lásd alább a topikban) és mai hir szerint Venezuela is
De ez miért is jó? mindhárom esetben olyan országokról van szó, ahol tizmilliók nyomorognak, és a diktatorikus vezetők az olaj/gázbevételekből ahelyett hogy próbálnának javítani az életszinvonalon, hatalmukat féltve harci helikoptereket vásárolnak meg flottákat fejlesztenek. Szerintem ez inkább nagyon is szomorú. -
Én is rákerestem a katonai híroldalakon, de sehol sem láttam ilyen Putyin-beszédre való utalást. Jó lenne tudni, honnan szerezte az MTI a hírt... :) -
bgabor #15777 Bírom ezt a Putyint, jól nyomja. -
bgabor #15776 Legalább van olyan ország, ahol az extra bevételeket a katonai fejlesztésekre fordítják. -
Cat #15775 MTI hir volt - keresem google newson, yahoon, reutersen, sehol nem találom. A hirbe csak beleszőtték putyin nevét, mivel átnézve a 2005-ös évet értékelő február másodikai beszédét, sehol nincs a szövegben flotta, hajó, stb. szó, de még említésszinten sem.
-
Jó lenne egy valamennyire komolyabb oldalon is látni a hírt, ahol kicsit szakszerűbben van megfogalmazva az egész. Szerintem a most építésnek kezdett hajó vagy a 1166.1, vagy a 1244.1 osztályból kerülhet ki, esetleg valami hasonló, új osztályból. Az, hogy húsz ilyen egységet építenek, még nem rendkívűli, Anglia például 16db Type23 fregattott épített 10 év alatt. Hogy az orosz hadihajó gyártás képes lesz-e persze hasonló ütemre, azt én egy kicsit kérdésesnek látom, de ha lesz rá pénz, nem tartom kizárhatónak. Mindenestre kényszerűségből mindenképpen meg kellett lépniük ezt, lévén a flotta eléggé összezsugorodott, és pont a kisebb felszini egységeknél vannak komoly problémák. Mindenestre az legalább pozitív, hogy nem rögtön egy cirkáló vagy repülőgép-hordozó építését ünnepelte meg Putyin. Ha elkészül végre a Borej és Jaszen-osztályú SSBN és SSN, akkor már tényleg lassan lenne mit ünnepelniük, mert belekezdeni már sokmindenbe belekezdtek, a gondok a befejezéssel adódtak.
Teljes értékű hordozót megépíteni szerintem leghamarabb 2020 körülre lennének képesek, az új Francia és Angol hordozók is 2011-2015-re készülnek el, pedig azok építése idén kezdődik meg, és nem csak szóban, ráadásul az Angol és a Francia hajóépítő ipar nem gyengélkedett az elmúlt években...
Hogy négy teljes értékű hordozót készítsenek, az tényleg kissé túlzónak tűnik, mert azért annyira nem állnak jól anyagilag. Szvsz egy közepes méretű (40.000-60.000 tonnás) hordozóról lehet szó maximum. A négy flottához egy-egy egység meg vagy félrehallás, vagy szintiszta hülyeség (az utóbbi időben szinte kizárólag az Északi-flottára koncentráltak, noha kétségtelen, hogy az Ázsiai térség nagyon fontos lesz a jövőben). -
Már korábban is volt szó róla, hogy azért szokták leszerelni a nem páncélzott HMMWV-kről az ajtót, hogy minél gyorsabban el lehessen hagyni a járművet. Egyébként van abban is valami, amit ReTeK ír, miszerint az ajtó csuklópántjait nem kétszáz kilós ajtókra méretezték. :) -
csuklópánt nem bírta a kazánlemezt ?
-
Cat #15771 Putyin meghirdette a flotta erősítését
Az orosz elnök érzékeltette, hogy a haderőnél véget ért a hét szűk esztendő. Nem hiába rajzolta föl Putyin elnök e heti nagy nemzetközi sajtóértekezletén az erős Oroszország képét: Szentpéterváron ünnepélyes keretek között máris elkezdték az orosz flotta első, többfunkciós fregattjának megépítését.
Ezzel látványosan véget ért az orosz tengeri haderő zsugorodásának majd másfél évtizedes korszaka, amikor pénzhiány miatt a kiszolgált hajók helyett nem állítottak újakat hadrendbe. Korábban a flotta jó részét eladogatták. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint mind a négy orosz flottát ellátják legalább öt ilyen szupermodern egységgel, és valamikor a nem túl távoli jövőben minden flottának lesz saját repü-lőgéphordozója is. Mindez azért lehetséges, mert az olaj- és energiaárak növekedése következtében Moszkva nagy bevételekhez jutott. -
A bölcs katona nem szereli ki az első ajtót a kényelem miatt :P -
[center]
Kínai békefentartók Haitin
A bölcs katona nem várja meg, amíg megkapja a felpáncélzott HMMWV-jét - inkább csinál egyet magának
Ugyanez igaz a teherautóknál is
-
Ezt mindenévben berakja valaki egyszer vagy kétszer, tök ugyanezzel a szöveggel :P -
Igen, és akkor még ott van az a fránya hüvelyhossz, mert ugye egy Dragunov nem olyan lőszert lő, mint egy AK, mégis mindkettőnek 7.62 mm az átmérője :) -
Jobban belegondolva igen, a helyes megfogalmazás az, hogy nagyságrendileg jelenti csak a kaliberérték a csőátmérőt. :)