95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #16125 Egyetértünk . De akkor miért színezett az üvege a kabinnak (mert minha az lenne) ? Egy kicsit emlékeztet a nyugati "fél-lopakodó" upgrade-ekre ahol aranyozott(?) kabintetőket alkalmaztak , de esetünkben ugye ez nem az , akkor viszont mi ? Ezért gondoltam , hogy az optikai eszközökhöz hasonlóan egy színszűrő szerűség ami alacsony megvilágítási szint esetén segíti a látást , de ugye ez csak ilyenkor jó , nappal nem . -
És mi a helyzet a Mi-35-ös szériával? Egyáltalán használják őket? -
Kétlem, bár a gyártó a fantáziadús "Északai Vadász" nevet akasztotta rá. Elvileg a Mi-24PN gépeket váltják, tehát valóban a kifejezetten északai feladatkörbe szánják (amúgy közben kiderült, hogy az orosz hadsereg 2012-ig 300 ilyen Mi-28N gépet akar, de egyelőre 50-re van megrendelés). Viszont ugyanakkor mennyi értelme van egy külön "északai" és egy külön "nappali" típust hadrendben tartani? A nyugati harci helikoptereknél alapvető az a képesség, hogy északai is képesek legyenek biztonságosan repülni kis magasságban, felderíteni és megsemmisíteni a célpontokat. Erre nem volt képes sem a Ka-50, sem a Mi-28 egészen az úgy 1998-2000-ig (akkor is még külső konténerre volt szükségük, ami az egyik külső pillont lefoglalta). -
SZU #16122 Nekem kifejezetten ez tetszik:
Afféle karikafújás szivarral? =D -
SZU #16121 Persze! Csak vicceltem! ;)
Mondjuk egy M16-al sem lenne kisebb teljesítmény, de a hosszabb cső az hosszabb cső! -
SZU #16120 Ennyit is ér? =DD
Bocs, nem lehetett kihagyni! Amúgy én is csak másodikra vágtam le, hogy előbb lőtte le a társát. Bár mentségemre legyen szólva, nekem semmilyen nyelvvizsgám sincs ;). -
Maradjunk a realitás talaján, már a 600 méteresnek mondott effektív lőtáv is szép lenne azért egy M4-essel. :)
A csatahajós torkolatüzek nagyon ütnek! :) -
Jah lol boccs...
Visszaszívok mindent :)
Bazz nekem angol c közép nyelvvizsgám van.
-
elöbb,te.... -
kiskorúbézoltán #16116 "earlier" -> "később" ?
-
Hát nem volt valami szép munka mert ahogy írja a szöveg:
"A kórház negyedik emeletén lévő lázadót törzsön találta. Percekkel később a lázadó lelőtte és megölte Staff Sgt. (Törzsőrmester?) Jason Benford-ot a kalashnikov-ával."
Szóval az nem volt olyan hűdejólövés ha harcképes maradt az ellenfél ilyen szinten.
-
kiskorúbézoltán #16114 Ohh , nagyon jó képek , köszi a linket !
-
kiskorúbézoltán #16113 Szerinted létezik , hogy az N-t kimondottan éjszakai harcra optimalizálják ? -
SZU #16112 Igen emléxem rá! Mit ütne, ha kiderülne, az M4-el csinálta ezt =). Persze, a lőtáv harárán és mondjuk reddottal, vagy nyílt irányzékkal =]!
Egyébként itt nagyon szép torkolattüzek vannak! -
Asszem január elején írtam róla, hogy ez lett most az új csúcs a "kis" teljesítményű (tehát nem 12.7mm-es) mesterlövészfegyverrel elért találat terén. Akkor is M24-et említettek. Valószinüleg azért M4-el "pózol", mert akkor éppen az volt kéznél, vagy azt jobban szereti, mint az M24-et. :) -
de akkor miért nem M24 van a képen miért M4
-
SZU #16109 Lehet, hogy vicc fotó, de akkor is jól néz ki! =)
Tudom, hogy nem ő tartja a legmesszebb találat rekordját, de így is szép munka! -
Cat #16108 8-26-03 From Sgt WKM:
This is actually an M109 Self Propelled howitzer which has a 155mm canon and a range of over 30km with a kill radius of 100m and can make a crater of over 50m with HE shells. As for the object it is parked behind, I have no idea what the hell it is except that it could be used to test muzzle velocities and calibration perhaps, or is someone's idea of a joke photo. -
Cat #16107 szerintem ez egy kuki :) -
SZU #16106
Ez most valóban egy silencer?? =)
Valaki tud esetleg egy kis történetet mesélni az stg45-ről? Nem is tudtam, hogy létezett a terveken kívül. Mivel volt jobb a 43/44-nél? Mert csúnyábbnak csúnyább =) -
Most találtak az infoparkba egy 500kg amcsi rombolóbombát:) Vidáman fényképezkednek a tűzszerészek vele...:) Tenakodnak erősen...:) -
és még csúnya is :) -
Abból a változatból (Ka-50-2 "Erdogan") csak makett készült, repülőképes változat még nem. És lehet soha nem is fog...
[center]
Ka-50-2 makett -
StarFist #16102 Nem értem ezt a mizériát a Ka50-el. Tudtommal létezik belőle egy egymás mögötti üléses két személyes verzió, amit a török légierő tenderjére készítettek/neveztek be. -
-
LizardX #16100
-
Ha már a szkennelt képeknél tartunk:
-
Hamarosan megkezdődik a Mi-28N tesztelése oroszországban. Anno a Kamov és a Mil iroda késhegyre menő küzdelmet folytattak a szovjet hadsereg Mi-24 váltótípusának szánt gép létrhozásáért. A Kamov Ka-50 több téren is alapos újításokat hozott (kezdve az egyfős legénységtől), és meggyőzte az szovjet/orosz tiszteket, hogy az lesz a következő harci helikoptertípus, amire szükségük lesz. A Mil iroda minden politikai kapcsolatát latba vetette, hogy a tendert újraértékeljék, háromszor futottak neki, de mindháromszor a Ka-50 lett győztesnek kikiáltva. Úgy tünt, hogy a Mi-28 a szemétdombon végzi, mivel a gép külföldi megrendeléseket sem kapott, ráadásul a pénzhiány miatt a fejlesztése sem lett befejezve. Igaz, a Kamov sem örülhetett maradéktalanul, mert a Ka-50-ből évi átlag két darabot szállíthattak csak le az orosz hadsereg rossz anyagi helyzete miatt. Hogy a helyzet még rosszabb legyen, az éles harci repülések Csecsenföld felett kínos problémára világítottak rá - hiába a Ka-50 fejlett robotpilótája, az egyetlen pilótát egyszerűen túlterhelte, hogy a gép vezetésén túl a navigációval, a célok azonosításával és leküzdésével is neki kellett foglalkoznia. Első körben felmerült, hogy az eredetileg kiképzőváltozatnak szánt Ka-52 lesz inkább favorizálva, ám a Mil iroda ekkor újabb sikert ért el - a csigalassúsággal haladó fejlesztések felvázoltak egy északai bevetésre is használható változatot, a Mi-28N-et, és ezzel újra kilincselni kezdtek. Nemrég döntés született, hogy az orosz hadsereg új fő harci helikoptertípusa a Mi-28N lesz. Igaz a várakozások szerint 2010-ig így is csupán 50 darabot adnak át, sőt, a rendszerbe állítás előtt még magát a fejlesztést kéne befejezni, mivel még valójában annak is csak az elején jár az iroda (noha több, mint 10 éve dolgoznak a Mi-28N változaton). 2005 decemberében elkészült az első előszériás-prototípus, amit még kettő fog követni, a berepüléseket pedig idén márciusban kezdik el. Várhatóan 2007-ben kezdődhet meg a sorozatgyártás.
[center] -
az bizti hogy a felvonulásos szkennelt mert szamárfüles a jobb alsó sarok de az a lényeg hogy látszik a színeken milyen öreg felvételek mint ahogy a filmeknél is látszik melyik készült kb 30 éve
-
nem is a te hsz-edre válaszoltam hanem a Gerzsonéra mert szerintem ő is csak online lövöldözik mint én 
-
harcu #16095 Egyébként a szírek ekkor még Pz IV-eseket vetettek be. -
harcu #16094 A 67-es háború volt at utolsó, amikor Shermaneket még harckocsiként vetették be, bár már ekkor is a tartalékot képezték, nem a főerőket. Ekkorra viszont már többet átfegyverezték 105 mm-es lövegre, de még voltak francia 75mm-es löveggel szerelt példányok is. Ezután ezt a szerepet átvették a zsákmányolt szovjet tankok. -
Képzeld, én nem csak a búcsúban lövöldöztem/lövöldözök, de ettől még nem szólom le a másikat!
-
És ha scanelték ? :) -
előbb írták hogy azok és ahogy elnézem a képek minőségét kb. 70-es 80-as években készülhettek
-
Lehet hogy BF-zek de nem vagyok te aki leszolja a másikat mert Ő például a BFV-t szereti és tudod nem csak a DC-van a világon, ja és még anyit hogy ezek nem II.vh. "szarok" -
ne nyalizzál nekik te is csak bf-ezel lőni max a búcsúba lőttél 
-
Csatlakozom... -
no comment -
Cnut #16086 De a maximumot kihozták ezekből, vagy még többet is!