95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Bár mindenkinek joga van hülyét csinálni magából:) -
Én egy szót nem szóltam:) csak javasoltam és mivel szabad fórum azt is lehet nem?:) -
joga van hozzá szólni a fórumhoz, sajna el kell viselni az ilyeneket. -
Azért ha hülyeségeket beszélsz legalább ne reklámozd.... -
Az a vicc, hogy szerinted külsőre kell besorolni a járműveket. Ilyen alapon a mai vadászgépek, sem vadászgépek, mert baromira nem hasonlítanak a legelsőkre... -
azért a dobozos UAZ az állítólag pincgauer koppintás legalábbis dizájnra aztán hogy egy rakás szar az már más tészta
-
UAZnak koránt sem votl akkora szerepköre, mint a Hummernek és a Pinzgauernek. -
Najó ez már durva!
Nem rohadtul mindegy, hogy hogy néz ki kívülről a jármű??? -
ennyi erővel a régi uaz-ok is hmmwv-k
-
Najó kicsit durva voltam, de nem értem ,hogy mit nem értesz, és miért nem akarsz hinni a szemednek. -
egyezzünk ki abban hogy a pincgauer egy terepjáró esetleg terepes kisteher az GAZ VODNIK meg a hummer meg hmmwv 
arra céloztam hogy még a legmodernebb tervek is "csőrös" kivitelek
-
A videókat, amiket linkeltem, megnézted? Abból egyértelműen kiderül, hogy ezt a járművet gyakorlatilag mindenre használják. Felderítésre, logisztikára, csapatszállításra, levegőből bevetésre, nehéz terepen, stb stb. Pontosan ugyanaz a szerepköre mint a Hummveenek. Erre is lehet pakolni géppuskát, ebből is létezik páncélozott verzió, ambulancia, stb. -
Idézet egy amcsi oldalról:
"The Pinzgauer is by design a typical multi-purpose vehicle. It will replace a number of out-of-date army vehicles." -
Nesze, hogy örüljél. 2. találat googleben
http://en.wikipedia.org/wiki/Pinzgauer_High_Mobility_All-Terrain_Vehicle -
"érdekes ezek közül egyik sem hasonlít a pincgauerre"
Najó menj vissza BFezni. Te most komolyan külsőre akarod meghatározni, hogy melyik a "többcélú terepjáró" és melyik nem??? Hihetetlen. -
Ehhh... nem véletlenül írtam, hogy a 4 ajtós. De még a platós sem 10 személyes. -
azért ne keverjük a szezont a fazonnal mert humvee-ból is van platós és a 4 ajtós is úgy négy személyes hogy el lehet benne tévedni 
érdekes ezek közül egyik sem hasonlít a pincgauerre
-
rohadt alma #16355 Te nem vagy trendi.Ma minden trendi lehet.
-
Anglia sorra cseréli le a Defendereket a Pinzgauerre, mert jóval igénytelenebb járművek, és jobbak is. Pedig a Land Rover a saját gyerek. Bár már azthiszem, hogy a Pinzgauer gyártási jogát is megvették az angolok.
Van belőlük Indiában is, Dél-Amerikában, USA-ban, Kanadában. Elég elterjedt típus. Arról nem is beszélve, hogy a Svájci hadseregnél szinte csak ilyeneket használnak. Most cserélték le ők is az újabb VW motorosokra. Ezért most baromi sokat lehet találni megvételre. Használtautó.hu-n is van egy ilyen ex-svájci 800ezerért, ami azért nem rossz ár szerintem egy ilyen járműért.
Van a Pinzgauernek egy kevésbé ismert verziója a jóval kisebb (mindössze 800-900 kgos) Haflinger, amit szintén a hadsereg használ. -
Ez a hivatalos alneve: High Mobility All-Terrain Vehicle azaz HMATV. Nem összekeverendő az ATV-vel, ami főleg Quadokat jelöli. Most nem értem mi a problémád igazából.
Ugyanarra tervezték mint a Hummert. Csak sokkal jobb lett, és olcsóbb. Jóval nagyobb a raktere, és 1 tonnányi csomagot be is pakolhatsz neki. Míg a Hummerben (a 4 ajtósban) pl csak 4 max5 ember utazhat, addig a Pinzgauerben 10 is lazán elfér.
Motorja ugyan kisebb. VW Turbodiesel van benne. Amivel a végsebessége 120 körül lehet. A Hummer 80-90jéhez hasonlítva. Mindkét autó kb 2 tonnás.
A hummer egy kicsit "macsósabb" ennyiben jobb a hummer. :) -
neuro #16352 pedig inkább arra használnák, mint háborúzásra, lehet szebb lenne a világ
-
Okés, hogy minden harci eszköznek valahol "coolnak" is kell lennie, de szvsz első sorban arra kell alkalmas lennie, amire használni fogják. Márpedig a felhasználói többsége nem a csajozós autónak akarják használni. :D -
Nehéz sokszor a különféle elvárások alapján készült járműveket összehasonlítani. A BRDM alapvetően felderítőjármű, illetve van páncélvadász változata irányított rakétafegyverzettel. A HMMWV illetve a Pinzgauer nem azonos kategória, a HMMWV és a Pinzgauer is első sorban személy- és teherszállításra szolgál.
[center]
BRDM-2 -
rohadt alma #16349 A BRDM micsoda?Nem valami könnyűpáncélos? -
neuro #16348 Hát ez a Pinzgauer biztos jó kis kocsi lehet, de egy randira azért nem mennék el vele :)) Akkor inkább már egy Landrover. -
most a pincgauer egy hmmwv vagy csak szimla terepes teherautó mert nem nagyon találok képeket ahol eleget tenne a "Nagy mobilitású sokcélú kerekes jármű" sok célú követelményének vagy csak azért van ez így mert ez a kategória csak az usa-ban van pedig elméletileg a BRDM-ek is ezek voltak nagy is sokcélú is meg kerekes is volt és még a vizet is szerette de akkor mi tölti be az európai haderőknél ezt a szegmenst
-
harcu #16346 Pinzgauer teszt a Totalcarban -
Tudtommal ez a megerősített váltoat:
-
Terepjáró képesség terén a Steyr az ász, pont. Kezdve a méretekkel (keskenyebb, kisebb a tengelytáv, stb.), át a futóművön minden téren. A motorja összeségében jobb és főleg kisebb étvágyú.
A HMMWV mellett szól, hogy annak az alváza úgy van kialakítva, hogy jobban ellenálljon egy aknára futásnak, míg a Steyr e téren nem rendelkezik alapból felészítéssel (de úgy tudom van speciális páncélzott változata is).
Ugyanakkor a Steyr alapára kb. fele a HMMWV-nek, és van belőle külön háromtengelyes teherszállító/vontató változat.
Oldal a jelenlegi Pinzgauer-ről.
Amikor anno az MH mérnökei megvizsgálták a lehetséges terepjáró-aspiránsokat, összességében a Pinzgauer-t hozták ki győztesnek. Aztán persze mégis a G-Wagen lett a választott, mert azt kínálták nekünk csomagban... -
nnna jó elég diplomatikusan kikerülted a választ akkor inkább azt kérdezem hogy anno amikor kiírták a pályázatot kik voltak a vesztesek (attól függetlenül hogy esetleg jobbak voltak mint a hummer) -
rohadt alma #16342 Ha az aktuális hírekre vagyok kiváncsi, akkor internet.
Nesze semmi fogd meg jól.
-
Gyári reklámanyag a Pinz-Gaoar-ról :D
http://www.buypinzgauer.com/images/Videos/PinzgauerFactoryVideo.wmv -
Itt van egy elég meggyőző videó a Pinzről :)
http://www.buypinzgauer.com/images/Videos/PinzgauerVideo2.wmv -
Defendert pl mindenben veri, akkor képzelheted, hogy elég jó kis gép :)
Itt egy oldal a Pinzgauer és a Defender összehasonlításával.
http://www.bagstraining.co.uk/Pinzcomp.html -
Gyakorlatilag ugyanazokat tudja mint a hummer, sőt valamiben jobb is viszont míg egy hummer árából 3-4db pinzgauert lehet venni tudtomal. Olcsóbb fenntartani is. Világ legjobb terepjáró 4kerékhajtása van benne, amit a Steyr a Mercedes-szel együtt fejlesztett ki. -
engem érdekel ez a Steyr Pinzgauer vs HMMWV vita ezért szeretném ha valaki alátámasztaná valami linkkel vagy műszaki rajzzal hogy miért is jobb a Steyr Pinzgauer
-
Napilap eleve faszság szerintem. Ha az aktuális hírekre vagyok kiváncsi, akkor internet. Ha meg cikkeket akarok olvasni, akkor havi vagy hetilap. -
jogos de más nincs -
A mióta napilap? :D HETI Világgazdaság :) -
tomcat1 #16333 Egyetértek, de énnéha Aranysast is olvasok.