95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
haxoror #17866 Ha jól emlékszem eleve lövészárkok sorát építette mindkét fél, ha szar volt a helyzet akkor visszavonultak a mögöttük lévő már kiépített árokba, a háború alatt ezeket az árkokat foglalgatták egymástól.
Akkoriban más volt az emberek gondolkodásmódja "engedelmesebbek" voltak, ha ma próbálná egy tiszt megparancsolni a szuronyrohamot a szakaszának (sorkatonáknak) azt nem roham közben lőnék hátba hanem ott helyben szemből és még igazuk is lenne szvsz. -
PaI2tizán #17865 Azért az első világháborút végig kísérték a lázadások de ezek mind helyileg elszigetelten meghát nem is verhették őket nagydobra ezér nem sok szó esett róla -
PaI2tizán #17864 úgytudom a franciáknál volt egy(nem voltak hajlandóak támadni csak védekezni) meghát az oroszoknál is bár az nem katonai értelemben a vége felé úgy tudom már mindenki lázadt és békét akart a frontok meg összomlottak mint a kártya vár
Meghát érdekes pl a verduni csata majd egy évig harcoltak egymillió ember eset el és a front alig mozdult pár kilómétert :(
Engem az érdekelne hogy hogy a francba lehet kiépíteni két ekkora lövészárok rendszert egymástól ilyen köhajítányi távolságra egyik se lött a másikra még az ásott? ha az egyik ért előbb oda akkor miért nem lőtte azokat akik később?
Vagy megegyeztek hogy most ásás és később lőnnek csak egymásra?:) -
ezt valahogy én sem tudtam soha megindokolni hogy miért, az a sok értelmetlen roham, egy nap több tízezres veszteség... -
haxoror #17862 Mai napig nem értem hogy miért csak olyan kevés lázadás volt, embereket beleparancsolni a biztos halálba a hülye szuronyrohamokkal amikor csak rohannak bele a géppuskatűzbe...
-
haxoror #17861 Arról nem is beszélve hogy ha sikerül is bedobnom a gránátot vissza már kizárt hogy élve eljutnék a saját árkunkig. -
láttam, sőt tisztában vagyok az akkori fronthelyzettel nagyjából...:) nyugi... én csupán elvi síkon gondolkodtam, nem rivalizálok a véleményeddel..:) -
haxoror #17859 Háát...
Ajánlom a "Nyugaton a helyzet változatlan" című filmet, nagyon ott van és az ember teljesen átértékeli utána az I.vh-ról az érzéseit.
Teljesen nyílt fedezék nélküli terepen ahol max csak pár bombatölcsérbe lehet félig-meddig elbújni, na így odalopakodni a végtelen messzinek tűnő ellenséges árokhoz ami látóhatártól látóhatárig huzódik és 50 méterenként periszkóposok figyelik az egész senki földjét, én nem vállaltam volna be. -
haxoror #17858 Csak a felső számít igazán, az alsónál már a fej mozgatásával lehet finomkorrigálni, pont mint amikor csak simán belenézel egy puska nézőkéjébe. -
Elvi síkon bármi lehet...:) -
haxoror #17856 Nagyon jó film de utáltam a végét :( -
haxoror #17855 Az első világháborús lövészárokharc nem így nézett ki, egymással szemben kilométer hosszan elhúzódó lövészárkok a kettő között meg pár száz méter széles senki földje, aki ott somfordálni próbált a gránáttal azt már 10 méter után agyonlőtték a szemközti árokból -
Az sem mindegy, hogy az alsó tükörre milyen szögben nézel rá. :)
Épp ez az, hogy rém körülményes lehet így a célzás. :) -
PaI2tizán #17853 Erről a nyugaton a helyzet változatlan vége ugrik be a végén ott is így lövik le a fő szereplőt lerajzol egy madarat éppen kicsit kidugja a fejét az árokból hogy jobban lássa és púff pedig háború vége volt
Legjobb első vh-s film(talán az egyetlen rendes) -
Periszkóppal biztonságban viszonylagos, látótereden kívül valaki odasomfordál hopp egy gránát...:) -
haxoror #17851 Hát ha választanom kéne hogy pár másdpercre kidugom a fejem hogy körbesasoljak és közben abban reménykedem hogy nem lő fejbe egy sniper vagy inkább a periszkóppal biztonságból pásztázzam az ellen árkát inkább az utóbbit választanám ;) -
haxoror #17850 Ha a felső tükör jól van beállítva (a forgástengelye egy vonalban van a nézőkével és a célgömbbel) akkor teljesen ugyanaz, az álvány ami a felső tükröt tartja nyilván állítható. -
hát a nézelődés sem az emberi szem látószöge...:) -
Kicsit más a valódi nyílt irányzékra ráhajolni, és megint már tükrökön keresztül nézni azokat. :) -
haxoror #17847 Miért ne?
Ez végül is egy gyalogsági puskából barkácsolt cucc szóval a pontossága pont ugyanolyan mint egy sima puskáé, talán még jobb is hiszen ki volt támasztva villával és a lövésznek sem kellett azon izgulnia hogy ő maga is éppen célpont lehet.
Egy őrszemnek ideális, nem kell kidugnia a fejét viszont szabadon nézelődhet és ha úgy esik még lőhet is.
A tűzsebessége persze már más kérdés :) -
SZU #17846 Sisakok minden mennyiségben -
SZU #17845 Vajon hány lövés után tört el? =DD -
SZU #17844 A bővebb infó a kép jobb alsó sarkában van ;). -
Kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy ezzel ~100-150 méterről el lehet-e találni bármit is. :)) -
lehet ezekkel lőtték a géppuskát -
Eléggé holt ötlet. Rendesen célozni aligha lehetett vele. Ráadásul támogatótűznek ott volt a sokkal hatékonyabb géppuska. Bár az I. világháborúban mindenféle elmebeteg ötleteket kipróbáltak, hogy kilendítsék a háborút az lövészárkokból. :) -
egyszerű a fejüket nem merték kidugni így lőttek, az ellenség meg gondolom próbált a tükörre célozni :) -
PaI2tizán #17839 azt a.... ez hihetetlenül komoly 
valami bővebb infot kérhetnék róla? -
SZU #17838
Komoly puska lövészárokharchoz!! -
elképesztő képek :-) -
Pár rövidhír a világból:
-A kongresszusi felügyelőbizotság újabb agályát fejezte ki a JSF (F-35) programmal kapcsolatban. A 256 milliárd dolláros program a valaha volt legnagyobb Pentagon által felügyelt egységes program, és eredetileg az egyik kulcsmomentuma éppen az alacsony végfelhasználói ár lett volna. Eredetileg az F-35A ára 30 millió dollár körül kellett volna lennie, ez a jelenlegi becslések szerint 45 millió dollár, de egyes elemzések szerint reálisan 50-55 millió körüli összegbe lesznek a szériapéldányok. A drágább repülőgépfedélzeti és helyből fel- és leszálni képes változatok ára pedig akár a 82 millió dollárt is elérhetik.
-A haditengerészet eddig már több tízmillió dollárt költött a railgun (elektromágneses gyorsító) ágyú kifejlesztésébe. Az elektromágnesekkel gyorsított lövedéket használó fegyver eredetileg a DD-21, majd a DD(X) program része lett volna, mint nagy hatékonyságú hajófedélzeti fegyver. Csakhogy a fejlesztések még mindig csak a korai fázisban vannak, és egyre messzebb látszik az elektromágneses gyorsítókkal felszerelt hajók képe. Egy nemrég készült elemzés szerint leghamarabb 2020-ra jelenhet meg egy valóban harcra érett rendszer. Ezt a haditengerészet is sejthette, lévén két éve elhatározta, hogy a 155mm-es hajófedélzeti ágyúk felé fordul, és ez fog a DD(X) program végtermékén, a DDG-1000 Zumwalt osztályon is feltünni.
-Ha már szóba került a Zumwalt-osztály, nos, annak a szénája sem áll túl jól. Tíz éve eredetileg legalább 30 hajóegységben gondolkozott a haditengerészet, ám a folyamatosan növekvő ár (hivatalosan jelenleg mintegy 3,3 milliárd dollár hajónként, független elemzések szerint több, mint 4 milliárd) miatt a kongresszus azonban csak hét hajóegység építését hagyta jóvá. Most azonban ezt is megkurtították. Jelenleg a nemzetvédelmi bizottság felülvizsgálata után a jóváhagyást immár csak két hajóra adták meg.
-Svédország 2007-es katonai költségvetése radikális leépítéseket vetít előre. A légierő vezetője szerint Svédország legfeljebb 100 vadászgép üzemeltetésére képes anyagilag, noha a 204 darabos JAS-39 Gripen vadászgép megrendelése sincs teljesítve még. A tervek szerint a légierő kizárólag a C/D változat üzemelteti 2007 után, amelyeknek viszont képesnek kell lennie résztvenniük nemzetközi akciókban is (ilyenre képes például a magyar Gripen változat, de a svéd C/D gépek nem). A helyzet tehát várhatóan az lesz, hogy a 64 darab JAS-39C/D gépet felújítják, illetve a nem leszállítottakat még a gyárban átalakítják, a korábbi JAS-39A/B gépeket pedig vagy megpróbálják eladni, vagy szétszerelik őket.
-
SZU #17835 LOL!
Itt egy újabb kép az arcvédős dologról!
Jó kis orosz gyakorlatozás

http://www.strangedangers.com/images/content/112248.jpg[/IMG]
-
SZU #17834
=)
Japán CQB
Ír tartalékosok
=)
Különös kép, nem? =O
Gyalogság
-
arra még régebben várok, ahogy SW-re is, mást meg nincs kedvem játszani.
OFF-olás helyett lehet szervezni kéne 1 játékot? :) -
neuro #17832 ismerős probléma, mi nagynéha összehozunk egy-egy Cthulhu partit de egyre ritkábban :( -
5 éve könyörgök neki hogy meséljen végre de sosincs idő rá :( -
neuro #17830 hát nekem abból is az angol van meg
bár már évek óta nem játszottam CP-t, utoljára még Bagírral :) -
nekem a szétesős fajta könyv van meg (aszem 2. kiadás?) az jó volt szerintem, szerettem olvasgatni :) -
neuro #17828 nekem az angol jobb lenne, nem szeretem a magyar fordításokat ilyen stílusú könyveknél -
tomcat1 #17827 Ne légy telhetetlen,
Köszi Cifu..