95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nekem úgy tünik, hogy az újja elhúzza a ravaszt, felteszem a fegyver már jóideje nem működőképes, csak ilyen látványelemnek használatos eszköz. Gondolj bele, az a fegyver (ha tényleg STG-44) legjobb esetben is több évtizedes, és nem hiszem, hogy az viszonylag érzékeny szerkezet különösebben jó karbantartást, ápolást (hovatovább fegyverolajat, vagy valamilyen kenőanyagot) kapott volna. -
Gondolom azért Afrikában virágzik a lőszergyártás :) -
marcio mela #18546 De honnan vesz 7,92x33 mm Kurz töltényt? -
A Jugó állam az 1940-es, 50-es években jó kapcsolatokat ápolt az amerikaiakkal, sok amerikai fegyvert rendszeresített, például P-47-eseket, F-84-eseket, F-86-osokat, licencben gyártották a Browning M2 géppuskát, stb.
Mellesleg pedig "vissza is fizették" a kölcsönt, Románia egy Jak-23-ast adott át az USA-nak, amit előszőr Jugoszláviába szállítottak, innen pedig egy amerikai tehergép vitte az Egyesült Államokba. A Jak-23 a szovjet vadászgéprendszeresítési vircsaftban alul maradt a MiG-15-el szemben (ami nem meglepő, lévén a Jak egyenes szárnyú, a MiG pedig nyilazott szárnyú gép), de pár ország rendszeresítette, mint Csehszlovákia vagy Románia. Az amerikai berepülőpilótának az volt róla a véleménye, hogy igen egyszerű, igénytelen, nagyon jó emelkedőképességű, nagyon jól gyorsul, de ugyanakkor nagy sebességnél a gép elvesztette stabilitását.
[center]
Jak-23 amerikai felségjellel
-
Ha azt az STG44-et eladná, szvsz egész életében jól élne ott Afrikában :D -
Okééé de az ő kezében mit keres egy Stg44-es??? Egy szegény afrikai leányzó bemegy a sarki közértbe és előkap egy ritkaságot? Then lool :S -
Gondolom kaptak az amcsiktól. Mintahogy a Szíriai hadseregnek is volt csomó Panzer IV Ausf. J is. -
Bocsi, kiütöttem :P -
Hova tünt a hozzászólásom??? Na mind1... De hogy a fenébe jutottak hozzá egy Shermanhoz??? Jó persze értem hogy mindent előkaptak mihez hozzá jutottak, de nemszem hogy egy múzeumot rámoltak volna ki. -
Tesóm küldött képet a munkahelyéről, ahol mindenféle járműveket páncéloznak. Fasza a csarnokban volt vagy 30-40 felpáncélozott defender, amik mennek Irakba. Elég mókásan néznek ki :) Beraknám a képet, csak a kép 3/4én az ő feje van :D Majd megkérem, hogy csináljon még képet. -
dara #18538 Ezer köszönet!
Végleg feladtam, hogy képet linkeljek az SG-re. -
Sherman torony alternatív felhasználása:
-
marcio mela #18536 -
Mieza a béka??? Ez a balkáni háború? Mer csengőhangot meg nemtom mit le lehet tölteni, de hirtelen nem vágom mi mást még. Pontosabban mit linkeltél be??? Elmondanád? Valamire rá kéne mennem és elő kéne jönnie valaminek? Hüm?
-
-
dara #18533 Tehát részlet a balkáni háborúból. -
dara #18532 El is felejtettem, hogy itt nem működik a közvetlen linkelés. Na mindegy.
Talán így. -
dara #18531 Részlet a balkáni háborúból:
-
Afganisztán v2 :) -
Micsoda? Balkáni háborúban előkaptak pár Shermant és T/34-est? Nemááá :S -
-
marcio mela #18527 Éljen a revolver!
-
Örülj, hogy nem éles helyzetben történt :D Viccet félretéve, elég tetű dolog, ha nem adnak másik lehetőséget. Ha mindenkinek a saját fegyverével kellett volna lőnie, amit ő tartott karban, akkor még azt mondanám, hogy így járt, miért nem vigyázott jobban a fegyverére. -
Thanatos #18525 amugy mi az xy főiskola konkréta? ha más nem priviben pls :) -
Thanatos #18524 magyarország 2006... :PPP -
Ilyen esetben nem kapsz új próbára lehetőséget? -
Braveheart #18522 Valamennyire kapcsolódik a topichoz... lövészeten azért húztak meg majdnem XY főiskolán, mert egy nemtom hány éves (nagyon régi) PA63-al kellett lőnünk és a második tárból beragadt az egyik lőszer, aminek következtében majdnem kifutottam az időből... Lol. -
Elég szoros volt az a győzelem, szal csak az amcsik fele birka... -
bgabor #18520 Az istenadta nép azóta egyszer már újraválasztotta Busht. Az iraki háború és 9/11 ellenére. Szóval a végtelenségig fogják tűrni, mert teljesen birkák már. -
SZU #18519 Szal elb*sztam... -
SZU #18518 Jaja! A T72 Balkan on fire-ben is az első küldetésben még T-34-essel kellett zúzni! =)
Egyébként nemtom volt-e már ez a link, de azért beszúrom:
Általános infók a mesterlövészekről! -
Még Sherman és T-34-es is harcolt a balkáni háborúban, mivel ugye egy széteső ország harcolt saját magával, így a hadsereg helyzete meglehetősen zűrős volt, és a szabadcsapatok gyakorlatilag azzal harcoltak, amire sikerült rátenniük a kezüket. -
Valahogy nem lepődöm meg... -
Cat #18515 Jó cikk:
Kiszivárgott hírszerző jelentések szerint évekig tömte dollár százezrekkel az Egyesült Államok a szomáliai hadurak zsebét. A véreskezű hadurak senkinek nem kellenek - csak az USA-nak.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20060612ellensegeit.html -
Cat #18514 Jól megy a Gripen-ellentételezés
Eredményes a haditechnikai eszközök beszerzéséhez kapcsolódó ellentételezési program, melynek értéke átlépte a 169 milliárd forintot – jelentette be tegnap Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára. Az összes ellentételezési kötelezettség eléri a 272 milliárd forintot, melynek 62 százalékát már az elmúlt négy évben teljesítették. A tervezettnél jobban halad a vadászrepülõgép-ellentételezés, a Gripen International és partnerei március végéig 191 milliárd forintnyi kötelezettségükbõl 138 milliárdnyit teljesítettek, ebbõl 96,4 milliárd forint export, 41,7 milliárd forint pedig befektetés formájában valósult meg.
Idén hat új megállapodás született, fõként a Gripen gépek kommunikációs és fegyverzeti rendszereinek beszerzéséhez kapcsolódóan. A rakétákat szállító amerikai Raytheon cég állja 80 védelmi területen tevékenykedõ kis- és középvállalkozás kétéves e-kereskedelmi képzésének költségét, valamint egy korszerû technológiával felszerelt logisztikai és karbantartó bázist épít a HM Arzenál nyírteleki telephelyén. A kommunikációs rendszert szállító Rohde & Schwarz pedig rádiókommunikációs berendezéseket kiszolgáló logisztikai, javító-karbantartó kapacitását telepíti Magyarországra. -
Elég durva, hogy mennyi hadianyagot gyűjtögettek össze. Votl itt mg42től kezdve Browningon keresztül, ak mindenmennyiségben... -
marcio mela #18512 Ok rendben.Én csak a tábla szövegére tettem megjegyzést.Tipikusan amerikai. -
Csak mint érdekességet szántam :) -
marcio mela #18510 Az az előbb-utóbb nem tartott sokáig.Az amerikaiak 1954-től ott voltak vietnámban. -
A Tonkini-öböl béli incidens már régóta téma a hadtörténészeknél is, a Vietnamiak a kezdettől fogva azt állították, hogy semmi közük nem volt az amerikai rombolók elleni támadáshoz. Ettől függetlenül az Egyesült Államok már a Franciákat is aktívan támogatták a kommunisták elleni harcban (lásd: Dien Bien Fu), és a Franciák kivonulása után várható volt, hogy valamilyen módon meg fognak jelenni elöbb-utóbb.