95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Irtam ide valami rondat, ami av elemenyem tukrozte a magyar vezetesrol...de inkabb kimoderaltam...
Szal: Vegulis mi is vettunk hasznalt An-26-osokat (2db ha jol remlik) a "flottaba" (lol :D)...de mi lesz ha ezeknek annyi?! Amilyen intezitassal hasznaljak oket.... gyorsan lerepulik a keretet.... -
Szinte minden NATO ország bővíti a légi szállító kapacitását, mert látják mennyire fontos. Anglia például az eddig lizingelt 4db C-17-est megveszi, és egy újabbatt is rendelt melléjük. Bulgária most vesz C-27-eseket. Szóval... -
kiskorúbézoltán #20076
-
Akkor hogy ON is legyen:
Felszállt az olaszok saját Spartanja
Hat ez se kell nekunk!? -
Megeri errol enyit itt offolni?! Az a harom szerencsetlen hős tuzoltó (nekem a túzoltók mindig azok maradnak) meghalt, kar ezen nekunk ragodni..ragodjon az aki felelosnek erezheti erte magat. -
Thanatos #20073 szerintem is, meg ez az eltévedés, oks nem a legtisztább folyosórendszer... (a labirintus azért erős, aki járt már életében oylan épületben amiben több párhuzamos folyosó is van azért az nem hidal le rajta...), de akkor a többiek miért nem tévedtek el? szal szeirntem is sántit azért valami..., itt vagy a kiképzéssel vagy a helyszini koordinálással votl valmai gáz szvsz... -
Thanatos #20072 ott a pont, bár én ezen már meg se lepődök :D -
Akkor is érthetetlen hogy hogyan halhatott még 3 tűzoltó. Ha még csak 1 akkor azt lehet azzal magyarázni hogy fiatal volt és tapasztalatlan és nem figyelt az oxigénszintre de hogy 3 halt meg ez nagyon komoly. Valaki ott nagyot hibázott. -
bgabor #20070 Azért az nagyon jellemző, hogy Demszky úr azonnal szükségét érzi megnyilatkozni az ügyben, pedig se a megfelelő szaktudása, se információi nincsenek az esettel kapcsolatban. Tényleg baromi sok részletet ismerhetett szerda reggel az ügy kapcsán, ahhoz hogy nyilatkozzon. (lévén hogy kedden este történt az eset) -
Thanatos #20069 tény, habár erre a 0 méterre se vennék azért mérget..., média esetében sose tudni mi a tulzás és mi nem... :) -
Azt viszont nem mondanám, hogy minden esetben 0 méteres a látótávolság :) -
Thanatos #20067 szvsz tüzoltás közben a legritkább esetben vannak jó látási viszonyok :) -
híradóban a faszi azt mondta 0 volt a látótávolság és eltévedtek. -
Itt nem az orrod elötti HUD-on van az oxigénkijelző. :) -
Szerintem az egy dolog ha mondjuk "jó" látási viszonyok mellett oltasz tüzet vagy átláthatatlan füstben mászkálsz egy pincében. Nekem felmenni kicsit a vérnyomásom az tuti :)
Amúgy számomra érthetetlen hogy hogyan tudtak megfulladni, nem hiszem el hogy 1x sem néztek rá az oxigénmennyiség jelzőre. -
azok eleve stresszre vannak belőve tudtommal, nem viccből veszik föl. -
Stressz és megterhelés esetén gyorsabban fogy az oxigén. -
"A Lánglovagok.hu tűzoltóportál arról tudósít, hogy a tűzoltók légzőkészülékkel hatoltak be a pincébe, de a levegőjük elfogyott, mielőtt kijutottak volna."
b@szott sokáig bolyongtak akkor lent. -
A gumi qrva lassan ég és az égés lezárulása után még baromi sokáig füstöl. Sőt amikor símán csak parázslik még akkor is ontja magából a füstöt. ÉS ugye lassú égésnél még kisebb az oxigénfelhazsnálás meg gondolom szellőző rendaszert nem vágták le és a tűzoltók is kinyitották az atót ami huzatot eredményez. -
Thanatos #20059 ez jókérdés, lehet van valami szelőzőrendszer vagy hasonlo és azon keresztül kapott oxigént, de lehet más miatt, passz :/ -
Thanatos #20058 tény hogy jobb egy fokkal de azért: "AK 47-es géppisztollyal" ouch -
Hogy tudott a tűz 8 óráig égni egy zárt térben?
Piszok gyorsan el kellett volna fogynia az oxigénnek, nem?
Ez a "súrlódástól meggyulladt a golyófogó" meg elég kamu dumának tűnik. Mythbustersben gépkarabéllyal lőtték egy autó full teli tankját, de még egy szikrát sem bírtak kicsiholni. A benzin pedig még mindig gyúlékonyabb, mint a gumi. -
Itthon nem tilos a katonai lőszereket tüzelő fegyverek birtoklása/használata? Vagy valamilyen engedéllyel az is megoldható? -
SZU #20055 Itt egy normálisabb cikk. -
Én simén el tudom képzelni hogy olyannal lőttek a média felfújja , lásd Tankok Iszraelben :P amik csapatszállító járművek.
Én Ausztriában olyan lőteret láttam amiben ilyen habszerűnek kinéző anyag volt, hogy mi volt nem tudom :) csak azt hogy nem gumifal. -
Thanatos #20053 én a kiképzést ugy gondoltam hogy a vakon tájékozodást valamilyen szinten... :) azt sejtem hogy spec optikára maygarországnak elssz utoljára pénze :P -
kiskorúbézoltán #20052 Pisztoly és gépkarabély , de karabéllyal csak hangtompítóval lehetett lőni (nem a hang miatt elsősorban , hanem a jóval kisebb kezdősebesség volt a lényeg) . -
Dehogynem, létezik, sőt, itthon is lőnek ilyesmivel, a típusát fejből nem vágom, de Belic-éknek vagy egy cseh eredetű ilyen fegyverük. -
1. miért reklámozták fünek fának hogy lehet azzal lőni?
Így mondjuk már világosabb a dolog...
amugy tény hogy füst meg minden és lehet én sejtem rosszul de azért ilyesmire a tüzoltoknak ki kéne képezve lenniük...
Vannak speciális optikai rendszerek, amivel át lehet látni a füstön, de itthon még nem nagyon láttam ilyesmit a tűzoltóknál.
b ár nem tudom milyen alternativa van még erre egy zárt lőtéren
Vannak kifejezetten ilyen célra készült anyagok, de én eddig csak Ausztriában lattam ilyet. ^^ -
Thanatos #20049 vagyis nem vak hanem nagyokrló na, szóval müanyag granulátum votl benne a rendes sörétek helyett (gyk a lőlaprol is lepattantak néha...) -
Thanatos #20048 hmm, ezzel megfogtál, én spec nem lőttem ott ak-val, szóval nem tudhatom, messziről a töltény normál kalibernek tünt szal nem polgárositott, de ez csak igy ránézésre... :) (mellesleg volt dragunov is ott (az értelmét egy 20m-es lötéren ne kérdezzétek), meg egy rakás külöömböző fajta pisztoly , meg egy pump action shotgun is (igaz azzal csak vaklőszerrel lövöldöztek, elgalábbis amikor én lőni jártam oda) -
AK bol nincs "polgári" használatra szánt változat mint M16 esetén az AR15?
Ilyennel nem lehetne Zárt térben lőni? Mert elég sok helyen ilyennekkel lőnek zárt térben egy versenyen...
-
Thanatos #20046 ez a lőtér se volt oylan vészesen nagy, 5 lőállás volt + az előtér, 20m volt a lőtáv asszem vagy akörüli -
Thanatos #20045 nemtom engedélyeztetve volte csak az a furcsa hogy ha ez illegális modon volt megoldva akkor: 1. miért reklámozták fünek fának hogy lehet azzal lőni? de még dragunoval vagy akármivel is? (egy ellenőr betéved kb 2mp alatt buknak le) 2. ha már illegális minek alakitják át egyes lövésre? simán átállitják arra és emgmondják hogy ne állitgasd, ennyi...
amugy tény hogy füst meg minden és lehet én sejtem rosszul de azért ilyesmire a tüzoltoknak ki kéne képezve lenniük..., mondom ha nicns lőtér csak a fütés és ott van valami miatt tüz akkor mire kenik a balhét?? a tüzoltok akkrois ugyanugy meghaltak volna csak nincs mire rekánni...
fényjelző lövedékkel amenyit én láttam sosem lőttek, azóta persze változhatott én ezt nemtudhatom, meg nekem van egy gyanum amugy hogy ez az este 10kor lövöldözés (normál esetben max 7ig vagy 8ig volt nyitva asszem) nem biztos hogy telejsen átlagos dolog volt, lehet valami más susmus is volt ott amiről viszont ez a csoda cikk nem mondott semmit...
a füstképzésre meg még annyit hogy ugyan nem tudom mi menyi füstöt képez de ott az összes cső habszivacsal meg egyébb szarokkal volt körbetekergélve, nem hiszem hogy azok is sokkal jobb látási viszonyokat generálnak (mintha a szigetelőanyagokat még emlitette is volna a cikk), ettől függetlenül a gumi golyófogo tény hogy nem tul szerencsés,b ár nem tudom milyen alternativa van még erre egy zárt lőtéren :/ -
És ott gépkarabélyal is volt lőgyakorlat? -
kiskorúbézoltán #20043 Az előző laktanyában nekünk is volt egy teljesen zárt lőterünk , az is leégett egy zárlatos ventillátor miatt . Persze az kisebb volt , tán 50m-es . -
Ugyan az Indexes cikk tényleg elég bulvárszagú, dehát mit várunk...
Viszont attól, hogy az az AK egyes lövésre volt átalakítva, még nem jelenti azt, hogy szabályos is azzal lőni. A lőtér engedélyezésénél kiállítanak egy papírt, hogy milyen fegyverekkel szabad lőni ott. A milyenknél például 50m-re .22LR, 25m.-re pedig legfeljebb .45 ACP kaliberrel, illetve az első két lőállásban vadászfegyverekkel, belövés céljából. Azon én is csodálkozom azért, hogy zárt lőtérben karabély kaliberű fegyverrel lőnek. Még fülvédőben megrázó élmény lehet. :)
tény, viszotn arról nem vagyok emggyőződve hogy ez nem a tüzoltok faszsága...
Mi lett volna a tűzoltók "faszsága"?
Valószinüleg a füsttől két centire sem láttak el, így pedig nehezen tudtak tájékozódni...
ez se votl az, az a "labirintus" kb egy lépcső és 10 méter, igaz van két ajtó de kb két szó elmondani merre kell menni...,
Ha valóban gumi volt a golyófogó, és az gyulladt be (talán fényjelző lövedékkel lőttek?), akkor nem sűrűn láthattak az orruknál tovább. Kösd be a szemed, és egy idegen helyen próbálj meg elnavigálni két szavas útmutatás alapján...
8és mellesleg az az egyetem fütésrendszere is elvielg szal ha ott nincs lőtér és bármi más miat tüz van az ugyan olyan...)
Azért kétlem, hogy a fűtésrendszernél sok, a gumihoz hasonló, égésnél erősen füstképző anyag található. :) -
Thanatos #20041 amugy a tüz okára én inkább a lámpákra saccolnék ami emgvilágitotta a golyófogot, az még télen is olyan hőt érasztott hogy hihetetlen..., lehet a nyári meleg + az már sok volt, de ez csak tipp, a lövedékek surlódása miatt fura lenne, elgalábbis akkor eddig az x év alatt miért nem volt semmi ilyen? -
Thanatos #20040 ez se votl az, az a "labirintus" kb egy lépcső és 10 méter, igaz van két ajtó de kb két szó elmondani merre kell menni..., a többi részben meg én soha nem láttam senkit... 8és mellesleg az az egyetem fütésrendszere is elvielg szal ha ott nincs lőtér és bármi más miat tüz van az ugyan olyan...) -
Thanatos #20039 tény, viszotn arról nem vagyok emggyőződve hogy ez nem a tüzoltok faszsága...