95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
-
kiskorúbézoltán #22617 Persze , hogy megcsinálják ! Ha nem így lenne és messziről üvöltene egy fegyverről , hogy házi készítésű másolat akkor kiderülne a
"Bement egy faluba ahol minden fegyvert megcsinálnak csak vigyél be egyet és azt is lemásolják.Ha először látják akkor is megcsinálják.Pisztoly;puska;stb.És kézzel reszelővel,alig van rendes szerszám,esztergát meg marót nem is láttam."
stílusú dolgokról , hogy kissé szenzációhajhászok , ill. sokan be is dőlnek ennek ...
-
És ha odaviszel nekik egy HK-t, akkor a poligon huzagolású csövet is kézzel kireszelik neked?
-
MuldR #22615 1. Ausztria semleges orszag.
2. Az usa fegyvereket adott el/at Afganisztannak, Iraknak, Irannak.
Akkor mirol beszelunk?:)
-
marcio mela #22614 A Hoppá nem egy sokatmondó kijelentés.Felkiáktószó amivel annyiszor visszaéltek.Azért valamit arról is írhattál volna a linkben miről szól.Tiszta Blikk de a Népszabadság is átvette ezt a mentalitást.Azt ovasom egyszer a Népsz.-ban 1. oldal cím A tűzoltók body guardot kapnak aztán a cikkben kiderült a lélegeztetőkészülék neve body guard.Elsőre azt hittem van ahol megakarják verni őket és felnyírt tarkóju 120 kg-os emberek védik őket.
Mellesleg idézek a cikkből:
Franz Holzschuh, az új tulajdonos kétségbe vonja a HS.50-esek eredetiségét. Lehet, hogy másolatok, mondja, ellenőrízni kellene a gyártási sorozatszámokat.
Fegyvert simán hamisítanak.Láttad Michael Palin-t a A Himalája Michael Palinnel c. dok.filmben.Bement egy faluba ahol minden fegyvert megcsinálnak csak vigyél be egyet és azt is lemásolják.Ha először látják akkor is megcsinálják.Pisztoly;puska;stb.És kézzel reszelővel,alig van rendes szerszám,esztergát meg marót nem is láttam.
-
Erdekes tema; [url=http://www.himalayan-imports.com/gurkha.html]#2[/url] -
Hat elsore en is jot kacagtam rajta aztan jobban belegondolva azthiszem ott ram is a fraszt hozta volna
-
kiskorúbézoltán #22611 Jajj ez nagyon jó volt ! :DDD
Mennyivel jobb másokon röhögni pedig én is jártam már így de akkor valahogy nem kacarásztam ... :DDD -
http://www.liveleak.com/view?i=9731d_4407
működik, az a lényeg
-
Pancelozott HUMVEE vs IED (es ezek csak a repeszek)
Pancelozot HUMVEE vs RPG
Lazado sniper vegtermeke!
-
#22597 -
marcio mela #22606 Tegyetek be linket mi a baj az osztrákokkal. -
Szvsz egyaltalan nem kell magyarazkodnia ezert az osztrakoknak! Fegyverkereskedelem nem picsipacsizos-kisded-jatek! A hiba ott van ha valaki ebben ideologiat keres vagy epp direkt gyart, es moralizal!
Millio ellenpedat lehet felhozni, egeszen onnantol hogy az USA vagy amerikai cegek (CIA mellekvaganyok?!), eddig is szallitottak fegyvert/alkatreszt/kitudja meg miket pl Irannak, egeszen odaig hogy mi adtunk csak ugy a ket szep szemukert(?...mind1 is menyiert), AMD-ket az afganoknak...mert lehet a jovoben (ne adja isten!), epp azok az AMD-k kozul valamelyikkel lonek le egy magyar kintszolgalo katonat.....(mert ugye a kozelkeleten a fegyvermozgasat eleg bajos kovetni....nah meg ha nem is szantszandekkal(legyunk alapbol joindulatuak)..de zsakmany mint olyan haborus cselekmenynel letezik.....) -
de nyugodtan mondhatja hogy ő jószándékkal (jószándék és fegyver kereskedelem, de szép filozófiai teória lehet ez is :) a kábítószer elleni harc miatt adta ezt el. -
Ausztria az USA szovetsegese?! Mert max bekepartnersegbe van a NATO-val, mert annak nem a tagja! -
amúgy nem azért az mióta új info hogy iránból fegyver lőszer pénz és ember anyag is szép számmal megy irakba? hülye usa inkább örülne ezzel még 1 indoka van bombázni őket. -
Hat aki tudja hogy egy fegyver melyik vegen jon ki a lovedek, annak eddig is hasbaakasztos kamu dumanak tunt az ilyen propaganda szoveg, egy-egy adott helyzet ismereteben.... -
ohh mondjuk te sem orulnel, hogyha a szovetsegesed fegyvert adna el az ellenségednek nem? -
a lényeg hogy ugrott az amcsi propaganda hogy házilag eszkábált ak sufnituninggal lövi őket stb, legalábbis ez szerintem lényegesebb. -
MuldR #22598 3000 amerikait oltek meg AKval, 170 et S-Mel. Menem az oroszokkal balheznak ezek a szarjankok?:)
S-M igazgato helyeben azt mondtam volna, hat igen, jok a fegyvereink.
Amcsi bombakkal meg artatlan civileket meszarolnak ugyanott le, megsem pattog senki. Legalabb a katonak egy idegen orszagban tudjak, hogy mire szamithatnak, de valaki csak elmegy teje, oszt szettepi egy bomba. -
hoppá -
marcio mela #22596 1.Nézd lehet valahol elírás történt de hát én leírtam honnan vannak az adatok.Nagyon nem kell csodálkozni ha tévesek.
2.Lehet a 3151.9434 méteren mérhető hangsebességből adták meg vagy számolták az űrsikló 120 km magasan mérhető sebességét,bár mondjuk 120 km magasságban is csak 306.6 m/s a hangsebesség ami nem különbözik lényegesen a 328 m/s-tól.Nem változna nagyságrendekkel a sebesség.És mint tudjuk a világűr 100 km felett kezdődik.
3.Talán bizonyos esetekben konkrét nyomás;magasság;hőmérsékletből számolnak a Mach-ot az egyszerűség kedvéért.
4.Nekem semmi gondom azzal,ha azt mondják A Voyager 2 űrhajó (így fodította a gép,miattam lehet műhold vagy repölő bili) elhagyja a naprendszert 15.9 kilométer per másodperc sebessséggel vagy 46.7234 Machal tengerszinten számolva.Felhígult a sajtó vagy mittudom én.Pl.:egy "újságíró"SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!azt gondolja 15.9km/sec?Mondjuk azt,hogy ha elordítja magát akkor 46x gyorsabban hallják meg az utca tulsó végén mint rendesen.szerintem olyan nincs is de hagyjuk
Á ez is vihar a biliben.
Ha valahol elszámoltam magam akkor pardon!
-
A Mach számot szokták olyan értelmezésben használni, mint sebesség mértékegység, hogy általános 300m/s-nek veszik, tehát mondjuk 25 Mach = 27.000km/h. Értelme nem sok ettől függetlenül szerintem se... :) -
dara #22594 Ez teljesen hibás megadás. Ha utánaszámolsz, akkor kiderül, hogy ezek szerint 120km magasságban nagyobb a helyi hangsebesség, mint 11km-en! A 8200m/s-ból és 25M-ból ugyanis 328m/s a hangsebesség. 11km-en tipikusan 300m/s-mal szokás számolni. Pedig ott sokkal sűrűbb a légkör, márpedig ez nagyobb hangsebességet kellene, hogy jelentsen (azonos anyagösszetétel mellett). -
dara #22593 Pusztuljak el ha nem 300km-t olvastam...
Aztán rájöttem, hogy ez már az utolsó lépcső szerepét töltötte be a Nike Zeus/ Spartan (az viszont felment akár 560km-re is) kiegészítéseként a Sentinel rendszerben. 30km-en OK a dolog.
De továbbra sem látom az értelmét az űrben (ami megállapodás szerint 100km-nél kezdődik), de már a sztratoszféra felett sem a Mach szám megadásának. A Lim-49A Spartan esetén is ~4M amit meg szoktak adni, viszont az 560km magasságbeli 4M-ot bármikol lelépem a sokkal sűrűbb alacsonylégkörben minden erőlködés nélkül... -
marcio mela #22592 Igen,azt hiszem 120 kilométer magasan a légkör már igencsak jelen van.Az űrsikló Mach 25 körül (8.2 km/s) repül ebben a magasságban.Akkor már az RCS segédrakéták és a kormányfelületek kombinációjával irányítják.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az adatok az angol Wikipedia®-ból származnak amit webes felületen fordítottam szóval csak fentartásokkal. -
Hát a leírás 30km-es magasságig történő alakalmazásról ír. Ott még van levegő, még ha elég ritka is. -
marcio mela #22590 És a régi első scájci kerékpároktól (amik 80? évet szolgáltak) mit vártak el?Hány kg terhelést?Szabványos alkatrészeik voltak amit a boltban is megvehettek vagy voltak speciális alkatrészei?
És melyik volt az első svájci katonai kerékpár:
Ez az amiről beszélek?Mert tudom a '90 években leváltották egy modernebbre aztán hamar azt is kivonták a szolgálatból utód nélkül de az egy más történet.
Ez durva.Az ilyen fék ha nedves elékeim szerint semmit se fog
Ez dobfék?:)
Tényleg az évtizedek alatt nem nyúltak hozzá vagy az csak urban legend?
Bocsánat de nyelvtudás nélkül tényleg nehéz megtudni valamit.
-
dara #22589 Csak azt nem tudom még a mai napig sem felfogni, hogy az űrben hogyan lehet Mach-számot értelmezni? Ahhoz kellene lennie ott helyi hangsebességnek, az meg nem nagyon van arrafelé rugalmas közeg híján. -
http://en.wikipedia.org/wiki/Sprint_missile
Hát nem gyenge volt... -
Irán saját hadiipara kiépítése miatt sok gyártási licencet vásárolt a Sah idején, így többek között a HK MP5 és a G3 licencét is megvették. -
marcio mela #22586 Irán a gyártáshoz szükéges leírásokkal rendelkezik az MP5 és G3-hoz vagy csak a maradékot használja ami a sah (Mohammed Reza Pahlavi)idejéből maradt?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha megvan hozzá a dokumentáció akkor gyártja is?Tudja hozni a német minőséget?Bár belátom ezt utóbbit nehéz megítélni mert a görgőzár magasabb műszaki igényességet támaszt és közülünk nem sokan rendelkezhetnek gyakorlati tapasztalattal. -
Az un. "asztalfiókból elővett" technológiák esete. A költségcsökkentés és a fejlesztési idő lerövidítésére a boltok polcairól vásárolnak meg egyes alkatrészeket. E távirányítású felderítőrobot esetében egy XBox irányító lett befogva. Magával az ötlettel nincs semmi gond, de szvsz kicsit szerencsésebb lett volna az egérszürke színű helyett fekete vagy zöld színűt rendelni. ^^ -
neuro #22584 xbox360 :))
-
szóval sem mondtam, hogy elavult, csak amit kérdeztél :) -
marcio mela #22582 Megszüntek szolgálni de az nem jeleti azt,hogy elavult. -
Tudtommal már Svájcban sincs biciklis hadtest, de, ha jól tudom, akkor Condor márkájúak voltak. -
marcio mela #22580 A svájci katonai kerékpárt gyártja valaki? -
dara #22579 Ez a "szakértő" végre meg is nevezhetné magát. A mai napig nem sikerült ugyanis megtalálnom az Impresszumot az oldalon... -
m1 híradója kivételesen egész korrekt volt. Gépkarabély volt az a gépkarabély, és 7.62-es, nem 6.72-es :)