95116

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #22929 M-16-hoz müa. tár ? Ez nekem új , sose láttam még az amiknál ...
-
Isegrim #22928 Izrealről lévén szó, természetesen M-16osokról beszélünk, gondoltam ezt ki lehet találni. Kekeckedni meg kivételeket keresni én is tudok, nem tegnap óta fúrumozok. :)
A II vh-t illetően pedig most nem fogok elmerülni az irodalomban, a Tommy Gunnal kapcsolatban nem hiszem, hogy a csigatáras válozat különösebben megbízható lett volna, mert egyik sem volt az. Általában a Stennel kapcsolatban szokták megjegyezni, az xar anyagból is készült, ha nem a tár esett szét, akkor maga a Sten. Az MP-38/40 családnál direkt voltak merevítőlemezek a későbbi modelleken, a Király géppiszolyok szekrénytárai is elég megbízhatatlanok voltak, anyaghibák miatt. Biztos van még több is, max nem tudunk róluk.
A BARral kapcsolatban én azért vigyáznék, mert amekkora elavult kalap kaki volt, az Amerikaiak attól még ugyanúgy kritikátlanul ajnározzák, ahogy az összes bóvlijukat (és nem bóvlijukat). -
dara #22927 Azt azért ne feledjük, hogy az amerikaiak az FCS keretében nem igazán terveznek nehézjárműveket (pl hk-k) alkalmazni. Vagy én értettem félre valamit. -
ambasa #22926 Hát ha világháborúsak érdekelnek, akkor pl. itt:
battlefield.ru
-
Arról nem si beszélve, hogyha végignézünk a világ hadseregein SEHOL nem gondolják úgy, hogy a harckoscsi elavult lenne. Megfelelő aktív védelemmel egy harckocsit igen combos feladat kilőni. -
Hát az ott hozzászólók között is elég sok a barom és nem hozzáértő. Nem keleltt 5 percnél többet olvasnom, hogy "A NATO majd megvéd minket" hozzáállást találjak meg, hogy a tank nem ellenfél már semminek, de rohadt drága. Kizavarnám őket egy T-72 ellen azt mutassák meg mit tudnak..
Mellesleg már EZERSZER LE LETT tárgyalva, hogy a NATO az nem szeretetotton, ha én lennék a NATO-ban döntéshozó már rég kivátam volna magunkat a jó büdös francba, mert ingyenélők nem kellenek egy katonai szervezetbe sem, mellsleg épp a szomszédban a radikális szerbek győztek...
-
1780902 #22923 Sziasztok! Engem a szovjet/orosz 122mm-es űrméretű lövedékek, lőszerek érdekelnek a hozzájuk rendszeresített gyújtó szerkezetekkel együtt. Tudnátok néhány sort róluk, esetleg néhány hasznos linket? -
akkor EZT olvassátok el, de nagyon. -
kiskorúbézoltán #22921 Hmm , milyen fegyverhez használnak műanyag tárat ? Egyedül az M-249 műanyag hevedertáról tudok ... -
kiskorúbézoltán #22920 Az esetlegesen elmozdult lőszereket vélték így a helyükre rázni ... -
Ren #22919 Akkor a BAR géppuskások miért ütögették állandoan a sisakjukhoz a tárakat? :) -
Milyen gépkarabély esetén? A Steyr AUG, a HK G36 és a Sig-Sauer SG-550 család műanyag tárai a nyugati (és most ide sorolom például az ausztrálokat is) ugyanolyan felhasználással működnek, mint a "hagyományos" fém tárak. Ha persze valami helyi gyár olcsó utángyártott tárairól van szó, az más kérdés és más jellegű felállás. :)
A II.Vh alatt mely tárakról beszélsz? Például az amerikaiak BAR könnyű géppuskákkal és a Tommy Gun-okkal kapcsolatban nem hallottam sok adogatási problémáról... -
Isegrim #22917
Hát nekem egyik közel keleti :) hadseregben altisztként szolgált ismerősöm máshogy mondta. :) Leginkább azon szívta a fogát, hogy amíg a jenkik az ő műanyag táraikat egyszer használják csak, aztán megy a szemetesbe, addig ők ezeket a levetett tárakat használják amikkel persze folyton baj van, mert nem erre vannak tervezve.
A műanyag tár másik előnye hogy a nyersanyag bázissal kíméletes. A II vh pl. folyton probléma volt a tárak gyenge metalurgiai minősége, értsd kisprólolták belőlük a stragégiailag fontos ötvözőanyagokat, így aztán folyton deformálódtak, és az adagolás megbízhatatlan volt. -
lord nihilus #22916 lol, érdekes -
az biztos hogy a nyersanayg hiány miatt sok dolgot nem használtak amit elméletielg tudtak volna, de én részletesebben nem tudok válaszolni, egyszer tartottak nekem páncélos kiképzést 2. vh-s tankokról lövedékekről beesési szögekről, de végig piáltam + el voltam szállva alatta :) -
Először is a témához túl sokat hozzátenni nem lehet, az elvet ismered, a kúpos furat meg néhány kézifegyvert leszámítva mára eltünt, ezért nem is nagyon hallani róla.
Ha meg valamihez nincs hozzáfüznivalóm, akkor meg nem csinálok egy tartalomtól mentes hsz.-et, csak hogy ezt kinyilvánítsam... -
Hidropneumatikus felfüggesztés, és az előnye az, hogy le tud a harckocsi "hasalni", illetve a képen látható módon előre vagy hátra "dőlve" a löveg tüzelési szögét kitolhatják (ha pl. egy domb tetején vagy, és lentről rohamoznak fel, akkor pl. előnyős). -
SZU #22912 Akkor legalább annyit írhatnátok, hogy nekem nem válaszoltok, vagy figotok sincs róla... -
MuldR #22911 Ez a leulteteses dolog miert jo? Ok addig megvan, hogy alacsonyabb profil, de ezt a V ovvonalat meg az Alfa-Romeo is megirigyelhetne :)
Ilyet eddig csak fekak autojaban lattam klippekben :) -
Pár gyenge kép norvégiából:
[center]
-
Kigördült az első három K2 harckocsi a Dél-Koreai hadsereghez:
[URL=http://play.tagstory.com/player/tagStory_Player.swf?vid=V000029038&player_type=0&url=http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php^t=106363&agent=IE&distributor=]És egy kis videnyó.[/URL] -
neuro #22908 ez a helyes link sorry :) -
neuro #22907 Slam ER @ Google Earth :)
-
Hát nem igazán így néz ki. Egyfelől azért, mert műanyag tárakat használó hadseregekben sincs olyan, hogy "előre megtöltött tár", másfelől azért, mert a műanyag tárak nem feltétlenül olcsóbbak, mint a fém tárak.
(megj.: pl. az M16-hoz az amerikai civil piacon is kaphatóak műanyag tárak - de ezek éppen azért nem túl népszerűek, mert ugyan olcsóbbak, mint a fém tárak, csak a legtöbb gyártmány pocsék minőségű, és folyamatos adogatási problémák vannak velük. Van jó minőségű máanyag tár is, csak az meg árban ugyanott van, mint a fém tárak.) -
Isegrim #22905 A műanyag tár egyik előnye hogy mekis rendszerű : egyszer használod aztán szépen eldobod, nem cipeled magaddal, oszt kapsz egy szép új, előre megtöltött tárat a hadtáptól, ami tuti nincs még elhasználódva, elkoszolódva stb.. -
U212/U214 ez esetben, és a PEM üzemanyagcella.
Maga az U212 kvázi "alig több", mint egy modern nyugati SSK (hagyományos meghajtású vadásztengó). Magas fokú automatizáltság, minden szükséges érzékelő és tűzvezető rendszer, ami egy ilyen egységtől elvárható. Apropó, egy apró kitérő: az U212 esetében a legénység kétfős kajütökben van elhelyezve. Miért érdekes ez? Nos azért, mert a legtöbb SSN (nukleáris meghajtású vadásztengó) legénysége továbbra is zsúfolt legénységi szállásokon van elhelyezve. Ami figyelemre érdemes, hogy e tengónál már a torpedót nem sűrített levegő, hanem a torpedó mögé szivattyúzott tengervíz löki ki, ami jóval csendesebb.
A lényeg a meghajtás, ám ezzel kapcsolatban sincsenek akkora titkok. A hajócsavart egy 2,85 MW teljesítményű Siemens pemamens mágneses elektromotor forgatja. Az elektromotor kettő plusz egy forrásból táplálkozhat. Egyfelől a tengeralattjáró hagyományos savas-ólom akkumulátoraiból, normális körülmények között ezeket csak a nagy sebesség eléréséhez használja. A folyamatos energiaellátás alacsony sebességnél egy Siemens Polymer electrolyte membrane (PEM) üzemanyagcella biztosítja, amelyből 8+1 modul van összekötve, egyenként 34kW elektromos teljesítményt biztosítva. A PEM működéséről tömören annyit kell tudni, hogy egy polimer az elektrolit, amely két oldalán porózus szén anód és katód van, platinum katalizátorral. A PEM előnye, hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten (általában 80°C körül) működik, a méretéhez és tömegéhez képest nagyon jó a leadott elektromos teljesítmény aránya, hátránya, hogy a platinum miatt meglehetősen drága jószág, és hogy érzékeny az a szénmonoxid-mérgezésre a platina katalizátor, és érzékeny az üzemanyagra - ennél a típusnál tiszta hidrogén az általánosan használt. A tiszta hidrogénnel két fő probléma van, az egyik a tárolása, a másik a kezelése (az autókba szánt üzemanyagcellák egy része etanolból, metanolból vagy valamilyen szénhidrogén vegyületből vonja ki a hidrogént, így az üzemanyag kezelése egyszerűbb lehet). -
..belso radion biztos valami jokis zene megy...
-
vidámak... 
-
ezt is köszi. ez jó is lesz. -
megvan. majd elolvasgatom őket. -
ez meg jo lehet kiindulasialapnak
http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_weapon -
Sg-n irt Cifu valami atombombas cikksorozatot. -
Ti jobban benne vagytok a témában.
Hol tudnék utána olvasni, hogy melyik országoknak milyen atombombáik ill. atomrakétáik vannak? -
sztem itt se vennék észre ha vki csak úgy "véletlenül" bevonulna. :) tenni ellene meg pláne. -
Thanatos #22895 ott a pont :)
-
etnies #22894 remélem nem fogok csalódni.
amúgy Vásárhelyre megyek -
kiskorúbézoltán #22893 Az attól függ mire számít és hová kerül ... -
Thanatos #22892 te tudod, csalódni fogsz ... :( -
etnies #22891 :)
ha már majdnem elsüllyedt én is beszálok 1 csónakba :D
de ezt szeretném csinálni és ha nem próbálnám ki akkor lehet h megbánnám.így legalább lesz róla véleményem,ha meg nem tetszik akkor ott lehet hagyni :))
meg még vhol reménykedek h nem fogják 0 alá vinni az egészet. tudom öreg hiba.... -
Thanatos #22890 hmm, hát tetudod, normális emberek a sülyedő hajóról menekülni szoktak és nem felszálni rá :DDD najó ez gonosz volt, bocsi :P