95116
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    Idezek ugyancsak, a minap targyalt Izraeli akciohoz kapcsolatosan!
    Ugyancsak Regiment 07/01 Arzenal:

"Iran es Sziria kozos elektronikai felderitoallomasokat hoz letre Sziria teruleten. Ket allomas mar mukodik, az egyik a Golan-fensik kozeleben. Ezenkivul hamarosan ket masik kozpontot is megepitenek. A negy allomas altal megszerzett informaciok eloszor a szir hirszerzesi kozpontba jutnak, ahol megosztjak az iraniakkal. Ezzel Iran, Torokorszag teruleterol is hozzajuthat informaciokhoz, ilyen modon szendekoznak megelozni egy ellenuk iranyulo varatlan tamadast."

Ezzel meg aztan tenyleg mas fenybe kerul az egesz tema! Tudjuk jol hogy Iran es Sziria szoros szovetseges! Nem ketseges tehat a hir, ugyanugy az adatok atadasa sem lehet ketseges! ..es a ma koranak megfeleloen a hirek fenysebessegel jutnak egyik helyrol a masikra. Tehat a hir idejeben odaerhet Iranba ahol riaszthatjak a legvedelmet. Masreszrol egy ilyen allomason kivalo alkalom nyulik az adatgyujtesre, az izraeli legitechnikai elektronikai nyomainak rogzitesere. Azokat azutan (ha mar epp meg nem tortent!) fel lehet hasznalni vedelem, de akar tamadas hatekonyabba tetelehez! Komoly fegyverteny am ez! Itt egy kep a kozelkeletrol ha valaki nem tudna hol helyezkedik Izrael, Sziria, Irak es Iran es ezek egymashoz viszonyitva hogy helyezkendek el:

Tehat jol lathato hogy ezzel a lehetseges "eszaki" utvonalat teljesen ellenorzesuk alatt tarthatjak! (vegig foldkozelben repulve, hogy rejtve maradjanak keptelenseg lenne vegrehajtani egy Iran elleni legicsapast)
  • Bucser
    Nem feltétlenül. Szerintem csak a stratégiai tervezéshez használják erőfelméréshez infógyűjtéshez. Közvetlenül a csapásmérés, feladatvégrehajtás idején szerintem inkább UAV-okat használnak a műholdak megállíthatatlansága miatt. De ez csak SZVSZ.
  • Seaweed
    Egyebkent mostanaban en is filoztam rajta hogy olyan mertekben tamaszkodik a modern hadviseles a muholdak altal nyujtott precizios helyzetmeghatarozasra, adatatvitelre, melyeket ugyancsak(kombinaltan) hasznalnak a navigaciohoz, az iranyitashoz, a felderiteshez, a celkereses es megjeloleshez...hogy mar mar ez a legsebezhetobb pontja egy(a) rendszernek! Eleg csak a muholdakat kiiktatni es maris osszeomlik a gepezet, akar olyannyira is hogy nem kepesek pontosan a celpont helyet meghatarozni...ahhoz harcolo alakulatra van szukseg....ergo egyertelmuen a jovo vedekezo/tamado harceljarasai kozul a muholdak kiiktatsa tunik a leginkabb "jovedelmezo" utnak!
  • Seaweed
    Idezek, Regiment 07/01 Arzenal:

"Az USA urhadviselesi parancsnoksagan meglepo bejelentest tettek. Ezek szerint tobbszor is problemak fordultak elo a Kina felett atrepulo muholdakkal. Amerikai allitas szerint a kinaiak lezersugarzassal tettek mukodeskeptelenne tobb felderito ureszkozt! A lezeres tamadasokat termeszetesen azonnal eszleltek a muholdak kezeloi. Arrol nem szol a jelentes, hogy csak ideiglenesen valtak-e mukodeskeptelenne, vagy maradando karosodasokat szenvedtek-e az erzekeloberendezek. Amenyiben nem sikerul valamilyen vedelmet kifejleszteni a lezeres besuhgarzas ellen, akkor az urfelderitesi kepessegek elvesztese komoly problemakat jelenthet a fegyverkezo Kinaval szemben!"

Hmm nem semmi! Bar fentartasok azert vannak bennem meg ha azok nem is ketkedesre okot adok...szal "eszleltek" ?! Hogy?! Ugy hogy megmakkant a muhold?! Ketlem hogy lezeres besugarzasmero/jelzo lenne a muholdakon! Masik meg hogy a mar fentlevo muholdakon mar nem igen hajtanak vegre modositasokat...max ha begyujti az ursiklo, lehozza, majd ujra palyara allitjak a modositasok utan.(de ismereteim szerint nem ez a muholdpotlasi eljaras van manapsag redszerben!(olcsobb ujat raketaval felloni mint a S.Shuttle egy utja..)) Masik hogy anno rebesgettek ilyen muholdelharito technologiat fejlesztenek az oroszok...ezek szerint akar el is keszulhetet!!(?), es azt akar Kina is megkaphatta!(?) (Azert persze azt sem szabad elfeledni hogy lehet fel van fujva hgy penzhez jussanak egy ilyen programhoz..mindenestre en az ilyet ugy kezelem hogy "Nem zorog a haraszt, ha nem fujja a szel!!")
  • Zsolo007
    Végül is....

Ezekszerint csak nekem nincs fantáziám. Én anno mikor lőtérre jártam (akkor még volt hova járni...), pont a lassú és megfontolt lövöldözést kedveltem... :)
  • Punker
    strapabírást tesztelni?
  • Zsolo007
    Mi abban az élvezet, hogy nagyon sok golyót kilő nagyon rövid idő alatt?
  • Punker
    na ez beteg, nézzétek végig!
  • Sadist
    Ebben csak a több pontot érzékelő érintőképernyő az újdonság, a többi sallang :) Olyan, mintha több egered lenne. A lenyomott pontok egymáshoz viszonyított elmozdulásá alapján hajt végre egy parancsot. Persze azért én is elfogadnék egyet itthonra :) De ahhoz, hogy ez valóban egy tisztek által használható felülnézetes "stratégia játék" legyen, ez önmagában kevés. Kellenek még valós idejű műholdképek, minden katonánál GPS vevő, az adatok továbbításához szükséges infrastruktúra (elvégre nem egy triviális dolog a sivatag közepéről adatokat küldözgetni akárhova), stb.
  • Molnibalage
    Ja oké, tehát poénkodás, hogy ha ezek a MIG-29-esek a MIG-21-esek...
  • hippy
    Ha megnézed a belinkelt kép alatti szöveget,akkor megérted.A szöveg szerint 2 F/A-18 Hornet és 2 Mig-21 repülését láthatjuk.Ebből gondoltam,hogy ha ilyen technikai szinten lett vola a Mig a 21-es megjelenésekor,akkor ma hol tartanának.Amúgy bocsánat,legközelebb igyekszem érthetőbben fogalmazni.
  • Zsolo007
    NAgyon durva, mint a különvéleményben....
  • Zsolo007
    Köszi!!
  • Molnibalage
    Hát ez tényleg nem semmi, ilyen csatalófelülettel ISZONYATOS sebességet lehet elérni, ehhez képest az egér egy kőkorszaki dolog.
  • Molnibalage
    Esküszöm, hogy nem értem, hogy mit akartál mondani.
  • [NST]Cifu
    Tessék, akkor kikerestem neked egy Youtube-ra feltöltött változatot.
  • Zsolo007
    flashem az van, be is jön a player, rá is nyomom a lejátszásra, filózik aztán kiírja, hogy nem elérhető a videó amit meg akarok nézni.
  • [NST]Cifu
    Link ugyan akadna, de ha befűzve nem játsza le, akkor linkről sem fogja. Flashplayer kell hozzá: Adobe Flashplayer 9.
  • ColdFire
    http://admin.brightcove.com/viewer/federated_f8.swf
  • Zsolo007
    Valami közvetlen letöltési linket nem tudsz megadni?
  • Thanatos
    elég meggyőző :)
  • Zsolo007
    Kár, hogy nem jön be a videó :(
  • Repiv
    nem lesz meg a forumhoz méltó szinvonala a hozzászólásomnak, de ez a prezentáció baromi jól néz ki. A különvélemény címü film jutott eszembe róla :)
  • [NST]Cifu
    Prezentáció XXI.sz.-i szinten:

Hogy ez nem haditechnika? Nos a cég vezetője némi büszkeséggel jegyezte meg egy előadáson, hogy a Pentagon 2007 Januárjában rendelt párat ebből a kis jószágból. Katonai szintű megrendelés, hadsereghez illő áron - hat számjegyű szerződés (természesen US$). El lehet képzelni, ahogy egy harctéri adatkapcsolat által összegyűjtött adatok jelennek meg a real time frissitet képernyőn, a harctéri vezetési központban pedig egy tiszt egyszerű mozdulatokkal könnyedén áttekintheti a helyzetet, sőt, a harctérre frissen induló egységek parancsnokainak még fel is vázolja, hogy és merre kell előretörniük, vagy éppen védelmi poziciót felvenniük...
  • hippy
    Ha ilyenek lettek volna a Mig-21-esek,megnézném ma az orosz gépeket.

Egyébként vannak jó képek Taszárról még '96-ból amikor bejöttek az amcsik.Lehet látni pár Mig-et is.
  • ColdFire
    vannak jóak

• Seaweed
    Nemkizart! Sot!
  • Sadist
    Aztarohadt! Ezek egy hétvége alatt szerintem több orosz cuccot szedtek össze, mint amennyi a magyar honvédségnél összesen van :D
  • Punker
    legjobb üzlet legyártod, eladod, és mielött használnák bezúzod hogy újat vegyen :)
  • Seaweed
    Persze a kepeket nezve eszembejutott mikor az egyiken a fegyvereken epp egy lanctalpassal mennek at...hogy "Jah kerem..kell a sajat fegyvergyaraknak/kereskedoknek a piac!" ....
  • Seaweed
    Aztaaa Ott a keresobe ird be hogy "Russian" es az negyedik vagy otodik oldalon egy csomo kep a 2003-as Operation Iraqi Freedom-rol ahogy fegyvereket fogalnak le es semmissitenek meg! Meg gyari csomagolasban AK-k, SVD-k....eszemeltlen!

Marha jo ez az oldal!
  • Zsolo007
    Tényleg jó kis oldal, rengeteg kép. Köszi!
  • Zsolo007
    Aláírták a Genfi egyezményt
  • Seaweed
    Hmm onnan eljutva hihetelen jo oldalra bukkantam! Tele jobbnal jobb anyagokkal!

http://www.dodmedia.osd.mil/
  • Punker
    nem érted a lényegét amit mondok, he eldöntik hogy támadnak akkor minden áron végre fogják hajtani az akciót!
  • Molnibalage
    Na ennek így amit leírtál SEMMI értlme, olyan mint egy sampon reklám.
    X%, de miből vagy mihez képest? Nem írtál a bevetett erők nagyságáról SEMMIT! 100 gép esetén ez kb. 20 pilótát is jelenthet, mert ugyabár nem minden gépben ey pilóta lesz. Namármost, hogy a lelőtt pilótákkal mi lesz? Arra kíváncsi lennék, hogy betartják -e a Genfi egyezményt, ha Irán egyáltalán aláírta. A pilótamentés ilyen távolságból szerintem sansztalan.

Vagy majd utólag közlik az irániak, hogy a lelőtt pilótát "sajnos" meglincselte a hazafias tömeg, pedig ők mindent megtettek...
  • kiskorúbézoltán #23173
    Én is lapozgattam egy kicsit , hogy I. vagy II. (mármint Udaloy) ... ;)
  • Zsolo007
    Köszi az infót!
  • Seaweed
    Nah most mar a hajoosztalyt is ismerjuk ;))) [tök vagyok hozza mondom :P]
  • Seaweed
    Nah megisvan a valasz! [en leni csonakokhoz' hulye :P]