95119

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Marked One #23982 Tényleg elnéztem,bocsánat.A Párducnál nem kellett lánctalpcsere. -
arról nem beszélve hogy a fronton nem sok jó minőségű út volt..... -
Hát az egy ERŐSEN elméleti érték... Nem tudta sokáig tartani a túlmelegedés miatt, nyáron meg főleg nem. -
Márpedig a Tiger I -nél is kellett lánctalpcsere. Modok egy forrást is.
Dr. Niall Barr, Dr. Russel Hart: Panzer, 117-dik oldal. Ez olyan köztudomású azok között akik kicsit is értenek a pánxélosokhoz, hogy ehaj. Te valamit nagyon félrenéztél. Talán a Panther-nél nem kellett ez a cécó, de még ebben sem vagyok biztos. -
Marked One #23978 58 tonna az már kutyaf*sza a Maybach-nak!Így is sikerült 40 km/h-t kicsikarni belőle. -
Alulmotorizált volt, mert azt a tömeget amit a tigris jelentett nem lehetett eredményesen továbbítani vele. Ráadásul miután benzinmotor volt kényes is az üzemanyag minőségére. -
Marked One #23976 Azt hogy alulmotorizált volt,megcáfolom.A Tigris motorja a maga kategóriájában az egyik legjobb,legerősebb motor volt,csak sokat fogyasztott.A futógörgőknél a görgők közé szorult sár jelentette a legnagyobb problémát,ezért van az, hogy a harckocsiparancsnokok a mai napig a legérzékenyebb a lánctalp tisztaságára minden típusnál.Vasúti szállításnál a Királytigris(PzKpFw VI Tiger II)80 cm-es lánctalpjait lecserélni a Párduc(PzKpFw V)lánctalpjaira,a Tiger I esetében ilyenről szó sem volt. -
olvasgatni valo:
http://www.forceprotection.net/ -
mondta, hogy zsidók? -
és neked azok zsidók?
-
Biológiai fegyver? :) -
Ja, mert nem mernek katonákat megtámadni és robbantani? Ez lenne a bátorság? -
Ennyivel az öngyilkos terroristákat is tisztelem, kik válogatás nélkül felrobbantják magukat és akár nők meg gyerekek is szörnyet halnak ártatlanul. Persze kicsit el is ítélem, de ez már nem számít... -
" Ez az ami megkulombozteti oket! Gyanitom ilyen szintu nemzeti ontudatot, osszetartast sose latok magyarorszagon...."
Sajnos ez így van. -
bgabor #23968 No igen, de anno amikor az .50BMG-t és a 7.62-est vagy akár a 7.92-est tervezték, akkor még seholsem volt ez a "tervszerűen szétforgácsolódó" karabélylőszer típus. Az első, szándékosan ilyen hatás kiváltására tervezett lőszer az amcsi 5.56x45mm-es M193 lőszer volt,az M-16oshoz, nem? -
Cat #23967 aha, akkor ezek szerint ez megszokás kérdése, mert számomra a nem feszített az ujdonság, szinte képtelenség benne uszni, másképp mozog, hullámzik meg minden :) -
"Sok-sok minden kozrejatszik benne, a mentalitas, ..."
Ujabb pelda! Holokausztra emlekzo Izraeli emeberek Tel-Aviv ban. Az autok megallnak, az emberek kiszalnak es lehajtot fovel emlekeznek! Az oszetartas! Ez az ami megkulombozteti oket! Gyanitom ilyen szintu nemzeti ontudatot, osszetartast sose latok magyarorszagon....
...es oszintem mondom ez az amit tisztelni lehet bennuk! Meg ha netan valakinek irritalo lenne a cionizmusuk, a hituk, tetteik, stb-stb ez megis egy olyan resze az izraeli tarsadalomnak a zsidosagnak, igy az izraeli katonaknak is..amit en melysegesen tisztelek! (Nem nem szeretem, bar nem is utalom oket, nem vagyok zsido, bar kereszteny sem...nem tudok sok dolgukkal azonosulni, sot sok dolgukat elitelem, de megis van amivel ki tudjak valtani a tiszteletem...)
-
http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/tipusok/rafale_070416/ -
Nem haditechnika, de szép. -
Nem biztos hogy széttört, lehet hogy csak lejött róla a köpeny, eldeformálódott, és közben annyira lelassult, hogy már nem volt számottevő kinetikus energiája.
Mondjuk érdekes volna letesztelni a lentebb említett 9x39 mm-es orosz lőszert. Annak sokkal kisebb a torkolati sebessége, és nagyobb a tömege, ballisztikailag inkább hasonlít egy meghízott pisztoly lövedékre. -
steweee #23962 nekem csak az a furcsa, hogy azt mondták hogy páncéltörő lövedéket használtak a karabélyból. az nem acélmagvas? mert a mag hogy tudna széttörni mikor még a téglafalat is átviszi? az ok hogy még az acélköpeny is szétszakad, nade egy tömör vmi? de lehet rosszul gondolom, javítsatok ki -
Nos nekem van egy kis szakmai rálátásom, igaz nem sok, mert csak most végzek csak a BME-n áramlástechnikusként. Szeintem a kilövéstől számított 200 méteren belül, ha vízfelszínt ér a lövedék akkor az nem marad egyben. Olyan sebességgel a víbecsapodva, alig van különbség a víz és beton között. -
A karabélylőszerek úgy vannak kitalálva, hogy célpontot érve azonnal bukdácsolni kezdjenek, ezért nem csoda, ha a vízbe csapódva azonnal szétszakadnak. Tök mindegy, hogy sima a vízfelszín, vagy hullámos, az akkoris egy sokkal sűrűbb közeg, amiben elkezd bukdácsolni és több részre szakad. -
sültgalamb:
"The exercise, called Galloping Wyvern, was the biggest conventional TA war exercise, held in the region for five years. It gave units from 43 (Wessex) Brigade training and practice in combined arms conventional war manoeuvres, to better prepare them for operations overseas. 150 soldiers from the Texas National Guard (who fulfil a, roughly speaking, equivalent job to the TA in the USA) also took in part in the exercise. The main units involved were the Royal Wessex Yeomanry, The Rifle Volunteers, and 39 Signal Regiment (Volunteers). They were supported by 7 Regiment Army Air Corps (Volunteers), 100 Regiment Royal Artillery, 1 Assault Group Royal Marines, Bristol and Exeter University Officer Training Corps, and 4 Military Intelligence Battalion." -
amúgy ezt az angol csúzlit nem teljesen értem a kezükben..... -
:OFF:
Én is 8 évig úsztam de nem vízipólóztam.
Edzést nem feszített víztükrű medencében tartottuk (vidéken akkor még nem volt olyan), versenyen pedig feszített víztükrűben úsztunk néha és meglepő volt a különbség. Mind időeredményeket mind kifáradtságot tekintve. élővízben meg egyszerűen nem szív ki úgy a víz (balaton tengeri és folyó holtágbeli tapasztalat). (legalább is nekem így tűnt)
Bocsi OFFért. -
és még a mi airsoft ruhánk a szedett vedett :) -
-
Cat #23954 "És mint úszó azt is tudom, hogy egy feszített víztükrű modern medencében sokkal nehezebb az úszás (nagyobb az ellenállás) mint a tengerben példának okáért."
????
Már megbocsáss, de pont az ellenkezője az igaz. Nyolc évig usztam, utána pedig vizilabdáztam, szóval nagyon meglep hogy ezt írod. -
dara #23953 Ez a BMP-T már majdnem olyan, mint az Ontos. Csak kicsit jobban van páncélozva.
A függesztőre: sima gravitációs bombák esetén nem tétel, csak odébb kell rakni a horgokat (illetve mintha valamelyik - tán Dél-amerikai - cég meg eleve úgy gyártaná a bombáit, hogy mindkét féle szabvány szerint elhelyezhetőek rajta kampók). A problémát az irányított fegyverek elektromos és elektronikus csatlakozása okozhatja. Persze mindettől függetlenül ha nem gyártanak ilyen függesztőt, akkor még a sima bombák sem használhatóak.
Tényleg, a GS-301 tőltényűre milyen méretezésű? Gondolom totálisan inkompatibilis a NATO szabvány Aden/DEFA töltényűrrel. -
Bazi nagy, mozgó hűtő. :-) -
dara #23951 Nem volt az baromság, amit Spielberg-ék csináltak. A lövedék szétszakadását a hidrodinamikai sokk okozza, az meg ~700-800m/s lövedéksebesség felett jelentkezik csak. Mire a normann parti vizekbe csapódtak a lövedékek, már nem igazán rendelkeztek ezzel a sebességgel.
Mondjuk a műsor egyik legjobb jelenete az volt, amikor megkérdezték a fegyvermestert, hogy: "Akkor ez most ki van biztosítva?" Erre az azt válaszolta: "Azt hiszem." Szép kis fegyvermester...
A lőszerek nagyon jól süllyednek a vízben, lévén csak annyi a kezdősebességük, amennyivel beleejted őket. A lövedék már egy másik téma. -
Igazából nem meglepő az eredmény, de egy dolgot figyelembe kell venni a medencébe lövés esetén. A medencékben feszített víztükrőt használnak. Az a víztömeg egy tartályban lévő mozdulatlan folyadéktömeg. Vedd alapul pl: hogyha mozgó vizbe ugrassz a hasas nem fáj annyira mintha állóvízbe (nem csap akkorát a hasas) könnyen bizonyítható: ha kádban fürdessz csapj ugy a vízbe, hogy teljesen mozdulatlan a felszín (fájni fog a kezed) és csapj úgy a vízbe ugyanakkora erővel hogy előtte a másik kezeddel kavarod a felszínt.
A tengervíz mozog folyamatosan. A normandiai partraszállás idején viharos volt a tenger (ergő igencsak mozgott).
Másik dolog: A kezdeti lövéseket 90 fokban felülről adták le. Szét is baszta a tartályt ahogy a nagykönyvben meg van írva. A medencés lövéseket viszont oldalról csinálták. Lehet, hogy az a lövedék azért repedt szét a vízfelszinbecsapódáskor mert a vízfelszínen "gellert" kaphatott.
Ez csak okoskodás és lehetséges okok. Nem vagyok fizikus. De nekem falsnak tűnt az eredmény. És mint úszó azt is tudom, hogy egy feszített víztükrű modern medencében sokkal nehezebb az úszás (nagyobb az ellenállás) mint a tengerben példának okáért. -
A BTR-64E a leselejtezett T-64 harckocsik teknőjéből kialakított lövészpáncélos, gépágyú és rakétafegyverzettel.
A BMP-T a T-72 harckocsi bázisán készült tűztámogató harcjármű ellenséges harckocsik (pct. rakéták) ill. az ellenséges élerő (30mm-es gépágyúk, 30mm-es gránátvetők és/vagy 7.62mm-es géppuskák) ellen. -
BMPT -
Rozsdamentes acélötvözet, vagy titániumötvözet, típusfüggő. De használnak ilyen célra kompozit anyagokat, az űrsikló SSME rakétahajtóműveinek égéstér utáni része is kompozitanyagokból készül. -
Ha olyan harckocsit akarsz, ami bevezette a modern MBT-ket, kezdd a T-34/76 M41-nél. A Tigris semmi több nem volt koncepciójában, mint "vastagabbpáncélnagyobbágyú" Pz.IV., és az ehhez szükséges műszaki megoldások és "megoldások". A Panzer V-nél kezdtek "észhez térni" úgy-ahogy, de akkor már édesmindegy volt...
Viszont ennek egyébként van külön topicja, ami vagy hetekig pang, vagy baromságok állnak benne. =) -
nagyon durva ez a cucc. mit tud? -
Nekem viszont lenne egy kérdésem. Mit tudtok arról, hogy a vadászrepülőgépek sugárhajtóműi után levő gázsugárfokozók azok még mindig acélból készülnek? Mert hallottam/olvastam olyan emlékeim szerint, hogy valami szénszálas kerámia kompozitból csinálják őket egyes esetekben. Vagy ez csak terv, és kísérletetés, vagy tényleg van már ilyen gyakorlati alkalmazásban? -
Rövedn és tömören, NEM! Összefoglalva pontokban:
1. Elenyésző mennyiségben készült. 1355 db összesen. Vicckategória.
Osztd szét a gyártást időben és terítsd szét a három frontra a
mennyiséget. Az aki látott Tigrist, mesélhetett róla az unokáknak,
hogy ő látott olyat.
2. Techinkailag nem volt túl megbízható. (enyhén szólva) Alulmotorizált
volt és még számos gonddal küszködött. (pl.: Az átlapolt futógrögők
mechanikai szempontból jók, de meghibásodás szempontjából és
karbantartani...)
3. Ebből kifolyólag egy ogisztikai rémálom volt az üzemeltetése és az
egyszerű vasúti szállításhoz is lánctalpcsere kellett...
4. A legtöbbet emiatt (és az üzemanyaghiány miatt) nem is az ellenség
semmísítette meg, hanem németek saját maguk robbantottak fel, hogy
ne kerüljön ellenséges kezekbe.
5. Nehéz tömege miatt sok híd el sem bírta.
És még lehetne folytatni...