95123
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    nyád'!

• Sadist
    Most mondjam azt, hogy várható volt, hogy ez lesz a kimenetele? Azért a kommandósoknak grat, hogy jobban megoldották a szituációt, mint anno az orosz kollégák.
  • Tikal #24423
    kb annyi köze van hozzá hogy kommandosok, fegyveruk van és idehaza történik :) nem kell felkapni a vizet ;)
  • Maverick 18
    aláírom
  • Seaweed
    bar nem tudom mi koze van a haditechnkahoz..mar latom volt olyan agyas aki topicot is nyitott neki....IJ aki bankot rabolni megy es 10-nel tobb iqja van azert szamitson mar ra hogy szetlohetik a f*szfejet....nem tudom sajnalni...megerdemelte!
  • Tikal #24420
    szellő :D az öszes kereskedelmis hiradós egy nagy ****....
  • Maverick 18
    "A rendőröknek van tapasztalatuk ilyen helyzetre?" by Szellő István
    A média ismét bizonyít
  • Maverick 18
    Agyonlőtték a kommandósok a bankrablót. További két sebesült. Nem semmi.
  • Tikal #24417
    Túszdráma

• joebacsi
    Amerikai vadászgépek kényszerleszállása ferihegyen
  • Boconadi
    köszi, így már érthető. Csak kicsit meglepődtem.
  • Pluskast
    Na igen erre mondják, hogy szegény ember vizzel főz....
  • [NST]Cifu
    A Szu-27SzK és UBK típusok licencgyártását még 1996-ban megvették, és J-11 jelzés alatt állítoták őket rendszerbe, Lásd még.
  • Boconadi
    jó tudni hogy a kínaiak gyártottak su27-tet...
  • SZU
    Annyit értek belőle, hogy Civilek robbantottak 100 tonnát. =) Ezek szerint megalapozatlanul nyilatkoztam! Elnézést! ;)
  • [NST]Cifu
    Az ausztrál vadászgépbeszerzés egyik olcsóbb megoldást kínáló, ám később elbukott indulója:

természetesen vicc kategóriában indul eme hsz. :)
  • [NST]Cifu
    Hivatalos lett: Ausztrális 2.34 milliárd dollárért 24db F/A-18E/F gépet vásárol a késést szenvedő F-35-ösök és a kifutó F-111-esek közötti űr kitöltésére.
    [center]
  • [NST]Cifu
    Kicsit becsapós az A-160 jelölés, mivel az A általában az Attack, vagyis támadó, a földi célpontok elleni csapásmérésre készült gépek jelölése. A Humming Bird azonban még csak egy főleg felderítésre szánt pilóta nélküli helikopter. Pár adat róla:

Felszállótömeg: ~1800kg
    Hasznos teher: ~135kg (elektronoptikai felderítőberendezés, radar)
    V max: 250km/h
    Max. repülési magasság: 9150m
    Max. repülési időtartam: 24-36 óra (függően az időjárástól, a hasznos teher súlyától és a repülési profiltól)
    Max. repülési távolság: 5500km (függően az időjárástól, a hasznos teher súlyától és a repülési profiltól)

A sorozatgyártású példányoktól már 48 órás repülési időtartamot és 16.500m-es repülési magasságot (!!!) várnak el. Az előzetes tervek szerint szeretnék a fázisvezérelt radar vevőantennáit a főrotor rotorlapátjaiba beépíteni. A hosszú távú tervekben szerepelt felfegyverzet változat (Humming Bird Warrior) és egy olyan változat is, amely 4 felfegyverzet katonát képes mélyen az ellenséges vonalak mögé juttatni észrevétlenül. Ez utóbbi esetén némileg talán meglepő lehet, hogy ilyersmire szánják, ám ugyebár az ilyen célú feladatokra nincs jelenleg igazán jól haszálható VTOL képességű jármű, a Speciális feladatkörű V-22 Osprey, H-53 Sea Stallion / Pave Low és H-60 Blackhawk típusok hatótávolsága kicsi ugyanis egy valóban mély behatoláshoz, ami talán még szóba jöhetne, az speciális H-47 Chinook változatok, ám azokra meg minden igaz, csak az nem, hogy képesek relative észrevétlenül behatolni egy ország légterébe.
  • Seaweed
  • Seaweed

"The MQ-9 Reaper taxies into Creech Air Force Base, Nev., home to the newly reactivated 432nd Wing. The 432nd Wing consists of six operations squadrons and a maintenance squadron for the Air Force fleet of 60 MQ-1 Predator and six MQ-9 Reaper unmanned aerial vehicles. (U.S. Air Force photo/Senior Airman Larry E. Reid Jr.)"
  • [NST]Cifu
    Érdemes megfigyelni a trendváltozást: az első idékben kizárólag másolt gépek (B-6, F-5, F-6 és kis családjuk), majd ezek egyre jobban megváltoztatott gyermekei (F-7, F-8, HU6, FC-1) és végül már saját gépek (FTC-2000, F-10). Továbbá azt, hogy az 1980-as évektől kezdve hogy előre törtek a tehet és személyszállító gépek, míg korábban az An-2 másolatokat leszámítva szinte semmit sem tudtak e téren felmutatni.
  • Bucser
    Utolsó előtti képen mókás, hogy a legkisebb bakánál van a legnagyobb fegyver:)
  • kiskorúbézoltán #24403
    De akkor honnan a "Mennyi pihent, jómódú ember van..." ?

Amúgy én is csak egy egészen keveset.
  • Seaweed
    Nem lattam azt a filmet.
  • SZU
    Ha nem tudok angolul, akkor megkövezel?
  • Seaweed
    WZ-10

• Seaweed
    kinai gepgyartas diagrammm

• Seaweed
    erdekes kinai video
  • Seaweed
    Ekvádori kepek...

• kiskorúbézoltán #24396
    Megvan! Sky Fighters!
  • kiskorúbézoltán #24395
    Érdekes festésük van ezeknek a 29-eseknek.

A francia motyeszekről jut eszembe, úgy két hete láttam egy francia filmet tömve Mirage-okkal. Valamilyen fighter volt a címe, bár nem vagyok biztos benne. Laikusként - bát volt benne néhány meredek rész - egész jó volt.
  • Seaweed
    Egyiptomi Mirage 2000-esek:

• Seaweed
    Azerbajdzsán "uj" Ukrajnatol vett 29esei:

• Seaweed
    mert trendi
  • ambasa
    Csak nyugodtan rakj be régi, sz.. és ronda kályhacsövekről képeket, speciel engem jobban érdekelnek, mint új, szép és jó jenki csodák.

TG
  • kiskorúbézoltán #24390
    Talán azért mert hasalnak és fölfelé céloznak, de ez csak tipp.
  • kiskorúbézoltán #24389
    Igen, ott volt már a #24374-ben is. Elsőre én is ezt mondtam volna rá de jobban megnézve kételkdni kezdtem.
    Túl egységes és jó felszerelés, sisakok felén ott az éjjellátó tartókonzoljának rögzítőeleme, a szokásos"japán túristacsoport formáció" helyett erősen ami stílusú felállás, térdvédők, tiszta ruha, kemelpúp, stb,stb.
    Egyik sem jellemző az egyszerű iraki bokorugrókra. De mint Siluro írta, ez valami elitebb csipetcsapat akarna lenni, erre mondtam, hogy így már érthető a dolog.
  • Sadist
    Csak tudnám mi a túróért van rajta az a markolat, ha mindegyik a tárfészeknél fogja a fegyvert.
  • Czdano
    "Ezen a képen kicsit megallettem, hogy komolyan gondolták, hogy azzal a csapattámogatóval rohamoznak épületet. :)" Nemértem :S Mi a baj ezekkel?
  • Seaweed
    fel/off:

"CROATIA HUNGARY DIPLOMACY-epa00998800 Hungarian President Laszlo Soloyom (L) inspects the honour guard with his Croatian counterpart Stipe Mesic (R) during his two-day official visit to the Croatian capital Zagreb, 03 May 2007. EPA/ANTONIO BAT"