95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Ren
    Egyrész egyetlen harckocsi sem sérthetetlen, másrész ez tipikus propaganda videó. Rengeteg képet többször megismételnek, ugyanarról a harckocsiról több kép van stb. Egy csomó képen csak kisebb károsodás van, pl lánctalpszakadás, esetleg a futóművet takaró "kötény" sérülése, ami egyátalán nem végzetes. A megégett járművek jó része is olyan, ami igazából csak kivülről égett meg, ami súlyosnak látszik de nem annyira az, valamint a személyzet is megúszta. (Mondjuk ettől függetlenül a hk. jó időre kivonódik a forgalomból, általába visszaküldik az USA-ba nagyjavitásra). Aztán persze ottvan a kráterben fekvő, lerepült tornyú jármű, az valóban csúnya eset, de ez elég ritka. (Én konrétan erről az egyről tudok). Valamint vannak még RPG ill hasonló páncéltörő eszközök szerencsés találata által harcképtelenné tett harkcsocsik, de ezek száma sem túl nagy. Én összességében kb 70-80db M1-ről hallottam amit visszaküldtek az USA-ba, de hogy melyik mennyire komoly sérülést szenvedett, arról fogalmam sincs.
  • Molnibalage
    Mutasd!
  • Bucser
    és ha látnád a nőt... bazze.... én is mentemvolna inkább Irakba 15 hónapra
  • Seaweed

• Seaweed
    Potkerek. azert van hatul fent (mert lehetne kozepen lent is) hogy robbanasnal egyben maradjon es legyen mire lecserelni a megserult kereket.

• Molnibalage
    Az a két kerék az pótkerék a rajzon vagy van valami funkciója is?
  • Seaweed

• Ronny
    a srácnak lejárt volna a vízuma, de még pont előtte megtalálta élete szerelmét...pff gondolom a csajjal járó zöldkártyát azért jobban szerette
  • Seaweed
  • Seaweed
  • Seaweed
    Rooikat

• Seaweed

• Bucser
    Egy srác bushMaster néen írogat FighterOps forumba és most kapott USA állampolgárságot és Vonul Irakba 15 hónapra

Itt egy rövid cikk róla.

A legpoénabb rész:

"To take his citizen oath, Yasar had to resort to something very American: He sued.

Filing a complaint against the federal government apparently did the trick. Just minutes before his first hearing before a judge, immigration officials suddenly approved his application and scheduled his ceremony date."

19 hónapig várt az eskütételre csak azért mert török származású
  • Seaweed
    Valkiri Mk.II

• horthy
    Egy kis iraki M1 Amrams gyülytemény !
    T-72-esekről láttam ilyeneket annak idején még sokat a két öbölháború idején ! Ez igy érdekesebb ! Csak azt nem tudom mivel lövik ki ezeket hagyományos RPG-7 ellen eléggé védettek eze az acél-urániumkarbid szörnyek ? Csak robbantani tudják az M1-eseket ?
    http://www.youtube.com/watch?v=v7W5SOI7Z7U&mode=related&search=
  • Seaweed
    olvasni valo a temaban
  • Seaweed

• Seaweed

• Bucser
    IED és aknbabiztos: gondolom a tárolórekeszek és a fülke páncélozott és az alváz is ahogy néztem egy ölég vastag acéllemezzel van ellátva.
  • Seaweed
    Latszik rajta..meg az ontoforma ket fele is latszik.

• Seaweed

• Ren
    Az miből látszik? :)
  • Seaweed
    + kompozit uzemanyag tartalyok melyek a robbanasban nem szakadnak ki.
  • Ren
    A vezetőfülke kialakításán látszik, a V alak elvezeti az alulról jövő robbanás energiájának nagy részét.
  • Molnibalage
    Az IED az improvised explosive device? Hol látszik rajta? Azokban a dobozkban vannak a rakéták? Ez milyen sorozatvető? Hazai vagy módosított technika?
  • Seaweed
    Kemeny Del Afrikaban meg a sorozatveto is IED es aknabiztos! nem semmi! Nem veletlen hogy mindenki hozzajuk fordul a kozelkeleti problemaik megodasa vegett!

• Molnibalage
    Jó.
  • Seaweed
    nah jo..en itt veget vetek ennek (meg mielott elszabadul) hagyjuk a temat most[.]
  • Molnibalage
    És szerinted az index az IGAZAT ír? Fogadtam, hogy a híradbóan is ez lesz a vezető hír. Lett. Megy ám a népbutítás és ellenségkreálás rendesen.
  • Seaweed
    nah erre inkabb nem reagalok De egy kerdest azert feltennek:
    -Ha tenyleg arra keszultek ami a cikkben van az szerinted rendben van?! Mert akkor te beteg vagy es kozveszelyes! Az ilyet el kell zarni!
  • Molnibalage
    És miért is? Lassan ott tartunk, hogy ezért a kérdésért felkeres a egy-két kormányszerv, hogy én hogy merek néha egyetétreni vele...
  • Molnibalage
    Szórhattak flare-t a város felett? Érdekes. Sokáig még a repnapon is tiltották, mondván, hogy veszélyes a lent lévőkre.
  • Punker
    akkor legalább a 3 képből legalább lehetett volna 1 földhöz ragadt :)
  • Punker
    fizetett provokátorokat nem szoktak sittre dugni.....
  • Seaweed
    http://index.hu/politika/bulvar/bomb1671/

Mikor vagjak mar ezt a f*szfejt vegre dutyiba...ott majd az "idegenek" (cigok pl) jol seggbe rakjak minden nap aztan megtanulja hol lakik az atyauristen!...megerdemelne mar vegre...
  • Seaweed
    (Tobbi mai kepet amin pl menetelnek a vorosteren stb-stb nem rakom be mert meg veletlen par idealista embernek beletiprok vele a lelki vilagaba...)

• Seaweed
    Ertem-ertem...nem is szagertek az ugyben...biztos igy van ahogy irod...eppen ezert(is) irtam a szellel szemben pisilos hozzaszolasomat.
  • Seaweed
    DHC-4 Caribou es igen ezt fogjak a mostani allapont szerint nem CASA CN-235-re hanem C-27J Spartan-ra...de kitudja meg mit hoz a jovo...allanodan varinyalnak.
  • Ronny
    az ideológia képzés sem jelenti egyből azt, hogy ezek az emberek egytől-egyig kivették a részüket a hábrús bűnökből.
  • Ren
    Azért tegyük hozzá, hogy a 38 hadosztályból igazán magas harcértékű kb 4 volt: az LSSAH, a Das Reich, a Totenkopf es a Wiking. Ezekben viszont igen kemény ideológiai képzés is folyt. Nyilván nem lehet azt mondani, hogy ebből kifolyólag az egész Waffen-SS hithű nácikból állt, de azért lényegesen nagyobb volt az arányuk mint egy Wehrmacht egységben. A külföldi önkéntesekből szervezett hadosztályok (a Wikinget kivéve) morálja és harcértéke pedig messze-messze elmaradt a fent említett egységekétől.