95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Azt írtad, hogy azért nem tetszik, mert sok benne a kompozit. -
Hol irtam en azt szerinted hogy szar fegyver?! Olvasd el ujra amit irtam! Azt irtam hogy sose tetszett!!! Ami hatalmas kulonbseg! -
Márpedig nem árt levetkőzni ezt az előítéletet. A kompozit műanyagok nem ok nélkül terjedtek el a fegyvereknél, és nem mondanám, hogy egy HK USP vagy egy SIG Pro SP2022 sz@r fegyver lenne, mert kompozitból készült a tokjuk. Vagy nézzük a HK UMP-t, G36-ot, esetleg az FN P90, F2000-et meg...
A Colt 1911-nek (és folyományainak) csak amerikában van igazi kultusza, nimbusza, de aligha azért, mert versenyképes lenne a mai modern oldalfegyverekkel. -
Nem ártana tudni az egyes fegyverek esetén mégis milyen körülmények között történt a baleset. Amerikában a saját töltésű lőszerek a legtöbb államban használhatóak. Lehet, hogy valaki kisérletezett valamit a garázsban, és lőtéren az szált az arcába vissza. Puskák és revolverek esetén még ott van annak a lehetősége is, hogy nem megfelelő lőszerrel próbálták etetni, és ez ütött vissza. Egy-két éve itthon is volt egy hasonló eset, egy vadász nem a megfelelő kaliberű lőszerrel tárazott be, és ennek eredményeképpen a puska felrobbant. -
Az meg hagyjan..mert ha fekve lott lehet hogy meguszta..de az a glock ami harom darabra szalt szet tuti szetvitte a lovo kezet is! (Bar a fa szilankok eleg durvan neznek ki) -
Mondjuk azért azoknak a fényképét is megnézném, akiknek mindez a pofájába robbant, teszem azt, pl. az a Springfield... -
Nekem sose tetszett. Szerintem sok benne a kompozit...M9 (gyk.: Beretta), meg M1911 es klonjai tetszenek. (Lehet maradi vagyok) -
pedig az egyik legmegbízhatóbb cucc, de hát mindenből van sz@r ez a tömegtermeléssel jár. -
Persze élethű, szimplán csak szinkronizálva van a kamera a rotorlapátok periódusidejével. -
szorri, ritkán nézek csak be ide. mindenesetre elég élethű... -
Nahat eddig se voltam oda a Glock-ert....de ezutan meg plane nem kellene!
-
aztaqrva 

-
Kis felrobbant kollekcio(14db kep), hogy legyen mirol beszelgetni mert leult a topic....
-
-
-
Pár napja volt ide belinkelve ez és megállapítottuk, hogy ügyes fototrükk. Ennyi. De azért az veszélyes, hogy ezt meg kell kérdezni... -
ezt hogy?? hogy tud egy helikopter csak farokrotorral szálldogálni?? -
nem tdjátok véletlenül, hogy miféle gránátot használnak a USMC-nél? -
Nincs meg ez a film valakinek szinkronosan?! Anno 1x leadta a Duna TV. Soha tobbet... szerintem nagyon jo film!
Voina (Haboru) a cime. -
WAR IN CHECHNIA -
Jo ez a forum! Tele van az egyik srac batyjanak kepeivel aki Csecsenfoldon harcol a kulonleges alakulatok allomanyaban!
-
ramboba is volt olyan, hogy lelőtte a helit:) -
A Kobalt bomba nem a robbanóerő terén komoly, hanem épp ellenkezőleg. Szilárd Leo fejéből pattant ki 1950 körül, és ilyen fegyverekkel gyakorlatilag (relative) könnyen kiírtható lenne minden élet a Földön. A bomba alapvetően egy többfokozatú termonukleáris bomba, de a külső héj feladata itt nem a reakció fokozása, hanem az, hogy a láncreakcióból keletkező neutronok segítségével erősen sugárzó anyag jöjjön létre, amit a robbanás maga szétszór a légkörben. A pusztítás oroszlánrészét ez esetben tehát nem a robbanás, vagy az az által létrehozott lökéshullám végzi, mint a hagyományos nukleáris fegyverekben, hanem a szétszóródó erősen sugárzó köppenyanyag, Leó a Kobaltbomba esetén a Kobalt-60-at vette alapul. Ennek az anyagnak a felezési ideje 5.5 év, így viszonylag hosszú ideig sugároz, nagy sugárterhelést okozva. A hagyományos nukleáris fegyvereknél a legtöbb létrejövő izotóp visznylag gyors felezési idejű, és így csak rövid ideig fejtik ki hatásukat, viszonylagosan kevés a hosszú ideig tartó sugárterhelés tehét a robbanásból fakadóan. Mivel a sugárzó por a légkörben messzire eljuthat, ezen fegyvernél a fegyvert indító ország sem mentesül a hosszú távú hatásoktól, következésképpen aféle "végitélet" fegyvernek használható csak, a célból, hogy ha már a fegyvert birtokló nemzet nem győzhet, akkor bebiztosítsa, hogy az ellenfél se szerezhesse meg azt. Biztos vereség mindkét félnek...
A Kobalt bomba elve sose lett kipróbálva, az angolok próbálkoztak hasonlóval, de az a kísérlet kudarcnak minősült, és nem ismételték meg. Nem tudok róla, hogy bármely ország is rendszeresített volna ilyen "végitélet" feladatkörű nukleáris fegyvert.
Szerk.: Naccerű, kétszer dolgozik ki nem emlékszik már rendesen miről is írt korábban. Az élelmesebb emberek inkább csak linkelnek. ^^ -
dara #25044 Ebben írt róla Cifu. Elméleti szinten, és nem a fizikai hanem a radioaktív pusztítóerőre építkezett volna. -
Cifu egyik atombombás cikkében volt róla szó. -
Épületen belülre meg ott van az MP5 SD, USP Tactical hangtompítóval, vagy akár az mk 23. -
Skacok, egy tag valmi kobaltbombával kábít. Lézeik egyáltalán olyan? 1-2 ezer MT(!)-ás hatóerőről vakerál, de én már cask emiatt hülyeségnek veszem az egészet, mert SENKI nem fejlesztene ki ilyet, mert nincs értelme, már a kb. 50MT-ás Cár bombának sem volt. -
Az azért attól függ. Annyira egy számszeríj sem könnyű (a nyílpisztoly az, viszont igen pontatlan, és gyenge is), és bizony csendesnek sem csendes, ha egy hangtompítóval vetjük össze. -
Épületen belüli akcióban szart sem ér, mert túl hosszú a csöve. Egy jó számszeríjat mai technikával sem nagyobb, mint 30-40 cm, és tömegre sem olyan nehéz, mint egy puksa.
Épületek megcsákályázásra meg nem kell ilyen és nem is lenne jó. -
Szerintem max épületek megcsáklyázására használják. Ha valakit csendben kell kinyírni hasznosabb pl. egy ilyen .22-es puska. -
Vmi filmben (asszem talán rambo vmeik része..vagy nemtom..) a főhős íjat használt =) Végülis csendes, könnyű és eléggé halálos -.- -
Nem is olyan régen volt ró szóla itt a topicban,hogy még a II.Vh-ban és Vietnamban is haszánltak. Erre most is megvan minden esély. -
bgabor #25035 Most volt a viasaton a 'Terrorkommandó' nevű brit sorozat egyik része.
Annyira nem nagy szám a cucc, főleg az erős cenzúra miatt, de a maiban volt egy érdekes rész:
Két katona számszeríjat használt, amikor csendben kellett dolgozni.
Nem is tudtam, hogy manapság is használnak számszeríjakat a brit/amcsi hadseregben. Tud erről valaki valamit? Tényleg használnak ilyeneket manapság, az integrált hangtompítós fegyverek korában? -
elkezdtem nézni, de abbahagytam. megkerestem a HD verziót, megvárom míg lejön. ezt muszáj abban látni. 

-
..es ezen mi a fura?! Vagy elvartad volna hogy mikor megjonnek elvigyek neked lemeoztatni hogy "Jo lesz mester?" 
-
Az a fura, hogy még élőben nem is láttam magyar Gripent eddig. Na, majd Kecskeméten bepótolom. -
-
brutális megható ez a film... :'( -
Image MAXimum, egy különleges mozirendszer, ami sokkal nagyobb (70mm-es) filmre dolgozik, arányaiban nagyobb a vetítővászon (gyakorlatilag a teljes látóteret kitölti) és meredekek a széksorok (hogy az elötted ülő semmit se takarjon ki). IMAX @ Wiki
Elvileg volt róla szó, hogy itthon is készül egy IMAX 3D mozi a keletivel szemben. Azt nem tudom, ebből lesz-e valami. -
IMAX? Az mi?