95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Fenrir

:P
  • tomcat1
    http://www.hirado.hu/cikk.php?id=211911

itt a hír
  • Punker
    mit tudni az afganisztáni sérült magyarról?
  • VRSDM
    uram.értettem.uram
    /on
  • Punker
    sorozat és alap film, és itt OFF :)
  • VRSDM
    te nyertél :D /máker :]
    tegnap nézte valaki este az m2-őt? egész jó WW II-es film ment
  • Tigristank
    Ehh, tegnap pont az űrhajózásról néztem infókat a wikipédián és én is megtaláltam ezt a képet 2 helyen is. Itt a magyar változatot, míg itt az angolt.
    Amúgy tényleg az Atlantis egyik 2001-es kilövéséről van szó.
    Mellesleg szép kép.
  • Tcat
    Hmm, naon nem bír engem ez az SG fórummotor, állandóan megeszi a képeket. :S

#1 : http://www.ibiblio.org/Dave/Dr-Fun/collections/1988-color/images/df1988-color-01.jpg

#2: http://htka.hu/index.php?action=dlattach;topic=69.0;attach=271;image
  • Tcat
    Hasonló stuff: http://youtube.com/watch?v=Id8nNOOmE1Y

Hát ha mondjuk 1x csak azt veszed észre, hogy a szomszéd farmjáról fehér füstcsíkok emelkednek az égnek, akkor még jó esetben görcsölhetsz úgy 30 percet azon, hogy miért nem építettél masszív fallout sheltert, míg a nyakadba nem esik néhány 100 orosz kT-a :D Ha látod a villanást és nem vagy elég messze, akkor egyből begyulladsz. De nem kell félni, nem tart soká, mert bár a lökéshullám csigatempóban érkezik a fényhez képest, hamar odaér így is. És ekkor meg már tuti nem izgat majd a tény, hogy hirtelen qrva meleged lett :) Ha már ilyen filmbejátszások akkor pl.: Terminátor 2, LA sziluettje a héttérben, játszótér :P Helyesen van a jelenet elkészítve :D

"Figyelje, amint szomszédai az életükért küzdenek saját Vizual-o-bunker látványóvóhelyének biztonságából, és kényelméből!"

"... összességében véve tehát egy atomcsapás valószínűsége igen csekély ... ... a pics@ba"

Btw van fent egy BBC szemléltető anyag "Nuclear War: A Guide To Armageddon" címmel 1983-ból, arról várhatóan milyen hatásailennének, ha Londont lenuke-oznák egy 1 Mt-ás city buster-el.

Part 1 (heat): http://youtube.com/watch?v=1vdzyqQIEAIű
    Part 2 (blast): http://youtube.com/watch?v=fPnMOZn7v20
    Part 3 (radiation): http://youtube.com/watch?v=Oa2jNFieGGw

Ahh na jó, nem fárasztok senkit a nuke fanatizmusom eme kis szösszenetén túl :D (Mielött valaki megkövez: nem, nem szeretnék nukewart, csak valamilyen megmagyarázhatatlan okból erősen vonzódom a témához :))
  • RatBaG #25539
    "Sauron érdeklődéssel figyeli az Atlantis fellövését".... című kép
  • VRSDM
    pedig a kép jó...
    mind1, aki megunná annak ittvan

rémisztő. alias mi lesz ha elhangzik ez a szó a fejesek szájából " defcon_1 "
  • Czdano
    o.0

>URLből vmi NASA-s dologra következtetek xD<
  • Molnibalage
    Nem jön be a kép..
  • VRSDM
    nem...
  • Maverick 18
    teszt augusztus 20-ra?:))
  • VRSDM
    na ki fejti meg miez?
  • VRSDM
    inkább pangás mint flém ...
  • Maverick 18
    Nagyon pang a topic legnagyobb sajnálatomra:(
    Egy kis videó
    OH-58 Stinger Missile Shoots down Helicopter
  • JohnnySmith
    "katona, ha azt mondom ugorj azt kérdi milyen magasra!"
    :)
  • plas
    TheBudgetGraph
    Az amerikai 2007-es költségvetés
  • lord nihilus
    thx, régen olvastam már ilyenekről...ideje feleleveníteni a dolgokat ;)
  • RatBaG #25527
    erről az új láthatatlan APC-ről tudnátok vmi infot mondani?
  • horthy
    Találtam egy weboldalt ha már egyszer tankokról irogatunk az 1982-es libanoni háborúról ! Érdekessége hogy nem a megszokott Izraeli sajtópublikáció hanem Sziriai részről mutat be dolgokat ! A Sziriai tankvadász csapatokról ! Aztán hogy mi igaz mi nem azt döntsétek el !
    Mert általában mindkét fél egy háborúban a szöges ellentétét állitja !
    Az tény hogy 1982-ben az Izraeliek nyertek de azért ez is érdekes kár hogy angol nyelvű anyag !

http://www.acig.org/artman/publish/printer_279.shtml
  • Punker
    ja, én meg kapásból zubbonyra való felvarróban gondolkodtam :)
  • Molnibalage
    OFF

Igazából egy videoklippkészítő versenyen 3-dik lettem és a díj az volt, hogy elkészítenek nekem a FreeFalcon4-hez egy tetszőleges vezérsík logo-t, ezért készült. Magyarosat akartam, hogy a magyar skacokkal ezzel repkedjünk.

ON
  • Molnibalage
    Lehet rajta egyszerűsíteni, és akkor már használható. Ez csak ponéból tettem fel, de ha valaki ebből pénzt csinál a tesó üzeni, hogy agyoncsapja. :)
  • Punker
    király, bár ez tfelvarrónak kivarratni nem egyszerű :)
  • Molnibalage
    Egy kis off én ponékodás. Tesóm csinálta amolyan századjelvénynek nekem.

• [NST]Cifu
    3 fő kérdés van: milyen lőszerrel, milyen távolságból és hogy hol találja el.

Előre csak annyit mondanék, hogy nincs erre megbízható információ, csak becslések a közzétett teljesítményadatok alapján, meg félhivatalos információmorzsák, amiket a tűzhöz kicsivel közelebb lévők esetleg elhinthettek.

A sima M1A1(HA) és az M1A2 tornyának front része 2km-ről szinte sebezhetettlen az általánosan használt export nyillövedékek számára, de létezik olyan 125mm-es nyillövedék, amely már komolyabb gondokat okozhat, de ez is csak közelről. Oldalról és hátulról már kínosabb a dolog...

De ez amúgy fordítva is igaz (lehet), a Kontakt-5 reaktív páncélzattal felszerelt T-72-esek is igencsak jó túlélőképességel rendelkeznek a szemből kilőtt 120mm-es nyillövedékekkel szemben.
  • horthy
    Van olyan orosz 125 mm-es harckocsi lövedék ( nyillövedék ) amivel ki lehet lőni az Amrams vagy Leopard-2 harckocsikat ? Mert soha nem felejtem el azokat az 1991-es öbölháborús cikkeket amelyek büszkén irták hogy a T-72 speciális ürméret alatti nyillövedékei is csak árkokat szántottak az uránium-karbid páncélzatú M1A1 Amrambs harckocsik toronypáncélzatán ! A 2003-as öbölháborúban se láttam T-72-es által kilött harckocsikat . Vagy csak nem reklámozták öket ? Vagy max oldalról lehet csak kilőni az Amrams vagy Leopard-2-es harckocsit orosz gyártásu löszerekkel ?
  • Ren
    Még egy kicsit a Type 99-hez visszatérve: mint irtam kb 200 darabot gyártottak belőle, a PLA elit harckocsihadosztályai egyébként a Type 96-tal vannak felszerelve, ami szvsz T-72 kategóriájú (42t, 125mm-es löveg) ebből 1500-2000 darab van. A több egység az elvault Type 69/59-cel (T-54) van felszerekve.
  • Ren
    Igen, azok KE (kinetikus energiával pusztító) lőszerek. Wolframból vagy szegényített urániumból (állitólag ilyen is van rendszeresítve a Type 99-hez) készített nyillövedékek, körülötte a leváló köpeny. Mivel osztott lőszert tüzel, amit látsz az csak a lövedék rész, ami effektive kirepül a csőből, a meghajtó töltet külön van.
  • lord nihilus
    gyenge a tudásom haditechnikai téren, de azok a cuccok amiket bepakolnak a tankba az az amire gondolok? (tipikus vékony lövedék)
  • Siluro
    Szerintem hogyha robban akkor már mindegy.
  • sz4bolcs
    Ez mennyire durva. Szomszéd topicban is ilyenek szoktak menni..
  • [NST]Cifu
    Annyit tennék hozzá, hogy több téren is azért vérzik az oroszlán. Első körben a szovjet T-72-es stílusú utántöltő automatika miatt továbbra is a harctérben található az összes lőszer. Ez kissé kínos, akárhogy is nézzük (ráadásul pont a padlólemez felett van, harckocsiaknáknak jóóól kitéve). Új fejlesztésnek tűnő, elvileg modern reaktív páncélzata van, de csak "körben", a torony tetején nem látni, pedig sok csúnyaság támad mostanság felülről. Összeségében amúgy kb. a T-90S környékén mozog tudásban.

Leopard 2 és M1A1/A2 hasonlatban nehéz a véleményezés, a Leo2 és az Abrams is a passzív páncélzatra esküszik még, ahogy a Merkava 4 fő védelmi vonala is az maradt. Az orosz/kínai megközelítés inkább a reaktív páncélzat felé fordult. Harcképesség terén megkockáztatom, hogy felveszi a versenyt a nyugati modern harckocsikkal (állítólag adatkapcsolat is van bennük), de ha a legénység túlélőképessége a kérdés, inkább egy Merkava vagy egy Leo2. ;)

BTW, Tajvan esetén a harckocsik létjogosultsága viszonylagos. Nézd meg mekkora az egész sziget. Egy harckocsi egyetlen feltöltéssel el tud repeszteni az egyik végétől a másikig. Itt a harckocsi mint védelmi eszköz nem sokat játszik, inkább a statikus védelmi művek, erődítések, aknazárak, és persze a légierő, meg a légvédelem a kérdés.
  • RatBaG #25512
    ez így mennyire szakszerű?
  • degenerator
    ejha. tudnak valamit. látta valaki a mai metróban a merkavákat?
  • Czdano
    Jól ki lehet öket tuningolni photoshoppal mi?
  • Ren