95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
:P -
tomcat1 #25547 http://www.hirado.hu/cikk.php?id=211911
itt a hír -
mit tudni az afganisztáni sérült magyarról? -
uram.értettem.uram
/on -
sorozat és alap film, és itt OFF :) -
te nyertél :D /máker :]
tegnap nézte valaki este az m2-őt? egész jó WW II-es film ment -
Ehh, tegnap pont az űrhajózásról néztem infókat a wikipédián és én is megtaláltam ezt a képet 2 helyen is. Itt a magyar változatot, míg itt az angolt.
Amúgy tényleg az Atlantis egyik 2001-es kilövéséről van szó.
Mellesleg szép kép.
-
Tcat #25541 Hmm, naon nem bír engem ez az SG fórummotor, állandóan megeszi a képeket. :S
#1 : http://www.ibiblio.org/Dave/Dr-Fun/collections/1988-color/images/df1988-color-01.jpg
#2: http://htka.hu/index.php?action=dlattach;topic=69.0;attach=271;image
-
Tcat #25540 Hasonló stuff: http://youtube.com/watch?v=Id8nNOOmE1Y
Hát ha mondjuk 1x csak azt veszed észre, hogy a szomszéd farmjáról fehér füstcsíkok emelkednek az égnek, akkor még jó esetben görcsölhetsz úgy 30 percet azon, hogy miért nem építettél masszív fallout sheltert, míg a nyakadba nem esik néhány 100 orosz kT-a :D Ha látod a villanást és nem vagy elég messze, akkor egyből begyulladsz. De nem kell félni, nem tart soká, mert bár a lökéshullám csigatempóban érkezik a fényhez képest, hamar odaér így is. És ekkor meg már tuti nem izgat majd a tény, hogy hirtelen qrva meleged lett :) Ha már ilyen filmbejátszások akkor pl.: Terminátor 2, LA sziluettje a héttérben, játszótér :P Helyesen van a jelenet elkészítve :D
"Figyelje, amint szomszédai az életükért küzdenek saját Vizual-o-bunker látványóvóhelyének biztonságából, és kényelméből!"
"... összességében véve tehát egy atomcsapás valószínűsége igen csekély ... ... a pics@ba"
Btw van fent egy BBC szemléltető anyag "Nuclear War: A Guide To Armageddon" címmel 1983-ból, arról várhatóan milyen hatásailennének, ha Londont lenuke-oznák egy 1 Mt-ás city buster-el.
Part 1 (heat): http://youtube.com/watch?v=1vdzyqQIEAIű
Part 2 (blast): http://youtube.com/watch?v=fPnMOZn7v20
Part 3 (radiation): http://youtube.com/watch?v=Oa2jNFieGGw
Ahh na jó, nem fárasztok senkit a nuke fanatizmusom eme kis szösszenetén túl :D (Mielött valaki megkövez: nem, nem szeretnék nukewart, csak valamilyen megmagyarázhatatlan okból erősen vonzódom a témához :)) -
"Sauron érdeklődéssel figyeli az Atlantis fellövését".... című kép -
pedig a kép jó...
mind1, aki megunná annak ittvan
rémisztő. alias mi lesz ha elhangzik ez a szó a fejesek szájából " defcon_1 "

-
o.0
>URLből vmi NASA-s dologra következtetek xD< -
Nem jön be a kép.. -
nem...
-
Maverick 18 #25534 teszt augusztus 20-ra?:)) -
na ki fejti meg miez?
-
inkább pangás mint flém ... -
Maverick 18 #25531 Nagyon pang a topic legnagyobb sajnálatomra:(
Egy kis videó
OH-58 Stinger Missile Shoots down Helicopter -
"katona, ha azt mondom ugorj azt kérdi milyen magasra!"
:) -
TheBudgetGraph
Az amerikai 2007-es költségvetés -
lord nihilus #25528 thx, régen olvastam már ilyenekről...ideje feleleveníteni a dolgokat ;) -
erről az új láthatatlan APC-ről tudnátok vmi infot mondani? 
-
horthy #25526 Találtam egy weboldalt ha már egyszer tankokról irogatunk az 1982-es libanoni háborúról ! Érdekessége hogy nem a megszokott Izraeli sajtópublikáció hanem Sziriai részről mutat be dolgokat ! A Sziriai tankvadász csapatokról ! Aztán hogy mi igaz mi nem azt döntsétek el !
Mert általában mindkét fél egy háborúban a szöges ellentétét állitja !
Az tény hogy 1982-ben az Izraeliek nyertek de azért ez is érdekes kár hogy angol nyelvű anyag !
http://www.acig.org/artman/publish/printer_279.shtml -
ja, én meg kapásból zubbonyra való felvarróban gondolkodtam :) -
OFF
Igazából egy videoklippkészítő versenyen 3-dik lettem és a díj az volt, hogy elkészítenek nekem a FreeFalcon4-hez egy tetszőleges vezérsík logo-t, ezért készült. Magyarosat akartam, hogy a magyar skacokkal ezzel repkedjünk.
ON -
Lehet rajta egyszerűsíteni, és akkor már használható. Ez csak ponéból tettem fel, de ha valaki ebből pénzt csinál a tesó üzeni, hogy agyoncsapja. :) -
király, bár ez tfelvarrónak kivarratni nem egyszerű :) -
Egy kis off én ponékodás. Tesóm csinálta amolyan századjelvénynek nekem.
-
3 fő kérdés van: milyen lőszerrel, milyen távolságból és hogy hol találja el.
Előre csak annyit mondanék, hogy nincs erre megbízható információ, csak becslések a közzétett teljesítményadatok alapján, meg félhivatalos információmorzsák, amiket a tűzhöz kicsivel közelebb lévők esetleg elhinthettek.
A sima M1A1(HA) és az M1A2 tornyának front része 2km-ről szinte sebezhetettlen az általánosan használt export nyillövedékek számára, de létezik olyan 125mm-es nyillövedék, amely már komolyabb gondokat okozhat, de ez is csak közelről. Oldalról és hátulról már kínosabb a dolog...
De ez amúgy fordítva is igaz (lehet), a Kontakt-5 reaktív páncélzattal felszerelt T-72-esek is igencsak jó túlélőképességel rendelkeznek a szemből kilőtt 120mm-es nyillövedékekkel szemben. -
horthy #25519 Van olyan orosz 125 mm-es harckocsi lövedék ( nyillövedék ) amivel ki lehet lőni az Amrams vagy Leopard-2 harckocsikat ? Mert soha nem felejtem el azokat az 1991-es öbölháborús cikkeket amelyek büszkén irták hogy a T-72 speciális ürméret alatti nyillövedékei is csak árkokat szántottak az uránium-karbid páncélzatú M1A1 Amrambs harckocsik toronypáncélzatán ! A 2003-as öbölháborúban se láttam T-72-es által kilött harckocsikat . Vagy csak nem reklámozták öket ? Vagy max oldalról lehet csak kilőni az Amrams vagy Leopard-2-es harckocsit orosz gyártásu löszerekkel ? -
Ren #25518 Még egy kicsit a Type 99-hez visszatérve: mint irtam kb 200 darabot gyártottak belőle, a PLA elit harckocsihadosztályai egyébként a Type 96-tal vannak felszerelve, ami szvsz T-72 kategóriájú (42t, 125mm-es löveg) ebből 1500-2000 darab van. A több egység az elvault Type 69/59-cel (T-54) van felszerekve. -
Ren #25517 Igen, azok KE (kinetikus energiával pusztító) lőszerek. Wolframból vagy szegényített urániumból (állitólag ilyen is van rendszeresítve a Type 99-hez) készített nyillövedékek, körülötte a leváló köpeny. Mivel osztott lőszert tüzel, amit látsz az csak a lövedék rész, ami effektive kirepül a csőből, a meghajtó töltet külön van. -
lord nihilus #25516 gyenge a tudásom haditechnikai téren, de azok a cuccok amiket bepakolnak a tankba az az amire gondolok? (tipikus vékony lövedék) -
Szerintem hogyha robban akkor már mindegy. -
Ez mennyire durva. Szomszéd topicban is ilyenek szoktak menni.. -
Annyit tennék hozzá, hogy több téren is azért vérzik az oroszlán. Első körben a szovjet T-72-es stílusú utántöltő automatika miatt továbbra is a harctérben található az összes lőszer. Ez kissé kínos, akárhogy is nézzük (ráadásul pont a padlólemez felett van, harckocsiaknáknak jóóól kitéve). Új fejlesztésnek tűnő, elvileg modern reaktív páncélzata van, de csak "körben", a torony tetején nem látni, pedig sok csúnyaság támad mostanság felülről. Összeségében amúgy kb. a T-90S környékén mozog tudásban.
Leopard 2 és M1A1/A2 hasonlatban nehéz a véleményezés, a Leo2 és az Abrams is a passzív páncélzatra esküszik még, ahogy a Merkava 4 fő védelmi vonala is az maradt. Az orosz/kínai megközelítés inkább a reaktív páncélzat felé fordult. Harcképesség terén megkockáztatom, hogy felveszi a versenyt a nyugati modern harckocsikkal (állítólag adatkapcsolat is van bennük), de ha a legénység túlélőképessége a kérdés, inkább egy Merkava vagy egy Leo2. ;)
BTW, Tajvan esetén a harckocsik létjogosultsága viszonylagos. Nézd meg mekkora az egész sziget. Egy harckocsi egyetlen feltöltéssel el tud repeszteni az egyik végétől a másikig. Itt a harckocsi mint védelmi eszköz nem sokat játszik, inkább a statikus védelmi művek, erődítések, aknazárak, és persze a légierő, meg a légvédelem a kérdés. -
ez így mennyire szakszerű? 
-
ejha. tudnak valamit. látta valaki a mai metróban a merkavákat? -
Jól ki lehet öket tuningolni photoshoppal mi?
-
Ren #25509