95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
mert az optika a lényeg? de ezt majd megmondja olyan aki rendszeresen lő éles fegyverrel.
camelback -
Miért van az ,hogy a tus alsó részét (nem tudom jobban megfogalmazni) szorítják a válluknak és nem a teljes felületét? -
Bevetésre készen a címe. -
akkor biztosan nem. -
szerinted azok borotválkoznak mikor hetekre bevágják őket a dzsungelba védeni a francia űrkikötőt dél-amerikában? -
elhiszem, az én szívem inkább a légió felé húz, de jó tudni másfelé mik vannak :) -
Miután rengeteget töltenek vonalak mögött egy háború esetén így az álcázáshoz nélkülözhetetlen a helyi viselet. Az araboknál táliboknál pedig ez kellett. Ott ennek hagymánya van. -
Vaszeg az irakiak épületben állnak ő meg az épület előtt egy ajtóban.
Símán eshet így a fény, mivel a fényképező a szakállas úriemberre van fókuszálva (a többi eléggé zizis kint is van a fókuszból ez jól látszik) -
Érdekes írás az SAS-ről Andy McNab két könyve (az egyik a Hívójele: Bravo Nulla Kettő, a másik címére nem emlékszem), onnan emlékszem arra, hogy viszonylag sokat "megengednek" nekik még öltözet terén is, persze azért a felismerhetőség korlátai között. -
nem a batya fejét vágták ra más testére, hanem a szakállas batyát az arabok közé, a szakállas batya bal keze és az utolsó arab a sorban keze, ott mintha vágás lenne, vagy tényleg így eshetett a fény? te jobban otthon vagy fényképészetben? felvilágosítanál mi az a a camelback? kül hogy engedik meg neki ezt a hosszú szakállat? -
mondjuk az órája az tetszik, kéne már venni egy ilyen strapabírót, néha hiányzik játék közben :) -
miert is? camelback stb ott figyel rajta gondolod mindent rávarázsoltak? -
-
keresgéljetek még kicsit erről a csókáról van több kép is, aszem S.A.S. ürge. -
és az arab fazonok körülötte... érdekes hogy a szakállas m4a1 est tart a kezében :S nem vok szakértő,de mint ha photoshoppolt kép lenne -
Azt nem mondtam hogy mióta nem borotválkozott :) -
ekkora szakállnak lega fél év kell. -
Nézd a jó oldalát..nem kell álcáznia magát mert a feje is egy nagy bokor :DD -
Ő valami veterán lehet :D
Szerintem már vietnámban is harcolt :D
Vagy igazából csak 3 napja nem evett semmit, nem borotválkozott, és 1 hete folyamatosan harcol... -
Kiköpött Oddball a Kelly hőseiből, kivénhedten és megkeseredetten, negatív hullámokkal tele.
-
Lol xD -
nem láttam túl sok ehhez hasonló fazont eddig 
-
Igazad van, persze. Valahol. De az, hogy "csak" a magyar nyelvre vonatkozik, nem elég? Aztán, ha el is fogadjuk helyesnek ezt, akkor sem egyezik meg a két szó jelentésmezeje. A "tank" nem szakkifejezés úgymond, ha viszont köznyelvi, úgy nem kérheted számon az egyszeri embertől, hogy ne egész egyszerűen bármiféle páncolozott szárazföldi járművet értsen alatta. Márpedig az angol egyértelműen a harckocsi fogalmára használja a tank szót (függetlenül attól, hogy a köztudatban ott is általánosodik, ezért is "állandósul" helyette szakszóként inkább a main battle tank). Példának okáért az angolban egy self-propelled gun már régen nem tank, de mi a "magyar használattal" nyugodtan "letankozhatnánk" azt is. Magyar módra nyugodtan, ámde azért, amiért megérné megtartani a "tank" szót, pont hogy hibásan. Nem tudom, érthető-e, mire akarok kilyukadni.
És akkor arról már nem is beszélve, hogy maga a "tank" szó is csupán a kezdet kezdetéről rajta ragadt fedőnév. Rossz példa, tudom, de a németek pl. mezőgazdasági vontató címszó alatt futtatták a Pz. I-II fejlesztéseit, mégsem traktorozzuk le őket. =) -
Ez már okés -
Na ez nem jött össze :D
Túl nagy.Átméretezem. -
Na de itt egy kép, ha már haditechnika:
Egy .50-es Browning testközelből.Szvsz elég félelmetes hogy a csöve egy játszótér(?) felé néz.A kép a második iraki háborúkor készült, Irakban(mily meglepő :D)Browning -
Ok de ez csak magyar nyelvre vonatkozik. Szerintem a tank megnevezés egyezményes hiszen az angol a francia és az olasz is valószínűleg tudja miről beszélünk ha azt mondjuk neki ,hogy tank viszont gőze sincs arról mi az a harckocsi. -
Na ahogy írtam azt a HSZ-t, pont erre gondoltam, hogy majd valaki egy ilyet ír vissza.És tényleg :D Nem kell mindíg a rosszra gondolni, szép puska dísz, a többit meg, hogy ezzel kinek lövik szét a fejét, inkább kihagyom az életemből, meg a gondolataimból :) -
Jah, tényleg milyen aranyos, ha valakinek a fejét egy szmájlit ábrázoló lencsevédőjű puskával lövik szét :) -
Ez nagyon aranyos
-
ilyenek bármikor bármilyen mennyiségben ;] -
De mivel tök OFF az egész, ezért maradjunk a belsőégésű dugattyús motornál:-) -
-
Egyelőre senki se állította, hogy robbanás megy végbe a motorban. De bizonyára hallottad azt a kifejezést, hogy a robbanás = gyors égés.:-)
A robbanás kifejezés pedig nem azt jelenti, hogy a szerkezet is szétesik, így nem kell a motornak se szétesni.A kopogó motor se esik azonnal szét, pedig ott nagyságrenddel gyorsabb az égés.
Viszont a szó nagyszerűen kifejezi a különféle belső égésű motorok működése közötti különbséget. Gázturbinánál lényegében csak a hőmérséklet nő a tüzelőtérben, míg dugattyús motoroknál hirtelen hőmérséklet növekedés mellett hirtelen nyomásnövekedés is fellép.;-) -
látod, azt is elhetne hívni sokféleképpen...komlólé, búzaturmix.. -
Az majd később esedékes, de jön az is. -
nyelvi kifejezéseken való veszekedés helyett inkább menjetek sörözni -
Hülyeség amit írsz, mert csak nyelvi zsonglőrködés az egész. Régen volt már a nyelvtan érettségi, de azért nem kell hülyének nézni az embert. Az az autóban is benzinmotor vagy dieselmotor van, de nem abból készülnek, és a gázturbina sem azért gázturbina, mert abból készül, hanem az működteti vagy az a munkaközeg. -
Téged is SZTE-n Dévényi Kari bá tanított? -
Robbanónmotor NINCS!!! NEM robbanás történik, hanem ÉGÉS!! Ha robbanna serc-perc alatt elszállna. Térjetek már magatokhoz!