95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
mi követett mit?:) -
bgabor #26388 Tudom, nem is neked mondtam, hanem csak a belinkelt cikkről jutott eszembe. Szal nem neked szólt, hanem a cikknek. -
annak a tüntető, aki molotov koktélt dob a rendőrre, utcakövet, és lángoló kordont épít, az én szemléletem szerint nincsenek jogai. a rendőr mégis csak hivatalos személy, a magyar államot képviseli.
viszont az a rendőr, aki szemmagasságban céloz, 8aadmagával rugdos agyon azonosító nélkül öregeket, ne hivatkozzon már a feszültségre, meg a kimerültségre... -
magyar önvédelmi mozgalom tábor?:P -
pont a szülinapomon teszik el az eksüt:) -
marcio mela #26384 Abban a hozzászólásban csak ezek az én szavaim:NOL;részlet;globalprojekt.hu .Mentegetésről nincs szó. -
AKSURV #26383 Javalom visszatérni a topik témájához. -
bgabor #26382 Tényleg annyira a magyar rendőrök mellett szól, hogy elvétve még nyugateurópában is akadnak olyan szakmájukhoz nemértő kollégáik, mint ők? Szerintem ez nemigazán menti fel őket bármi alól is! -
bgabor #26381 Behúzták a zsarukat a tömegbe? LOL! Elképzelem, ahogy egy szakszerűen menetelő rendőrsorfalat a tüntetők 'behúznak a tömegbe'!
Ezt a kifejést hol sikerült felszedned? És vajon mi a fenét akarhattál közölni vele?
-
bgabor #26380 Respektálható álláspont. Tegyünk így. -
marcio mela #26379 vagy bármelyik G8-as balhét, ott a yardokat molotov koktéllal dobálják mégis erőszak nélkül ki tudják terelni a tömeget,
NOL
részet:
Röviddel éjfél után a rendőrség megrohamozta a Független Médiaközpont épületét és a szomszédos pihenőhelyet.
A lábamra vertek, lebuktam a földre. Újságíró vagyok – kiabáltam – nem akarok ellenállni! Egyszerre öten támadtak rám, és kirugdostak az utcára. Ekkorra kész voltak a bordáim, a tüdőm kilyukadt, és kezdett megtelni vérrel.
Mikor a rendőrök végre távoztak, vér borította a falakat, összetört kamerák és megrongált merevlemezek hevertek a padlón. Emberek tucatjait vitték kórházba.
A kórházban fekvőket viszont letartóztatták, és bevitték a rendőrőrsre.
globalprojekt.hu -
steweee #26378 teljesen egyetértek veled, azt hiszem valóban ez a helyes gondolkodásmód. amikor egy másfajta véleménynek is megadjuk az esélyt hogy talán igaz is lehet, és átrágjuk magunkat rajta, végiggondoljuk. és a végső következtetést ezután vonjuk le, annak tudatában, hogy talán nem ismerjük az összes részletet ahhoz, hogy teljesen objektíven vonjunk le következtetést
ami a rendőri fellépést illeti, 6 rendőr ismerősöm volt felvezényelve, és megintcsak nem látja a lényeget aki a rendőröket hibáztatja. egyikük rendőrszakközépiskolásként páncél nélkül állt a tévészékház előtt, részletek ismertek. a politika a felelős azért hgoy szándékosan így alakította az eseményeket, másképp is lehetett volna intézni az ügyet. de kapóra jött hogy egy "jobbos" csürhe (ami nem kizárt hogy a kormány titkos biztatásával a vezetőik megvételével)alakított egy szépet, amit aztán jól meg lehetett torolni. és nem kellett ezek után biztatni a rendőröket sem
amúgy az emberre válogatja hogy ki ütött vagy lőtt "fizikailag nem támadó szándékú" tüntetőkre, sajnos el kell ismerni, hogy a rendőrség berkeiben számos olyan munkatárs van, aki alig várja hogy törvényesen legyek oka erőszakot alkalmazni, tehát büntetlenül verhet embereket. később pedig a nyilvánosságra került ügyekből jó nagy sztorit csinálnak, ahol megáll a bizonyítás ott valószínűleg súlyos ítéletek fognak születni, és a kormány mossa kezeit, hogy lám lám, látjátok emberek, mi törvénytisztelőek vagyunk, mi humánus, európai normáknak megfelelő helyzetkezelésre küldtük ki a rendőröket, de hát ez lett belőle. akire bizonyítják hogy nem a tv szellemében járt el és aránytalanul nagy erőszakot alkalmazott, azt majd most jól megbüntetjük, mert mi egy ilyen igazságos kormány vagyunk
az hoyg mi lett volna ha a fidesz van hatalmon, kár feszegetni, mert valószínűleg erre sor sem kerül. nem kellett volna eljutni idáig. az emberek többsége nem ideológiai alapon ment ki az utcára tüntetni, hanem az elbaszott gazdaságpolitika miatti megélhetési nehézségek miatti ellenérzések kifejezésére.
akik esetleg nem lennének tisztába a dologgal, írom hogy a kormányzati negyed megépítése azért olyan lényeges momentum, mert a következő választásokkor egészen bizonyosan bukik a balos kormány,nyer a fidesz, csak kérdés mennyivel. namármost nem szabad hogy mozgásteret adjanak nekik ahhoz, hogy egy jó gazdaságpolitikát megvalósítva jelentősen növekedjen a hazai életszínvonal és így az azt követő választásokat is megnyerjék, ezért fő cél hogy az ország ne tudjon kilábalni a céltalan ( a kormányzati negyed egyértelműen az, legalábbis józan ész szerint)hosszútávú kiadásoktól. a fidesz is csinált hasonlót 2002-ban, csak összehasonlíthatatlanul kisebb volumenben, persze sokkal nagyobb médiavisszhangot kapott. ott a saját cégek következő pár évi megbízása volt a cél, most meg egy egész ország/kormány pénzügyi lehetőségeinek a behatárolása
ennek tudatában tessék majd menni szavazni legközelebb -
Thanatos #26377 szegény Cifu mit fog itt találni ha megjön :( -
27 új üzenet - És tudtam előre, hogy több mint fele politika. -
Nézd, sohasem fogunk dűlőre jutni. Zsigerből rühellek minden olyan gondolkodást, ami feketére és fehérre szedi a világot; engem ezért náciz le a balos, és ezért kommunistáz le a jobbos kolléga. Mert egyben mind közös: soha, de SOHA nem fognak olyant csinálni, hogy "két vélemény szintézise". Vagyunk "mi", és van az "ellenség", és minden, ami ehhez még hozzákapcsolható (okos/hülye; becsületes/zsarnok stbstbstb). És a határ nem átjárható számukra. Meglátásom szerint EZ a gond Magyarországon. Nem megoldást keresünk, hanem pártot.
Annyit viszont megtanultam a számos fórumon és topicokban róluk, hogy teljesen mindegy, mit írsz. Dogmák vannak, amiket ők úgy hívnak, hogy "igaz gondolkodás", náluk az eltérő vélemény = nem gondolkodás, és ez befolyásolhatatlan. Nézz be bármelyik témába - mindenhol így van. Hogy miért - nem tudom, és most már nem is érdekel.
Úgyhogy azt hiszem, itt is az lesz a legokosabb, ha most szépen "elfelejtek" reagálni, és itt rövidre is zárom részemről a dolgot. Semmi értelme, hogy ismeretlenként egymás pocskondiázásába forduljon a dolog.
Maradok a haditechnikánál. Annál a kevésnél. -
Bocs ha valaki kultúráltan képes a véleményét megfogalmazni tegye.
De valszeg amit 2 jelzőtábla elhajítása között kiabál a zsaruknak nem ebbe a kategóriába tartozik...
És kérlek a békés tűntetők kardlapozásával ne is próbálkozz ha okt 23-a gondolsz: Az ott baromi szarul kezelt szituáció volt hisz a randalírozók belehúzták a zsarukat a tömegbe. -
dehogynem volt. csak a média nem csinált belőle ekkora cirkuszt... -
bgabor #26372 Hamár így felhoztad a szólásszabadságot, had kérdezzem meg, hogy akkor mi a helyzet a rendőrség által összevert tüntetők szólásszabadságával?
Vagy nekik nincs joguk politikai kérdésben véleményt nyilvánítani, mert akkor összeverik őket a rendőrök? Meg megvakítják őket? -
bgabor #26371 Persze, azt mondasz, amit akarsz, mégha minden logikát nélkülöz is.
Ezt senki sem vitatja.
'Még' jogod van? Talán fenyegetve érzed a szólásszabadságodat?
-
szal a lényeg szerintem elsősorban a nem megfelelő kiképzés miatt történt ami történt. -
ne beszélj félre, azt mondom hogy ott sokkal durvábban fellépő emberek ellen nem volt olyan támadás mint itt. -
(mondd két D), nem mondom, írom, másfelől nem MEGmondom, hanem véleményezem. Tudommal ebben a fene nagy kommunizmusban ehheze (még) jogom van. Ha nem tetszik, akkor is. Ha talán nincs igazam, akkor is. Nem? -
bgabor #26367 Belátjuk, nem véletlenül hoztam fel az SA párhuzamot.
Azt pedig nehogymár te mond meg, mi lett volna, HA a fidesz kerül hasonló helyzetbe. Nem tudhatod mi lett volna. Szvsz ha a fidesz lett volna a kormány helyében, nem is hagyták volna idáig fajulni a helyzetet. -
bgabor #26366 Maradjunk inkább abban, hogy általunk jelenleg nem megállapítható, hogy a kormánynak mennyi szerepe volt a rendőrök viselkedésében. Így a korrekt. -
Ha már itt tartunk... Nem újkeletű dolog ez, a választásokkor beszórt Jobbik-os lapon kerek-perec Nemzetőrséget akartak csinálni, a szuverén országunk minél hathatósabb őrzése végett (a dolog pikantériája, hogy az ezt megelőző pont Trianon revíziójával foglalkozott...)
A Rendőrség NEM párthadsereg. Ha a FIDESZ küldte volna ki a Rendőrséget tömegoszlatásra, ugyanez történt volna. (és most nem kell jönni az "ez nem történt volna meg" stb. hasonló szövegekkel.)
A szóbanforgó alakulat viszont szervesen kapcsolódna egy párthoz. "Független", ahhaaa, a lakóhelyemen is épp elég sok ilyen "független" dolgot látok... Ha az MSZP csinálna ilynet, már jönnének is a "munkásőrség!", meg "karhatalmisták"-ozók... és részben igazuk lenne! Csakhogy fordítva is így van ez... és ezt is be kéne látni. -
bgabor #26364 Oké, ne menjünk bele. Azt azért meg néztem volna, hogyan magyarázod ki a kilőtt szemeket meg a földön fekvő, fegyvertelen civilek nyolc rendőr általi, gumibottal történő megverését. A tényeket ugyanis nemigen lehet félremagyarázni, erre még a Heti Hetes sem képes. -
Cnut #26363 A túlkapások nem a mostani kormányon múltak. Egyszerűen a rendőrség olyan feladatot kellett ellásson amire nincs semelyik egysége sem kiképezve. Aztán persze hogy fejbe lődösték akit láttak miután az anyjukat mondták, megdobálták őket, ő meg a puskájával válaszolt. Igazából erősebb csoportkohézió volt a tüntetők közt mint a rendőrök közt. Értem ezalatt azt hogy a rendőrök nem működtek egyáltalán csapatként, paracsot csak arra kaptak hogy hova menjenek, senki nem fogta vissza őket mikor már lehetett látni hogy ez már jobban fáj mint kéne. DE EZ A RENDŐRÖK SARA. -
Csak két idézetet engedj meg az előbbi hozzászólásodból: "ott a yardokat molotov koktéllal dobálják " illetve "nem vernek össze lőnek meg teljesen ártalmatlan embereket". Na most akkor mi van? Teljesen ártalmatlan emberek amúgy, csak épp molotov-koktéllal a zsebükben járnak-kelnek. És ha már arra van egy rendőrkordon, akkor pánik szerűen be is dobják közéjük???
Na de tényleg ne folytassuk, mert ez télleg off-topic. -
nézz meg bármelyik német nagy megmozdulást, vagy bármelyik G8-as balhét, ott a yardokat molotov koktéllal dobálják mégis erőszak nélkül ki tudják terelni a tömeget, szerintem a legnagyobb probléma a nem létező kiképzés, sem technikában sem agyban, megfelelően felkészített emberek nem vernek össze lőnek meg teljesen ártalmatlan embereket, a politikai részbe meg ne menjünk inkbb bele.....jópár esetben egyértelmű hogy olyan emberek lettek letartóztatva akiknek semmi köze nem volt az egészhez, és tudtommal a felelőségre vont rendőrök száma még mindig 0. -
Na akkor mondj egy normális országot, ahol az elmúlt években egy komoly tűntetés után mindenki f*szán jött ki az ügyből??? -
hát pont nem, normális országokban a töküknél foga lettek volna felhúzva a rendőrök.....
mondjuk az egész ott kezdődik hogy azok ki is vannak képezve. -
Ilyen alapon a világ nagyon sok országának rendőrsége (dán, német, amerikai, francia...stb...stb) minősíthető kvázi-ÁVH-nak. Ahol tömegoszlatás van, ott bizony előfordulnak ilyen csúnya dolgok. És pont. Ezek tények, ezzel nem vitatkozhat senki. -
a SS a fekete cucc miatt jött elő, tényleg a nagy fekete autóhoz nem fekete bőrkabát járt? :) -
Ebbe ne menjünk bele...Már most látom, hogy különbözik a véleményünk ebben a témában. -
bgabor #26355 Nyilván SA-t akartál mondani. Nem kéne keverni az SS-t az SA-val. -
bgabor #26354 Valóban, elvégre a Rendőrség "csak" megveri az embereket és a szemüket lövi ki, az állam hallgatólagos beleegyezésével. Egyebek mellett nem ilyesmiket csinált az AVH is véletlenül? -
bgabor #26353 A KDNP egyfajta Magyar Nemzeti Gárdáról beszélt, ez meg úgytűnik valamiféle civil mozgalomnak készül. Valóban könnyen párhuzamba lehetne állítani az SA-val. -
Legalább lesz ami ellensúlyozza a "Rendőrség=ÁVH" című fejtegetéseket a jobboldali médiában. Mert az legalább ugyanilyen szintű duma, és legalább mindenki happy lehet, megtalálja magának, amin csácsogni akar... -
bgabor #26351 Remek, megint lesz miről beszélnie az RTLklubnak,TV2nek,ATVnek,Népszabadságnak,Népszavának,Klubrádiónak, meg a többi baloldali médiának.
Csak tudnám, minek kell újabb muníciót adni ezeknek a köcsögöknek. -
2 hónapja a KDNP dobta fel a témát, most már úgy látszik másnak is eszébe jutott egy "saját" variáns...
Persze biztos önkéntes alapon lesz, az egyenruhákra a lóvét, meg a többi dolgot a tagok adják össze és még véletlenül sem a költségvetésből akarnak kihasítani szeleteket...Honi Gárda???