95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Thanatos #26633 hihetetlen milyen elvakult és szemmelenzős vagy..., de mind1 tényleg hagyuk, a te bajod... -
Thanatos #26632 attol még hogy derülnek ki új infok még változatlanul nincs töredék info se arrol a kororl mnt a 20. század eseményeiről pl... -
Miután Gaius Julius Ceasar-t Octavianus isteni rangra emeltette, szerinted bárki is megpróbált róla rosszat írni? Ráadásul az összes császár Augustusnak és G.J.Ceasarnak köszönhette a hatalmát.. majd biztos engedik leleplezni az imádott G.J.Ceasart. Hisz kultusza évszázadokig élt. -
bgabor #26630 Aha, ésha a töténetíró 100 évvel az adott császár halála után írja meg a történetét, akkor ki fogja fejét venni érte? Emelett voltak a birodalmon belül is ellentétek bőven, nem is beszélve a kettészakadás utáni állapotokról. -
bgabor #26629 Én meg azt nem tudom, te mit akarsz itt "összehasonlítani". Elég volt belőled, részemről vita lezárva. -
bgabor #26628 A gallok csak jól jártak a római hódítással. Előtte írástudatlan barbár bagázs volt, akiknél a druidák rendszeresen éltek emberáldozattal. -
harcu #26627 Ha olvasnál ilyen dolgokat, akkor látnád, hogy rengeteg minden új információ derül ki folyamatosan az elmúlt korokról, ajánlom figyelmedbe pl. a Múlt-kor oldalát -
harcu #26626 Avagy elképzelem a gallokat, amikor megkérdezték őket közvetlenül a hódítás után, amikor egymillió gall halt meg.
"Igen, Caesar jó ember, nagyszerű vezető, megértő ellenfél, igazából csak a csúnya Vercingetorix kényszerített rá bennünket, hogy ellene harcoljunk, pedig mi szerettük volna, ha idejön, és lerombolja az addigi világunkat, és bevezeti nálunk a romanizmust." -
harcu #26625 Vazz, az akkori történelemírás lényegében római volt, mivel az akkori ismert világ az ő fennhatóságuk alatt állt. Ezek után vajon miért nem írtak rosszat egy olyan emberről, aki teljhatalommal bírt az országban, és akinek a szavára gond nélkül gyilkolták meg emberek ezreit különösebb indok nélkül, ha kellett? -
SZU #26624 "de mégis miféle szempontból lehetne kivállónak nevezni bármelyik szovjet vagy fasiszta vezetőt?"
Egy ideig rajongtak Hitlerért és Mussoliniért. Francoról és a Japán rezsimről nem is beszélve!
Egyébként Caesart azért vettem bele, mert ő is diktátor volt, és személyi kultusz övezte/övezi. -
Thanatos #26623 azt hogy te miről "vitázol" azt nem tudom, de én a két esemény ÖSSZEHASONLITÁSÁT mondtam, ennyi, amugy egyik se jobb a másiknál, az egyik még tull friss hogy ne legyen valaki tul elfogult irányában a másik pedig tul régi hogy elég informácionk legyen róla... -
bgabor #26622 Dehát nem a közelmúlt eseményeiről vitázunk, hanem arról, ami 2000 évvel ezelőtt volt. Gondolod, hogy ezzel kapcsolatban bármi olyat tanulhattam/olvashattam valaha is, ami az utóbbi 10 évben megváltozott, vagy kiderült róla, hogy nem úgy történt? -
Thanatos #26621 épp ezt nem érti bgabor hogy én nem állást foglaltam ebben, csak simán porbáltam rávilágitani hogy azért mert ő olvasot valamit meg belevertek valamit az oskolában attol azt még ne kezelje már ugy mint 1000%os aranyigazságot... :) -
A történelem már csak ilyen, csak láthatod nem mindenki fogja fel... Ahány ember, annyi féle nézőpont, kár is erről vitatkozni. bgabor nekem kapásból egy elvakult ürge, szóval no comment :) -
azért ott is megvannak ezek a dolgok, csak nem megölnek, hanem pl ellehetetlenítik az életed. -
Thanatos #26618 én nem krédőjelezem meg, csak elvakultan hinni benne pont olyan mint a személyikultusz sztálin alatt kb..., és én nem mondtam hogy nem votl jobb, csak nem oylan biztos az mint ahogy te készpénznek veszed, a történelem nagyon nem objektiv dolog akár tetszik akár nem, és akármit sulykoltak beléd..., de te ezt sose fogod már megérteni... :) -
bgabor #26617 Butaság amit írsz, de se kedvem, se időm vitába szállni ilyesmivel.
Nemigazán hiszem, hogy az egész ókori történelmet éppen te megkérdőjelezhetnéd meg.
Hogy Caesar nem volt e jobb vezető mint Hitler és Sztálin? Ekkora baromságot! Olvasgass utána, aztán handabandázz tovább. -
Thanatos #26616 a történelmet a gyöztesek irják, hallotad-e már? nyugodj meg ha msot a nácik lennének az usa helyében vagy a szovjetunio akkor ők lennének a csodajó fiuk, akik semmi rosszat nem tettek és az amcsik a gonosz csunyabácsik mint msot a nácik/oroszok...., minden relativ, és kijelenteni azt enyi idő távlatábol hogy caesar jobb volt mint hitler vagy stálin elég naiv dolog...
ráaádsul a közelmultat hasonlitgatni egy olyan korral amiről ezred annyi informácio nincs mint a 20. századrol eleve butaság... -
bgabor #26615 Azért az más. Ott bárkinek bármikor lehetősége van betenni az elnök "kultuszának", lásd Clinton és a Lewinsky ügy.
Ha egy egyeduralodó/király/diktátor kultuszának próbálsz ellentmondani, akkor megölnek. -
6 millió "elgázosított", de abba bennt vannak a szovjet területeken élő zsidók, és a hadifoglyok, homokosok, c kategóriások.
szent istvánt rühellték a maga idejében, kemény diktátor volt, most meg ugye, szent. napóleon is nézőpont kérdése, megosztotta az embereket, volt, aki európa új urát látja benne, volt, aki az antikrisztust.
és ha már a filmeknél vagyunk, én arról is készítenék pár filmet, hogy a nyugati demokráciák milyen szenvedéseket hoztak dél ázsiába anno, és most afrikába. -
na és az elnök kultusz az usában? -
bgabor #26612 Már ne is haragudj, de ez eléggé dilettáns gondolkodásmód.
A történelmet nem csak a rómaiak írták.
Globális ókori történelemhamisítás, mi? Na ne nevetess! -
bgabor #26611 Már hogy lenne elfelejtve? Ha akarnánk se tudnánk elfelejteni, mert tele van vele Hollywood. (De nem is akarjuk)
Amúgy nemértem miért hiszed, hogy én a fasizmust akarom védeni.
Akarja a halál. De szerintem a média és a film világának ugyanolyan hévvel kellene megemlékeznie a kommunizmus 80 millió áldozatáról, mint a 8 millió elgázosított zsidóról. -
tomcat1 #26610 Kb ugyanannyian :( ! -
Napoleonért is rajongtak az emberek... Sőt Hitlerért Mussoliniért és Leninért is. Sztálinért már nem de az akkor már nem is volt tényező. Az hogy kiért rajonganak az propaganda kérdése.
Augustus az egyik legkeményebb diktatúrát vezette be, mégis imádták az emberek mert kilóra megvette őket. -
Thanatos #26608 valóban kiválo? miért is? honnan tudod? jah mert ezt szajkozta az akkori "propaganda" amit ma történelemnek csufolnak? értem :) -
ja szerintem is a 2. verzió a legvalószínűbba 4 közül. de én abban is gondolkodtam hogy egyszerű meghibásodásról volt szó... -
A fasiszta utópiáért hányan haltak meg? Ez mindig el van felejtve... -
bgabor #26605 Ezt nem is vitatom.
Viszont Caesar idejében még egy valóban kiválló emberért rajongtak az emberek, de mégis miféle szempontból lehetne kivállónak nevezni bármelyik szovjet vagy fasiszta vezetőt? -
Én eddig legalább 4 verziót olvastam eddig, ebből kettőt állítólag első kézből származó információkra hivatkozó interjúk/riportok adnak.
1.: Az F-117-es ütvonaltervezésénél bizonyosan megszegték azt az alaptételt, miszerint kétszer ugyanazt az útvonalat nem használják biztonsági okokból. Az eset kivizsgálásakor azt találták, hogy ezt a könnyelműséget nagyon sokszor elkövették az F-117-esek útvonaltervezésénél, a magyarázat kettős: egyfelől kevés olyan szabad folyósó volt, amin keresztül biztonságosan közlekedhetnek a gépek (biztos távolságra a szomszédos államok radarjaitól és a baráti vadászgépektől), illetve túlzottan bíztak abban, hogy a szerb légvédelem már teljesen szét van zúzva.
2.: A felhőalapon való áttörtést többen is felhozták, ha a rakétát optikai úton vezették rá a célra (ez a legvalószínűbb verzió), akkor a gépnek mindenképpen jól láthatónak kellett lennie.
3.: Egy másik verzió szerint azt használták ki, hogy az F-117-es kialakításánál csak arra ügyeltek, hogy semmiképpen sem a sugárzó radar felé szórja szét a beérkező radarjeleket, ezért több vevő radar állítottak fel szétszórva a szerbek, amelyek közül az egyiknek sikerült annyi jelet fognia, hogy az alapján már rá tudták vezetni a rakétát. Ezt a verziót, noha bizonyos szintig hihető, mégis valószínűtlennek tartom személy szerint.
4.: A Dani Zoltán (a Nyeva üteg parancsnoka) által elmondottak szerint viszont arra figyeltek fel, hogy a viszonylag régi, hosszú hullámhosszon működő radarjuk bizonyos körülmények között képes volt rövid ideig észlelni a lopakodókat. Erre ők megbecsülték a rövid követési időszakok alapján, hogy merre haladnak a gépek (lásd 1. pont, az útvonaluk szinte mindig azonos volt), és közvetlen ezen pont alá telepítette a rakétaindítóit. Az F-117 átrepülésekről optikai úton, éjjellátókkal győzödtek meg. Amikor készen áltak a lelövésre, és meglátták a gépet a radaron, több rakétát indítottak rá, és az egyik sikeresen meg is rongálta annyira az F-117-est, hogy az végül lezuhanjon. -
Ezen nagyon látszik, hogy propaganda videó. Mosolygós munkások, meg örömteli arcok, na persze. -
Nesze neked.
Tele van ilyen, "hej, de jó volt akkor" videokkal a net. Én utálom az egész szovjet rendszert, mint a szart. Remélemi a főkolomposok a Pokol legmélyén rohadnak.
(A hinmnuszuk viszont szép...) -
Az F-117 lelövése hogy is volt '99-ben? Én valahogy így ismerem.
A lelövést megelőző napokban egy biztonságos folyosón repültek be mindig a célkörzetbe és erre felfigyelt a szerb légvédelem. A lelövés megelőzően suttyomban a folyosóba telepítettek egy SA-3-as rendszert, de nem aktíválták a keresőradart. Aztán jött megint ugyanazon az útvonalon az F-117... Valószínűleg egy éjjellátó és a rádió távirányítás kombinációjával sikerült a sikert. A kérdésen estén ráadásul az F-117 nagyon súlyosan megszegte a repülési előírásokat és áttört a felhőalapon asszem. Így volt?
-
SZU #26600 "Az egészből csak úgy árad a szoci/komcsi ideológia."
Elfelejted, hogy nem csak a szoci/komcsi ideológiában volt személyi kultusz. A fasiszta felvonulások is ilyenek voltak.
Talán már Caesar idejében is ez ment... =) -
bgabor #26599 Undorító. Ahogy egyszerre felnéznek a "nagy vezérre".
Az egészből csak úgy árad a szoci/komcsi ideológia.
Főleg úgy érdekes nézni ezeket a képeket, ha közben felidézzük, hogy eddig kb 80 millió ember halt meg a kommunista utópiáért. -
ha mo-nak lenne annyi harceszköze, mnit amenyi itt felvonul:( -
/favpics. -
SZU #26596 -
SZU #26595 Ha már egy kicsit viccesebb képeket lőttél be:
-
[center]
Mire nem jók a szereléksinek? Hisz tűzerőből sose árt meg a sok...
Abszolute közelharcokra
Kicsi a bors, de .45ACP
A "Ki tud több sallangot a fegyverre szerelni" verseny mai győztese
Kéziágyú átértelmezve
Kicsi a bors második felvonása, ezúttal kétlövetű formában
A "Ki tud több sallangot a fegyverre szerelni" verseny egyik dobogósa
A "Ki tud több sallangot a fegyverre szerelni" versenyből kizárt induló, kifezettem hasznos arra, ha leendő áldozatunk bőrpólusait közvetlen közelről szeretnénk még egyszer látni (két gyilkosság közben súlyzóként használatos)
Akik megirigyelték Joker pisztolykáját az első Batman filmből...