95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Combora nem akarlak sértegetni, de te hülye vagy?
1. Ez csak egy MAKETT semmi több!! Hol a hajtómű és egyebek?? Az is számít "lopakodás" szempontjából! Valszeg soha semmi nem lesz belőle, mert nem néz ki vadászgépnek és ma az egyfeladatos típus halott ötlet. Az oroszknak tudtommal soha semmilyen "piltanélküli" eszközük nem votl még, elég ambíciózus (ökörség) kapsából egy ilyet megcsinálni.
2. Honnan a túróból tudják, hogy mennyire jó stealth képességel bír egy B-2 vagy F-117?? Az orszok soha az életben nem találkoztak a gét géppel..
Tehát bulvár cikk a javából, az ilyenekre nem kell figyelni. Az USA hadiipara stealth technológáik terén kb. 25 éves előnyben van...
Ja és nem tudom, hogy ki találta ki a "pilótanélküli" kifejezést, de nagy állat volt. Nem, pilótanélküli egyik sem, pilóta VAN, de távirányítással vezérli a gépet, tehát inkább operátor. (Az umanned inkább csak arra utal, hogy a FEDÉLZETEN nincs ember..) -
Army1990 #26672 plusz néhány infó:
A repülőgép neve SKAT(angolul:Stingray) és a MIG fejleszti. Eddig még csak az életnagyságú modelt muttaták be a nagyközönségnek egy Moszkva melletti reülőgépbemutatón.
-
Army1990 #26671 Az oroszok most egy új pilótanélküli lopakodógéppel álltak elő. A leírás szerint jobban elrejtőzik a raddarok elől, mint az ameriaki lopakodó gépek. Pontos adatokat még nem találtam.
Cikk a spacewar.com-on -
Allah Akaratából. (Allah Ahkbar) -
balkán = amihez épp hozzá jutottak :) -
Volt még régebben berakva egy fotó ide, min egy Sherman volt... lehet hogy video volt, tudja a fene, lényeg hogy a jugoszláv háború idejéből. Láthatnám újra???
Meg mostanában a youtubeon nézek a háborúból videokat és meglepően veszem észre hogy minél külömb felszerelésekkel vannak ellátva a felek. Shotguntól kezdve M60-ig, amcsi sisakokat viselnek, mintha egy egy helyen aza német ködvető is feltűnne, aminek ilyen 6 csöve van körben. Milyen arzenál szerepelt akkor a feleknél. kb. 1995 tájékán? Szerb légierő és légerhárítás milyen szerepet játszott? Angol nem nagyon megy, valahol van magyar leírás? -
MuldR #26667 Koszi, igy mar sokkal eredmenyesebb a kereses :) -
Próbáld így. -
Ugyanúgy, ahogy hajdanában a Magyar Hadsereg összes harceszköze és fegyver is xxM volt, mint 41M Turán, 37M Gebauer géppuska vagy 39M Király Géppisztoly. Ez a jelölésmód XIX.század végén terjedt el, a rendszeresítés évével jelöltek mindent, és hozzátették, mi is az (pl. Model 1891 Gyalogsági Puska, aka Moszin-Nagant M1891). -
volt 1 vid amin a navy seal visszavonulást gyakorolják masszív fedező tűzzel, nem tudja valaki youtube-on milyen címen volt? -
MuldR #26663 Irhattad volna a keletet, mert kinaban es koreaban is minden type :)
Ez valami helyi perverzio lehet:)
Csodalom hogy nem keverik ossze.
Bar most rakerestem a Type 87 re, es mindenhol a PLA Type 87 granatveto jott be:) -
a japcsiknak van bármilyen felszerelése amit nem type-nak hívnak? :) -
Ezek Type 87 felfegyverzet felderítő harcjárművek. -
MuldR #26660 Koszi az infot. Igy mar ertem. Mondjuk az ossz 11 helit meg mindig keveslem, de ha csak tapasztalatgyujtesre kell, arra boven eleg.
Viszont ez azt jelenti, hogy a jovoben gondolkodnak komolyabb hordozokon. Ha nem, minek kellene a tapasztalat? -
Összetett dolog.
1.: Japán alkotmányának 2. paragrafusának 9. bekezdése előírja, hogy csak önvédelmi képességekkel lehet felruházni a hadsereget, offenzív képességgel nem. Ennek részeként Japán nem birtokolhat Ballisztikus rakétákat, Stratégiai bombázókat és offenzív repülőgép-hordozót. Ez utóbbi alatt azt lehet érteni, hogy szinte semmilyen repülőgép-hordozót nem építhet.
2.: Japán már az 1980-as években tervezett egy 20.000 tonnás könnyű hordozót 20db helikopter és/vagy AV-8B Harrier II. számára. Az USA akkor ezt a kezdeményezést letörte, helyette inkább további rombolók építését javasolta (feltehetően a teljes értékű AEGIS rendszer átadása sem véletlen emiatt, ezzel kenyerezték le a japánokat). Japán szeretné a repülőgép-hordozó építés és üzemeltetés terén minél több tapasztalatot szerezni, ehhez pedig (jobb hijján) az ehhez hasonló DDH osztályok adják a legjob lehetőséget.
3.: A hajó ettől függetlenül többszörösen is kihasználható. Bár nem tűnik soknak a 3x SH-60J ASW és 1x EH-101 aknakutató/mentesítő heli, de további 7 helikopternek van hely, és a hordozó képes akár MH-53E nehéz helikopter fogadására is, ezek pedig egyenként 55 katonát szállíthatnak, tehát oldalvágásként mint LST is működhet. A hajó roppant fejlett radarokkal, szonárrendszerrel és kommunikációs berendezésekkel rendelkezik, beosztása szerint zászlóshajó, tehát egy egész flotta irányítását róla végzik. Fegyverzete 16 VLS indító, amikbe ASROC és Sea Sparrow fegyverek foglalnak helyet, két tripla torpedóvetője van, önvédelemre pedig Phalanx CIWS-el látták el. Mint ASW egység, roppant komoly képeségekkel bír ezek alapján. -
Annak a sorozatnak egy pozitívuma van: nagyon jó kis felvételek vannak a különféle fegyverekről, harcjárművekről. A Tavor esetén én például biztos megemlítettem volna, hogy azok a fránya osztrákok már bizony negyed évszada hasonlóval lövöldöznek, dehát istenem... :) -
tudtommal a műsor elején géppuskáról beszélt a fickó. legalábbis az elsö öt percben, amig néztem. -
MuldR #26656 Es ha mar japannal tartunk, ez mi?
Eloszor azt hittem torz a kep, de mindenhol igy nez ki. Mint a varosi autojuk, magas, es mintha seggberugtak volna :)
Biztos ezekkel is parkolohely gondok vannak :)
-
MuldR #26655 A Hyuga-rol tud valaki valamit? Sajna nem sok infot talaltam. Mindenhol csak bagatelizaljak, hogy ooo, hat ez gagyi, csak helikoptert tud hordozni, inkabb csak szallitasra meg tengovadaszatra jo.
Se a fegyverrendszererol, se a hordozhato helik szamarol semmi. Pedig erdekelne ez a gyonyoruseg :)
-
Ha egyszer én is felmehetnék oda... -
Már többször megpróbálkoztam vele de egyszer se tudom 2 percnél tovább nézni ezt a Jövő fegyverei műsort a Discoveryn a gyomorforgatóan szenzációhajhász kommentár miatt.
Nem nem lehet egyszerűen elmonda a fegyver paramétereit és tulajdonságát objektív módon mert ez kell a népnek:
XY vagyok exNavy Seal (persze ki más) ma bemutatom a leghalálosabb gépkarabélyt a Tavort ami a legújabb legjobb fegyver a hadszintéren és pontosabb egy mesterlövészpuskánál de a közkedvelt (!?) M16os tűzgyorsaságával bír. WOW Elképesztő pontosság nem szívesen lennék az ellenfél helyében. Ez a feygver a világ legjobb fegyvere maga Isten faragta ki a legkeményebb és mégis a legkönnyebb ultrhiperamodern szuperkompzit anyagokból. -
Tényleg az. Főleg, hogy ilyen magasságban teszik. -
Két F-15 randevúzik a vendég MIG-29 gépekkel. Gyönyörű szerintem.
-
Ajánlom figyelmedbe a militaryphotos.net oldalt, van galériája és egy nagyon termékeny fóruma, szerintem némi keresgélés árán biztos találsz olyat, amire szükséged van. -
okiszaki #26649 Makettezéshez keresnék képeket RANGE ROVER, HMWW, UNIMOG-ról, lehetőleg Afganisztáni és Iraki spec egységeges bevetésekről. Tud valaki segíteni? -
Ok. Kösz, az utóbbi három az érdekes számomra. -
Egész pontosan melyik verzióra gondolsz? :)
1.: Még a második világháborúban kezdték el kidolgozni a távirányítás azon formáját, hogy a bomba hátsó vezérsíkján volt egy fáklya, amely a ledobáskor begyulladt. Ezt a fényt követhette a bombavető tiszt szemmel, és korrigálhatta rádiótávirányítással a bomba pályáját, ha az eltért a célponttól. Ilyen volt az USAAF VB-1 Azon irányított bombája (1942-44)
2.: A második verzió, hogy a bomba orrába egy kamerát szereltek, a bomba és a ledobó (vagy külön irányító) bombázó gép között kétirányú adatkapcsolat volt, a bomba orrában lévő kamera képét egy képernyőn látta az irányító, és egy kis botkormányal irányíthatta a bombát rá a célra, ilyen volt az USAAF GB-4 siklóbombája a II.Vh-ban (1945).
3.: A harmadik verzió esetén a bomba orrában lévő kamera képe rögzítésre kerül a kioldás előtt, a bombázótiszt tehát a bomba kamerájával megcélozza a célpontot, és "rögzíti" a célt. A bomba a ledobás után megpróbálja az adott célpont kontrasztjának közepén maradni. Ezen megoldás hátránya, hogy csak olyan célpontnál működhet, ami erős kontrasztot nyújt a környezetével (pl. egy sötét hangár egy világos beton reptér közepén). Ilyen volt például a GBU-8 kit.
3.a.: Természetesen az egyre jobb elektrikai rendszerekkel egyre apróbb részleteit tudták követni a bombák a rögzített képnek, a következő lépés viszont az volt, hogy a bombázónak ne kelljen a cél közelébe repülnie, ezért a bombát a céltól még viszonylag nagy távolságra oldották le, és a bomba által a siklás közben látott képet továbbította a leoldó (vagy irányító) gépre, amelynek a bombázótisztje kijelölhette a célt akkor, amikor már elég közel volt a bomba hozzá, hogy azonosítani lehessen. Ilyen volt a AGM-62 Walleye I. és II..
4.: A legújabb TV irányítású eszközöknél, mint a GBU-15/EGBU-15 mindkét lehetőség lehetővé válik. Az irányítórendszer képes azonosítani a célpontot a körvonalai alapján, és ez alapján saját magát rávezetni. A célpont kiválasztása lehet a ledobás előtt, de lehetséges a ledobás után. A bomba orrában lévő kép alapján a bombázótiszt akár új célpontot is kijelölhet a bombának. De lehetősége van arra is, hogy végig kézzel irányítsa a bombát (ha pl. a bomba nem tudja befogni a célt, mert túlságosan beleolvad a háttérba). -
Még a rádió-parancsközlővel van bajom, mert a TV-s irányításnál is küldenek korrekciós jeleket. Akkor most mi a difi a kettő között?? -
Cifu, a TV irányítású fegyverek az pontosan hogyan is működnek? -
53-ban korea után kezdték tervezni, lehet a wiki a tömeggyártás idejét írja. -
Thomson M1A1 1940-től (az eredeti A1-et 1928-tól gyártották)
M3A1 1942 -
nem is kell keresni. asszem elég lesz :) köszi. szóval az m14 már 53 ban jelen volta. akkor az angol wiki rosszul tudja :D -
M1 Garand 1936
M1 Carbine 1941
M14 1953-
AR-15(M16) 1959-től
nem kerestem csak kapásból ezek jutottak eszembe, biztos vanmég ezen kívül más is. -
arra pl én is gondoltam de wiki szerint
Designed 1954
Produced 1959–1964
-
Így kapásból M14 jut eszembe. -
szeretném megtudni,hogy milyen új fegyver jelent meg 1930-1960 ig? csak azok a lőfegyverek érdekelnek amit amerikában fejlesztetek vagy ott használtak. én nem nagyon találtam ilyet... -
SZU #26637 Milyen irónikus! =) -
ne öljétek már meg a topic-ot plz.
Hétvégén megy valaki csobánkára a hadijátékra? -
"mi jól jártunk a szovjet rendszerrel, előtte csak parasztok, meg arisztokraták voltak magyarországon, építettek nekünk lakótelepeket, bevezették mindenhova az áramot, és az ivóvizet" -