95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Különös. Az Aranysasban pár éve arról volt szó, hogy elkaszálták a fejlesztést. Úgytűnik mégsem. Kösz az infot! -
Már pardon, de a franciáknak van saját LGB típusuk, a Matra BGL szériás bombák, mint a BGL-1000, ill. lézer irányítású rakétáik, mint a már kivont AS-30L. Lézerirányítású fegyvereket nem olyan nehéz készíteni azért... -
Akkor a GBU-t visszavonom. Mindenesetre elég furcsa, hogy az irániak maguk adtak angolszász (grrrrrrrrrrrrrr, ők hívják démonoknak az angolszászokat....) típusjelzést.
Hát, ha ezt elviszi egy F-5-ös akkor nagyot nézek. Elvileg asszem lehet 1 db MK-84-est tenni a törzs alá, na de kb. 0 hatótávolsága lesz a gépnek...
Hát a lézer irányítású fegyverek nem a '60-as éveket képviselik, az USA-ban is már 3 generációt megéltek az LGB-k (Paveway széria) és egyre pontosabbak és megbízhatóbbak lettek. Az első széria pontossága még ideális körülmények között is kb. 50% volt, a maiaké 90% körüli.
Azt, hogy mennyire nem egyszerű ilyet léterhozni mutatja, hogy a franciák (!) felhagyatak a saját LGB kifejlesztésével (bár ez inkább pénzkérdés lehetett) és inkább vettek amerikait. Az francia hadipar pedig a legmagasabb szintű talán egész európában...
TV irányúítású Walleye-t meg 16 éve is használtak irak felett. Az irániak le vannak maradva, de valahol el kell kezdeni. -
Ren #26750 Az eredeti cikkekben amit találtam, F-4-et és F-5-öt írnak, úgy látszik azokról nem hallott az indexes újságiró :) Igazából nem értem, hogy miért olyan nagy szám egy TV irányítású (vagy akár lézer is lehet mind1) bomba kifejlesztése, ez kb 1960-70-es évek szinvonala. Ja és valóban az irániak nevezték el GBU-78/A-nak.
-
Mi baj van a GBU-78 típusjelzéssel? Bár nem jön rá semmi találat az indexen és egyéb hírportálokon kívül de ha megnézed a képet ez van a bomba oldalára is írva. -
SZU #26748 Off
Azért a boltokban nálunk sokan beszélnek angolul, ha csak egy kicsit is...
On -
OFF
Nem a köznépre értettem azt, hogy at "ellenség nyelvét" taulták. Mérnökök, tudósok, hírszerzők (nem csak KGB!!), diplomaták és még sokan mások. Nálunk is az utcán a fiatalokat leszámítva alig találsz valakit aki nyelvet beszél...
ON -
SZU #26746 Amikor voltam Moszkvában, a boltosok és az utcán sétálók 90% nem tudott angolul, sőt! Többen kiröhögtek még az eladók közül is a "Dujuszpíkinglis" kérdés hallatán...
Azok katonák sem beszéltek angolul, akikkel összeakaszkodtam... =) -
Egy cikkbe ennyi hülyeséget.
GBU-78/A. Honnan szedték ezt a hülyeséget?? Az USA CSAK saját fegyvert lát el ilyen kódjelzéssel,idgent nem... F-15 az meg mi???? Iáránnak olyan nincs.. F-14, igen az van, de kétlem ,hogy az arra pazarolnák, hogy ezt vigye. Akkor inkább F-5 és F-4. Bazz ekkora hülyeségeket írni.. -
Army1990 #26744 Írnál egy naív mondatot a hozzászólásaim közül?
Nem akarlak megsérteni, de amióta benyomtam azt a cikket arról az orosz repülőről, minden hozzászólásomba belekötöl. Először volt az előbb említett cikk. Egyből nekem estél, hogy nem vagy te normális, ez csak egy makett, pedig én csak a cikkben foglaltakat írtam le magyarul, nagy vonalakban(mint ezt később világosan is leírtam). Aztán jött ez a "nagyhatalmas" mondatom, akkor egyből kioktatsz, hogy Oroszország már lehet, hogy Zuluföldet se tudná lerohanni, pedig mint később leírtam én inkább olaj-földgáz ügyekre gondoltam. Szerintem meg aki régen, olyan munkakörben dolgozott, hogy kellett tudnia az oroszt annak nincs még ma se szüksége fordítói állásra vagy már nyugdíjazták(de ez tényleg csak az én feltételezésem, ezt nem tényként mondom).
Tényleg nem akarok tovább ezen vitzáni, mert ennek nem ezen a fórumon a helye, ha majd más nem, akkor mennyünk ki a hóra :) (ez csak vicc volt, mielőtt félreértenéd) -
10000% hogy az... -
A Cár ágyú, Moszkva. Asszem. -
aranyos 
-
-
Ha egyszerűen te írsz naívan és igen fura dolgokat.
"ahol olyan sokan nem tudnak angolul"
Ez igen relatív, attól függ kik között vizsgálod. Mellesleg az oroszoknál igen sokan beszélnek, mert az ellenség nyelvét igencsak tanulák. Meglepődnél hányan beszélnek oroszul az USA-ban. A régi "testvéri" országokban szerte a világon elég sokan beszélik és értik az oroszt. -
Akinek a kép benne van a böngészőjének a cache-ében, az látja a képet. De akinek nincs, az csak egy figyelmeztetőüzenetet lát. Ugyanez a gond az Imageshack-el is. Aki belinkeli, azt hiszi, hogy jaj de jó, de a többiek csak sárga levelibékát látnak. :) -
zoltang #26737 Ezt jó tudni. :)
Most nem találom a képet.
-
Ez is fasza, köszönöm! ;) -
Az Axis History-ról nem lehet hotlinkelni... -
zoltang #26734
Egy balszerencsés M1. -
zoltang #26733
A lövés után. :) -
Ren #26732 Még egy kép:
-
Army1990 #26731 Ugyan nem tudom, hogy mennyi a fizetése egy tolmácsnak, de nem lehet annyira rossz(nem tudom, csak sejtem), egy olyan ország esetén ahol olyan sokan nem tudnak angolul, főleg nem felsőfokon és ugyebár mint tudjuk az oroszt nem sok helyen beszélik a világon.
A nagyhatalom szót nem csak katonai nagyhatalomként lehet értelmezni. Ugyan nem nagyon lehet manapság Oroszországban gazdaságról beszélni, de akkor is az olaj és a földgáz révén igencsak nagy befolyásuk lehet sok területen(pl. az európai térségekben).
Nem tudom, hogy engem nem nagyon bírsz vagy alapból mindenkinek így neki esel. Nekem semmi bajom veled, de egyszer-kétszer lehetnél valamivel kedvesebb is a fórumozókkal. -
Igen tudom, de tényleg annyira általános cucc kell, hogy közben rájöttem, hogy bármilyen ágyú megteszi ami éppen tüzel, akár tank, akár más. :)
A két felső képet köszönöm, azok marha jók (az éjszakai nem jáccik) :)
HTXVM! -
Miután elég általánosan vázoltad fel mit keresel, a Google tűnik a legjobb kiindulási alapnak. Ha valami speckóra vágysz, az már más kérdés. :)
De ha specialitásokra vágysz, tessék:
Strv.122 /Svédország/
Strv.122 /Svédország/
M1A2SEP északai lövészet /USA/ -
htx, a guglit már átnéztem, gondoltam van vmi jolly jokeretek :) -
[URL=http://images.google.hu/images?hl=hu&q=M1A1+fire&btnG=K%C3%A9pek+keres%C3%A9se&gbv=2]"M1A1 fire"[/URL] -
Uraim, kis segítséget szeretnék kérni!
Olyan oldalt/oldalakat keresek, ahol sok (esetleg nagyfelbontású) képet találok tankokról.
Konkrétan olyan fotókat keresek, amiken a tank éppen tüzel. A tank típusa mindegy.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Cifu is megírta, csak nem itt, hogy az "összekapás" igencsak relatív. Az USA védelmi minisztériumának az éves költségvetése kb. kétszerese a teljes orosz GDP-nek. Oroszország teljes GPS-je, pár éve Hollandia GDP-jével volt összemérhetpő. Azóta persze eltelt 6-7 év, de nehogy azt mond már, hogy lenne az oroszoknak túl sok esélye bárhol.
AWACS géük szinte nincs, ARH légiharcrajétával felszerelt gép alig-alig, a piltóák is évi 60-100 órát, ha repülnek, kint 200-240 órát.
Azért térjél már mahadhoz? Mikor volt utoljára összhaderőnemi nagy hadgyakorlat az oroszoknál?? Még a Hidegháboróban tudtommal... -
Nem, csak reálisan kell nézni a dolgokat! Az orosz légierő lényegében még most is a '80-as évek végi színvonalon van nagyrészt. Ezt tény.. -
oroszország épp összekapja magát. szóval nem kell lebecsülnöd őket. bár ahogy láttam a hozzászólásaidban, de minden orosz dolgot fóbiásan utálsz/megvetsz -
erről kérdeztem régebben a topikban, akkor az volt a vélemény, hogy európa egyesített hadereje talán legyűrné.... -
Ez egy HADITECHNIKAI topik. Ennek ellenére egy hónapja a topik nagy részét kilátástalan politikai viták és nyelvészkedés teszi ki.
-
Ren #26720 Első körben az orosz anyanyelvűeket számolják, ők vannak kb 150-160 millioan, így 8. a nyelv, ha a hozzáveszik a második nyelvként beszélőket, akkor az még kb 110 millio, úgy már az 5. Alapvetően azért beszélil sokan, mert sokan vannak az oroszok. Meglepő, nem? -
bgabor #26719 És te is hozod a szokásosat. Persze hogy a világ 8. legtöbbet beszélt nyelve, amikor fél európa 40 éven át KÖTELEZŐEN ezt tanulta.
Inkább azt kellene megnézni, hogy most hányan TANULNAK oroszt, amikor már nem kötelező. Majd nézd meg 50 év múlva hányan beszélik majd az oroszt, amikor már kihal az a generáció, amilyiket kényszerítették az orosztanulásra.
Te, lassan a csúsztatásaiddal már a Népszabadságot is lekörözöd.
Büszke lehetsz. -
"A tolmácsoknak(főleg egy ilyen viszonylag elég nagyhatalom esetén) elég nagy lehet a fizetésük."
Ezen röhögnöm kell. A cégtől függ a fizetés, nem attól, hogy egy országról az gondolod, hogy nagyahatalom -e vagy sem.
Ez a "nagyhatalom" jelenleg Hollnadia haderejével sem bírkózna meg talán... -
Ronny #26717 piacképes tolmácsoláshoz adottság kell szóval ezzel nem számolnék. -
Army1990 #26716 Szerintem az orosz egy érdekes nyelv és mostanában igenis lehet keresni azzal ha valaki tudja az angolt és az oroszt. A tolmácsoknak(főleg egy ilyen viszonylag elég nagyhatalom esetén) elég nagy lehet a fizetésük. -
OFF
Én az iskolában szívesebben tanultam volna oroszt, mint olaszt...(mert azt kellett, de már semmire nem emlélszem belőle, nem érdekelt és szart sem ért) Nem világnyelv, de igenis használható.
ON -
dara #26714 Letűnt nyelv? A világ 8. legtöbbek által beszélt nyelve A miénk keményen az 57. Akkor melyik is a letűnt?
Hozod a szokásos színvonalad a fél, vagy méginkább negyedinformációiddal.