95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
who am I 7 #27352 izé, ÚFÓ? ufo vagy csak amcsi HADI-titkos fegyver? lol -
HunGripen #27351 Hét kicsit el van tájolva a gyerek. -
tess -
nem nagyon szoktak érdekelni, de az, hogy a magyarok génjei megegyeznek a cigányokéval, és hogy az én bőröm barna, kicsit felhúzott... -
harcu #27348 dobjál már erre egy linket, válaszolnék neki! -
Miért foglalkozol egyáltalán vele? Ha leálsz minden jött-ment elmebeteggel vitatkozni, akkor azon fogod találni magad, hogy simán kitöltheti az egész életed is ez az elfoglaltság. :) -
Kik kussolgahatnak Air force terén? -
Magyaroszrágon a raktárkészlet és a konzerválás a honvdéségnél azt jelenti, hogy hagyják szétrohadni. A mi T-72-esink a '70-as évek színvonalát képviselik, a környéken az összes más páncélos megeszi őket reggelire.
-
Zenty #27344 Jah, és egyébként is 180 t-72 tankunk van (raktáron)! Azokból 70-et elajándékoztuk :DD! Szal van 110. Abból 12-15 az aktív állomány. Igaz kb páncélzatuk olyan mintha nem is lenne, de legalább tudnak lőni :D -
nameg, bulgária olyan ütőképes? amikor taaly voltam, nekem úgy tünt, rohad az egész ország. -
írnál priviben egy frappáns angol választ? azért mégiscsak röhej, hogy lecigányoz egy cigány. -
Zenty #27341 fölösleges neki vissza írni. Én is láttam ott ezeket az idiótákat. Már önmagában az szánalmas, hogy a románok cigányoznak.Ahogy írta ott valaki ez olyan mintha Michael Jackson beszélne arról, hogy a feketék haza :DD
Egyébként meg hadsereg illetően sincs igaza. Ma már nem az a fő, hogy nagy legyen , hanem technika! Airforce terén pedig mélyen kussolhatnak :) -
Hát egyrészt föciből tuti bukott a srác lévén az ország fejletteb része a duna mögött van és az Dunántúli hegységrendszerben és azon túl ott az északi középhegység és a Mecsek is.
Magyarországon a klasszikus Puszta kb 35 % ahol a tankoknak bármi előnye van. bár ott a repülők is jól szerepelhetnek.
Aztán eljutnak a Tiszáig. 3 max 4 híd van rajta.
eljutnak a dunáig 2 vagy 3 olyan híd van ami hadi szállításra is alkalmas.
Pontvédelemre meg nem kell milliós hadsereg.
Másrészt bejönnek. Ok. És utána mit csinálnak? néznek mint Borjú az új kapura, mert azt sem tudják miért jöttek aztán meg hazaszaladnak mert a NATO szétrúgja a seggüket vagy éppen a bolgárok esnek nekik hátulról. + repülnek az EU-ból a bolgárokat meg kitüntetik, hogy kedvesek voltak és segítettek a magyaroknak.. Ezt ők sem akarják.
A Srácnak meg egy kicsit utána kéne néznie a származásnak, mert Észak-Közép Ázsiából jöttünk nem Indiából. Ők meg igen.
De leírhatod neki a "Románok 1000 évvel ezelőtt ellopták a lovainkat" viccet is. -
Thanatos #27339 azt hogy a hadsereg témát illetőleg igaza van... -
bizonyos dacoromanian írta ezt a kis frappáns dolgot nekem youtube-on.
Do some research!Comparing romanian army with hungarian army?LoL!They will have no tank division(only 12 tanks),few troops,few planes,NO NAVY(maybe some ships on Danube)and no geographical advantage...just a flat land shitty pusta!Same as Mongolia...i think they miss it!
hungarians genetic gipsy origins
GO BACK TO INDIA GIPSY
na most mit írjak nekik vissza a hadseregünkröl, hogy igazam is legyen? csak jobban értetek ehhez. -
Még a terveiket sem igazították egymáshoz. Szóval ez kurva rossz példa volt. Nem véletlenül alakult meg a NATO. Ez ilyen rohadt nehéz felfogni?
Mellesleg sokan azzal példálóznak, hogy a déli határtól két óra Bp. Igen autópályán és kocsival! Nem pácélosokkal könyörgöm! -
Picit el vagy tájoódva, a hollandok és belgák nem engedték meg, hogy felvonuljanak a határaikon belül a szövetségesek, ezért jött be a támadás az Ardenneken keresztül. Mikor megtámadták a hollandokat, akkor a szövetségek elkezdtek felfejlődni a németekhez ott fennt és ekkor jött lent a támadás. Ha nem ellenkeznek a hollnadok akkor lehet, hogy nem így alakult volna a dolog. Mellesleg politikilag (szerződésben) tudtommal SOHA nem vállaltak az angolok és franciák semmiféle garanciát hollnadiára nézve, tehát még annyit sem kellett volna értük tenni, mint a német támadás meginduláda után. Ő nem kértek segíteséget, meg is kapták érte a jutalmukat. Úgy kellett nekik... -
MuldR #27335 Ha megindulnanak 3 oldalrol, begyurnenek minket. Utana jonne a beketargyalas, picit visszahuzodnanak, targyalgatnank vagy 10 evig, es minden maradna a "megszerzett" allapotban, pont mint a gorog-torok konfliktusnal.
Belso konfliktusnal nem sokat er a NATO. A nemzetkoi szerzodesek koszonik jol vannak. Nagyon jol megvedte 1940 ben Hollandiat is. :)
De hat azert van 10 000 tisztunk, hogy majd ok megvedik az orszagot. :) -
"de mire ideérnek"
Mi az hogy ideérnének? A Sivatagi Pajzs hadműveletben mennyi ideig tartott, míg az első USA repülőerők áttelepültek a világ másik felére. A támadástól számíott 3 napon belül. Namármost tankerek segítségével jóformán azonnal jöhetnek a gépek, ha parancsot kapnak. Egy támadás estén ez max. 10-12 óra. -
Zenty #27333 Már rég nem csak a pofázásról szól. Slotáról azt mondták a mi "nagy" politikusaink, hogy csak szélsőséges, és oda át is elítélik... aha:
Slota: Benes-dekrétumokat törvényesen védeni!
Az állmafő, és a legtöbb politikus elfogadta...
Az eu meg kimondja nem lehet eu tagot háborús bűnösnek ítélni. Szlovákok megrovást se kaptak( ennyit a nagy szabályokról)
Magyar béke megegyezésre ez volt a válasz:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20070910-fico-nem-rendezne-a-tortenelmi-serelmeket.html
Slota( röviditve): ha autonómíát a magyar párt, és az otthona is támogatja akkor háborús konfliktus lehet a két fél között..
Slota: magyar pártot ki kell tiltani, és megszüntetni Szlovákiába( a legtöbb politikus elméletbe ezt is helyeselte...)
"Slotáék írják az új szlovák történelemkönyvet: A Szlovák Nemzeti Párt kezében levő oktatási tárca már íratja a szlovák általános és középiskolákban majd használandó történelem-tankönyveket. Ján Slota pártelnök elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is közös magyar-szlovák történelem-tankönyv lásson napvilágot." Ő találta ki, hogy Mátyás király szlovák, ha már van román verzió is legyen szlovák is LOL :D
Szóval ezt már nem nevezném magán szélsőségnek ha a többség is támogatja.
A Nato dolgot leírtam már. A fő probléma, hogy mind a kettő Nato tag. Nem az a lényeg, hogy kitámadot először, hanem, hogy leállitsák mind a kettőt. Olyat nem csinálhatnak, hogy egy oldalúan egyiknek segítenek csak azért mert nem ő támadot. Ezért jönnek elöször a béke tárgyalások.
Egyébként nem a harc lenne itt a probléma, mert Szlovákia nem nagy cucc egyedül is elbírnánk velük. Mégha valamilyen formába nyernének is az egész hadseregük lényegében megsemmisülne. ( szóval isszonyu veszteségeik lennének ha velünk szórakoznának)
Ezért akár milyen hülyék ilyenbe nemfognak bele menni. Nagy háború biztos nem lesz! Inkább olyat tudok elképzelni, hogy a határörök lövik egymást, esetleg vadász gépek át mennek lövöldözni stb.( ilyen kisebb csesztetések) Még következménye se lenne. A Szlovákok még kitalálnák, ,hogy mi voltunk a hibásak, hogy provokáltuk őket az autonómiával.. A hülye politikusaink még helyeselnék is.. Az eredmény a jövőben nem raknának össze Szlovákkal,( egymástól elültetés a suliba szint) és ennyi. A görögnél is lényegében ez volt. -
én elhiszem hogy segítene..sőt biztos vagyok benne...de mire ideérnek...na ez a gond..
az idiótát meg tartogasd magadnak légszíves...
köszi -
Miért hiszi azt senki, hogy a NATO nem működne?? Még a SZOVJETÚNIÓT is visszatartotta az egész keleti blokkal, hogy próbálkozzon! Nem vagytok kicsit idióták?? A nyugati hatalmak szó szerint pillanatok alatt össze tudnak 40-60 gépet trombitálni ami mehet rendet teremteni. Ekkora erővel jelenleg csak a lengyelek tudnának valamit kezdeni más nem, de ők meg nem túl agresszívek.
Mellesleg Koszovóban is segítettek (bár későn kezdék), de egy NATO tagországnál majd pont nem fog működni a szervezet. Nevetségesek vagytok. Itt is túl sok az összeesküvő elme. Katonai szövetségeket nem viccből köt az ember. -
Régen röhögtem akkorát mint amikor katona voltam pedig a szitu annyira nem volt vicces...
Lenti a (a volt)yugo határ mellett van kb 15 percre...(max 10km)
annyit tudni kell az alakulatrol ami ott volt(szerencsére megszünt)hogy ún elsőlépcsős harcoló dandár volt.(volt ott minden....harckocsizók, tüzérek,VPCT,mélységi felderítők..stb...kb 2000 ember+ technika)
Az egyik eltávom után visszamentem és belecsöppentem egy szimulált háború kellős közepébe.
érdekes volt....a laktanya teljes harckészültsége 45 perc volt ...ezzel szemben a yugok a 25. percben már elfoglalták a laktanyát...szerintem tanulságos eset volt..(gondolom az egyik ok ez volt hogy megszüntették...túl közel volt a határhoz és még ideje sem volt az embernek hogy felszerelkezzen..és még csak le sem lassítottuk őket..)
szerintem volt min gondolkodni az akkori tábornokoknak..
a másik amin hullára röhögtem magam....kitört ugye az első Iraki háború..mi teljes harckészültségben voltunk kb 1 hónapig... a tisztek seggébe a zabszem sem fért el úgy bevoltak szarva...azzal indokolták a harckészültséget hogy mindjárt kitör a háború (Irak ellen) mert azt hallották hogy rakétákkal fognak minket lőni....mi megkérdeztük hogy akkor mi a francokat csinálunk ha idelőnek egy rakétát?? na erre nem kaptam választ csak fenyítést...a sok okos..
én azt mondom hogy ha valaki a környező országokbol le akarna rohanni minket(pláne ha többen szövetkeznek...mert szeretnek minke ugye..) annak tuti a siker...1 nap alatt az egész ország az övék...túl kicsi ország vagyunk és nagyon kevés jól képzett haderőnk van...(ami meg van az nem itthon)
1 nap alatt a NATO meg nem csinál semmit...max utána a romokat rendezgeti.. -
fonak #27329 Kivi vagyok, ha egy román hadnagyot kérdezel, mi lett volna a válasz. :)
A hírszerzésünket meg kár emlegetni, ha jól tudom a román-szlovák vonalat teljesen leépítették az elmúlt 5 évben valamikor, mondván hogy ők már örök testvéreink (de valszeg a szerbet is már azóta), mert csúnya dolog lenne utánuk kémkedni:)
A NATO meg nem rohanna ide békét teremteni, max. béketárgyalásokra szólítana fel. :) Vagy éppen mi lennénk a rossz fiúk, mert provokáltuk a derék szlovákokat/románokat (pl. autonómiakövetelésekkel). -
Ren #27328 Azért egészen más pofázni, mint konkrétan háborúba menni. Lehet, hogy a jelenlegi szlovák vezetésnek nagy a pofája, de egy fegyveres konfliktust nem hiszem hogy bevállalnának. Ha valalami elképzelhetetlen módon mégis megpróbálnák, akkor a NATO elég csekély erő idetelepítésével el tudja rettenteni. Pl fel tudnak vonulni az északi határra, a kétfrontos háború gondolata már eléggé elrettentő lehet. A légi fenyegetésről már ne is beszéljünk, a NATO harci gépei minden további nélkül vissza tudják bombázni a kőkorba Szlovákiát, ami sokkal nagyobb veszteség annál, mint amit nyerhet a háborun. -
Zenty #27327 török vs görög = ciprus neked mond valamit?
Szabályokat fel lehet rúgni ha úgy hozza. Egy kis csip csup dolog miatt is keletkezhet háború( vagy inkább egymás katonai csesztetése). -
beszélgettem egy hadnaggyal erről, mennyi lenne az esélyünk akkor, ha esetleg a románok megtámadnának. ő meg kijelentette, hogy ilyen soha nem fordulhat elő, két nato tagnak tilos egymással, úgymondva, rosszban lenni. -
mindkettő nato, és unio tag, nem? na most, felteszem ott is élnek értelmes emberek, és ami fontosabb, vezetők is. szóval, hiába nevetsz, nem hiszem, hogy egy támadás kedvéért eldobnák maguktól az esélyt, hogy egy normálisabb, élhető országot hozzanak létre. (lehet, megint naiv vagyok, de egy támadás esetén ők szívnák meg. nem?) -
van olyanunk is, hogy hírszerzés, nem? ezt valószínűleg előre tudnák a "központban". bár lehet, naiv vagyok
-
Arról nem beszélve, hogy a Szerbek ahogy kiteszik a lábukat a horvátok éheznek egy kis revansra... -
Zenty #27322 A Nato szövetség egy papír( nemér sokat). Ha valamelyik szomszéd támadna a nato béke tárgyalásba kezdene. Ami eltarthat 1 hétig vagy 1 hónapig is. Ha ez nem jönne össze akkor küldhet határokhoz megálljt parancsoló béke fentartókat.( bár ez is kérdéses, mivel mind a két fél nato tag.)
Mostani politikába viszont elég valószinülten a szomszédok támadás. Románok, Szerbek nagyon kétlem. Viszont a idióta Szlovákokról jövőben eltudnám képzelni, hogy beprobálkoznának..
Amilyen nagy most a pofájuk, és a vezetésük lényegében "nácikból" áll, és olyan emberekre hallgatnk mint Slota :DD ( aki azt mondja ha autonómia lehetősége nagyban felmerül mindenképpen támadjuk a "Magyarszkikat") Minden közös politikát elutasítanak( max azt nem ami csak nekik jó) Szóval őket nemkéne figyelmen kívül hagyni.
-
Zenty #27321 nah igen, de egy háború nem úgy zajlik, hogy hop! Egy perc, és jövünk, és letarolunk :D
Vannak ugye előjelei, és akár hadüzenet is lehet :) Ilyenkor rendelhetünk teljes fegyverzetet a gripenekhez, mi-24 hez stb.
-
AKSURV #27320 ha mondjuk 100 motorcsónak feljön a Dunán kitesz 1000 embert a parton és "ezzel egy időben megindulnak a harckocsik, légierő minden? Szerb határtól 2 óra Bp. Ennyi idő alatt Tatán épp hogy elkezdik pakolni a dolgokat az induláshoz. Kecskemét hál' istennek közel van mindenhez. Azt is elérik, lebombázzák rövid idő alatt oda még a gyakorló gépek is mehetnek bombákkal felszerelve. Gyakorlatilag Szolnok tudna valami tenni a támadás ellen. Ő is kapna sok mindent de azért jobban átvészelné mint Kecskemét. Aztán a gyalogosok mindent elfoglalnak Bp.-n a diadalmas harckocsik pedig vígan vonulnak be a fővárosba. És ennek meg van az esélye."
Elég jó odaát a katonai felderítésünk ( mi adtuk a NÁTO bombázáshoz is egy rakás itinert). Lakik Szerbiában még pár százezer magyar, kizárt, hogy valaki nem tudná meg és az internet mobil telefon korában nem jutna ez el Mo-ra. Ráadásul értelme se lenne az egésznek. Kb. annyi mintha mi támadnánk meg a Dunán lecsorogva Nándorfehérvárt (Belgrádot). -
Jah csak a Gripenek nem tudnák lelőni a MIG21eseket mert nincs mivel (egyenlőre) :P -
nem csak szomszédok támadhatnak. na és erőfitogtatás, meg minden. ha egy államnak erős hadserege van, több ütőkártyával indulnak tárgyalóasztalhoz a diplomaták -
Zenty #27317 Szerbiától fölösleges már félni. Lényegében nincs amivel támadnának vagy védekeznének.( amcsik szétszedték őket)Jó idejig fog tartani még a az orosz testvéreik toposra fel nem gyúrják őket. Egyébként iylen téről inkább nekik van okuk tőlünk félni. Csak egyre alapozhatnak a szerbek a tapsztalt, és harcedzett katonáira. Nah de gyalogsággal ma már a technika ellen nem lehet nyerni. A románok már problémásak, mert nagy a haderejük ,de légierüjük pocsék. Ide vagy oda updaelés akkor si egy mig 21. A magyar gripenek ellen kb úgy szállnának fel, hogy esélytelen, de megprobáljuk..
Ha a szlovákokkal háboruznánk úgy vélem, hogy velük tartana sokáig ilyen döntetlen alap küzedelmen. Bár a légierejük nekik se topos.
Viszont az igaz, ha egyszerre támadnak esélytelen. de egyszerre biztos nemfognak. a régi haverok miatt mint példáúl a lengyelek. Ha ezek egyszerre támadnának csak úgy biztos beavatkoznának. Ők meg az ohlákat tóthotokat, jugokat egyszerre bedarálnák :) ( persze ez csak elméleti mi lenne) -
Zenty #27316 ezen jót röhögtem :D -
" És ennek meg van az esélye."
miért is? Mi az a politikai helyzet ami valószínűsíti, hogy a sárból kimászó szerbia amit nemrég szanaszétlőttek és a Nyugat hátán fejlődő Románia sutbadobaj az össues fejlődési potenciálját és úgy dönt, hogy "márpedig azért is elsöpri a magyarokat (értelme se sok lenne.. ahogy a mondanivalódnak sem sok van)." -
NA hogyha annyira biztos akkor légyszíves forrást.
Anélkül csak "lobog a szélben"... -
Az hogy húzd ki a fejed a vödörből és vedd észre ha valaki poénkodik és cinikusan poénkodik.