95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Zenty
    jó fegyver az ak csak a Natonak nem felel meg. 5.56mm-es lőszeres fegyverért sírnak. Persze egy g36 más szint ( talán az most a top) nah de ha nemtudják megvenni miért mondják, hogy ez az eldöntött? Vagy legalább mondanák bocs túl drága nem veszünk. Vagy az hmnál a beszerzés azt jelenti, hogy 30 éven belül valamikor? :D
  • Ren
    Sőt, inkább fizetni se kelljen érte
  • SgtChris
    Mondjuk az érdekelne, hogy reguláris harcmodor esetén mi az amiben nem felel meg az AK-63-as? Strapabírás? Megbízhatóság? Tűzerő? Tűzgyorsaság? Tárkapacitás? Az, hogy nem lehet rá alapesetben különféle cuccokat aggatni rá? Nem hergelni akarok, csak mint mondtam érdeklődök, mert úgy veszem észre "divat" mindent szapulni, amink van.
  • Thanatos
    kutyát nem érdekli hm-nél hogy mi a jobb vagy a rosszab, ócsó legyen azt szevasz...
  • [NST]Cifu
    Még 1x: nem lesz G36. Marad az AK-63 és a PKM...
  • Zenty
    jó, de duma volt róla, hogy az menni fog. Igaz azóta se jött, de nemmondták az se, hogy nem lesz :) Szolnokiak meg nem az egész hadsereg. Speciális alakulatoknak egyébként is más szokott lenni. Bár ahogy nézem ezek g36 jobbak lennének mint a segély m4ek :)
  • Cat #27546
    Irak 100 millió dollár értékben fegyvereket rendelt meg Kínától

Irak 100 millió értékben könnyűfegyvereket rendelt Kínától, mivel az Egyesült Államok képtelen Bagdad fegyverkezési szükségleteit kielégíteni - írta a The Washington Post amerikai napilap csütörtöki internetes honlapján Dzsalal Talabani iraki elnököt idézve.

Az írásból kiderül, hogy a fegyvereket az arab ország rendőrségének szánják, mivel jelenleg minden öt rendőr közül csak egynek van fegyvere.
    Talabani emellett kérte az Egyesült Államokat is, hogy az iraki hadsereg megerősítése céljából növelje tovább Irakba irányuló fegyverszállításait.
  • Punker
    mit hogy hogy? nincs pénz fegyver cserére, a szolnokiak kaptak ingyen M4-eseket abban meg biztos lehetsz hogy nem lesz egyszerre rendszerben G36 meg M4.
  • Zenty
    hogy hogy?
  • Punker
    semerre mert nem lesz.
  • Zenty
    Jah a design hajójukat itt néztem:
    http://www.youtube.com/watch?v=ooOybsmoodU

igaz nemsokáig mutatják ,de zsír :)
  • Animefox
    Sajna nem találom a videót, így vesszek meg de nem hazudok, hogy M16 A2 volt látható a kezükben közelről! Nem látszottak különleges alakulatnak se.... nem értem...
  • Animefox
    Ha a youtube-on tovább szemezgetsz, akkor találsz még másik hajót is, mert úgy vettem észre hogy a legmodernebb lengyel hajó nem is szerepel a linkemen. Keresgélj a Polish Navy néven, mert van több is ezen címen. Csak sajna én I MAC-en netezek és nemtok normálisan netezni, de mondom ajánlom neked mert a legszebb nincs a videón. Úgy néz ki a hajó mint egy úszó lopakodó!!!!
  • Zenty
    Nekünk g36 lesz nem? Útánanézve elég zsír fegyvernek tűnik ez a német csoda :) Merre jár már?
  • [NST]Cifu
    Továbbá:

-5.56mm-es NATO lőszert tüzel.
    -A tűzváltója teljesen új, egyes lövés, 3 lövéses rövid sorozat és sorozatlövés lehetőségével (az AK ugye csak egyes és sorozatlövést tudott).
    -Szereléksinek a tok tetején és az előágy két oldalán, ill. az alján. Ezekre lehet különféle optikai célzórendszert, melső markolatot, fegyverlámpát, lézeres célmegjelölőt, gránátvetőt, stb. szerelni.
  • Sadist
    Az a Beryl miben különbözik az AK-tól? Így első blikkre nekem csak a behajtható válltámasz, a lángrejtő és a markolat fölött lévő tűzváltó kar tűnik föl.
  • [NST]Cifu
    Nekünk anno végleges szortirozásban három használt F-16 ajánlat (amerikai, belga és török) valamint a Gripen ajánlat volt.

A haditengerészetük használt Perry osztályú fregattokat kapott, mindkét fregatt eredetileg az 1970-es évek közepén készült. Elvileg 5db német gyártmányú, MEKO osztályú fregatott akarnak venni, de a finanszírozás terén még nincs minden tisztázva.

Egyetlen komolyabb tengójuk van, egy Kilo-osztályú SSK egység, a norvégoktól kaptak diszkont áron néhány használt, partvédő feladatra szánt Type 207-es tengót (a Type 205-ös norvégoknak épített változata), de azokkal elég sok gondjuk van.

A lengyeleknek nincs M1A1-ük, Leopard 2A4-eseik vannak.

A hadseregben régebbi AKM-47 modifikációk kikopóban vannak (de még néha látni őket a képeken), helyettük az 5.56mm NATO kaliberű Beryl gépkarabélyok a szabvány kézifegyverek, kivétel a lengyel spec. egységek, akik a jelek szerint M4 SOPMOD gépkarabélyokkal operálnak.
  • [NST]Cifu
    Az 1950-as évek végén jelent meg az első adatkapcsolat vadászgépek részére, a Link 4A, majd az F-14-esek részére a Link 4C. A Link 4A alapvetően a földi irányítás részéről a vadászgépeknek nyújtott irányvektorokat, és az egyszerű szóbeli utasításokat váltotta ki, a vadászgépek nem kommunikáltak egymással, csak a vadászgép és a földi irányítás között volt kétirányú adatkapcsolat. Nem volt sem titkosítva, sem zavarvédelemre felkészítve, de jól és megbízhatóan működött a maga egyszerű módján. A Link 4C legfeljebb 4 F-14-es között tudott céladatokat közvetíteni, és már egy viszonylag komoly zavarvédelemmel elátták, az F-14-esek Link 4C-je viszont vagy a földi (v. hajóról) Link 4A, vagy az egymás közötti üzemmódban tudott működni, párhuzamosan nem. Az iráni gépekben elvileg nem volt a Link 4C.

Azt nem tudom pontosan, hogy melyik gépeknél jelent meg a Link 4A először, de az biztos, hogy a Link 4A/C kizárólag az USAF és az US NAVY használta.

A NATO-n belül a Link 16 jelent meg először, ami a vadászgépek közötti adatkapcsolatot illeti, de a NATO-n kívűlre ezt nem nagyon exportálták. A Svédek is ezért fejlesztettek saját adatkapcsolatot.
  • degenerator
    egy ész.
  • degenerator
    irónia. na és az eu távolodik tőlünk.
  • bgabor
    Vazz... örülnék én ha magyarországnak akárcsak hasonló lenne.
    Persze akkor már víz is kéne hozzá. Nagy víz. Mert félek a Lánchíd alatt nem férne át.
  • bgabor
    Lehet úgy értette, hogy az EU-n belül lépkedünk együtt.
  • lopbisz
    remélem....
    mint baráti testvérországok a közvetlen szomszédok
  • Animefox
    jó lehet a ballisztikus kicsit sok, de van tömve minden jóval....
    Polish Navy
    itt soxor mutatja ugyanazt a hajót, persze bizti sokba is kerül... nincs sok belüle :)
  • Tigristank
    Szerintem ironikusan mondta. :)
  • Zenty
    "baráti testvérországokról" na ne vicceljünk már. A politikát ne keverjük össze józan ésszel..
  • Bucser
    le vgay maradva pár évvel.. nem lépdelünk az EU-ba... együtt ülünk az EU-ban...
  • degenerator
    hogy mersz beszélni így a baráti testvérországokról? hisz együtt lépdelünk az euba
  • lopbisz
    jah mert nálunk tiszta nyugi van a vérszomjas szomszédoktól :) Meg a múltunk is tiszta happy volt :D
  • harcu
    Komolyan érdekelne az a lengyel tengerészeti egység, ami "belül ballisztikus rakétákkal tömve". De szerintem érdekelné az oroszokat és az amcsikat is, mert ők se nagyon tudhatnak ilyet. A legmodernebb egységük az Oliver Hazard Perry osztályú rakétás rombolók, ami kb. 2000-es beszerzés.
  • MuldR
    Azert a lengyeleknek kell is a nagy hadsereg. Ugye kaptak orosz es nemet lerohanasbol boven. Meg ha lett volna III VH akkor is ott szaladtak volna at a tankok.

Nalunk is kellene hadsereg.... :)
  • degenerator
    egy hülye meg azzal etetett, hogy ez a T-99...mármint orosz verzióban.
  • Ren
    Type 99 (vagy ZTZ99). Keress rá így. A fórumban is volt már róla szó.
  • Zenty
    Ez valszeg a Kínai type 90-en, ami főleg orosz mintára épül, és egyébmás lopkodásból.
  • degenerator
    hahó, lentebb beraktam egy képet egy számomra ismeretlen harckocsiról. nekem ránézésre orosznak tűnik. nagyon örülnék, ha megmondanátok, hogy miez, meg úgy az adatait. nem T-90, az tuti.
  • dara
    Azok F-16AM/BM-ek lettek volna.

A lengyeleknél mintha a Beryl lenne rendszerben.
  • lopbisz
    Igen Kecskeméten van 1 szimulátor meg valami oktató bázison van még.

Animefox: igen a lengyelek kicsit más szint ők már majdnem nyugat :) Ezért is jó bratyizni velük :)
    Egyébként ők az f-16 mellet megtartják a mig 29 is( felujítva mindent)
  • SgtChris
    Ezek vannak nekik. Nem Abrams, hanem Leopard 2-es. Az M-16-ost hol láttad?

Polish Army weapons
  • SgtChris
    Bocsi az alábbi ide ment...
  • SgtChris
    Az alábbiak szerint ez is bérlet, amit a futamidő végén maradványértéken meg lehet venni, így a mienk maradhat a gépekkel együtt. De ez logikus is, hisz, ha nem kellenek a gépek, akkor minek kellene egy, csak ehhez a repülőgéphez használható szimulátor???Gripen program