95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
aha és ezt te ott a helyszínen elkezded magyarázni? :) -
dara #28434 Rendőrségnek ehhez köze nincs az engedély kiadása után addig, amíg baleset nem történik. -
nem voltam ott szal nem tom pontosan mit mondtak, azt tudom hogy rendőrségi ellenőrzés volt a vadászat elkezdése elött. -
dara #28432 Persze hozzá tartozik, hogy a vadászat rendjének megsértése nem büntetőjogi kategória és nem is a fegyvertörvény szabályozza, hanem a vadgazdálkodási. Az meg csak öntöltő és önműködő fegyvereket különböztet meg, az ismétlőket egy kalap alá veszi.
Szóval mégsem. Persze a helyi vadásztársaság korlátozhatja a használható fegyvereket.
Kaliber 2006. július - Jog és Fegyver -
dara #28431 És tényleg:
"A lőfegyverekről és lőszerekről szóló 2004. évi XXIV. tv. - melléklet határozza meg, hogy melyik fegyver melyik kategóriába tartozik.
"B" kategória
1. Félautomata vagy ismétlő rövid tűzfegyverek.
2. Központi gyújtású egylövetű rövid tűzfegyverek.
3. Peremgyújtású egylövetű rövid tűzfegyverek, melyek teljes hossza 28 cm-nél rövidebb.
4. Félautomata hosszú tűzfegyverek, melyek tölténytára és töltényűrje együttesen háromnál több lőszer befogadására alkalmas.
5. Félautomata hosszú tűzfegyverek, amelyek tölténytára és töltényűrje együttesen háromnál több lőszer befogadására nem alkalmas, ha a töltőszerkezet eltávolítható, vagy ha nem biztos, hogy szokásos szerszámokkal a tűzfegyvert nem lehet olyan tűzfegyverré átalakítani, amelynek tölténytára és töltényűrje együttesen háromnál több lőszer befogadására alkalmas.
6. Ismétlő és félautomata hosszú tűzfegyverek huzagolatlan, 60 cm-t meg nem haladó hosszúságú csővel.
7. Külső formában automata szerkezetű tűzfegyverre hasonlító félautomata tűzfegyverek." -
lopbisz #28430 ekkora hatalmas iq nem mondod? :) -
ezek szerint nem. -
dara #28428 Ez nem csak az öntöltőkre vonatkozik? -
emlékszel szénatéri bankrablásra, ha ott is az AMD-vel lőnek akkor kicsit csúnyább lett volna (képeket vissza nézed az uccsó embernél az volt) -
"- Volt olyan eset - idézte fel - hogy a lõtéri kipróbáláskor a katona akadályt jelzett, azt hitte, nem sült el a fegyver. Kiderült, hogy dehogynem, csak amit õ üres csettenésnek vélt, az volt a fegyver összes hangja, és már ki is ment mind a harminc lõszer."
Aha, és az üres csettenés még 29-szer csőre is töltötte a fegyvert
-
AKSURV #28425 Jó lenne ha leállnál, senki nem lövöldözik élessel tömegre Mon. sőt már gumival se.. -
Közrejátszott ez is :) Bár én még moziban néztem anno. De a film az film, engem meg a valóság érdekelne :) -

-
tegnap este filmet néztél? :) -
Én is Cifuhoz fordulok :) Az érdekelne hogy egy nagyhatótávolságú rakéta, mondjuk egy ICBM tesztjéhez kell valamiféle nemzetközi engedély? Most nem arra gondolok hogy átpasszintják mondjuk európa felett keresztben, hanem mondjuk amikor pl az oroszok reptetnek egy kb 6000 km-s távon. Vagy elég csak bejelenteni gondolom előtte, hogy az ellenfél ne izguljon hogy atomot kap :) A másik az hogy egy atomtengónál hogyan megy az ellencsapás háború esetén? Milyen feltételekkel indithat nukleáris fegyert "éles" célra? Sőt, honnan tudja hogy igazi nukleáris háború van, és nem csak lokális kommunikációs zavar? Kell hozzá elnöki engedély? Gondolom kell, mert ha jól emlékszem minden atomhoz kell. Ilyenkor gondolom az Air Force One-n on van és műhódakkal tartja a kapcsolatot a tengóval. De hogy van ez az oroszoknál? Illetve hogy volt a szovjeteknél? -
Cifu a pumpás söréteseket mióta kell visszabutítani? tehát hogy nem lehet a teljes tárkapacitás hanem aszem csak 3 sörét lehet benne, ma volt apám fácánozni és az ellenőrzésnél kérdeztek 1 csókát, 2-ő meg fennakadt mert nem volt fegyver műszakija. -
dara #28419 Azért az a tokfeletti sín már ránézésre sem bír sokat. A G36 esetén is ez az egyik fő probléma, nekünk is bele kellett lépni ugyan abba a szarba.
Az AMD-t meg leginkább a felettébb gyenge minőségű cső miatt kellene elfelejteni.
Egyébként volt kint a C+D-n még legalább 2-3 féle AK Update.
Illetve a HMTH/Currus/Gamma együttműködésben készülő VSBTR-80, vegyi/sugárfelderítő harcjármű prototípusa. -
lopbisz #28418 "Elmondta, hogy az új csõszájféknek és a kihúzható válltámasznak köszönhetõen a gépkarabély hihetetlenül nyugodtan viselkedik, tûzgyorsasága megnövekedett" már ezért is érdemes lenne. meg a kis "fogantyúval" könnyeb vinni a fegyvert :D
Punker: "amúgy ezt az AMD-t a rendőröknek mikor felejtik már el? lebontja a falat bakker....." pont ezért. Gizdulhatnak, és egy tűntető tömeg ellen is jól jön. Mikor nagy fölénnyel szembe 5 ötöt is át egyszerre egy liba sornál :)
-
Csak addig mig nem lehet egyénileg azt rátenni amit akarsz addig teljesen felesleges.Mert ugy is kikötnék lövészeten, hogy nem használhatsz red dotot vagy optikát meg egyebet, mert nem egységes akkor meg minek. -
erre gondoltam én is. -
lopbisz #28415 Szerintem jól néz ki
M4 meg nem mindenkinek jár :(. A régi amd-ket meg az ak-63 updaelhetnék! Azért olcsobb vétel lehet, mint egy full új. -
ja, de aszem érthető hogy inkább az ingyen M4-et választják, sajna néha a saját drágább. -
a hadseregnek nem jönne rosszul. -
amúgy ezt az AMD-t a rendőröknek mikor felejtik már el? lebontja a falat bakker..... -
Szép...és mégis csúnya
-
lopbisz #28410 hm amd65 Szép verzióaja..
"- Pontosan mit tud ez az átalakított AMD? - kérdeztem tõle.
Elmondta, hogy az új csõszájféknek és a kihúzható válltámasznak köszönhetõen a gépkarabély hihetetlenül nyugodtan viselkedik, tûzgyorsasága megnövekedett, és a szabványos Picatinny-csatolósínnek köszönhetõen a világon bárhol gyártott kiegészítõk felszerelhetõek rá, távcsõtõl lézercélzón át xenonlámpáig. Hangtompító is létezik hozzá, s speciális lõszerek, amelyekkel lövéskor csak a zár csattanása hallatszik, durranás egyáltalán nem.
- Volt olyan eset - idézte fel - hogy a lõtéri kipróbáláskor a katona akadályt jelzett, azt hitte, nem sült el a fegyver. Kiderült, hogy dehogynem, csak amit õ üres csettenésnek vélt, az volt a fegyver összes hangja, és már ki is ment mind a harminc lõszer.
Megtudtam azt is, hogy nem csak újonnan gyártják ezt a fegyvert, hanem a Honvédség által nemrég leszerelt, évekig használt AMD-ket, AK-63-asokat is újjá tudják varázsolni, ugyanilyen eredménnyel.
Idõközben Szép úr végzett a megbeszéléssel, és Norbert bemutatott neki. Mindjárt mikrofont is ragadtam, s megkértem, meséljen a kiállított fegyverekrõl.
- Én úgy érzem, mindenki elõtt köztudott az, hogy a Kalasnyikov-rendszerû gépkarabélyok a világon az egyik legmegbízhatóbb, hatásadataiban az egyik legjobb fegyverek. Problémát jelentett azonban, hogy a manapság egyre gyakrabban elõforduló taktikai harcokhoz nem lehetett felszerelni célzó- és segédeszközökkel, lámpával, lézerpointerrel. Ezt oldottuk meg úgy, hogy a fegyver alapjellege egyáltalán nem változott. Ugyanúgy használható a nyílt irányzék, mint eddig, és felkerült rá egy Picatinny-sín, amire bármilyen berendezést fel lehet tenni, akár éjjellátót, akár holográfot.
A csõre felkerült egy általunk fejlesztett csõkompenzátor. Manapság, ugye, az a követelmény, hogy gyors egyes lövéseket lehessen leadni. Ez a kompenzátor megakadályozza, hogy lövés után elugorjon a fegyver csöve a célról. A multifunkcionális elõagy arra szolgál, hogy a világon létezõ bármilyen kiegészítõ, ami például az M-16-oshoz, vagy bármi máshoz készült, az erre is felrakható legyen. A válltámasz is változott, kihúzható, háromállású lett. Eredetileg is kihajtható válltámasza volt, de az, ugye, egy adott méretû, nem biztos, hogy mindig megfelelõ. Például ha véletlenül egy védõmellényt vesz fel, akkor túl hosszú. Egy hosszú karú lövésznek meg rövid.
Végeredményként elmondhatjuk, hogy ha az ember egy jó szórásképû gépkarabélyt felszerel egy ilyen bipoddal, mint ami itt látható, egy aránylag közepes teljesítményû célzóberendezéssel, ami lehet távcsõ vagy lézeres célzókészülék, akár még majdnem mesterlövész-feladatokat is elláthat vele.
- Mennyi idõt vett igénybe a fejlesztés?
- A gondolat megszületésétõl három-négy hónapig.
- Ez idei fejlesztés?
- Inkább a tavalyi év végét mondanám. A végsõ kiforrás úgy ez év elejére történt meg.
- Honvédségi, rendõrségi rendszeresítés várható?
- A rendõrség, úgy néz ki, jelentõsebb mennyiséget rendszeresít, már rendeltek is.
- Felválthatja talán az MP5-öst a felszámolóknál, vagy más célokra alkalmaznák?
- Szerintem ez a gyorsreagálású taktikai egységeknél kerül alkalmazásra, remélem, sikerrel." -
ez 1 jó kép rá:
-
Thanatos #28408 rendben ;) -
te írtad azt, hogy ez mutatja az ismerettségi köröm. én meg írtam, hogy nem csak fegyverbuzi ismerőseim vannak. de hagyjuk abba, lényegtelen az ilyen vita. -
Thanatos #28406 mondtam én hogy baj hogy nem csak fegyverbuzi ismerőseid vannak? visszább az agarakkal kicsit :) -
Fogj egy üres PET palackot, lőj rá, majd konstatáld, hogy keletkezett rajta egy bemeneti és egy kimeneti lyuk. Ha feltöltöd vízzel, vagy valamilyen nehezen összenyomható folyadékkal, és megint rálősz, akkor nem csak két lyuk lesz a palackon, hanem a megnövekedő nyomás szétviszi az egész palackot, és jó esetben ripityára szakad. -
a nagy sebességgel becsapódó lövedék okozza, és a szövetek sejt szinten roncsolódnak, kb úgy képzeld el mint mikor követ dobsz 1 tóba és mennek a hullámok tőle, most ezt képzeld el 1 zárt rendszerben mint a tested. -
" közelről (4-5m) állítólag az AK-nál is müködik a hidrodinamikai sejtroncsoló hatás."
ezt kifejztenétek bővebben? -
index -
azt, hogy nem csak fegyverbuzi ismerőseim vannak. te se tudnád sztem, hogy milyenfajta vasúti kocsik vannak, és melyik mit szállít. én se teljesen. de nem is érdekel. őket se érdekli, mi az a löveg.
az, hogy a zsarumagazin, vagy mi, ilyet ír, hát istenem, a rendőrök nem D-20assal közlekednek, de ettől függetlenül nem nézem le őket.
régebben is vitatkoztatok az elnevezéseken, kisstílű dolog, a lényeg az, hogy érti mindenki, miről van szó. -

-
Thanatos #28399 és ez mit bizonyit az ismerettségi köröd összetételén kivül? :D -
namost azóta megkérdeztem napközben 7 embert, 3 nem is tudja, mi az a löveg, egy azt hitte, hogy vmi sporteszköz, 2 lövedéknek vélte, egy meg 88as flakról kezdett magyarázni. -
bgabor #28396 Aha, és ez hol is magyarázza, hogy igénytelenül fogalmaznak a rendőrségnél?
Szerintem az átlagember bőven tudja, hogy a löveg az az amiből kilövik a lövedéket. Teljesen köznapi kifejezés. -
az átlagembert marhára nem érdekli, mit találtak, lényeg, hogy robbanásveszélyes. téged sem érdekelnek a különböző kombájnok, se a cnc-gépek alkatrészei.