95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Cat #28596 Amint azt egy közelebbről meg nem nevezett kelet-közép-európai ország közelebbről meg nem nevezett honvédelmi minisztere egy alkalommal oly találóan megállapította, a tank azért nem jó - s ezáltal egy modern hadseregnek azért nincs rá szüksége - mert megsemmisíthető. Ám amíg e korszakos bölcsesség tova nem gyűrűzik a vezető hatalmak stratégiai tervezésébe, a harckocsi belátható időn belül továbbra is a fegyveres erők egyik alapvető eleme marad.
http://katpol.blog.hu/2007/12/14/tanks_and_the_city -
Lacusch69 #28595 http://www.indavideo.hu/video/Nem_sikerult_5 -
Köszi, van rajta használható és PONT jó szögből! Fater is olvassa a topicot. -
ambasa #28593 Szia Balázs!
ezeket ismered?
http://walkarounds.airforce.ru/avia/rus/sukhoi/su-24m/index.htm
illetve az airwar.ru-n is vannak képek, haszálhatod az angol verziót is,mert a galléria ott is megjelenik egyébként az orosz verzión sokkal több anyag van (nem tudom, hogy M változat-e, ehez Te jobban értesz).
illetve ez nem kabin, de mutasd meg Apádnak ah neked az adott problémádhoz nem is de Neki tetszeni fog:
http://www.n-e-c.ru/foxbat/maks/su24_poland/su24_poland_01.htm
TG -
Rémlik valami, hogy egy prototípuson tesztelték a BAe és a Rheinmetal közös együttműködésében készült átfegyverzést, de azóta sehol sem olvastam olyasmit, hogy megkezdték volna a rendszerben lévő harckocsik átfegyverzését... :S -
Skacok a SU-24M típus kabinjáról van valakinek JÓ képanyga. NAGYON kéne! Előre is köszi. -
Ren #28590 Cifu: nem tudod mi a helyzet a Challenger 2 átfegyverzésével a Rheinmetall 120 mm-es L/55-ös lövegre? 2006 elején tesztelték tudtommal, de azóta elég nagy a kuss. -
A kumulatív ill. a többfeladatú kumulatív (HEAT-MP) lövedékeknél is profitálnak a nagyobb lövedékméretből, illetve ugyanez a helyzet a kinetikai lövedékeknél.
Anno a Leopard 2 KWS III. esetén 140mm-es L/44 löveg egyértelműen jobb volt, mint a 120mm-es L/44-es, csakhát egyszerűbb volt KWS II. 120mm-es L/55-ös lövegét beépíteni a meglévő toronyban, használni hozzá a meglévő lőszereket, stb., és a 120mm L/55-ös annyival nem maradt el torkolati energia tekintetében, hogy túl sokat aggódjanak. Bár hozzáteszem, mind az amerikaiak, mind a németek, mind az oroszok továbbra is kísérleteznek nagyobb átmérőjű lövegekkel... -
Az M1A2 mi a helyzet? Mert a löveg nincs huzagolva. -
tomcat1 #28587 Na itthon van aaz összes gripen! Ha még a migeki s jó állapotba lennének...
Jut eszembe, van-e már elég hangár a gépeknek? LEgutóbbbi kecskeméti látogatásom során még szomorú kép fogadott. -
SZU #28586 Thnx! -
Ez baromság, attól függ milyen alakulat és milyen feladatkörre vannak beosztva a manók. Városban M4, kint M16 ill. M14 újabban úgy hallottam, sőt sima félautomata változatban is van rendszeresítve. Nehogy azt hidjétek hogy a több millió M16-ot csak úgy leváltják egy kis törpicúr M4-re... -
Tengerészgyalogosok is M16ost használnak. Vagy már ők is M4est? -
AKSURV #28583 Használnak M-16A3 M-16A4-t sőt az SDM-ek ezzel vannak felszerelve. -
netmester #28582 az M16-os van rtendszeresítve az amerikai hadseregben és még mindig használják szerintem, de a ragerek(amik a képen vannak) M4-est használnak ha jól tudom -
úgy tudtam, m16ost már nem használnak. -
dara #28580 Próbáld ezzel. Csak előtte váltsd át URL módra. -
bgabor #28579 Lőnek vele!
-
SZU #28578 Komoly! Kár, hogy nem tudok ezen a nyelven. -
dara #28577 Ha a hatásfoka nem is, de a hatóereje mindenképpen átmérőfüggő, de csak azonos profilozás mellett. A profil megváltoztatásásval is lehet növelni/csökkenteni a hatóerőt.
A britek meg tán még HESH-t is használnak. -
Én sem és a fater sem érti, hogy mit kéne látnunk... -
tomcat1 #28575 ezt nézzétek :)
http://video.xfree.hu/?n=fonetika|55dd37e7e51d04773cad5df19f178436
bár gondolom szegény tüzér nem élvezte... -
hogy hogy mit keres? -
Ren #28573 Azon a helyen a legtöbb kép elég régi (értsd 2003-4) és akkor még voltak olyan alakulatok amik nem M4-gyel voltak felszerelve -
m16? -
Mi? -
mit keres a kezükben olyan? -
egy néger ismerősömnek (az eltén végzett külügyi politika/jogász szakon) meséltem a magyar hadibeszerzésekről, meg arról a golyóállómellényes uazról. először kinevetett, de amikor rájött, hogy nem viccet mesélek, lehüülyézte a magyar népet. -
sok kép -
SZU #28567 Sajnos nem tudom, csak a képet vadásztam le egy orosz oldalról. -
A löveg űrméretének növelésével növelni lehet a kumulatív lövedékek méretét és azok hatásfokát. A leválóköpenyes lövedékek nem mindent vivő eszközök, az angoloknál megmaradt a HEAP is például. A városi hadviselésben pedig a nagyobb rombolást véghezvivő lövedékek hatékonyabbak.
Az űrméret növelésével növelni lehet a löveg energiáját is, az pedig hatásos dolog a kinetikus lövedékeknél. -
melyik film? -
steweee #28564 a tankoknál még lényeges tényező a löveg átmérője? úgyis már leváló köpenyes lőszert tüzelnek, vagy azért hagyják nagyra hogy esetleg mást is ki tudjon lőni? -
SZU #28563 Old School orosz támadás! =) -
Mondtam :P -

-
Na ma reggel a híradóban gyorshírben szóltam a gripen beszerzésről. a kép alatt a nagy cím:"Grippen korrupció?"
Ha már a köztudatba is ilyen szarul küldik akkor ne csodálkozon senki, hogy nem képesek rendesen leírni a pórnépek a vadászgépünk nevét. -
A képen a 3-67AR egység A33-as jelű M1A2SEP-je látható, illetve ami megmaradt belőle, a laza homokba, ahol korábban is jártak harckocsik, egy nagyon durva robbanó koktélt helyeztek el, legalább 4db 152mm-es tüzérségi lövedék plusz 80-100kg C4 robbanóanyag. A torony konkrétan lerepült róla, a személyzetből ketten a helyszínen életüket vesztették (lehet, hogy mind a négyen, de kettő biztos). -
hidraulika, elsőre kitaláltad :D -
Ren #28557 M1A1 v. A2 Abrams, 2003-4 körül