82
Azaz vezeték nélküli hálózat
  • Zealot
    #82
    Sziasztok!

    A következő problémával fordulnék hozzátok:
    A bátyámnak eddig ADSL internetje volt egy [link]Netgear DG834G Wifi routerrel amiben van beépitett modem is. Két géppel kapcsolódott rá egy notebookkal és egy asztalival, de mindkettővel wifin keresztül.
    A héten áttért egy kábeles szolgáltatóra akitől kapott egy fix IP címet, de nem nagyon tudjuk beállitani, hogy mind a két gépen legyen internet egyszerre, csak az egyiken, azt is csak úgy hogy be van írva az IP cím amit a szolgáltató adott.
    Vagyis a routerben nem működik a DHCP szerver, csak mint switch működik, és ezért nem lehet mind a két géppel rácsatlakozni a netre.
    Meg tudná valaki mondani, hogy hogy lehetne megoldani ezzel a routerrel, hogy mindkettőn legyen net és hogy hálózatban is legyenek a gépek, vagy új routert kell venni ami direkt kábeles netre van? A routeren nincs WAN port, csak RJ11-es telefon port a DSLnek.

    Előre is köszi!
  • piciusmarcus
    #81
    sziasztok!
    olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges-e hogy egy usb-s wifi modulon keresztül paraboláról vagy egy egyszerű antennáról netezzek? (kábellel összekötve) képes-e ez növelni az eredeti antennának a látókörét?
    a következő usb-s cuccról lenne szó:


    EZ AZ!

    előre is köszi a válaszokat!
  • pidgey
    #80
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne hogy a telefonon ugyan ugy működik a WiFi/WLAN mint a laptopokon!
    Vagyis bemegyek pl a Duna Plázába és már netezek is a telefonon?
    Ja és ha igen akkor ugyan olyan a net mint egy laptopon vagyis rendesen van Google és ugyan azokat tudom csinálni mint egy gépen?
    A válaszokat köszönöm!
  • ricky
    #79
    Sziasztok!

    Olyan problémám van, h ha 4-5 méternél meszebb viszem a laptopom a routertől, akkor nincs internet. A jel erősségre az írja h kiváló, de a sebesség lemegy 1 mbps-re, és nem jön be semmi. Közvetlenül a router mellett megy rendesen. Nem tudjátok mi lehet a baj?
  • nagyddd
    #78
    Üdv Urak!
    Nem tudja véletlen valaki, hogy meg lehet-e azt oldani router beállításoknál, hogy 1 másikra routerra csatlakozzon wlanon és annak a netjét használja? és hogyan? köszi előre is ha esetleg valaki tudja a választ
  • BADE
    #77
    Sziasztok!
    Olyan problémám lenne hogy megosztjuk 2 laptop között az internetet,le van jelszavazva,de bármilyen jelszóval fel lehet csatlakozni rá,pedig Wep-el van titkosítva.Lopják a netem(Vodafone Mobil internet,nem szeretném,ha 100ezres számlát küldenének ki)
    Mi lehet a gond?
    Esetleg vmi programot tudtok ajánlani?
  • Vacsora
    #76
    Üdv!
    Nemrég vettem egy Acer Aspire 5715z laptopot amiben egy Atheros AR5007EG wlan kártya van beépítve.Na mmost mivel én amúgy is vezeték nélküli hálózatról kapom a az internetet(víztorony tetején lévő antennáról)megpróbáltam a laptopon is beállítani a netet de nem sikerült.Feltelepítettem a drivert,beállítottam az ip-címet,alhálazótai maszkot,dns-t(ezeket a szolgáltatóm adta).A kliens program fel is ismeri a csatornákat sőt csatlakozni is tudok viszont a egy weboldal sem működik.Már a kertben is próbáltam és akkor se történt semmi,pedig a jelerősségem jó.Vki tud segíteni?
  • Cortez71
    #75
    Sziasztok!

    Segítségre lenne szükségem. UPC-s netem van, de még tavalyról van a szerződés, szóval nem ilyen UPC bronze, silver, gold, hanem akkor még más néven futottak. Az a problémám, hogy csak egy gépről lehet vele netezni, szóval erről, amiről most írok. Ma kaptam meg a laptopomat, amin van WLAN funkció, és az lenne a kérdésem, hogy ezt az egy gépes korlátot ki lehet-e cselezni valahogy WLAN-routerrel? És ha igen, mit ajánlotok, milyen routert? Vagy valami specifikus oldalt tudnátok mondani, ami ezzel foglalkozik, mert WLAN-témában elég zöldfülű vagyok :(
    Előre is köszi a segítő szándékot!
  • akyyy
    #74
    Nem tud valaki segiteni? van két laptop, mintkettőn van wlan, és szeretném összekötni a két gépet, helyi hálóra. nem kell net!
  • blaze711
    #73
    hello!

    van egy TP-LINK WR 541G routerem, és elkezdtem kombinálni a kodolással, a levédettséggel. De valami férre sikerült, mer most 3 géppel nem tudok bejelentkezni, csak eegyetlen géppel. viszont amelyikkel betudok, azzal ha beirom a 192.168.1.1 alapértelmezett átjáro cimet, nem jön elő semmi!
    Bekéne oda jelentkeznem, és eltüntetni, minden védelmet, h a többi gép is betudjon jelentkezni, meg h kezelni tudjam ott a dolgokat!


    ötlet??
  • bat777
    #72
    Hali, remélem tudtok segíteni, valószínüleg egyszerű a dolog, de én még nem dolgoztam wireless dolgokkal.
    Van egy laptop, amiben van egy wlan hálókártya. A munkahelyem két pontja között van egy anntenna, mely átküldi a netet a másik épületbe, az egyik épületben van bridge a másikban egy átalakító és egy router, ami ott is szétosztja. A laptop kártyája látja ezt a kapcsolatot, kiírja a nevét, de nem tud csatlakozni, valószínüleg be kell állítani.
    Mit kell tennem? A router, vagy a bridge-be kell belelépni és megnézni, h mi van beállítva és azt a dolgot kell beállítani a wlan-on is, vagy csak megfelelő IP címet kell megadni? Ha valaki tud segíteni, akkor szívesen fogadom. Köszi mindenkinek.
  • MaSzKa
    #71
    jeee hihi
  • Solten
    #70
    A kiváló gyártás, innováció és a minoség melletti elkötelezettség teszi képessé a D-link-et arra és blablablablalbalba bla blabla.. blablabla... Annyi értelme van mint a barátokköztnek...
  • Solten
    #69
    oldalas=soros
  • Solten
    #68
    Miért linkelsz be ide 23 oldalas gusztustalan marketingdumát???
  • Solten
    #67
    "és FW-t is lehet frissiteni"

    Mint minden értelmes rúternek... Most a routerről halandzsázol vagy a modemedről. Mert nem ugyanaz...
  • MaSzKa
    #66
    egyik imserősőm mondott tippet

    azt mondta a dátum és az óra nincs beállítva azért nem megy az msn


    hát ha tényleg ez lesz a baja befonom a szemöldökömet :D

  • MaSzKa
    #65
    A kiváló gyártás, innováció és a minoség melletti elkötelezettség teszi képessé a D-link-et arra, hogy a legújabb generációs termékeket kiváló teljesítménnyel gyártsa.

    A D-Link stratégiai fontosságú pontokra helyezte gyártását a teljesítmény optimalizálása érdekében.

    A D-Link világszerte 5 gyáregységgel és 3000 dolgozóval rendelkezik. A gyárak a következok szerint helyezkednek el: egy gyáregység az Egyesült Államokban, Kaliforniában; ketto a tajvani Hsin-chu-ban; eins egy a kínai Dong Guan tartományban, és egy az indiai Verna-ban. Ezeknek a gyáraknak köszönhetoen a D-Link a világ egyik legnagyobb hálózati eszköz gyártója. A tajvani üzemek teljesen automatizáltak. Az egyik a Hsin-chu Tudományos Ipari Parkban 1986 óta muködik. Ez a gyár teljesen kiépült, jelenleg öt SMT-gyártósorral rendelkezik.

    A gyorsan növekvo igényeknek megfeleloen a D-Link egy további gyárat nyitott a dél-kínai Dongguan-ban. Ez a gyár 1998-ban kezdte meg muködését. Jelenleg öt SMT-Fgyártósor üzemel teljes terheléssel. A dongguan-i termelés 1999-ben a teljes éves termelés 25 százalékát tette ki. A gyár legfobb elonye a közelsége a tajvani központhoz. Emellett az alacsonyabb ingatlan-, bér- és alkatrész-költségek valamint a nyelv és a kultúra azonossága a központi irodáéval egyértelmuen a kínai gyártás mellett szólnak. A gyár kapacitását jövore 14 SMT-gyártósorra növelik.

    A dél-kaliforniai Irvine gyáregysége High-end termékeket állít elo az amerikai és más piacok számára. A goa-i üzem Indiában az ázsiai és a csatlakozó piacok számára gyárt.

    A kiváló gyártás, innováció és a minoség melletti elkötelezettség teszi képessé a D-link-et arra, hogy a legújabb generációs termékeket kiváló teljesítménnyel gyártsa. A vállalat a fejlodo piacok számára is kiváló minoségu termékeket gyárt megfizetheto áron, így a legjobb ár-minoség-teljesítményt arányt képes elérni a piacon.

    =======7D-Link a világ egyik legnagyobb hálózati eszköz gyártója.======
  • MaSzKa
    #64
    nekem érdekes nem ment tönkre a D-Link

    és semeylik ismerősőmnak se

    és FW-t is lehet frissiteni :D

  • Solten
    #63
    Itt van! Mindenki boruljon le a nagysága előtt!!!



  • Solten
    #62
    Majdnem annyi volt mint a d-link.. Ráadásul a gagyi dlinkkel ellentétben nem hibásodik meg. Arra jó, hogy a netet megosszuk.. :) Sebességel sincs semmi problem.
  • MaSzKa
    #61
    itt vannak dlink FW-k
  • MaSzKa
    #60
    Mercury ez kész:D

    van 1 jó hangteknikád azt 1 ilyenfoson sporolsz
  • Solten
    #59
    Ez modem nem router..
  • Solten
    #58
    Mercury router a best.. Már 2 éve hibátlan...
  • MaSzKa
    #57
    nekem ilyen van és fasza semmi baja
    DSL-360R

  • MaSzKa
    #56
  • Solten
    #55
    Ilyenem volt, "hagyományos" nem wlan. Besz@rt 1 hónap alatt.
  • MaSzKa
    #54
  • MaSzKa
    #53
    helloztok lenne 1 nagy problémám

    van 1 router és van laptop Acer Travelmate C100
    wifin akarok netezni megy is


    de az msn nem megy valamiért mi lehet az oka?




    és van 1 gép még amit újra telepítettem alapon tuána azon is van net de az a kurv@ msn nem akar menni :-(

    valaki segítsen pls!!!!!!!


    ez a router: D-link di-524

    az a bajom egyik ismerősömé a gép és messze lakik tőlem nem tudok ott lenni csak mondani hogy mit csináljon


  • csabiks
    #52
    Nem tudom milyen routered van , a beállításoknál belehet állítani a titkosítást, wpa,wep,stb, érdemes lenne beállítani egyet, azonkívül ha a routered támogatja állíts be egy mac szűrést, így csak az kap netet aki felvan véve a listára. Remélem valamit segítettem!
  • Gabe the Ninja
    #51
    már mint a rútert húztuk ki és a közös gépen van net a laptopon nincs.és lopja a netet az a fasz
  • Gabe the Ninja
    #50
    csá.nekem az a bajom ho nem lehet beállítani a wifi jelszót...azt ho ha csatlakozni akarsz kér 1 jelszót.a "vezeték nélküli hálózat" meg szart nem ér mer a psp-m el jelszó nélkül fel csatlakozom és 1 fasszopó görény meg a mi netünkön netezik ezér kihúztuk csakígy a laptopomon nem tok netezni.pls help fontos lenne
  • umario
    #49
    Sziasztok!
    van 1 olyan problémám, hogy a wlan kártyánál megvan a kapcsolat, de lassú. Az állapotnál ugrál, hogy 5,5Mbps meg 11-36-54 stb. A 6000-es netet csak 200-600-nak használja de a feltöltési sebesség jó.
    Kártya: Asus wl-138g v2 54Mbps
    Belkin router
    Win vista(driver van hozzá, de vezérlő progi nincs, csak a windowsé)
  • kisviku
    #48
    Kell egy WIFI-s router, meg kell a modemed (ADSL vagy kábel).
    Kössed össze a modemet a routerrel,állítsd be és utána majd fogja látni a notebookod.
  • BaLeeX
    #47
    Persze.
  • GAthersw
    #46
    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy egy wireless routerrel megoldható -e, hogy csak a modem van rádugva és az összes gép wirelessen csatlakozik a netre a routeren keresztül? Előre is thx
  • audrey06
    #45
    Sziasztok,
    az új HP nx6325 laptopomhoz gyárilag van WLAN kártya, de ennek ellenére nem tudok netezni. Milyen eszközök kellenek még hogy ez lehetséges lenne?
    előre is köszi
  • wba
    #44
    Sziasztok!
    Wifivel osztjuk meg a netet és azt szeretném megtudni, hogy routeren keresztül hálózati monitor program segítségével vagy máshogy megtudhatják-e a jelszavamat. A gépemen van xp tűzfal, nod32 és spyware progi is.
  • szoszibá
    #43
    Sziasztok!
    Kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne!
    Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy:
    Egy D-Link routerrel vezeték nélküli internet elérést biztosítok egy lakásban lévő laptopnak, amivel internetezi lehet (dobálja szépen az oldalakat befelé), MSN megy, stb., DE HA ELINDÍTOK EGY LETÖLTÉST AZ EGYBŐL MEGÁLL VAGY PILLANATOK MÚLVA MEGSZAKAD!!
    Az internet elérés nem szakad meg, oldalakat továbbra is lehet nézegetni, egyszerűen csak a letöltés nem megy. Azon a gépen ami nem vezeték nélkül kapcsolódik a routerhez semmi gond nincs, ott megy rendben minden letöltés!
    Tehát mért szakad meg, vagy (még rosszabb esetben) mért nem kezdődik el a letöltés a laptopon ami fogja a wifit?

    Válaszaitokat előre is köszönöm! Nagyon jó lenne a segítség!

    Péter