3060
  • Slayerboy
    Majd legközelebb.. :P
  • artschiatwork
    hát, sajnálhatod, hogy kihagytad. Az Awake-es számoknál 1-2x elment a hangom, úgy ordítottam őket :)
  • Slayerboy
    Ezek szerint akkor jó volt.. Én meg nem tudtam elmenni.. De remélem lesz még rá lehetőségem. :S
  • HTS s3rg1nh00
    http://www.dailymotion.com/video/x9r6ae_dream-theater-medleybudapest-2009_music
    itt a medley,de lehet megcsinálom még1x,mert idegesít a vízjel...
  • szolszil
    képek a koncertről
  • mumpic
    Ja! És a lábdobokon mi volt az a maszat?
  • mumpic
    A sztaki szerint mégis sziniknek kell ejteni :).
  • Metalmilitiakid
    hát igen a szöveg , semmit nem lehetett érteni , 2 sorral mögűlem gúnyosan meg is szólalt egy csávó : "Teljesen egyetértek a szövegel !" :D
  • praksi
    nekem az volt a bajom a Cynic-al, hogy az összes szám ugyanarra a kaptafára készült, egy technikás-pörgős zene, amire egy unalmas, vontatott éneket ráhúztak; ami ráadásul annyira effektezve van, hogy alig lehet érteni.

Az Arénával meg az a bajom, hogy ha már x milliárd forintot elköltöttek rá; azt a rohadt lelátót miért nem tudták rendesen megcsinálni ??
  • HTS s3rg1nh00
    ez a demó változat,az "eredeti",ezt tolták már a download feszt-en is,amiről még közvetítés is volt,csak elfelejtettem szólni:(
    viszont lesznek ám videók,az első 32 percet,meg az utolsó 16-ot vettem fel...néha Petrucci már nagyon szúrós szemmel nézett,hogy "Hé te ott,teszed le azt a telefont!":DDD!
    íme a download feszten játszott Hollow Years
  • szolszil
    igen
    a refrén végén james beszúrt még két sort, csak a másodikat értettem. valami olyasmi, hogy "you'll get the message" aztán tovább az eredeti "and maybe you'll understand"
  • mumpic
    Milyen változata volt ez tegnap a Hollow Yearsnek? A refrénnél mintha más lett volna a szöveg, de nem értettem.
  • szolszil
    fantasztikus koncert volt, a "letépi az arcod" kategória

Dream Theater 2009.07.01 Budapest
    igyekszem bővíteni
  • HTS s3rg1nh00
    nagyot ütött a tegnap este,talán ma feltolom a videóimat,ahogy így néztem képben egész jó,hangban nem annyira,de majd eldöntitek:)
  • edios
    Ez egy nagyon-nagyon színvonalas koncert volt. Sok szóló rész, egész jó számok (Beyond this life, Erotomania, Voices, Caught in a web, Solitary shell, Pull me under, Misunderstood, Hollow years, Metropolis-Learning to live-Change of seasons mix stb.)

Csináltam a legjobb kiállásról egy videót, sry a minőségért, de a hangulatot visszaadja.

• Metalmilitiakid
    jaja kamionnal fel-le (miskolcról) :D fasza volt a koncert :D az előzenekart kicsit sajnáltam mert ők meg próbálták csak rohadtul senkit nem érdekeltek :D , ja meg 2 csávó sikeresen elaludt a Dream Theater rész alatt :D
  • praksi
    jó volt :)
  • edios
  • artschiatwork
    nemsokára indulok a koncertre, megy még vki?
  • Noodlee
    http://angrychairs.blogspot.com/2009/06/black-clouds-silver-linings.html
  • edios
    3. cd
  • artschi
    Na, ha érdekel vkit, ez a 3 CD tartalma:

Disc 1:
    1. A Nightmare To Remember
    2. A Rite Of Passage
    3. Wither
    4. The Shattered Fortress
    5. The Best Of Time
    6. The Count of Tuscany

Disc 2:
    1. Stargazer (Rainbow cover)
    2. Tenement Funster - Flick Of The Wrist - Lily Of The Valey (Queen cover)
    3. Odyssey (The Dixie Dregs cover)
    4. Take Your Fingers From My Hair (Zebra cover)
    5. Larks Tongues In Aspic Pt.2 (King Crimson cover)
    6. To Tame A Land (Iron Maiden cover)

Disc 3:
    1. A Nightmare To Remember (Instrumental)
    2. A Rite Of Passage (Instrumental)
    3. Wither (Instrumental)
    4. The Shattered Fortress (Instrumental)
    5. The Best Of Time (Instrumental)
    6. The Count of Tuscany (Instrumental)
  • artschi
    na, asszony ma hozza a 3 CD-s verziót a CD Pincéből :D
  • artschi
    köszi :)
  • HTS s3rg1nh00
    BSZN!
  • artschi
    köszi
  • Noodlee
    BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
  • HTS s3rg1nh00
    nem tudom,vagy csak mi hallunk túl sok régi dalt bele,vagy tényleg maguktól lopkodják össze a dolgokat...a szöveggel semmi baj,dehát azzal eddig sem nagyon volt...az a rite of passage introja(és így a fő riff is)szintén saját lopás...viszont ami tetszik,az a BoT(lol rövidítés lett így)intro,plusz az utolsó szám felépítése...
    viszont jútúbon írtam,hogy nem tetszenek a szólók,mert csak a sebesség meg idióta tekerés jön át,nem úgy mint régen(lásd ACoS),erre faszi válasza reflexből:ez azért van,mert nem értem a progresszív zene lényegét,vagy csak buzi vagyok.
    (:D! ezek szerint akkor az ACoS szerinte nem progresszív...hát én kérek elnézést,akkor megyek lehúzom magam a vécén)
  • edios
    Nem tudom, hogy mit töltött le a kedves kolléga, mindenesetre 3-4 végighallgatás után azt kell hogy mondjam, h bizony egyértelműen jobb album, mint az utóbbi 3 (*), végre újra lehet hallani ötletes részeket.

A The Shattered Fortress c. összeollózott, ötlettelen borzadványt ajánlom szkippelésre, Rite of Passage-nél pedig el kell nézni, hogy valószínűleg nagyközönségnek szánták, nem fanoknak. Innentől kezdve viszont van 4 szám, ami mind nagyon korrekt, igaz itt-ott visszaköszön néha egy régebbi motívum klasszikus számokból, de ez eddig is jellemző volt az együttesre.

Ott leszek a koncerten

*Octavarium, Stream of conscioussness, és In the name of God c. számokat leszámítva
  • praksi
    ma hallgattam "valamit", amit az új album nevén letöltött egy kollegám, az valami borzalom volt...

amúgy megvan a jegyem a koncertre, háh :-D
  • edios
    Torrent oldalakon az új album!
  • artschi
    Talán ide passzol egy picit:

2009. november 1.
    PeCsa

PORCUPINE TREE
    www.porcupinetree.com
  • HTS s3rg1nh00

http://www.hardrock.hu/?q=node/9360
    Rudess alkot:-D
  • HTS s3rg1nh00
    egy premier estére
  • artschi
    XD
  • HTS s3rg1nh00
    mondjuk azon az egy ponton kívül egész kellemes a dal
    viszont pluszpont,hogy legalább nem LaBrie-vel akarták elénekeltetni torzítóval,mint a TDEN-ban...
    a heavymetal.hu meg kb.annyira van félretájékoztatva,mint az ősrégi viccben,mikor a rádióba betelefonál a hallgató,hogy "igaz az,hogy teheránban ladát osztogatnak?" - erre a műsorvezető mondja,hogy a hír igaz.csak nem teheránban,hanem kamcsatkában,nem ladát,hanem moszkvicsot,és nem osztogatnak,hanem fosztogatnak...
    :-)
  • edios
    A dal címe és a története stimmel, csak épp nem ez lesz album címe.

Egyébként tényleg nem rossz az első két szám, Nightmare to remember még kifejezetten tetszene is, ha nem lenne benne többször is (sztem) abszolút felesleges, és lealacsonyító hörgés. 12 millió zúzós, hörgős banda van, nem kell mégegy, ráadásul pont a Dream..
  • artschi
    Itt vmit eltévesztettek a szerkesztők a heavymetal.hu-n:

"A Dream Theater új lemeze The Best of Times címmel jelenik meg júniusban. A dobos Mike Portnoy a címadó dal szövegéről (mely elhunyt édesapjának állít emléket) így nyilatkozott: „Édesapám azalatt vesztette el a rákkal folytatott küzdelmét, míg mi ezt a lemezt csináltuk. Akartam valamit csinálni, ami méltó az emlékéhez. Nem akartam a fájdalomra és a betegségére koncentrálni, sokkal inkább arra, amit egész életében átélt. Nagyon súlyos érzés ezt a dalt hallgatni, ezért egy darabig nem fogjuk élőben játszani.”
  • hollolevente
    a kritikát én is csak kiraktam, nem szeretem előbb olvasni a kritikát, mielőtt meghallgatom, "megrágom" az új albumot
  • HTS s3rg1nh00
    @10 nap után:6DoIT után az új évezred eddigi legjobb albumának nézünk elébe.
    na erre varrjatok gombot!:-D