Dream Theater

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

edios
3. cd<#finom>

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

artschi
Na, ha érdekel vkit, ez a 3 CD tartalma:

Disc 1:
1. A Nightmare To Remember
2. A Rite Of Passage
3. Wither
4. The Shattered Fortress
5. The Best Of Time
6. The Count of Tuscany

Disc 2:
1. Stargazer (Rainbow cover)
2. Tenement Funster - Flick Of The Wrist - Lily Of The Valey (Queen cover)
3. Odyssey (The Dixie Dregs cover)
4. Take Your Fingers From My Hair (Zebra cover)
5. Larks Tongues In Aspic Pt.2 (King Crimson cover)
6. To Tame A Land (Iron Maiden cover)

Disc 3:
1. A Nightmare To Remember (Instrumental)
2. A Rite Of Passage (Instrumental)
3. Wither (Instrumental)
4. The Shattered Fortress (Instrumental)
5. The Best Of Time (Instrumental)
6. The Count of Tuscany (Instrumental)

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

artschi
na, asszony ma hozza a 3 CD-s verziót a CD Pincébõl :D

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

artschi
köszi :)

HTS s3rg1nh00
BSZN!

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

artschi
köszi <#smile>

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!<#wave><#pias>

HTS s3rg1nh00
nem tudom,vagy csak mi hallunk túl sok régi dalt bele,vagy tényleg maguktól lopkodják össze a dolgokat...a szöveggel semmi baj,dehát azzal eddig sem nagyon volt...az a rite of passage introja(és így a fõ riff is)szintén saját lopás...viszont ami tetszik,az a BoT(lol rövidítés lett így)intro,plusz az utolsó szám felépítése...
viszont jútúbon írtam,hogy nem tetszenek a szólók,mert csak a sebesség meg idióta tekerés jön át,nem úgy mint régen(lásd ACoS),erre faszi válasza reflexbõl:ez azért van,mert nem értem a progresszív zene lényegét,vagy csak buzi vagyok.
(:D! ezek szerint akkor az ACoS szerinte nem progresszív...hát én kérek elnézést,akkor megyek lehúzom magam a vécén)

edios
Nem tudom, hogy mit töltött le a kedves kolléga, mindenesetre 3-4 végighallgatás után azt kell hogy mondjam, h bizony egyértelmûen jobb album, mint az utóbbi 3 (*), végre újra lehet hallani ötletes részeket.

A The Shattered Fortress c. összeollózott, ötlettelen borzadványt ajánlom szkippelésre, Rite of Passage-nél pedig el kell nézni, hogy valószínûleg nagyközönségnek szánták, nem fanoknak. Innentõl kezdve viszont van 4 szám, ami mind nagyon korrekt, igaz itt-ott visszaköszön néha egy régebbi motívum klasszikus számokból, de ez eddig is jellemzõ volt az együttesre.

Ott leszek a koncerten<#pias>

*Octavarium, Stream of conscioussness, és In the name of God c. számokat leszámítva

ma hallgattam "valamit", amit az új album nevén letöltött egy kollegám, az valami borzalom volt...

amúgy megvan a jegyem a koncertre, háh :-D

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

edios
Torrent oldalakon az új album!

artschi
Talán ide passzol egy picit:

2009. november 1.
PeCsa

PORCUPINE TREE
www.porcupinetree.com

HTS s3rg1nh00

HTS s3rg1nh00

artschi
XD

HTS s3rg1nh00
mondjuk azon az egy ponton kívül egész kellemes a dal
viszont pluszpont,hogy legalább nem LaBrie-vel akarták elénekeltetni torzítóval,mint a TDEN-ban...
a heavymetal.hu meg kb.annyira van félretájékoztatva,mint az õsrégi viccben,mikor a rádióba betelefonál a hallgató,hogy "igaz az,hogy teheránban ladát osztogatnak?" - erre a mûsorvezetõ mondja,hogy a hír igaz.csak nem teheránban,hanem kamcsatkában,nem ladát,hanem moszkvicsot,és nem osztogatnak,hanem fosztogatnak...
:-)

edios
A dal címe és a története stimmel, csak épp nem ez lesz album címe.

Egyébként tényleg nem rossz az elsõ két szám, Nightmare to remember még kifejezetten tetszene is, ha nem lenne benne többször is (sztem) abszolút felesleges, és lealacsonyító hörgés. 12 millió zúzós, hörgõs banda van, nem kell mégegy, ráadásul pont a Dream..

artschi
Itt vmit eltévesztettek a szerkesztõk a heavymetal.hu-n:

"A Dream Theater új lemeze The Best of Times címmel jelenik meg júniusban. A dobos Mike Portnoy a címadó dal szövegérõl (mely elhunyt édesapjának állít emléket) így nyilatkozott: „Édesapám azalatt vesztette el a rákkal folytatott küzdelmét, míg mi ezt a lemezt csináltuk. Akartam valamit csinálni, ami méltó az emlékéhez. Nem akartam a fájdalomra és a betegségére koncentrálni, sokkal inkább arra, amit egész életében átélt. Nagyon súlyos érzés ezt a dalt hallgatni, ezért egy darabig nem fogjuk élõben játszani.”

a kritikát én is csak kiraktam, nem szeretem elõbb olvasni a kritikát, mielõtt meghallgatom, "megrágom" az új albumot
HTS s3rg1nh00
@10 nap után:6DoIT után az új évezred eddigi legjobb albumának nézünk elébe.
na erre varrjatok gombot!:-D

Teljesen egyetértek, én már jó ideje nem folyok bele itt a vitákba, mert úgy gondolom, hogy egy fórumon akárki akármit ír, azt saját véleménynek kell venni. Azonban itt a legtöbben tényként közölnek mindent, amik egy egyébként messzemenõen szubjektív kijelentések. (akinek nem inge ne vegye magára...)

A két új szám alapján szerintem követik az általuk kijelölt utat, amin minden alkalommal megújulnak, új témákat, stílusokat hoznak be és utat törnek a sok önmagát vagy rosszabb esetben mást utánzó zenekarok között (engem totál lenyûgözött mind a kettõ). Számomra pl a Symphony X utolsó albuma az utóbbi évek legélvezetesebb albumai között volt, de amikor elõször végighallgattam, csalódtam, mert nem tartlamaz semmi újat, egy új ötletet sem, csak a régi sémákat veszi elõ újra meg újra és csiszolja õket. Nem mondom hogy baj, csak egy ilyen alapfeltevés után, szvsz, már közük sem lehet a DT nagyságához, ami a progresszív rock legfontosabb szereplõje.

Egyébként én nem olvasom el ezt a kritikát, ahogy az elõzõ lemeznél sem tettem. Én majd kialakítom a saját véleményem.
edios
"If Systematic Chaos helped them to partially lose the cult band tag, then Black Clouds & Silver Linings with surely take them to the next level."

Úgy legyen.

Nem tetszik ez a fórum, mert alapvetõen szerintem megalapozatlanul írkálnak ide össze vissza és 1 fõ thread megy állandóan: a fikázás.

Mindenesetre itt egy teljes kritika a teljes lemezrõl, JP fórumról letiltották:
http://levprog.blogspot.com/2009/04/black-clouds-silver-linings-track-by.html
HTS s3rg1nh00
hát,számomra az elmúlt 3 Dream lemezen kb.annyi jó ötlet volt,mint egyetlen számban a Symphony X Paradise Lost lemezérõl:)

edios
Mondjuk az utóbbi 2, de fõleg az utolsó nem tette túl magasra a lécet. Mármint annak, aki dallamos zenére vágyik, nem pedig szürke metálra. És azért DT-re általában nem a szürkeség a jellemzõ.

Remélem mostani albumban ismét lesznek ötletes számok. (Octavarium, Stream of Consciousness és In the name of God nem régi számok, aztán mégis klasszikusok lettek, szóval van esély:) )

HTS s3rg1nh00
*album

HTS s3rg1nh00
hát...vannak a fülemet sértõ hangszínek,meg elég fantáziátlan szólók,amik a végtelenségbe futnak,de összességében úgy néz ki,2002 óta ez lesz a legjobb<#smile>

artschi
Nem osztom a véleményed, szerintem nem rosszabbak, mint az elõzõ albumnál, sõt a 2. szám kifejezetten tetszik.

HTS s3rg1nh00
a 2 új szám büntet....

mármint olyan szarok<#hehe>
addig kéne elsóznom a megvett jegyet,amíg van olyan,aki nem hallotta<#nemtudom><#kuss>

artschiatwork
Elõzenekar a Dream elõtt:
CYNIC

HTS s3rg1nh00

HTS s3rg1nh00
mégvalami:
http://www.youtube.com/watch?v=Vh9iwA5NFX0
a srácok felvették az új albumot,jöhet a keverés-de már most ígéretesebbnek tûnik,mint az elmúlt 3 lemez együtt<#finom>

yep, megyek én is :-)

artschi
afaszomészerda... :-/

végre végre végre nem pecsa!
szolszil
Július 1 - Sportaréna
Tour Dates
<#worship><#worship><#worship><#taps><#taps><#taps><#worship><#worship><#worship>
én ott leszek

Ash nazg durbatul&#251;k, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatul&#251;k agh burzum-ishi krimpatul.

anyám nehezen viseli az improvizációs zenét, az LTE elsõ albumán pedig van egy kb fél órás imprós szám :-D

HTS s3rg1nh00
viszont...így az ünnep végén
meggyaláztad?:D!
mellesleg,ha valaki lemaradt volna:Hungarian Skies(végre mûködik megint,bár lehet eddig is mûködött,csak én nem találtam:))

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

(fadíszítés közben beraktam egy Liquid Tension Experiment CD-t, amire anyám közölte hogy meggyaláztam a karácsony szellemét :-S )

Slayerboy
Hátte nem vagy normális... Scenes az egyik legjobb album..

Voltam zárás elõtt. _______________

szolszil
Megszereztem a Chaos in Motion DVD-ket. Hát mit mondhatnék....... csodálatos!!!!!!!!! A Schmedley Wilcox hátborzongató!
Majdnem akkora élmény mint a tavalyelõtti koncert a PeCsában!

<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

Ash nazg durbatul&#251;k, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatul&#251;k agh burzum-ishi krimpatul.

Gyerkek, egy kis több lelkesedést, mondjatok már véleményeket errõl a nem midnennapi zenekarról! :D

HTS s3rg1nh00
eltûnt a Hungarian Skies...már a .net sem jön be<#sir>

<#shakehead>

artschi
<épp most hallgatja az albumot sokadjára>

Scenes from.. ?<#szomoru1>

gercse
még nem igazán hallgattam végig õket, de nekem bejönnek

Awake utániak szerintem már elég gyengék...

gercse
Most nem rég kezdtem el hallgatni a bandát, hát eszméletlen milyen jól nyomják, már beszereztem pár albumot, eddig egyikben sem hallottam rossz számot :)

+fav