3060
  • praksi
    váháá, megvan a Live at Budokan extra változata :)
  • McGrady
    az nekem is megvan bár a DT jobban bejön :)
    Liquid Tension Expiment viszont kurvajó, nagyon kűdik :)
  • praksi
    na, sikerult megszereznem Petrucci: Suspended animation albumát! egesz jo lett, bar nehol egy picit egyhangu.
    ja, okt. 7-en lesz Katatonia koncert csepelen
  • AnonymouS
    idén nekem az egyik legnagyobb koncertélményem volt...
  • Gandibá
    Hát nekem volt már hozzájuk szerencsém és nem volt elég meggyőző a produkció :(
  • artschi
    azt nem mondanám, hogy szarok lennének élőben :)
  • Gandibá
    Hát az más kérdés hogy szarok élőben :D
  • AnonymouS
    hát az biztos hogy nem a legjobb koncertfevételük, a fílinges dologgal vitatkoznék, de szerintem ez szubjektív, a lényeg hogy én az előzö hsz-t nem értettem :)
  • artschi
    OFF
    hát szvsz nem egy "igazi" koncertfelvétel, hasonlítsd össze más bandák koncertanyagaival. Nincs meg benne az a "fíling", mint egy koncertalbumon, valahogy úgy van keverve az egész, mintha egymás tetejére tettek volna két sávot és nem összekeverik. Egyébként ők is azt nyilatkozták, hogy ritka xar lett.
    ON
  • AnonymouS
    ezt hogy érted? nekem pont azért tetszik az, mert olyan nyers, szinte semmit nem csináltak az anyaggal
  • artschiatwork
    így baxták el kb. az In Flames Tokyo Showdown koncertalbumát...
  • McGrady
    lehet benne igazság, szokott olyan lenni, hogy a profi zenészek "megfésülik" a felvett anyagot, ha valamit elbasznak rajta. nekem is van olyan DVDm ahol simán lehet látni hogy átvan baszva
    de gondolom, itt nem vették újra az egészet, azért Labrie bácsi má csak nem bassza el az egész koncertet
  • szacsi
    az mondjuk tagadhatatlan, hogy van utómunka az éneken, ugyanakkor amit írtál az baromság.
    és a sokezer emberrel, aki koncerten ott volt..velük mivan, szép lassan elhallgattatják őket? vagy ők süketek voltak? :)
  • szacsi
    loál
  • Gandibá
    Így van minek is koncertezni. Csak alákevernek az albumnak egy kis tömegzajt, kicsit átbizgerálják a hangzást és kész is. LOL.
  • AnonymouS
    lol, persze, nem vagy normális... ^^
  • HTS s3rg1nh00
    annyira naívak vagytok,h.elhiszitek,ez tényleg az az ének?stúdióban újravették az éneksávot,igaz kurvára nem hallani ebből semmit,de így van-ezt persze senki nem hírezte világá-.-
  • mesti15
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mod
  • AnonymouS
    Ezt meg a következő videókat látni kell!!! :DDD
  • mod
    Ebbe a 2 Dream számban hihetetlenül idegesítő az ének... Nyivákol összevissza...
  • artschiatwork
    jóvan bakker, csütörtökön én is beszerzem ezt az izét...
  • AnonymouS
    Akinek hiányzik a Score-ról a brutál keménység, hallgassa meg a Gigantour 2006-os lemezét, amin két számot játszának, a Panic Attack-et és a The Glass Prison-t!

mininova
  • Gandibá
    És lám, télleg egy koncert ahol LaBrie normálisan énekel.
  • szacsi
    cdpincecdpincecdpince
  • mod
    Ma néztem az Árkádban, a Media Marktban, megkérdeztem, de még nem volt belőle...
  • AnonymouS
    A számokat nem átírták, hanem kiegészítették. Ha megfigyeled, akkor ezek a számok nem a legkeményebbek és ha van bennük olyan rész, akkor általában a nagyzenekar háttérben marad vagy egyszerűen nem játszik. Szóval a The Glass Prison-t nem is lehetne ilyen módon feldolgozni.

A CD 7ezer, a DVD 6ezer volt.
  • Dougie
    mennyi volt egyébként? 6+6ezer kb.?
  • Dougie
    (többek között) a The Glass Prison komolyzenei átiratára nagyon kiváncsi vagyok (már az eredeti albumon lévő is az egyik legnagyobb kedvencem)
    ja, és találtam egy kritikát a Score-ról
  • AnonymouS

Ismertető by AnonymouS

Elöljáróban leszögezném, hogy én nagyon nagy DT fan vagyok, nekem tetszett mindegyik lemez, az Octavarium is, értem a banda egész koncepcióját és tökéletesen beleillik minden a képbe. Ettől még persze kritikus szemmel nézek mindent, de természetesen minden magánvélemény.
    A 3 CD-s verzió a szokott DT koncertlemez formájában jelent meg, papírtokban, booklet nélkül, amit én még mindig hiányolok, de nem nagy probléma. Amikor először láttam a setlistet én is kételkedtem, hogy jó választás volt e Portnoy mestertől ilyet összeállítani, de miután már párszor végighallgattam más véleményen vagyok. Igaz, hogy egy (max kettő) számot még most is kicserélnék talán, de alapjában véve meg vagyok vele elégedve. Ez egy olyan lemez, amivel a 20 éves fennállásukat ünneplik, így hát szinte mindegyik lemezről került rá egy-egy szám, lehetőleg úgy összeállítva, hogy amik már voltak koncertlemezen, ne nagyon kerüljenek rá. Tehát akik az Awake zúzós számait vagy a Falling Into Infinity lassúbb dalait keresi, az rakja be a Once In A Livetime-ot, aki A Change of Seasons-t akar, hallgassa meg a Live Scenes From New York fantasztikus felvételét, akik Train Of Thought-ot szeretnének, Live At Budokan-t hallgassanak. Helyette itt van a még sosem látott és csakis borzalmas minőségű bootlegeken hallható Majesty szám, az Another Won, ami egyszerűen szuper; az egyik legjobb When Dream And Day Unite szám, az Afterlife; az elszállós Under A Glass Moon. A ritkán hallott, de talán méltatlanul háttérbe szoruló Innocence Faded egy kicsit lazább számnak és ismét egy kiadatlan darab, a Raise The Knife, ami eddig csak az 1999-es Fan Club CD-n volt hallható és természetesen nagyon jó (Rudess egy kicsit belenyúlt, ami csak jót tett a számnak). Az első cd lezárása a "kórusüvöltős" The Spirit Carries On, hogy egy kis "sláger" is legyen. Ha végiggondolom, akkor már ez az egy CD is szinte megfelelne egy koncertlemeznek, de a legjava még csak most jön: beszáll az Octavarium Orchestra! Vigyázat spoiler-veszély a továbbiakban!
    Kezdődik a Six Degrees Of Inner Turbulence és mit hallunk, az egész első részt a klasszikus zenekar játsza. Először furának hat, de fontos, hogy ne halkan hallgassuk, ugyanis ez egy egész zenekar, nem csak pár fő és az eredmény lélegzetelállító. Itt láthatjuk mennyire zseniális az egész mű, akár egy klasszikus darab. Ettől kezdve a koncert végéig együttjátszanak a nagyzenekarral és mit mondjak, hihetetlen, ezt hallani kell! Tökéletes harmóniában játszanak, végig hibátlan. Aki zenész (mint pl. én is :P), az el tudja képzelni milyen nehéz lehet egy ennyi emberrel együttjátszani úgy, hogy közben minden ugyanúgy átjöjjön, sőt, még rátegyen pár lapáttal. Nem kétséges, hogy ez az öt ember napjaink legnagyobb zenészei közé tartoznak. Az Octavarium-ra szavakat nehéz találni, ez egy olyan szám, amit DVD-n kell nézni, hangosan, odaadással. Teljesen elvarázsolt, egyszerűen nem találok szavakat :). Ez a felvétel a nagyzenekarral sokkal jobb, mint az albumon lévő, nagyobb élmény így látni, mint a koncerten! A ráadás pedig hát... nézzétek meg!
    Meg kell mondanom, hogy szerintem ez az eddigi legjobban kevert koncertlemez. Az első hangtól hallatszik, hogy sokkal jobban meg van csinálva, mint például a Budokan. Minden tökéletesen hallható, tisztán és szépen. A tagokról szerintem nem kell sokat mondanom, de azt megjegyezném, hogy LaBrie a legjobb formáját hozza idén 15 év alatt, végre visszatért a régi nagy hangja amit egy ideje hiányolhattunk, mindent kiénekel, minden ott van, ahol kell lennie, nincs hamiskás hang, mint az előző élő lemezen.
    A DVD kiadás rendezését most teljes egészében Portnoy végezte és nem lehet panasz rá. A minőség kiváló, az extra dolgok hibátlanok, kifejezetten tetszett az Octavarium animációinak bevágása a számba, nézzétek meg! Az DVD extrák nagyon tetszettek, főleg az egyórás dokumentumfilm a banda történetéről, amit a tagok mesélnek el nekünk olyan őszintén és közvetlenül, mint még soha.
    Úgy gondolom, hogy nagyon megéri beruházni ezekre a lemezekre, teljesen megérik az árukat. Fanoknak ott a helye a gyűjteményben, zenekedvelőknek pedig egy tökéletes kezdtet a Dream Theater mesés világában!
  • mod
    Dejó, ok.
  • AnonymouS
    Megvettem, épp sétálgattam a Saturnban, amikor kb szívrohamot kaptam a DVD láttán. Azonnal megvettem őket, nem érdekelt a pénz, ami hát igen... húzós... de ez egy húzós lemez és a kedvenc bandám :)
  • artschi
    megrendelted, vagy letöltötted? :)

kicsit necces, hogy a cdpincében a CD-s verzió ugyanannyiba kerül, mint a DVD-s...
  • AnonymouS
    Megvan a Score!!! CD-n és DVD-n is szóval majd este írok ismertetőt. :D
    Előzetes: Király!
  • praksi
    az Octavarium nem lenne rossz, a címadó szám nekem egészen tetszett, olyan Floyd-os beütése van.
    az a nagy hibája, hogy olyan elődjei voltak, mint a Images vagy a Scenes. mert ezek után erős visszaesés. legalábbis szerintem. (de hogy felvágjak: aláírt példányban megvan :-))
  • szacsi
    http://www.mp3.com/albums/20120685/summary.html

http://www.myspace.com/tsrproject
  • HTS s3rg1nh00
    thx...mellesleg most h.kiderült a setlist,sőt bele is lehet hallgatni a dalokba(írok linket ha kértek:P),szvsz ha ez ugyanannyiba fog kerülni mint a Live at Budokan,akkor nem lesz értelme megvenni...valahogy szar számok szerepelnek rajta,Mike úr nem nagyon remekelt a számok összeállításánál,pl.a 6DoIT 2.cd-je volt a koncerten,pedig az első sokkal jobb:S meg telerakták Octavariumos számokkal,pl.The Root of All Evil,The Answer Lies Within...viszont ha jól emlékszem,sehol egy A Change of Seasons vagy egy Pull Me Under...úgy érzem,ezt a lemezt a jubileumi matrica és a zenekar neve próbálja majd eladni,nem pedig maga a zene...arra játszanak,h.aki ott volt úgyis megveszi,az élmény meghosszabbításaképpen,aki meg nem volt ott,azért veszi meg,mert szeretné hallani a történteket...psszt,azt csiripelték a madarak,év végén indulnak stúdióba Dream-ék,új sorlemez van készülőben...csak nehogy ez is Octa-s legyen,mert 2 rontást nehéz lesz kimagyarázni,fiúk!
  • praksi
    nincs, egy ismerősömnél hallgattam, még nem volt lehetőségem elkérni tőle. ha majd meglesz, megoldható :-)
  • HTS s3rg1nh00
    nincs véletlenül egy letöltési linked a Let It Out-hoz?plíz:) az EP megvan,jól tolják a srácok^^