Internet faluhelyen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
VAn egy asztali gépem amihez van egy internetkábel kötve (rádióhullámos, 4Mb/s)-es na most én kihúztam ezt a káblet és belevágtam a notebook-omnak a a legnagyobb ilyen helyébe. Beállítottam az ip-t (Windows Vista Home) alatt, majd vártam, hogy elinduljon, de még a kiszolgálót sem ismeri fel.
Igaz a notebookban van Wifi, meg W-lan modem is. Na most az a kérdés, hogy van a notebookoknál valami védelem? Mert a pcmen is vista van és ott ip kitöltése után simán ment.
Aztán ugyanezt megcsináltam egy Toshiba notebookkal is amin XP OP volt, de miután beállítóm az ip-ét és mondom neki kapcsolódjon, semmi.
Tuti hogy valami titkos notebookos trükk.
A PC-ben lévõ hely neve: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
A Notebooké: Nvidia Hálózati Adapter
Valaki aki ilyen problémával találkozott az légyszi help me 😞
Köszi
Fákjúal!
Jól látom? Miért vagyunk még ilyen sokan??? Szomorú<#rinya>#rinya><#sir>#sir><#shakehead>#shakehead>
Bevezetném szívesen a szélessávút, de szolgáltató nem akar!!!
Fákjúal!
Fákjúal!
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Fákjúal!
Fákjúal!
Fákjúal!
De szerintem nincs szükséged fix IP címre (azaz ami nem változik), ha nem vagy annyira jártas a dologban.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Akkor mi a probléma.
Valószínûleg indoklás nélkül is megtehette volna.
Fákjúal!
Ha nekik "túlzott" veszteséget jelentenek a "letöltõbajnokok", akkor ne "korlátlan" internetként árulják a szolgáltatást - és vica versa: ha a szerzõdésben "korlátlan" internethozzáférést ajánlanak, akkor ne visszkessen a tenyerük attól, hogy a T. ügyfél él is a szerzõdésben foglalt jogaival, miszerint annyit tölt le, ammenyit éppen akar!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Szóval ne jöjjön itt nekem senki azzal, hogy az illegális letöltés miatt csinálják a forgalmi korlátott! Ez egy ostoba parasztvakítás...
Mondjuk én "szerencsés" vagyok mert van normális ADSL-em, de ha a szolgáltató nekiállna letöltési korlátokkal jönni, már mondanám is fel a szerzõdést...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Pont azért, mert így fontolgathatod, hogy töltögeted a cuccokat illegálisan, vagy megveszed.
Ha megveszed, akkor talán olcsóbban is kijössz, és böngészni elég egy 512/128-as ADSL is.
Azok a települések még mindig jobb helyzetbe vannak akik a fatáv területén vannak, mert van választási lehetöségük a szolgáltatok közül ha már megvan a kellö létszám.Nálunk meg a Hungarotel van és kész.És meglehet nézni az áraikat:3000/196 58k-ért<#confused>#confused>ráadásul 30GB korláttal.Menyjenek a pi**ba.A legolcsobb is 10k és olyat a másik szolgáltatok már nem is forgalmaznak.Ráadásul a mi falunkba kb. 10 gép van abbol hogy szedjek össze annyit hogy kihozzák a netet?
Fákjúal!
football without ultras is nothing
Mondjuk történt egy érdekes dolog is valamelyik nap fel mentem a T-online oldalára és hülyeségbõl meg kötöttem a szerzõdést az adsl-re és azóta már másodszor jött papír hogy már jönnének bekötni csak nem találnak itthon.
oszt' hogyé adják?
juhéééé!!😄D nagyon nagyon örülök! 😊 remélem mindenkinek meglesz ez az öröm aki vágyik rá!
Ahhoz hogy ADSL-ed legyen alapfeltétel a vezetékes telefon megléte és hogy fizesd az alapdíjat a fatávnak, azon felül a netet megveheted bármelyik szerzõdéses partnerétõl.
http://adsl.lap.hu/
De a matavnál csak havi 17e-ért van ADSL ? Nincs olcsóbb csomag ?
Ez nagyon drága ....
Ha az ADSL lehetõség adott ,akkor bármelyik szolgáltató telepíthet,
vagy csak pl a matav ?
Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun
azonban azt elismerheted, h az axelero nem az ügyfélbarátságáról híres
kábelnet
szerintem egyértelmûen a kábelre éri meg beruházni, nem fos axelero és társaira.....
Ez azért van mert van egy fix sávszél,ami 4 ügyfélnél oszlik el.
szorozz fel az 512-õt 4-el.
Vki találkozott már ilyennel?
Nálunk is itt a második kerületben egyszer engem is megkerestek,hogy
lenne ilyen ha össze tudok szervezni 6 embert az utcában.
Akkor az idõjárás független gondolom?
Ezt majdnem teljesen idõjárás független.
kb 5900 havonta ha 4 ház belép amik 700m-en belül vannak egymástól?
Ez jónak tûni.
Miért ilyen kicsi a hatótáv?
Valszeg magas megaherzen szolgáltatják,és ez a maximum amit még normálisan ki tud szolgálni az adó.
Azt mondták, hogy kiépítik, vagy azt, hogy már kiépítették az RDSL-t?
Egyébként nem függ az idõjárástól, a "józan paraszti ésszel" gondolkodó laikusok terjesztették ezt pár éve, valóban sok kis szolgáltató link, és ezért nem szolgáltat rendesen, ha épp vihar alatt csúszik be egy gixer, az nem az idõjárástól van 😊
Szerintem érdemes lenne megpróbálni egy megrendelést. Bár az is lehet csak adott kapacitást kötöttek be a településen azt pedig anno a jelentkezõk mind kimerítették, újabb bekötésekre szabad kapacitásokat pedig hasonlóképp adott kvótákat teljesítve telepítenek ki. Ha viszont van szabad kapacitás akkor be fogják kötni azonnal.
Az ADSL nagyságrenddel stabilabb és megbízhatóbb netkapcsolatot nyújt mint a micros megoldások, én mindenképp elõbb az ADSL-t próbálnám meg. Ha ott nincs remény akkor érdemes a microval próbálkozni. Micronál cégtõl függõen elég vegyesek a tapasztalok, van ahol jól csinálják a dolgokat van ahol egy tragédia az egész. Szóval ehhez tudni kellene azt is melyik cég áll a micro mögött, akkor utána lehetne nézni mik a tapasztalatok róla.
Nem tudom hol tehetném fel kérdésem.
most dobtak be RDSL-t ajánló levelet hozzánk.
Vki találkozott már ilyennel?
a max sávsz. ami a listán van 514Kb/s ?
Azt írják rádiókapcsolat alapú !
Akkor az idõjárás független gondolom?
kb 5900 havonta ha 4 ház belép amik 700m-en belül vannak egymástól?
Miért ilyen kicsi a hatótáv?
Én balatonfenyves lakok ahol nem biztos hogy van ilyen népsûrüség !!!
ADSL-re nem nagyon látok reményt ,szóval jó lenne vmi info ha vki ismer ilyent
Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun
Most így 1024/256-os kábel van.
Egyébként újonnan asszem most a szolgáltatónál 9200 Ft.
Szerintem ez egész jó, legalábbis ahogy elnéztem a többi szolgáltató lehetõségeit.
Jah igen és ez is korlátlan.
Csak annyi volt hogy még fizetni kellet 10000+áfa belépési díjat.