619
Hogyan internetezzünk ott, ahol SEMMI sincs?
 • smigiboy
  #619
  Hali lenne 1 olyan kérdésem h most van 2 gépem és van 1 kábeles netem na edig úgy oldottam meg a 2 gép közti netet h 1 Ruter használtam ez idáig rendben is van csak anyit szeretnék kérdezni h hogyan lehet a 2 gép közt gyors adat átvitelt csinálni mert edigg msnen küldtem az adatokat és nem valami gyors.Szal a lényeg h kéne valami megosztot mappa vagy nem tom mi h gyorsan át tudjam pakolni a dolgokat meg lehet ezt csinálni?
 • 1Emese
  #618
  Sziasztok, most lehet nem nagyon lesz idevágó a kérdés, de óriási gondban vagyok.
  VAn egy asztali gépem amihez van egy internetkábel kötve (rádióhullámos, 4Mb/s)-es na most én kihúztam ezt a káblet és belevágtam a notebook-omnak a a legnagyobb ilyen helyébe. Beállítottam az ip-t (Windows Vista Home) alatt, majd vártam, hogy elinduljon, de még a kiszolgálót sem ismeri fel.
  Igaz a notebookban van Wifi, meg W-lan modem is. Na most az a kérdés, hogy van a notebookoknál valami védelem? Mert a pcmen is vista van és ott ip kitöltése után simán ment.
  Aztán ugyanezt megcsináltam egy Toshiba notebookkal is amin XP OP volt, de miután beállítóm az ip-ét és mondom neki kapcsolódjon, semmi.
  Tuti hogy valami titkos notebookos trükk.
  A PC-ben lévő hely neve: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
  A Notebooké: Nvidia Hálózati Adapter
  Valaki aki ilyen problémával találkozott az légyszi help me :(
  Köszi
 • ffxi
  #617
  Ki freeweb-es és dial up-os és 69-es körzet? Az a helyzet, hogy betárcsázás után félperc után szétkapcsol!


 • ffxi
  #616
  Hoppá, hoppá!!!!.

  Jól látom? Miért vagyunk még ilyen sokan??? Szomorú

  Bevezetném szívesen a szélessávút, de szolgáltató nem akar!!!

 • ffxi
  #615
  Oké, oké! 1ik ok megoldva(pályázatok), de mi van a másikkal? Hol van itt az esély=ség? 1ik részről, hogy ha bevezették a szélessávút az önkormányzati irodákba, akkor házakba miért nem? Másik részről az bánt, hogy még saját álatlános iskolájuk sincs, értitek ifjúság ott nuku, Mi meg 2x annyian vagyunk. Áhhhh! sztem ők sem tudják, hogy mit akarnak


 • shabba
  #614
  eMagyarország Pontok I.

  eMagyarország Pontok II.

  IHM-ITP-16 eredmények
 • ffxi
  #613
  Hogy érted?

 • Taranov
  #612
  Biztos megfizetik.
 • ffxi
  #611
  Bocsi! igazad van, de észrevehetően gyorsabb mint matav nyíltinternet. Hát 1,26 mb letöltött vmi 15mp alatt.

 • NeoMaN
  #610
  a hálókártya 100mbites nem a vonaluk.....
 • ffxi
  #609
  Nem fogjátok elhinni! Hát nem felháborító! Azaz voltam kicsit távolabbra, az Úr háta mögötti faluba, ahol a népesség fele az én községemhez képes. SŐT! SAJÁT általános iskolájuk sincs. És nemtom, milyen "államitámogatás"-sal? Van ott eMagyarországpont!!!! Nem akárhogyan kapcsolatra azt írta 100,0Mbps. De az itteni ismerősöm, asszondja, hogy lakossághoz nem kötnek be ezt a szélessávút. Nem értem, akkor az ePont melyik szplgáltatóval áll szerződésben? És melyik hülye szolgáltató az, amelyik csak 1 helyre kötetibe 1 községen belül? Erre magyarazázatot követelek!!!!
 • ffxi
  #608
  De kivácsi vagyok, hogy mire is jó ez! Hogy nem adják ingyé' mint p. az e-mail cím, érted?!

 • Taranov
  #607
  A címed, amivel a neten megjelensz.
  De szerintem nincs szükséged fix IP címre (azaz ami nem változik), ha nem vagy annyira jártas a dologban.
 • Taranov
  #606
  Benne volt a szerződésben, hogy a szolgáltató felmondhatja, nemde?
  Akkor mi a probléma.
  Valószínűleg indoklás nélkül is megtehette volna.
 • ffxi
  #605
  Nem vagok jártas ebben! Miért mi az a IP cím?


 • Gerygrey
  #604
  A kábeltébés net kábeltévén, az ADSL pedig vezetékes telón megy, ennyi a difi. De nálunk a kábelszolgáltató minden extra felár nélkül fix IP címet ad, az ADSL-nél pedig fizetni kell érte, bár ez lehet hogy csak a szolgáltatón múlik.
 • ffxi
  #603
  Mi a különbség a kábel TV-és net és az ADSL között? Állítólag a kábeles fogják, ha ö.jöttünk min. 15-en.

 • [NST]Cifu
  #602
  Erre a szerződés megfogalmazásakor kellett volna gondolniuk, és nem utána, pótcselekvésként, nemde?

  Ha nekik "túlzott" veszteséget jelentenek a "letöltőbajnokok", akkor ne "korlátlan" internetként árulják a szolgáltatást - és vica versa: ha a szerződésben "korlátlan" internethozzáférést ajánlanak, akkor ne visszkessen a tenyerük attól, hogy a T. ügyfél él is a szerződésben foglalt jogaival, miszerint annyit tölt le, ammenyit éppen akar!
 • Taranov
  #601
  Nem az illegális letöltések miatt csinálják, hanem mert a letöltőbajnokok leterhelik a hálózatot, ezzel ártva a szolgáltatónak és a szolgáltató többi ügyfelének.
 • [NST]Cifu
  #600
  Az utóbbi időben sűrűn nézem a NASA TV-t miközben a gép elött ülök, magában ez óránként mintegy 100 megás adatforgalmatt jelent (csak ha napi egy órát megy, akkor is 3 giga egy hónapban), emelett leszedtem jópár videót a netről (légi bemutatók, hadgyakorlatok, stb.), ez mondjuk legyen 10 giga, leszedtem pár játékdemót (T-72BiF, FEAR, DS2 demo, stb.) ez legyen mondjuk 2 giga. Lazán számolva is 20 giga adatforgalom egy hónap alatt - és mindez még a netezés, online játék és mindenféle illegális letöltés nélkül.

  Szóval ne jöjjön itt nekem senki azzal, hogy az illegális letöltés miatt csinálják a forgalmi korlátott! Ez egy ostoba parasztvakítás...

  Mondjuk én "szerencsés" vagyok mert van normális ADSL-em, de ha a szolgáltató nekiállna letöltési korlátokkal jönni, már mondanám is fel a szerződést...
 • Taranov
  #599
  Igen, ez itt a baj.
 • repvez
  #598
  Ha bekötnék nekem tökéletes lenne az is , de nem kötik
 • Taranov
  #597
  Igen, a havi 58k kicsit rázós, de jogos.
  Pont azért, mert így fontolgathatod, hogy töltögeted a cuccokat illegálisan, vagy megveszed.
  Ha megveszed, akkor talán olcsóbban is kijössz, és böngészni elég egy 512/128-as ADSL is.
 • repvez
  #596
  De enyiért már ne korlátozzon!Más hálozatban ezér a pénzért egy évig netezek korlátlanul gyorsabb fel és letöltéssel.Azt meg még nem is irtam ,hogy van egyszeri belépés is ezen felül 30000ft.
 • Taranov
  #595
  Mondjuk az adatforgalmi korlát érthető, a letöltőbajnokok senkinek sem tesznek jót.
 • repvez
  #594
  Üdv!
  Azok a települések még mindig jobb helyzetbe vannak akik a fatáv területén vannak, mert van választási lehetöségük a szolgáltatok közül ha már megvan a kellö létszám.Nálunk meg a Hungarotel van és kész.És meglehet nézni az áraikat:3000/196 58k-értráadásul 30GB korláttal.Menyjenek a pi**ba.A legolcsobb is 10k és olyat a másik szolgáltatok már nem is forgalmaznak.Ráadásul a mi falunkba kb. 10 gép van abbol hogy szedjek össze annyit hogy kihozzák a netet?
 • Taranov
  #593
  A bekötést elintézni gyorsabb talán a T-Com esetében, mivel egy kisebb mikrohullámús cég (ha van a környéken), biztos lassabban intézkedik.
 • ffxi
  #592
  Hogy érted gyorsabb? Ö.szedni vagy a sávszélesség?:)

 • Taranov
  #591
  Csatlakoznom kell az előttem szólóhoz, gyűjtögesd az embereket, illetve kereshetsz mikrohullámú szolgáltatókat is, de szerintem az ADSL gyorsabban fog menni.
 • FrezeR
  #590
  mást nem nagyon tudsz tenni, mint összeszedni a lehető legtöbb embert és felkeresni a helyi tcom-os képviselőt és leadni neki az adatokat aztán várni. nálunk is hasonló volt a helyzet és bizony sok időbe telt amig elintéztük hogy legyen. de a lényeg hogy sikerült:) feljelenteni nem lehet mert nem köteles szolgáltatni sehol. ők szabják meg hova mennek.
 • ffxi
  #589
  Hi all! Felháborító, de mit kell csinálnia az embernek, hogy bevezessenek a községembe vmilyen fajtájú szélessávút? Közelben van két község, amelyek már van és Én köztük vagyok és nem akarnak bekötni. Ez nem fer, fel lehet jelenteni a szolgáltatót?

 • skristof
  #588
  akkor legyél otthon :D
 • icool
  #587
  Sziasztok ma jött egy papir a polgármesteri hivatalbol hogy a T-online a mi községünkben is megkezte az adsl kiépitését de 25 emberkére szükség van. Valaki nem tudná meg mondani hogyha meg van a keret fő onnantól mikor lesz net?
  Mondjuk történt egy érdekes dolog is valamelyik nap fel mentem a T-online oldalára és hülyeségből meg kötöttem a szerződést az adsl-re és azóta már másodszor jött papír hogy már jönnének bekötni csak nem találnak itthon.
 • FrezeR
  #586
  köszi:) 1024/160 12900ft..nem olcsó:( szerintem legalábbis. de legalább a minőségével/gyorsaságával eddig nincs bajom. és hát ez még igyis sokkal jobban megéri mint az isdn-es netezés azt hiszem ez egyértelmü:)
 • skristof
  #585
  üdv a klubban

  oszt' hogyé adják?
 • FrezeR
  #584
  nah képzeljétek tegnap reggel bekötötték végre!! :D
  juhéééé!!:DD nagyon nagyon örülök! :) remélem mindenkinek meglesz ez az öröm aki vágyik rá!
 • skristof
  #583
  matáv - a szavakon túl
 • FrezeR
  #582
  sziasztok. na én hogy jártam/járok mostanság. már három hete megy a huzavona, igérgetések jönnek mennek. röviden: be lettünk regisztrálva a rendszerbe 3 héttel ezelőtt és mindenki várta hogy jönnek beszerelni. már a szerződéseket is kézhezkaptuk. erre rá pár napra kiderült, hogy hiába várunk mert eltüntünk a rendszerből, egy embernek viszont bekötötték aki az utolsó volt a listán..remek. ezután múl héten újra bevittek a rendszerbe új szerződés meg minden, várunk tovább mint kiderült megint csak hiába mert nem jöttek a szerelők, hanem elmentek egy másik településre kötögetni..ok várjunk tovább. ezen a héten hétfőn jöttek bemérni a vonalat és mondták ok minden, 2-3 nap és jönnek bekötni. ma szerda van ugye én meg csak felhivtam az illetékeseket, hogy mégis mikor jönnek. erre kiderült, hogy a héten már minden nap foglalt, de nem hozzánk jönnek hanem máshová:) ja és ráadásul még nem kapták meg az igénylést...a nő akivel beszéltem mondta, hogy hétfőre tud beirni. mondom ok jó lesz ha már a héten nem lehet. erre fél óra mulva hivtam, és mondja nekem hogy mégsem jó mert még nem vagyok a rendszerbe. de akkor minek igérte a hétfőt? ráadásul azt mondta, hogy örüljek neki, hogy a matáv foglalkozik egy ilyen kis településsel mint a mienk...hát köszönöm. bocsi a hosszúságért, de muszáj volt leirni, mert tele van az a bizonyos mostmár...lassan reménykedni sem merek. pedig tényleg csak a bekötés maradt, de valahogy mindig eltolódik. ki érti ezt?
 • shabba
  #581
  Bármelyik fatávval szerződésben álló internetszolgáltatóval köthetsz szerződést. A fatáv nagykereskedő ő adja tovább a nete az ISP-knek, de egyben kétszeresen ISP is, 1x adja a netet suxelero által,2x meg saját név alatt is a telefonszolgáltatásával összekapcsoltan. Azért drágább a második mert az egy x in one csomag, van benne net, isdn telefon meg lebeszélhető percszám is.

  Ahhoz hogy ADSL-ed legyen alapfeltétel a vezetékes telefon megléte és hogy fizesd az alapdíjat a fatávnak, azon felül a netet megveheted bármelyik szerződéses partnerétől.

  http://adsl.lap.hu/
 • Lui76
  #580
  Na ránéztem a matav oldalára is és ahol be lehet címre érdeklődni ,megrökönyödésemre azt írta "azonnal telepíthető" !
  De a matavnál csak havi 17e-ért van ADSL ? Nincs olcsóbb csomag ?
  Ez nagyon drága ....

  Ha az ADSL lehetőség adott ,akkor bármelyik szolgáltató telepíthet,
  vagy csak pl a matav ?