35
-
#35 Sajnos komolyabb a dolog... :C -
Marki.. #34 Csak nem küldött adatokat egy alkalommal, aztán meg nem kommunikált egyáltalán párszor, de később a hívó jelre válaszolt és most próbálják meg kideríteni, hogy mi lehetett a probléma. -
Cat #33 ajjjijje :( lehet egy porvihar betakarta -
#32 Allitolag odalett a MERA... ...nem valaszol a radiojelekre, csak csipog neha. Mars palyarol sem tudtak elerni, szoval nem a foldi viharok okozzak a kommunikacios problemat, mint ahogy eloszor hittek. Meg nem tudjak mi a baj es mit lehet kezdeni, de egyenlore sajnos nem valaszol... :CCC -
#31 Nem tudom, nekem valahogy ez jott le... :) Remelem hogy igazatok van, elvegre eleg bena dolog lenne hogy osszevissza rangatjak a kormanyt, attol fuggoen eppen ki van szolgalatban... :D -
Marki.. #30 Szerintem mert azt mondták, hogy a kráter irányába veszik majd az irányt, utána pedig a hegyek felé, nem jelenti azt, hogy nem vizsgálnak meg mást a közvetlen közelben előtte. A Sleepy Hollow egy igen érdekes képződmény és hiba lenne kihagyni. -
mrzool #29 Nem egészen vágom, mit vitázunk ezen. Pár napja még az volt a helyzet, hogy amíg az Oppurtinity leszállásával és kicsomagolásával lesznek elfoglalva az emberek, addig a Spirit szépen nyugisan méreget a környéken, többek közt a Sleepy Hollowban is. Csak aztán indul a kráter felé, amikor jobban oda tudnak figyelni az irányítók.
Azóta megváltozott a program? Ha igen, elnézést. -
#28 OK akkor a "felszini forma" kifejezes megfelel? :)
Mindenesetre nem oda indulnak hanem ahhoz a kraterhez, amit fentrol lattak. Csakhogy sztm viz-megtalalas szempontjabol lehet hogy egy uledekkel feltoltott melyedes (regi krater az is talan - "Sleepy Hollow") jobb celpont lenne. De oket most mar jobban erdekli a marsi felszin kozetretegzodese... Odafele menet ha latnak egy erdekes kavicsot akkor meg arrafele mennek majd... Olyanok mint a 2 eves fiam a parkban, dejo kavics, micsoda csigahaz, szuper bot, vegul nem nez meg semmit... :DDDD -
mrzool #27 "NEM a Sleepy Hollow a krater amit a "kozelben" megceloztak"
Nem is mondtam, hogy a Sleepy Hollow a kráter... -
#26 NEM a Sleepy Hollow a krater amit a "kozelben" megceloztak, de az uj celpont jobban utba esik a tavolabbi dombok fele vezeto uton...
Ugyanakkor nem ertem miert egy relative "fiatal" becsapodasnyomot neznek meg. Az hogy igy jobban feltarul a marsi kozetretegeg titka nem igazan esik egybe azzal amit eloszor mondtak, azaz a lerakodott uledek alapjan elemezheto az egykori viz jelenlete...
Most akkor egy masik projekbe vagtak vagy a tudoscsoportban az "eroseb kutya b@szik" elvet kovetve hozzak a donteseket? ;D
Mindegy, van vizsgalnivalo rendesen mindenfele, elvegre minden poros kavics "idegen"... ...egyszoval hajra... -
mrzool #25 Miről beszélsz? Az Oppurtinity leszállása alatt épp hogy a Sleepy Hollow környékén (talán benne is, bár elég veszélyesnek mondják a talajt) fog méregetni a Spirit. Csak utána indul el a kráter felé. -
mrzool #23 Szerintem a 99-es kudarcok után inkább hanyagolják az angolszáz mértékegységeket.:))) -
#22 Az 1/2 mar toredek nem? Roviden akartam irni... ;D -
Cat #17 én is jót röhögtem rajta :) -
#16 Khmm...
Milyen jelek is mutatnak arra, hogy a marson értelmes élet, sőt, civilizáció fejlődött volna ki? Szerintem a vallási hipotézisek helyett maradjunk inkább a tudományosságnál.... -
Cat #15 földi gravitáció töredéke? na de kérem...
sztm nagyon kellemes hely lesz
a marsi nap 24 óra 37 perc hosszu (földi orában)
most kerestem hogy mekkora pontosan, ilyet találtam bazz :D
A marsi gravitáció 2.63-szor kisebb, mint a földi. Ez azt jelenti, hogy a marsiak a Földön 2.63-szor nyomnának többet a mi bolygónkon, mint otthon. Ha egy hozzánk hasonló élõlény fejlõdött volna ki a Marson, annak ekkora tömegnövekedéssel kellene számolnia, ha felkeresné bolygónkat. A Marson - a csekélyebb gravitáció miatt - a földivel megegyezõ élõlények 1.38-szor magasabbra nõnének. Ha ezt a két körülményt emberre vonatkoztatjuk, ez azt jelentené, hogy a marsbéli ember mintegy 2.8 m magasra nõne, és mintegy 200 kg-ot nyomna a Földön. Természetesen sokkal nehézkesebben mozogna nálunk, ebbõl kifolyólag nyilván jóval sebezhetõbb is lenne. Ha valóban kifejlõdött a Marson egy ilyen civilizáció - és a jelek mindinkább erre vallanak - akkor adódik a feltételezés, hogy a Bibliában a "Nephilim" szóval jelzett lények esetleg õket jelenthetik. De más szövegekben is szép számmal elõfordul az óriások említése, mindenekelõtt a görög mitológiában említett titánokat érdemes szóba hozni, de meg lehetne említeni a bibliai Góliátot, valamint Atlantisz lakosait, akik szintén óriások voltak. -
#14 En mindig ranezek a kepekre es tok jo kis sivatagot latok, aztan mindig radobbentem magam hogy -45 fok hideg van, jobbara szendioxid legkorrel, es a foldi gravitacio toredekevel. Ez -hiaba latszik tok jo kis sivatagnak- bizony egy masik vilag... :D -
Cat #12 azért nagyon kamuzni nem lehet, mert husz évvel ezelőtt a vikingek, aztán 6 éve a pathfinder, most ez a rover, fejlesztés, tesztelés, kapcsolattartás stb. szoval többezer embernek benne kellene lennie a dologban, és akkor még a családtagjaikat nem is számoltam... -
kowajano #11 lehet hogy ezek is kamu képek vagy majd rá mondják ahogy a holdraszállásra is rámondták :D
Végülis mutogathatnak bármit ugyse járt még ott senki :P -
Nonoo #9 Amennyi kételkedés volt, hogy egyáltalán a Nasa-nak sikerült-e a Holdra eljutnia, várom mikor kezdik el az emberek a Mars missziókat szekálni. -
#8 Ez legalább működik. Igaz nem tudhatjuk meddig. Ennyivel is okosabbak leszünk. A Beagle 2 sajna odaveszett. Az angolok sikerének jobban örültem volna, de a lényeg hogy gurulunk a marson. -
#5 nekem tetszik, monstertruck -al lehet örjöngeni, és nem állít meg senki.. :DDDDDD -
#3 Nézd az előnyeit: se politikus, se marketinges, se házaló ügynök, stb... :D