67
a windows nem akar betöltődni :-(((
  • ecneb
    :( előbb volt egy kis áramszünet és hát elszállt a vinyóm... lehetséges visszahozni? van erre program?

köszi
  • izb
    ez gép függő de ált. 5-10 perc .
  • bigfoot
    és honnan lehet tudni hogy ez hány párcig működteti a gépet?mert nekem 5perc bőven elég!mert abban különböznek ezek hogy hány percig tud működni a gép áramszünet után?
  • izb
    jaja.
    amit nem tud megfogni,azt a tápod már könnyedén leállítja.
  • bigfoot
    akkor ez a KEBO 500VA UPS amit lentebb írtam?
  • izb
    jó.plussz még az a szünetmentes tápegység amit leírtál úgy ok.
  • bigfoot
    és akkor egy Chieftech CT420A 420W táp is jó nem?magyarán akkor ez megfogja a lényeget!

(egyebként nagyon köszi a válaszokat!!csak nagyon agódom a gépért,nem rég vettem saját pénzből és nem akarok hogy vmi baja legyen)
  • izb
    egy márkásabb tápnál,ha ugynevezett tüske jön létre áramszünet után,akkor megfogja és nem engedi tovább.ha nagyon jó a táp nem történik semmi se vele se a géppel.Ha nagyobb a tüske mint amit kibír,akkor sem engedi tovább az alaplap felé és csak a táp döglik meg.Ha normális szünetmentesed van,akkor egy ilyen tüskét simán kibír és nem ég le semmi(villámcsapás más).Na ebben nagyon jó az APC-UPS
  • bigfoot
    de egy márkásabb tápnál azért nem szokott probléma lenni nem?
    és akkor csak annyit tehetek hogy várok és reménykedem hogy semmi probléma vele?mit érint alaplap?proci?vga?winyó?
  • izb
    elviekben előjöhet késöbb is,de az esetek nagy többségében a hiba rögtön látható.
  • bigfoot
    hát akkor bezsákolok egy ilyet,
    egyebként ha áramszünet után,bekapcsolom a gépem és látszólag midnen oké akkor nem történt hardveres baja ugye?vagy azt hogy tom megnézni hogy lett e vmi baja?azonkívül hogy ha nem indulna el mer akkor vágom hogy vmi probléma van
  • izb
    Tudom hogy drága,de az egyik legjobb.
    Én ez alá nem adnám, ha sok nálad az áramszünet.ha e miatt az egész gép elszáll, akkor nem 25.000ft ról lesz szó.
  • bigfoot
    az a baj hogy most nincs semmi pénzem ,max ennyiért tudnék venni

egyebként ma is lebaszta a gépem a rohadt kurva áramszünet
  • bigfoot
    huh ennek aztán van ára
    én kicsit olcsóbbat néztem ki 10e,"L" széria
    KEBO 500VA UPS
    -Offline mûködési mód,
    -CPU vezérlés,
    -Nagy terhelhetõség és kompatibilitás,
    -Széles bemeneti feszültségtartomány,
    -Túlterhelés és zárlatvédelem,
    -Mélykisülés védelem,
    -Beépített hálózati zavarvédelem,
    -Elnémítható vészjelzõ,
    -Adatvonali (fax, modem, telefon) túlfeszültségvédelem
  • izb
    ez kell neked
  • bigfoot
    milyen apc?
    igen kiírja de megy a gép,a probe 2 proci hőmérséklet kiíró progi írta ki,aztán újraíndítottam most már jó
    de mi az az apc?
  • izb
    Kiírja de megy rendesen a gép?
  • izb
    APC
  • bigfoot
    na szóval most ilyeneket írkál a gépem mikor elindítom:enumerate device win32 physical memory fail!
    ez mit jelent?
  • bigfoot
    és melyiket érdemes venni?és mennyiért?
    egyebként az a gány hogy mindig előjön,pedig szabályosan kapcsolom ki!és vmi 3 szektort néz,majd megnézem mit ír ki pontosan
  • izb
    A hibajelenség előjön akkor is,ha szabálytalanul állítottad le a gépedet.
    Mondjuk ha befagyott és resetelted.
    Jelen eset is annak minősül lévén nem szabályosan lett kikapcsolva a géped.
    Szünetmentes erre is megoldást nyújt,ha a gépet összekötöd vele.
    Mielött elfogyna a szusz belőle, leállítja a gépedet.
  • bigfoot
    nah most nem rég szívtam az áramszünettel,
    éjszakás voltam így reggel 8ra hazaérve betoltam a gépem,erre mire felkelek látom nem megy,erre kiderült hogy volt kb 4-5 áramszünet,szegény gépem meg gondolom kapcsolt be állandóan,aztán gépbekapsz de a windows nál vmit scandisck szerűen ellenőriz,vmien szektorokat!akkor az most mi??
  • izb
    Tippem csak arra van, hogy hogyen lehet megelőzni ezeket a problémákat.
    szünetmentes+túlfeszvédő.utóbbi 3500ft-ért megvásárolható,és áramszünet probléma megoldva.
  • dolky
    Helló!
    Nekem is hasonló problémám van.
    Áramszünet vagy a gép áramtalanítása (tápkábelkihúzás szerelés miatt stb.) után a Windows mindig újraindul, egyre nagyobb időközökkel (fél perc, 1 perc, 3 perc, 5 perc, stb), a vége felé már fél órát is működik újraindulás nélkül.
    A problémát megoldottam: bootoláskor, a windows töltődése előtt "lepauzolom" a gépet (PauseBeak itt működik) vagy belépek a BIOS-ba, itt nem indul újra egyszer sem, és kb. fél óra elteltével továbbengedem, betölt a Windows, és aztán nem indul újra többet. Tökéletesen működik a következő áramszünetig. Ha csak egy pillanatra húzom ki a tápkábelt, akkor is ezt csinálja. Elég idegesítő.
    Van tippetek, mivel lehet gond?
  • lord nihilus
    meg a jumpert tuszkoljad bentebb, ha laza
  • MiloShee
    Áramingadozás, memóriahiba, kábelfellazulás... Az az igazság amit csak akarsz :D Javaslom a Jobbklikk a sajátgépen->tulajdonságok->speciális->indítás és helyreállítás menüpont alatt az automatikus újraindulás alól vedd ki a pipát. Így esetleg ha legközelebb megismétlődik az esemény, rengeteg dolgot ki lehet szűrni. (Ha kék képernyővel fagy akkor inkább mem stb., ha megint csak úgy újraindul akkor szinte biztos hogy áramellátás).
  • andrewjr22
    Sziasztok!
    Az áramszünet miatt nekem is támadt bajom a vinyóval... 160Gb Samsung... bekapcsolom a gépet áramszünet után és hüpp-hüpp-hüpp..... eltünt a 160-as.... mintha nem is lett volna...... aztán reboot.... bios látta.... elindult.... aztán mikor a winfosban már láttam a meghajtót, egyszerűen csak a könyvtárakból hiányoztak az adatok. persze mikor jobbklikk tulajdonságokra kattintottam, 120Gb adat volt a vinyón, csak épp nem láttam őket... két napba telt, mire visszahoztam őket......
  • Sheva07
    helló

vki tudna nekem segiteni abban hogy mi a franc lehet a gépemmel?

nagyban netezek és csak ugy ujraindul a gép...haver azt monta hogy áramingadozás miatt lehet

vkinek más ötlet? ujra rakjam a winfost????
  • PCPHEEU
    Der Wahnsinn neked üzenem nem kell újra telepíteni a Winfost akarva akaratlanúl valószínű azért fagy le vagy lassúl le a Windowsod mert nem takarítod meg rendesen a rendszeredet.Ajánlom nézzél ezzel kapcsolatban GYIKEKET olvass utána mert nagyon hasznos dolgokat írnak le.Nekem sokat segítet
    :))))))))))))))))))
  • PCPHEEU
    Na jó tudom ez nem a dühöngő,de a Microsoft a világ legszarabb op rendszerét tudta összehozni és ennek a neve XP egy aránylag tökéletes rendszert képesek voltak szanaszét ba...i és miert mert úgy gondolták hogy Internetezésre nem tökéletes a rendszerük. Egy csomó dolgot meg kell kerülnöm amit régen akár egy floppy val el lehetett érni. Utólag Boldog új évet kívánok,de aki nekem tud valami jót mondani nekem az XP-ről az jelentkezzen mert esköszöm fizetek érte,persze amit én nem tudok:))))))))
  • Conflict
    Amennyiben az áramszolgáltató hibájából keletkezik az áramszünet (pl előre be nem jelentett áramszünet, kábelszakadás stb) a nyakukba varrható a keletkezett kár.
    Persze ehhez neked kell bebizonyítanod, hogy nem te cseszted el a dolgot.
    Havernél elszállt az alaplap és a proci, a Titász szó nélkül fizetett.
  • O0D:
    miért nem fizetitek a villanyt rendesen. mi sosem késünk vele, és nincs is fesz kiesés. :DDDDDDDD
  • DiVE
    életem során már 10-15 olyan áramkimaradást megéltem ahol dolgozó gépek mentek ki, köztük nemegyszer a sajátom és miután visszajött az áram, bekapcsoltam, semmi bajuk nem volt, de olyan szinten, hogy 1 bad sector sem lett a winyón. ezekszerint én ilyen mázlista vagyok, de azért tervezek egy backups-t venni a közeljövőben...
  • MaSzKa kitiltva
    Nekem is volt olyan, hogy elfogyott az áram és a vinyómba lett 1-2 bad sector :-(
  • Geeryy
    szerintem az haverhoz de a lenyeg hogy megy
  • Der Wahnsinn
    Átvittem haverhez, és az ő vinyója megjavította.. :)
    De azért szerintem nem múlt el nyomtalanul az incidens a gép azóta kissé betegeskedik (fagyások, hosszas töltögetések, programok nem indulnak el, stb.), ezért valószinűleg újratelepítem a windowst.
  • Russ!an
    Nem csak. Lap is lehet.
  • Punker
    onnan bootoltam...
  • Breki33
    CD-rol kell bootolni
  • Shep
    Hát nem tudom nekem volt legalább n+1 áramszünetem egyszer se történt semmi azon kívül hogy az áramszünet ideje alatt nem tudtam a gépen ügyködni, de se a win nem halt meg se pedig egyéb más bosszantó dolog nem történt, remélem eztután se fog.