Nagy joystickos topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt nem gondolnám, mert ha jól tudom, kötelezõ magyar nyelvû használati utasítást adni mnden ilyen termékhez!

Az a baj, hogy az üzlet, ahol vettem Mo. másik végén van 😞

czs1
hunbasser
valószínüleg akkor nincs is hozzá magyar felhasználói könyv

ReaL MaDRid x siempre

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! Vettem egy Saitek Cyborg EVO USB joystick-t és itthon vettem észre, hogy nem kaptam hozzá magyar nyelvû felhasználói kézikönyvet.

Ha valakinek megvolna elektronikus formában és elküldené nekem, azt nagyon megköszönném!

Elõre is thanks!

[email protected]
Bucser
Ölég sokan😊 Én nem szeretem😄 Nekem túl könnyûa cougarhoz képest de mint HOTAS nagyon jó😊 csak nekem ez a csúszótaljpa megoldás nyomja a begyemet😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

rudanjoe
hali!
használ valaki x52-est az il2-höz?
mi a véleménye?

\"Semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!\"

Ez ráadásul még design-ra is szép.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE bop.agria.hu

Bucser
Hát csak másik fajta HOtasról tudok nyilatkozni ami nekem van a Cougar annál láttam olyan modokat ahol teljesen átalakították helikoptervezetésre (ugye a gázkart elforgatták felszerelték egy álványba letudták programozni a saját szoftverével, hogy milyen szögtõl milyen szögig érzékelje az átvitelt és azt milyen preferenciákkal aztán a pedál volt ugye a farokrotor (hisz azzal szabályozzák a lebegés közben a fordulást és a joystick maga pedig a bedöntések elõre hátra jobbra balra... Jól kitalált kis szerkezet volt😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Mike
és akkor lehet helikoptert vezetni?

érdekesen hangzik

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
aha
hát ennyire nem ástam bele magamat a témába

emlékeztem arra, hogy anno akartam ilyet, és hogy jó minõségû, láttam jó olcsón (legalábbis a 2500-ról azt gondoltam hogy ez kevés) és bevásároltam párat belõle 😊

Bucser
A TM topGUn FCS lényege nem is az volt hogy FF-es . Ez egy HOTAS rendszer része. kell venni hozzá egy TQS-t meg egy pedált és sokáig bírja a gond az hogy Xp alatt egyáltalán nem programozható ami az egyik legnagyobb elõnye volt. Ja és hogy nincs rajta twist.

Mike
hát sajna
meg nem is FF-es
de ettõl etekintve massziv darab
repülõ vezetésére meg kiváló

Bucser
ja csak sajna pont az egyik legnagyobb elõnyét nem fogod tudnikihasználni.. a macrokkal való programozhatóságát. Xp alá már nincs hozzá driver.

Mike at home
én megoldottan jó sok idõre a joy kérdést 😊
vettem 4 db ilyet

õsi, de minõségi cucc
pár éve szórták ki az MM-ben 2500-ért/db

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Megvettem a saitek evot, mivel a logitechet visszavették. És kb. úgy lötyög, mint a logitech. Úgyhogy azt azért nem kéne mondani, hogy a logiteck akkora fos lenne..., vagy a saitek is az? Tehát minden joy lötyög vagy 7 mm-t? Vagy cseréltessem ki a saiteket is egy másikra?

hello! Lehet, hogy a köv. kérdés hülyeség, de a joystick thrust kapcsolójának a repülõnél a thrust-ot vagy a power-t kell állítania?

joebacsi
huhh legótekk? én nemcsodálkoznék 😊
(bár nekem az extra szutyok attack3al volt eddig dolgom, de azután egy életre elegem lett ebbõl a túlhájpolt okádékból)
amúgy joyvásárlásnál egyszerû a képlet sztem:
ha 10rongy környékén tudsz rászánni, akkor saitek evo 7-8 rongyért...ha "kicsit" többet akkor saitek x52 30-35 rongyért 😊
ez a két állapot van, másra nemérdemes pénztelverni 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
saitek evo egyértelmûen

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Megvettem a Logitech Extreme 3D pro joystick-ot. Azt szeretném kérdezni, hogy ha minimálisan, de lötyög kicsit, az már baj? Vagy általában mindegyik lötyög kicsit?

f2d
Igen a Saitek forgatható.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

ó kösz, tényleg, de jó!!!

hunbasser
😄DDDDDDDDDDDD

ReaL MaDRid x siempre

bazza
mondjuk gyorstüzelésre? 😊)

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

tehát a Saitek-et?
A logiteck Attack 3-nál mire jó a gyorstüzelõgomb?
Ja és a Saitek forgatható? (Én nem találtam rá sehol utalást.)
És még egy kérdés:
A Logitech Wingman 3D Pro vezetéknélküli? Mert valahol írja, valahol egyáltalán nem.

bazza
nekem attack 3 joyom van most dobom ki mert elkopott.

tehát a Saitek-et?
A logiteck Attack 3-nál mire jó a gyorstüzelõgomb?
Ja és a Saitek forgatható? (Én nem találtam rá sehol utalást.)
És még egy kérdés:
A Logitech Wingman 3D Pro vezetéknélküli? Mert valahol írja, valahol egyáltalán nem.

Sanyix
És az én vagyok, nem õ, biztoss csak én vagyok képes oldalkormány nélkül repkedni <#idiota> amúgymeg használom... kifutópályánguruláskor 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

f2d
Jó a sorrend.

akkor szerintetek melyiket érdemes venni:
-Saitek Cyborg evo
-Logitech Wingman Attack 3
-Logitech Wingman 3D Pro.

bazza
havernak olyan van, azt hittem gázos, de nem, elég keményen van megoldva, nem fog egy kisebb huzattól elfordulni a joyod 😊 (abszolút irányítható)

Bucser
Mindjárt megjelenik sanyix, hogy neki nem is kell oldalkormány õ soha nem használt😄

repvez
nem tudja félre értelmezni mivel külön potméterek vannak mindegyikhez beépitve és ha döntöd a botot akkor a csürök és a magassági fog müködni ha csavarod akkor az oldalkormányés ezt lehet egyszerre is.
f2d
Ez már a közepes szintû joy-oknál alapvetõ dolog. Nem kell tõle félni, ugyanis kikapcsolható a játékprogikban. Amint lentebb is említették sok esetben jól jön fõleg repülõs játékokban. Pl a LockOn-ban ki/be kapcsolható, a Su-25-höz meg alapból kötelezõ.

tehát jól megvan oldva?
nem túlzás, túlbonyolítás, ami komplikáltabbá teszi a kormányzást?

de ugye a márkásoknál, pl a logitech wingman 3d pro-nál nem érti félre a joystick a forgatást pl. a stick bedöntésére, meg ugye nincsenek olyan véletlenek, hogy egy kicsit bedõl a stick így már más mozgást értelmez?

repvez
Az hogy nem kell egyenlöre pedálra költened😊
Komolyabban az hogy azzal tudod az oldalkormányt irányitani meg a földön kormányozni a gépet.És keresztszélben is nagyon hasznos leszállásnál,mert ha a gázzal is játszani kell akkor nem marad szabad kezed kezelni a bill-en az oldalkormányt.Gépágyus légiharcnál korrigálni a célzást.Szoval van elönye érdemes olyan botot venni.Nekem saitek cyborg3d platinumom van az EVo elödje
a forgatható botkormánynak mi az elõnye?

repvez
Nekem sajnos volt geniusom az f22 és az f23u mindegyik fél év alatt annyira elkopott, hogy centiket löttyent a markolat és már ujkorába sem lehetett finom mozdulatokat csinálni vele kötelékezést és földközeli repülést el lehet felejteni.Logitech-be a wingman3d van a bátyámnak már 2 éve nyuzza de még semmi baja, bár amit te linkeltél azon szerintem nincs oldalkormánynak valo potméter(ld :nem lehet tekerni a botot).
Sanyix
F23u egy rakás szar.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

f2d
A Logitech nem rossz, a Saitek elõtt nekem is egy Wingman Extrem-em volt. Elnyûhetetlen, de azért én voltam a kitartóbb és 10 év után cserélni kellett. Az F-23U-ról eddig semmi jót nem hallottam, szerintem érdemes beruházni egy drágábbra/jobbra, mivel az ember hosszútávra vásárol ilyen ketyeréket.

Szerintetek a Logitech WingMan Attack 3 joystick 5520 Ft-ért jó választás lenne a Lock On: Modern Air COmbat játékhoz?
És mi a véleményetek a Genius MaxFighter F-23U joy-ról?

f2d
Találóskérdés: HOKAM??

(megfejtés: Hands on Keyboard and Mouse) Kevésbé tehetõs szimulátorrajongók fontos kelléke.<#idiota>

Bucser
HOTAS = Hands on Throttle and Stick túlképp asszem ezt a rendszert a 4. generációs vadászgépekben kezdték el bevezetni. A lényege, hogy a gombok nagy része a boton és a gázkaron valamint egyujjnyi távolságra vannak és azok elérhetõk análkül, hogy le kellene venni a kezünket a botról és a gázkarról. Ez a szimes vlágban úgy valósult meg, hogy rengeteg gomb programozható gombkombinációkkal shiftekkel és egyébb nyalánkságokkal különálló gázkarral és Bottal (ehhez a teljes élményért már érdemes venni egy pedált). Túlképp a teljes billentyûzetet rá tudod programozni (pl nekem Il2-ben nem kellett lenéznem a billentyûzetre mert minden a gombokon volt😄 még a mouse look is rá volt bindelve egy dual axises thumbstick-re és tökéletes volt a nézet kezelésére😊)

hazsnos jószág. rákeresel a topicban arra, hogy HOTAS és biztos felhozza a cougarrol a képet. az egy HOTAS. de az X36, X45 és az X52 is HOTAS rendszer

bazza
hotas?

Bucser
Force feedback: Szószerint fordítva erõvisszacsatolás. magyarán a repülõt ért hatásokat érzed a kezeden is egy (a joystickba épített) motor által generált erõhatások segítségével. Jó találmány az élményhez sokat ad viszont ad1 drágítja a joyt ad2 idõ után fárasztó tud lenni ad3 pontos célzást szerintem nehezíti (van aki szerint nem😄) Ez alkatfüggõ ki kell próbálni van akinek bejön van akinek nem. Én inkább használok egy hotas-t mint egy force feedbackes joyt a 2 együtt nagyon ritkán van meg.

f2d
ForceFeedBack: Erõvisszatérítés, pontosabban mind két tengelyre van szerelve egy kis szervómotor ami külömbözõ elõre beprogramozott erõkkel/hatásokkal ellen tart a joy kitérítésének. Ami magyarul azt jeleni, hogy pl egy autós játéknál lemész az útról akkor ráz a bot, vagy repülõs játéknál nagysebességû fordulónál felkeményedeik, alacsonysebességû fordulónál szintén ráz, csak nem úgy mint az autós játéknál (ezért elõre beprogramozott).

mi az a force? nem úgy , mint erõ, hanem a joystickoknál?

bazza
Nah ez lol 😄

f2d
Semmi kétség nem fér hozzá, tényleg az esztézikai környezetszennyezés határát felülmulja a termékeik dizájnja, plussz az igazi gagyi hatást keltõ szines világító ledek. Viszont olcsó, megbízható, és ergonómiában a legjobb.
Nem nézegetni kell, hanem markolni és rángatni.😊<#vigyor1>

Bucser
lesz talpa a következõ joynak??? Azt hittem hogy saitekék olyan innovatívak lesznek, hogy talpat sem csinálnak majd a joyra😄 hanem majd a kezedben fogod a botot és érzékeli a dõlést amgától és a gázkar a fogón lesz😄

ÉS feltehetõen szókásukhoz híven ótvar ronda lesz... Esküszöm lassan ez a védjegyük.... Olyan ronda hogy az már Saitek😄

f2d
Eddig minden ok a joy-jal, nem lögyög. A pontosságról meg annyit, hogy az egyik ismerõsömnek sima Evoja van és pontossabb mint a foce-os, de a force-os se vészes csak a force-talan egy kicsit precizebb. Viszont ami sokat nyom a latba a síma mellett az, hogy sokkal olcsóbb és kevesebb a hiba lehetõség.
Ja és mindenféle méretû jobb/bal kézre tökéletesen beállítható.