Szenvedő zene az SG-n !

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyiik
bar tokmindegy, beirsz valamit, aztan mondod a nevet

....................................................................................................

Gyiik
classics.hu talan?

....................................................................................................

mostmá
mindegy . joejt.
fm
de,bocs a félreértésért. és mi nem vitázunk, robotnyk-val volt a vita..de én mos befáradtam jó8..

bocs az offf miatt
gyiiiiiik gyere mircre ! melyik volt az a szoba ahol regebben nyomtuk?:??
Gyiik
tudtam, hogy felreertesz😄D
csak azert irtam ezt a hasonlatot, hogy egy kicsit belelass, a lenyeg az aranyokon volt, szoval nem hasonlitgatom ossze egymassal a kettot, mert nem lehet. Annyi volt a lenyege, hogy mindketten muveszek a sajat mufajukon belul
A masik meg telleg az, hogy mindenki azt hallgat amit akar, de attol mi most nem vitazunk, csak normalisan megosztjuk egymassal, amit tudunk, avagy nem tudunk az adott mufajrol, nem?😄

fm
ja, és peace..

fm
Mozartot azért elég húzós dolog egy lapon említeni bárkivel is. Õ tényleg nem volt akárki...de megírni egy komolyzenét más dolog,mint megírni egy rockot,és pláne más egy elektronikus zenét.

de tulképp tökmind1 ki mit gondol,ezen nem fog ez a vita változtatni. tehát mindenki hallgasson amit akar 😊

de szerintetek tényleg ugyanolyan nehéz elkészíteni egy elektronikus zenét,mint egy hangszereset? akkor miért van jóval több az elõbbibõl manapság?

én sokkal jobban becsülöm azt aki hangszeren játszik..ennyi

Gyiik
dani, vagy pl terry lee brown jr, aki azert mar igen komoly szerzoi, es mixalbum mennyiseget tojt ki magabol😛

robotnyk tulajdonkeppen a szivembol szolt, bar kicsit nyers volt😄 Valoban Plastikman az egyik olyan figura, aki legfokepp sajat zeneket komponal, es szerzoi albumokat ad ki, bar jelent meg 1-2 mixalbuma is. Namost az elo fellepesei nagyreszt nem abbol allnak, hogy beall a lemezjatszok moge, es egymasutan pakolja a lemezeket, hanem egy igazi live act-ed ad elo. Eloben generalja az alapot, es eloben tekeri a potmetereket...es mindezt ugy, hogy ha osszehasonlitod az elo fellepesen elhangzott zenet, es utana az albumverziot, megtalalod az azonossagot....ez ket dologbol eredhet, vagy elore betanulta az osszes zenejenek a potmeterallasait, es sorrendjet, vagyis bemagolta, vagy pedig igenis hangszerkent kezeli, meghozza nagyon profi modon...ket mas stilus lesz a ketto, de azert aranyaiban lehet parhuzamot vonni, plastikman olyan az elektronikus zeneben, mint mozart a komolyzeneben.
Hybrid elo fellepesei se lehetnek rosszak, a Wider Angle album Live Angle CD-je hidegrazas.

FM, Felre ne erts, nem kotozkodom, csak megprobalom vedeni magam 😄 Mielott leszukited a latokoromet, mint irtam, nagyon sokfajta, fele zenet szeretek, de leginkabb az elektronikusrol tudok beszelni, az all hozzam a legkozelebb, de ugyanugy meghallgatom Pink Floydot is, szoval en tudok akar kompromisszumokat is kotni, ha eppen Slipknotot is kell hallgatnom (nem szeretem, de havernal elturom, o mast nem hallgat) 😄
Tudom am ertekelni az igazi zeneszeket is. Emlegettem Zagart, egy dobos (akusztikus), egy elektrogitaros, egy billentyus, es egy dj... namost ezekkel nagyon durvakat muvelnek. Elo fellepesen olyan deep house zenet jatszottak el, hogy siman elfert volna egy terry lee brown jr szettben. Masik a break, mellette csipetnyi jazzy, keves retro, egy keves downbeat... telleg ajanlom
A masik, az az, hogy azert a dj-k stilusa is nagyban erezheto, foleg, ha az ember valamennyire otthonosabban mozog az elektronikus zenekben, felismeri azokat a zeneket, amiket a tobbi dj nem jatssza, vagy ha nagy slager, akkor azt az egyet felkapjak (lasd a Tredn-beli Bedrock - Heaven Scent-jet, ami ugyebar Digweed zene, de akkora robbanas volt, hogy mindenki jatszotta. Ez affele, mint anno volt a Cafe delMar, slager volt ugyan, de megunhatatlan mindmaig 😄 )
Szoval lehet kulonboztetni Sasha prog breakbeatjet, es trance-et, Burridge vegyesfelvagottjatol (breakbeat, prog, house lehetoleg minel tobbszor, es minel valtozekonyabban, sose tudod, mi lesz a kovetkezo ritmus😄). Meg lehet kulonboztetni Holden nagyon komoly trance-et Digweed trance-etol, akar csukott szemmel is😄

De meg mindig sterbinnckin, atbn, es branereken kivul johet minden, ami jo

kösz!
fm
egészségedre😊

erre a dj/producer temara felhozhatnám Emmanuel Top nevét..
én öt tartom a vilag egyik legtehetségesebb producerének, ennek ellenére egy live set-et nem hallottam tole, valoszinüleg nem is dizséskedik.. mondjuk nem is a vita fö tárgya amit én itt leirtam,dehát most ehhez volt kedvem
lol
igen vannak olyan dj-k akik sajat zeneket is keszitenek..
oket fel lehet fogni mint dj/producer..
de biztos sok olyan van aki nagyon komoly zenéket készit,de djként mondjuk egy teljesen átlagos.
részletesebben nem tok nyilatkozni,mer én se zenekészitéssel,se mixelesekkel nem foglalkozok..
fm
-nincs olyan dj,aki saját számokat csinál??
bocs,azt hittem Digweed készít saját számokat is. de akkor kevesebb ennél. én nem írtam,hogy a dj csinálja a zenét.

egyébként lehetnél szélesebb látókörû. van pl egy magyar banda,neve skc. csinálnak SAJÁT zenét,és csinálnak partykat dj pulttal. tehát??

egyébként tisztában vagyok a dj fogalmával, gyakran vezetem le a feszt dnb és breakbeat partykon..jártam egyébként Aphex Twin live act-en is,ha jól emlékszem.

de leírom máshogy:ha hangról-hangra, ütemrõl-ütemre lejátsza vki egy híres gitáros szólóját, simán hallatszani fog rajta,hogy nem az eredeti mester zenél. ez feltûnne egy live act-en is??

tehát most következik a lényeg: én mind2 vállfajban (gépzene,hangszeres zene) vmennyire járatos vagyok. de Te csak csõlátóan a gépzenét majmolod.
1 hangszeren való játszás 1 teljes embert követel meg,ezért van szükség pl 5 embrerre 1 zenekarban. míg egy gépzenét 1 ember mível.

robotnyk
váhháá, te itten büdös nagy tévedésben vagy méghozzá halmozottan. "kiáll a pult mögé és lejátsza azt,amit megcsinált korábban". a DJ nem csinálja a zenét, a DJ már kész számokat játszik le, nem a pulton csinálja a zenét. a producerek megcsinálják a stúdiójukban, masterelik, felvágják bakelitre, a DJ megveszi/megkapja és lejátsza. innentõl kezdve az egész eszmefuttatásod hibás, mert az alapok hibádzanak. ha kiállásról beszélünk akkor vannak live actek is de még milyenek azzal együtt hogy ez a stílus alapvetõen nem színpadi, Plastikman (Richie Hawtin), vagy Aphex Twin például, és hidd el aki ismeri a zenéjüket, az rájuk fog ismerni ha bekötött szemmel hallgatják akkor is. Szóval azért ezzel a dj csinálja a zenét dologgal kiderült hogy nem is annyira vagy tisztában a dolgokkal mint hiszed.
ezt a "gép segítségével" dolgot meg továbbra sem értem, a gép nem fogja megmondani, hogy itt bizony hamis a bassline, vagy itt nem jól szólnak a perkák, vagy elcsúszik a lábdob, esetleg túl sok a mély, azt meg pláne nem hogy a track rossz avagy jó. a gép maximum a masterelésnél segít, hogy jól szólaljon meg a kész produkció.
fm
nem ugyanaz a logika!! közel sem!!!! az ember kiáll a színpadra és eljátsza a zenéjét(hallatszik benne az egyénisége,hangulata,ügyessége stb). john digweed meg kiáll a pult mögé és lejátsza azt,amit megcsinált korábban egy gép SEGÍTSÉGÉVEL!! (itt a kulcsszó) persze nem azt mondom,hogy bárki tud ilyet csinálni,ha nem ért hozzá,nem fog menni. kell ritmusérzék,jó ötletek,ügyesség,hallás is valamennyi a keveréshez stb. de egy hangszeres zene,amihez mondjuk 5!! azaz öt! ember kell,más tészta. persze vannak olyan nagy elõadók is,akik egyedül nyomják(pl Jackson,George Michael stb) de õket sem kellene összehasonlítani Digweed-el. MA nincs ilyen nagy elõadó,vagy zenekar 1 sem..szvsz

tehát ha pl Slash(gnr),vagy Brian May(queen) kiáll a színpadra az emberek többsége csukott szemmel megállapítja,hogy õ játszik-e,vagy sem. az énekesekrõl nem is beszélve! ez Digweed,vagy Lawler bácsinál nem épp jellemzõ.

robotnyk
jó, vágom hogy tisztában vagy vele, azért is vagyok így meglepõdve.
én nem értek vele egyet hogy könnyebb géppel zenélni mint hangszerrel, ha egyikhez sem értesz, egyikkel sem fogsz zenét írni. amúgy a srácok nem haverok, inkább csak ismerõsök, és nem úgy írják a zenét hogy fasttracker nesze oszt kijön valami, és nem 3-4 ember halgatta meg, hanem a stílusban nagynak számító nevek pörgetik a számaikat. ha a stílus ennyire nem jön be, akkor valszeg nem sokat mondanak ezek a nevek: Digweed, Zabiela, MoShic... pedig ilyen nevek játszák/játszották pl a három srác zenéjét a világ több klubbjában londontól ibizáig.
különbségek vannak az elektronikus zenén (most vegyük bele az euro vonalat is, amit én már innen rég kizártam, mert az már pop) belül is mert pl egy atb már gyorsan és könnyen fossa a trackeket, de az azért van, mert pl a csávó kitalál egy loopot, vagy talál egy vokalistát aztán megcsinál vele 2 nagylemezt, ugyanazzal a hangzásvilággal mindenfajta új ötlet nélkül. de pl egy jazzy dnb-t, egy breakbeatet, vagy egy deephouse nótát sokkal komolyabb téma összerakni, fõleg ha a producer figyel a minõségre, és nem az eladott példányszámra gyúr.
magától meg a gép nem zenél, ettõl kijelentéstõl totálisan meg vagyok borulva, ott is az ember zenél, az ember csinálja. ez pontosan olyan hibás kijelentés, mintha valaki azt mondaná, hogy egy rockbandában pl nem az ember zenél, hanem a gitár - nem hangzik valami jól szerinted sem, ugye? pedig ugyanaz a logika.
fm
a reason-el én is próbálkoztam,nem sokáig..meg még anno fasttrackerrel,meg impluse trackerrel,de sokat 😄 vmennyire tisztában vagyok azért a témával, köszi

a csodákat meg úgy értem,hogy az ilyen zenék ugye gépen készülnek. és sokaknak tetszik..és pont errõl beszélek. a haverjaid is megcsinálták azokat a zenéket,amik tök jók szerintetek. meg sztem jó volt régebben az skc is. dehát gép zenél,nem ember. ennyi
(megírni egy zenét+hangszerelni komolyabb meló,mint készíteni egy gépzenét géppel,hidd el)

robotnyk
hát azért merész dolog kijelenteni "csodákat mûvel a gép". én magam a Reason-nel próbálkoztam, és kb 2 héten keresztül kínlódtam mire egy 8 másodperces deep house loopot ki tudtam belõle hozni, amire már azt mondotam: ez jó, ebbõl lehetne kezdeni valamit. az elektronikus zenék írása nem loopok pakolgatásából áll, ezt csak azok hiszik, akik zeneszerkeztõ program alatt a dance ejayeket, meg mittomén miket értik. az nagyon messze van tõle, hidd el. a reasonnel, fruity loopsal már lehet valamit kezdeni, de igazán komolyak CuBasek meg hasonló programok, de természetesen a legprofibb hangzás még mindig a harverekbõl jön - mondom ezt annak ellenére, hogy van pár ismerõsöm akik egyetlen szem szgéppel csináltak olyat, ami az elektronikus zenei scene-n belül nemzetközi sikert ért el (Snake Sedrick, Andro, Julez)
abban meg tökéletesen igazad van hogy ízlések és pofonok, csak a tévhiteket el kell oszlatni.

In the Air per pill 😊
Da Damn Phreak Noiz Phunk - Lost and Found
fm
ja vmit kihagytam: nyilván ízlések és pofonok,,

fm
honnan veszed,hogy laikus vagyok? amúgy igaz,pusztán a hobbim a zene😊

nekem hidegrázást okoz pl. a Pink Floyd, és ahányszor hallom, tényleg mindig felfedezek benne vmi újat. vagy ha már az sem elég,akkor meghallgatok tõlük egy koncert felvételt. na az aztán a kánaán.

de ezekre a zenékre tuti rákeresek majd egyszer,kíváncsi vagyok,mit tartassz összetettnek. ha készen vagyok a dnb, vagy breakbeat zenék is összetettnek tûnnek,de azért nem annyira,mint amire egy zenekar képes. ott tényleg hús-vér emberek érzéseit,zenéit hallod,nem egymásra/egymás után felpakolt loopokat stb. próbálkoztál már vmi zeneíró/szerkesztõ progival írogatni zenét? én régen kipróbáltam és csodákat tud mûvelni a gép. a végére olyan összetett lesz,mint a sasha😊 ...

Gyiik
ezek ugy atlagban fel-masfel eves zenek, de mindegyikuk meg mindig hidegrazast idez elo nalam😄

Gyiik
fm, a vivas zenek igenytelensegenek mivolta megalapozott, ott valoban az megy, hogy egy loopra enekel valami suttyo, legyen az gruv kaveridzs (akiktol csak feldolgozast hallotam eddig), vagy ejtibi...
underground zenek alatt meg az affeleket ertem, amikbe ha nagyon belemerulsz, rajossz, hogy laikus letedre egy ora alatt 10 masodpercet sem tudnal megirni, annyira osszetett...
amikbe en szoktam belemerulni ugy istenigazabol, es amik minden egyes meghallgatas utan nyujtanak valami ujat, mindig felfedezni velek valami uj hangszert, vagy uj elemet, patternt, azok a kovetkezok:

bermuda triangle - tay do 22
golan globus - blazer
sasha - wavey gravy
sasha - fundamental
mannel - morning spliff
ocb - synchronicity (spincycle remix)
pqm - you are sleeping (pqm ys luke chable vocal pass)
epsilon 9 - Lifeformation (Infernal Machine Mix)

keress ra ezekre, leginkabb soulseeken probalkozz. Kazaan meg vivan hiaba keresned, es ezekre teljesn igaz a mar altalam emlegetett forditott arany, hogy minel kevesebben ismerik, annal igenyesebb zeneket csinalnak

DiVE
FM tökéletesen igazad van a zenei igénytelenséggel kapcsolatban.

fm
semmi baj. csak ezek tök igénytelen zenék, kb megírni egy ilyet 1 óra,felvenni 1nap és megmarad az emberben 1 hónapig. max. szóval ezek nem éppen idõtállóak. sztem ha vki csak a tv-ben/rádióban szereplõ slágereket hallgatja,az igénytelenné válik a zenére. ezt nem kell bántóan felfogni. ez csupán annyit jelent,hogy az illetõ nem figyel oda magára a zenére,csak a dallamra. tök mindegy mi megy a fülbemászó refrén alatt,a lényeg hogy egyszerû, ütemes legyen. egy ilyen zene elkészítéséhez tehetségre sincs szükség,hiszen ezek általában koppintott dolgok,egy bizonyos témára íródnak. a lemezfelvételnél meg nincs is egyszerûbb dolog,ha az énekes épp nem tud kiénekelni vmit,majd digitálisan felturbózzák. a zenét meg lejátsza a gép. ezért semmilyen hangulatkülönbség nincs ezekben,ugyanaz az érzelemvilág...

ellenben léteznek olyan slágerek is,amelyek idõtállóak. igényesen megírt,egyedi zene,egyedi hangulatvilág! egyedi elõadásmód, igényesen felépített szám,amelynek eleje,közepe, vége van. de az ilyen számokat készítõ elõadók általában a többi zenéjükben is igényesek és egy-egy zene rengeteg ideig készülhet,amíg olyanná nem válik,amilyennek írója elképzelte. mind dallamvilágban,érzelemvilágban stb...
az ilyen nótákat az ember nem csak úgy meghallgatja,hanem odafigyel rá.

GYIIK: az under zenékkel nem tudom mi a helyzet,azaz nem tudom pontosan mire gondolsz.

u.i.:sry,de egy kicsit hosszúra sikeredett a mai popvilágról szóló véleményem,remélem nem bánt senkit

robotnyk
Terry Lee Brown Jr. - Straylight
nalam meg kenny larkin-azimuth
ezis WARP 😊
robotnyk
Semmi gond, majd viszed a lemezestáskámat egy évig és megvan bocsátva.

most ez szól: Down To The Bone - Spread the Word album. éppen a Soul Brother No.1... Groovy Jazz, Funk... iszonyat jó.
hehe te majd hordozhatod a lemezes taskankat.
😄D
és most pedig meghallgatom speedy j -ginger albumot..amely szinten warp kiadvany
😛
Gyiik
robotnyk, ne haragudj😞(((( ugyelek ra a kozeljovoben eheh

FM, mi van akkor, ha az altalam szeretett zenek, vagy zene olyannyira under, hogy nem is letezik album? Annyi olyan underground eloado van, amelyiknek nem jelent meg albuma, csupan egy szal zeneje...na most akkor hogy is?

hen-tes
kedvencemim tõlük :
don't cry
knockin on heaven's door
paradise city
civil war
november rain
you cold be mine
garden of eden
locomotiv(nem tud vki egy mp3mat, mer meg van csak szar minõség😞)
live and let die
welcom to the jungle
patience
estranged
a többi meg király 😊
de ezek a legjobbak !!!!
annyira jó számok hogy mutko(szilveszter)
ülök a gép elött egy csaj mellettem a széken
én nézem a ezeket a számokat(klipp)
beszélek hozzá
fél óra mulva rá nézek, alszik 😊)

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

robotnyk
azért legalább egy stílus nevét jó lenne normálisan leírni, fõleg ha nem ért hozzá az ember ne tuc-tucozza le már, mert ettõl fel tud menni a pumpa.
legyen elektronikus zene, vagy e-zene, hogy rövidebb legyen.
hen-tes
mer õk nem fanatikusok mint én !!

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

egyébként azt se tom mi a baj a slágerekkel? Én is pl szeretem Panjabi MC Jogi c. számát, de a többi nem tetszik? Ez baj?
fm
thx..de a többség itt csak slágereket mond..

igaz, azt írtad, majdnem minden számát. Nh olyan van! (Alvin)
fm
az igen! nagyon jók voltak!

hen-tes
rasmus az laza 😊)

zakika
hat ne szenvedjunk...
en is zenei mindenevo vagyok...alatalaba a rock valfajait szeretem egeszen a regi oldie rocktol mint a bitlisz a black-dead/gothic metalig (itten mar egy kicsit valogatok, nem muszal mindenaron a falnak repednie)... amikor az asszony is ott van, akkor inkab popot meg tuctuc, hogy azert maradjon egy keveset (nem tesz jot az emesztesemnek, ha kiszalad a konyhabol es ehen maradok)

semmi bajom semmilyen zenevel, legfeljebb nem halgatom meg (Zugo JImy, bar a felesegem veletlenul azt tett be a multkor), lenyeg hogy szoljon valami es legyen ra hangulatom

most eppen a The Rasmus - Dead letters szol

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

hen-tes
guns n' roses !!!! 😊))))))

fm
nagy általánosságban is ez van..ez a szomorú! kijön egy-egy elõadó 1 jó slágerrel,aztán el van adva a lemez. a többi szám meg...

és egyébként azt írtam,hogy SZINTE MINDEN számát!! de akkor is lehetne egy elõadó,ami tetszik,nem pedig csak slágerek. azok semmit sem jelentenek...

robotnyk
hé, azért az experimental boards of canada egy mondatban említve az eurotrensz ATBvel, az szentségtörés.
Nincs olyan együttes, aminek MINDEN számát szeretem és ez az õ hibájuk, hiszen nem minden számuk tökéletes... nem értem, miért lenne ez szomorú
fm
TI CSAK KÜLÖN SLÁGEREKET HALLGATTOK? nincs vmi elõadó,aminek szinte minden számát/albumát szeretitek? ez jellemzõ a mai zenére/emberekre..szomorú

jah eszembejutott a mostanában kedvenc számom:
Clawfinger - When everything crumbles
Isteni zene!!
Gyiik
haha, mar kepzelem a kovetkezo dizse-hazaspart, nadsip es braner tronkoveteloi, Dani19-robotnyk😄D
boards of canada is komoly am, atb-rol meg mondjuk nekem is megvan a velemenyem, legutobbi nagy lehuzas, az a home-beli atb bulira belepo ara, ami 4500 kemeny magyar valuta..sok embert varnak a bulira, mert sokan neznek VIVA-t (mas normalisabb ado hijan)...James Zabiela-ra mar csak 2500, ami sztem azert nemistom...szoval a belepoarak tobbnyire forditott aranyban allnak a fellepomuveszek zenei izlesenek kifinomultsagaval...azert Zabiela valami ujat mutatott ismet, ATB meg amellett, hogy az unalomigjaccott slagert, es eurotrancet nyomja, egy penzehes ize lett, azert anno 8-9 eve azert eleg jo zeneket csinalt a Sequential One-ban...mint sterbincki, aki 6-7 eve olyan zenekkel bombazta az agyunkat, hogy meg most is neha sirvafakadok 1-2 ilyen dal hallatan. Elso lemeze meg jo is volt, masodik meg csak csak, na de amikor sorra kijott a tobbi lemeze, teli ezekkel agyonjaccott eurotrensz slagerekkel...
mive lesz a vilag😄
Ugy oszinten, annyira elgondolkodtam ezeken, hogy el is felejtettem, mit akartam valojaban irni, es mire akartam reagalani, de jol erzem magam

O0D:
Populáris rock. Persze lehetnek olyan számok amik nem ezt tükrözik, de milyen is lenne ( persze van egy két divat zenekar, amiket nem is nézek semmibe ) ha egy együttesnek csak ugyanolyan számai, ugyanolyan stílusban lennének.
egy példa ( amiért a kispált nem ismerem )

Sepultura - Black Steel In The Hour Of Chaos.

Ez egy szar szám, én utálom tiszta RAP.- Egy metál (?) banda ilyet is játszik.. a kispál is játszhat alternatívnak tûnõ stílusban is 😄DD

*57: igen arra a picsára gondoltam 😄D Magozott cseresznye, Egészséges Fejbõr is rulz 😄 ( na persze.. )

*56: mert nem szép 😄DD amúgy "nyílvános" helyen nem is sokszor hallani ilyen neveket.. a Pedofil Papokat kihagytam, de az természetes vonzódás 😄D még ha nem is lenne annyira jó akkor is tetszene..

Hajrá Dózsa György!

akkor neked nagy barátod lenne a nefogazz!

amúgy a PICSA az a HétköznaPI CsAlódások - már ha azóta nem keletkezett még1 banada ezen a néven

http://www.kaukazus.hu >> olajkutakat, szabad légutat.

Taranov
Nem semmi milyen zenekar nevek vannak. Gecizõk, Picsa. Hát az ilyeneknek a nevét nem szabadna nyilvános helyen kiejteni. Nem azért, mert nincs szólásszabadság, hanem azért, mert nem szép.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.