103176
-
bfbc2 #99242 mennyi lóvét szánsz rá? -
bfbc2 #99241 ez kábé olyan 195 ezer lenne
-
Blum #99240 Udv!
Kene munkara valami fasza laptop (laptop topik halott, ezert irom ide)
Szempontok:
- Max. 14" es 2kg suly
- Legyen normalisan osszerakva
- Dokkolhato, kensingtonnal zarhato
- Normalis kijelzo (FullHD vagy UHD, matt felulettel, lehetoleg IPS)
- Bivaly proci mert virtualizalnek (Docker/Vagrant, VMware)
- Min. 8GB RAM de legyen bovitheto
- Vilagitos bill (nem letszukseglet de azert na :D)
- Jatek nem lenne rajta igy dedikalt GPU nem kell
- Hibrid (tablet-laptop) is erdekelne
Mit ajanlotok? Laptop piacot regota nem kovetem es nagyon nem vagyok kepben. :(
Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.10.14. 20:24:20 -
#99239 NetGear-ről vélemény? -
#99238 Monitorom sem mai darab, Samsung Syncmaster E2020 (D-sub csatlakozás van csak), de egyenlőre az maradna. A házból meg amit meglehetne hagyni, az maradna, a többi cserére menne. 2011-es gép. -
bfbc2 #99237 monitorral vagy anélkül?ház?mi marad? -
#99236 180-200ezer Ft! -
bfbc2 #99235 mennyi lóvét szánsz rá? -
#99234 Helló!
Gondolkodom, hogy be kellene újítanom PC terén, mert jelenlegi konfigom nem mai darab már. Szerintetek ezek közül használható még valami, vagy már tegyem őket parkolópályára?
Jelenlegi PC: ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
Gépemet amúgy pár játékra használnám (GTA V pl., de nem legújabb megjelenésekre), böngészésre, irodai programokra. Tudtok adni tanácsot, javaslatot gépkonfigurációkra? -
#99233 Sziasztok! Nem tudom mennyire alkalmas ide a kérdésem, de hátha foglalkoztok notebookokkal is. Bemásolom a PH-s részletezőmet, szerintem egész jól lehatárolja a történetet. Köszi :)
"
Üdv! Még csak körvonalazódik a történet, de megpróbálok elébe menni a dolgoknak. Sajnos nem tudom, hogy mikor fogom megvenni a kiszemelt áldozatot, de sanszos, hogy csak tavasszal (április/május). Ha szerencsém van, akkor még idén (kétlem). Nem tudom mik a tavaszi kilátások, illetve hogy még idén mit érdemes venni. Köszi! :)
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2016 dec. vagy 2017 tavasza.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 250.000 bruttó. Indokolt esetben tovább is nyújtózhatok, de elvileg ez a határ.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Böngészés, irodai programok, Office ezerrel, KulcsSoft könyvelőprogram, hobbi szintű (egyelőre) fotószerkesztés, logó készítés (Adobe Illustrator, PS). Játék olykor olykor, de inkább pár éves címekkel (FIFA13, Spintires, GTA IV). Komázom a retrót:).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Felbontás nem izgat, közepes graf. részletesség elég.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-16", egyébként nem értek hozzá.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Használat jellemzően egy helyben (iroda, otthon, néha szabad levegő, tópart), valószínűleg sokszor magammal vinném, de utazás közben nem használnám.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi, de win7 támogatása jó ha van. Pontosabban megoldom magamnak, nem tudom, ehhez kell-e Win7 támogatás.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
DDR4 ramot nem bánnám (találtam is ilyeneket), már ha van értelme, 4 giga körül minimum szükség lesz rá, gondolom. SSD előnyös lenne, de nem dőlök kardomba ha nincs. Optikai meghajtót szeretnék.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkam, HDMI.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretnék.
Köszönöm :)
" -
MuldR #99232 Ez: https://ipon.hu/webshop/product/linksys_e1700/658993
20 000 -ért biztos nem vennék kínait. -
#99231 D-Link? szerintetek? -
MuldR #99230 Ja azt nem tudom. Átraktam bridge módra és sima modemnek használom. Tul sok minden van már felkonfigolva a linksysen. Na meg jobban meg is bízom a szoftverében. -
#99229 UPC-sre nem tudsz OpenWRT-t rakni :) -
#99228 Milyen Liknsys-ed van? Azokat nézegettem főleg. Én DIGI-s vagyok -
MuldR #99227 Ha UPC-s vagy kérj tőlük ingyen Connect Boxot. Az pont ilyen.
Én megszívtam, vettem 20 000 ért egy frankó linksyst erre kicserélték ingyen egy ugyanolyan tudásúra. aaaaaa -
#99226 Valószínűleg nem ide tartozik, de; Tudtok ajánlani Nagyon-De tényleg nagyon jó routert(Gigabites porttal)? legalább 4 vezetékes kapcsolat lesz rajta fixen és kb. 8 vezeték nélkülin. Jelenleg WDR3600-van ami kicsit haldoklik.. -
gforce9 #99225 Mint írtam kevés vele a tapasztalat. Én se ellene se mellette nem tennék le voksot. Azért eresztettem bővebbre, hogy kicsit tisztuljon a kép ez ügyben. De nagyon nem láttam errefelé senkit sshd-król értekezni, saccra a többiek is így lehetnek ezzel, különben már írtak volna. -
#99224 Értem. Köszi a választ,hát nem túl szívesen válnék meg a belső DVD meghajtótól... Tudom, van hogy külsőkent használható tovább.
HDD részéről se szeretnék külsőre megvalni...
De még átgondolom.
Tényleg ennyire javasolt inkább az sdd mint a sshd? -
gforce9 #99223 SSD-nél is nemegyszer fogsz 100% kihasználtságot tapasztalni, tekintve, hogy a memória és a cpu feldolgozási sebessége általános géphasználat esetén többszöröse akár egy ssd-nek is. Amit nyersz a cserével az a sebesség.
Én a helyedben nem sshd-t vennék, hanem egy ssd-t a rendszernek az optika (dvd meghajtó) helyére meg mehet a mostani hdd egy beépítő kerettel. Az sshd-val nekem sok tapasztalatom nincs. Szerintem nem sok embernek van. A kezem alatt 1db fordult meg, az is egy imac volt és azért hozták be mert megdöglött benne. Szóval ez nem statisztika.
A jelen sata eszközök az esetek 99%-ában úgy működnek, hogy beszereled és megy. Nem kell válogatnod hogy 2-es vagy 3-as a csati amire dugod. Max nem tudod kihasználni az eszközt, de attól még menni fog.
Az 5400 és a 7200 rpm-re: Az sshd lényege pongyolán fogalmazva (elnézést a vérprofiktól), hogy tartalmaz egy ssd-t is. Amit a saját belső algoritmusa vezérel. Amit a rendszer sűrűn használ az az ssd részén, amit meg nem azt a hdd részén tárolja. Ettől még te egyben látod az egészet. A belső elektronika ezt előled elrejti. Az, hogy egy sshd 5400-as vagy 7200-as meglátásom szerint mindegy. Mert ha az ssd részről töltesz be valamit akkor kurvagyors lesz, ha meg a lemezről akkor meg marhalassú. De erre nincs befolyásod.
HDD puffer vagy cache méret: Talán régebben, amikor még az oprendszerek sokkal kevesebb lemezműveletet végeztek talán adott valami pluszt. Jelenleg nagyságrendi különbség nincs általános felhasználás esetén a 8 16 vagy 64 cache-el szerelt hddk között. Nyilván van különbség valamennyi, de nem annyi ami egy hdd-sshd kérdésben számítana bármit is.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.10.12. 20:40:10 -
#99222 Sziasztok! Van pár kérdésem, a laptopomról van szó és annak merevlemezéről.
ASUS X550CC laptopom van a vásárolt windows 8.1-ről updatelt windows 10-zel. Szeretném cserélni az egy terás merevlemezét lehetőleg egy SSHD-re, miután már fél éve azt tapasztalom hogy a nagy műveleteknél pl. még a rendszer betöltésénél is (az asztalbetöltés végéig) folyamatosan 100%-os a lemezkihasználtság (ilyenkor a feladateszközben látom is, hogy a System folyamat is "túl nagy" sebességgel próbál írni/olvasni, meg az ESET is) és ilyenkor be is lassul a gép. következésképpen elég lassan indul el a windows10 mikor bekapcsolom a gépet. (akár 1,5-3 perc a betöltési idő) pedig amikor újonnan vettem a laptopot és a win8.1-at, akkoriban akár 7-8 másodperc alatt is képes volt elindulni... Ráadásul az Anversary update óta akár néha az üdvözlőképernyő után CRITICAL_PROCESS_DIED kékhalál fogadott. Kikapcsoltam az Előtöltést és a Szuperelőtöltést is, de azóta is 100%-os a lemezkihasználtság és lassú a rendszer betöltése...
Azt gondoltam hogy azért van mert a lemez forgási sebessége "csak" 5400rpm és nem bírja az ütemet az i7-es proci miatt(?) Javítsatok ki, ha tévedek, ez csak a feltételezésem. Nem tudom pontosan miért van ez, sztem kicsit hibás gyárilag (rosszul tervezték)
Ezért gondoltam a cserére. mivel ebbe a laptopba is csak egy merevlemez fér be, 1 terás SDD már nem fér be a keretembe, nagyon drága. Ezért gondoltam középmegoldásra, az SSHD-re. CSAKHOGY!
1) Az Aqua kínálatában nem találok 7200RPM-es, 2.5"-es SSHD-t, ami 1 terás (de még más méretben se látok)! Valaki tud 7200RPM-est???
2) VILLÁMkérdés hogy ha az gyári lemez SATAII-ős akkor csak SATAII-ős jöhet szóba? Magyarán a laptopom befogadja-e a SATA-st, vagy a SATAIII-ast? (ha csak SATAII, akkor ez mégjobban szűkíti a kört...)
3) mégis manapság mennyire gond a 5400RPM-es? nyilván hogy 7200rpm-es jobb, de hogy egy 5400rpm-es SSHD jobb lenne-e mint egy hagyományos merevlemez?
Azt is észrevettem hogy a laptopban lévő lemeznek a Puffer mérete csak 8 MB, míg az Aqua-ban már 64 MB-osok is vannak... Nyilván egy 8 MB-os ebből a szempontból is rosszabb. (Köze lehet ennek is a 100% kihasználtsághoz?)
AIDA64 a lemez tulajdonságairól:
A válaszaitokat előre is köszönöm!!! :)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.10.12. 17:47:59 -
pett3rson #99221 Valószínű a win10 szedte le és rakta fel még régen, csak nem értem miért, mivel a BIOS-ban le van tiltva az alaplapi hangkártya...sosem használtam.
ettől függetlenül is felrakja a programot?? Nem érzékeli, hogy letiltottam vagy mi a franc?? -
gforce9 #99220 ez már itt nagyon off, bocsi érte, csak e tekintetben egy megjegyzés.
Meglepő eredményt fogsz tapasztalni, ha rákeresel szinte bármely processre és arra, hogy "eating cpu" mindegyikre fogsz találni fórumot :) -
#99219 A gond az, hogy másoknál is előfordult már ez a jelenség, hogy a realtek progi felzabálta a gépet, mert a bányász cucc dolgozott, realteknek álcázva. Én nem akarom ijesztgetni, csak pár napja olvastam egy másik fórumon. -
gforce9 #99218 Ne ijesztgesd ilyennel. A realtek hd az az alaplapi hangkártyához tartozó grafikus felületet is magába foglaló és a hangkártya beállításait lehetővé tevő program. Mivel egy tökmás hangkártyát tett a gépbe, gyaníthatóan megőrült ez a program, hiszen kapott maga alá egy tökmás hangkártyát. -
#99217 Az egy bányász progi volt, nézd át a géped. -
pett3rson #99216 Köszi a tippet. Realtek HD audio ugrott be amint indítottam egy játékot, mint legtöbbet fogyasztó progi. Tudja a fene, hogy miért volt fent, de ha jól sejtem és valószínűleg jól, mert már eltüntettem, az Nvidia rakta fel. Kitöröltem a HD audio-s vacakságot és most már nem indul.
Köszi még egyszer, remélem csak ennyi volt a baja..gondolom össze is akadtak a soundblasterrel. -
pett3rson #99215 Ilyen nekem is volt amikor először raktam össze a gépem, nem jól tettem rá a hűtőt és nem feküdt fel a procira. kicsit igazítottam és minden fasza :) -
#99214 Az utolsó postom óta tökéletesen megy, terhelés alatt se ment 50 fok fölé. tényleg annyi volt a gond hogy kicsit elállt a foglalat. -
Conqvistador #99213 Jó ennek csak örülök de a régi procim az akkor is pörgött amikor nem kellett és a VGA is kapkodta magát.
Akkor megnyugodtam :D -
#99212 Minek pörögjön magasabb órajelen? Nincs rá szükség. Annak se örülne senki, ha az autója mindig 10 litert enne, mindegy, hogy épp 160-al megy pályán, vagy 60al városban :) -
Conqvistador #99211 Amúgy az teljesen oké, hogy így normál internetező állapotban a Proci 800mhz körül a Vga 253Mhz / Vram 405Mhz értéken áll?
Legalább nem fogyaszt sokat de ennél még a régi radeonom is magasabb frekin pörgött... Csak nem csesztem el valamit...?
Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2016.10.08. 11:33:47 -
Conqvistador #99210 Végre több, mint egy hónap után megérkezett az új gép. Az első tesztek biztatóak.
Végülis hosszas vacakolás után egy Asus Z170 PRO Gaming Aura lap
I7 6700k 4ghz proci
16gb 2133mhz ddr 4 Kingstone fury ram
Evga gtx 1070 FTW 8gb vga
Evga Supernova 650W GS táp
Alpenföhn Matterhorn C White hűtő
és WD 3TB winyó lett a választás...
Köszönöm a sok tanácsot javaslatot amit adtatok... -
#99209 Teljesen jó az alap hűtő/pasztázás, hogy ha 90 fokos a proci akkor ott más probléma lesz. -
#99208 Ugyanilyen procim van és bizony elég kevés rajta a szilikon, először azt hittem nincs is egyáltalán (aztán amikor mindenen ezüstösen csillogó ujjlenyomatot hagytam, rájöttem, hogy mégis). Érdemes rátenni egy kis bónuszt, persze annyit, hogy ne csurogjon szét mindenhová. -
#99207 Gyári intel által pasztázott hűtő? Az nagyon rossz amúgy. Nálam 4670K 85 fok körül járt kisebb terhelés alatt. -
#99206 Olyan nekem is volt, amikor eltört az egyik pöcök takarítás közben, és idle 90 fok volt a proci. -
#99205 Frissítettem, de nem segített. Cserébe kaptam egy szívrohamot, mert sehol nem írták le, hogy teljesen ki is fog kapcsolni a gép közben én meg azt hittem most öltem meg valamit... Viszont lehet megvan az esélyes ludas, le akartam újra csekkolni a pasztát is, ezért levettem a procit és habár a hűtő kőkeményen állt a procin szinte nem is ért a paszta a procihoz, nem értettem hogyan. Újra visszaraktam a hűtőt most megint leccsekkolva hogy tuti jó e. Most jelenleg 30 fokot tart idle ben, várok még vele egy kicsit, de sztem az egyik sarok nem fogott be rendesen a hűtőn és elállt tőle. -
#99204 BIOS frissítve? Nálam ASRocknál volt hogy eszméletlen magas voltot adott automatikusan 4670K-nak. -
#99203 Furcsán történik amúgy, mert most pl megnéztem megint minden csatlakozót, meg hogy stabilan áll-e ... Bekapcsoltam a gépet 35-45 fok között volt vagy 5 percig pedig telepítgettem meg minden, most megint gondolt egyet és felment 78-80 fokra és nem jön le. Mire ezt leírtam már néha beleugrott 90+ ba. Valami itt nem clappol.