103176
1411386313.png
  • pett3rson
    például? Én kerestem, de nem találtam ilyen árban.
  • MerlinW
    Ilyen árkategóriában lehet kapni irodai "főnöki" foteleket is, sokkal kényelmesebbek, tartósabbak, igényesebbek.
  • Sippie
    nem tudom biztosra, mivel nem próbáltam. Csak a munkahelyi, meg a régebbi székekből indulok ki (jó azok nem is voltak 40ezer forintosak), hogy hiába állítottam szorosra az összeset, egy pár hónap után mindegyik billegett már egy szélfújástól is.
  • pett3rson
    Arra még nem is figyeltem fel. Az tényleg kilazul? Nekem a karfa tetszett rajta nagyon, meg remélhetőleg az alsó párnázat is elég puha, hogy kényelmes maradjon hosszútávon, ugyanakkor tartós is, mert ha hamar összelapul szart sem érek vele. Bár ha 2 évet kihúzok vele és úgy veszek megint, akkor havi szintre lebontva már nem sokba kerülne. Ennél meg lehet jóval tovább bírja.
  • macleody
    Gondolom úgy van megcsinálva, hogy a lift karjával lehet rögzíteni a széket. Sosem értettem ezek miért gamer székek. Még ha lenne hozzá csatlakoztatható tartozékként kormány állvány, vagy hotas tartó.
  • Sippie
    néztem ezt is, de az alsó tekerőből gondolom hogy az üléstámla billen. Az meg nem valami jó, mert rendszeresen hátra fogok benne dőlni. Ha feszesre állítom is, egy idő után kilazul. Lehet az Akracinges is ilyen, szóval nem biztos hogy ezt a funkciót megúszom :(
  • pett3rson
    Néznél ilyet is? :) Nekem ez tetszik.

Arozzi Monza Gamer szék
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2016.10.21. 21:21:40
  • bajgunar
    Ez csak 24" -os és ~76.000.- (mármint MM-ba). (máshol kevesebbért is megkapni) pl:
    Annyi, hogy a tied 144Hz-es (a 3D miatt).... 3D-t kihasználod? --> ....nem.... (akkor minek?).
    Én vennék inkább nagyobbat. (Mert nekem nem kell 3D), s olcsóbb is.
  • Sippie
    aztarohadt :D köszi eddig el se jutottam, akkor kipróbálom. Thx!
  • SzirmosSzisza
    Ilyesmi volt legutóbb is mikor voltam, ahogy nézem sokat nem változott :)
  • Sippie
    ó köszi, itt nem voltam még, azt hittem csak egy mini webshop.
  • SzirmosSzisza
    Mikor voltam pixelnél átvenni az egerem volt ott kb 5-6 kibontva, kipróbálásra (ahogy nézem te is onnan linkelted).
  • WhyWhatWhereHow
    Sziasztok. Szeretnék egy olyan gépet összerakni ami Full HD-ban alkalmas játékra, és később (lehetőleg egy videókártya, proci vétellel) fejleszthetem 4K-ra, tehát ilyen felbontáson is fussanak a játékok.
    Szóval ebben szeretném a segitségeteket kérni, hogy jelenleg mi az minimum (árban), ami alkalmas a Full HD-s játékra, és olyan konfig amit később tudok fejleszteni.
  • MuldR
    Nekem szék szinten ez jött be eddig a legjobban:
    Herman Miller
    Sajna elég húzós. 800 usd-től indul.
  • Sippie
    Na egy kicsit lehet OFF :)
    Ki milyen székben gépezik? Én próbáltam ezt a térdeplőt, de nem igazán működőképes hosszútávon. A gagyi irodai székek meg amikben állandóan hátradől az ember, az a tartásnak nem tesz jót, mert azon kapom magam hogy már megint elterültem.
    Elgondolkoztam ilyen gémer székeken, amik derék, és fejtámaszosak, de nem tudom hol lehet kipróbálni (és lehet van ilyen olcsóbban GAMER szó nélkül). Ötletek, vélemények?
    Utoljára szerkesztette: Sippie, 2016.10.21. 17:48:42
  • Calver
    hali! kis segítséget szeretnék kérni konfig összerakásban, nem magamnak, de elég szűk keretek között dolgozok sajnos. táp, ház, 6 gb ddr3 ram (3x2) van, ehhez kerül még egy 4 gigás modul, a többi a kérdéses.

Gigabyte B85M-DS3H-A skt1150 (B85, 4xDDR3 1600MHz, 1xGBE LAN, 4xSATA3, 8xUSB2.0, 4xUSB3.0)
    Intel Core i3-4170 (3700Mhz 3MBL3 Cache 22nm 54W skt1150 Haswell) BOX
    Kingston SSD 120GB, SUV400S37/120G (UV400 Series, SATA3)
    ASUS STRIX-GTX950-DC2-2GD5-GAMING 2GB

belefér a keretbe még vagy egy drágább SSD, vagy egy kraftosabb videokártya, vagy kraftosabb proci. Kingston V400 szériáról először is mi a véleményetek? belépőszintű az tiszta, de ha jól hallottam, sikerült kijavítani a V300 összes szarságát, és áráért igen jó. ahogy utánaolvasgattam, proci meg videokártya kb összeillő párost alkot (1680x1050-es monitoron játékhoz), szóval nekem 240 GB-os SSD felé húz a szívem.
    ezen kívül átbuktam valahol (itt?) egy olyan infon, hogy modern játékok nem annyira szeretik ha csak 2 mag van alattuk, pl Far Cry 4 még megmozdulni sem hajlandó. ez csak HT nélküli pentium-okra játszik, vagy négy virtuális maggal rendelkező i3-nál is probléma lehet?
  • böröczk
    Sziasztok!

Monitor vásárlás előtt állok, mi a véleményetek a következőről:

ACER Predator GN246HLBBID

Amennyit sikerült utánajárnom, ez elég jó ár-értékarány, szerintetek?
    Az elképzelésem pont 24" volt, intenzív színek, jó fényerő, a borsosabb ár miatt lemondtam a 100+ hz-ről, de ez még beleférne..
    Ami "hátránya" lehet, az a TN panel (ha jól tudom, ez TN paneles).

Valamint valaki várásolt már emagról? Tapasztalatok megbízhatóság, garancia, szervíz téren?
  • zsotesz
    pl. fsp hexa +500 de lehet elég a 400W-os is
  • lippet
    Hány wattos táp kellene egy ilyen géphez? Megtenné egy kicsit olcsóbb is, mint az ajánlott konfigban (18-20ezer körül)?
  • SzirmosSzisza
    Ha jol remlik a CX szeria nem nagyon ajanlott komolyabb gepekbe, youtubeon van is par robbanos video, itt jol ossze van szedve a dolog http://www.overclock.net/t/1431436/why-you-should-not-buy-a-corsair-cx430-500-600
  • lippet
    Köszönöm az ajánlatot! A tápegységem az már nem használható? Vagy kicsit a teljesítménye?
  • MuldR
    Csak a kamera és a touchpad nem működik. Próbáltam. :(
  • gforce9
    Win7 megeszi a Vistás drivereket.
  • MuldR
    Az én 1720-as Inspionom 6 éves és még mindíg tipp-topp. Igaz hurcolászva nem sokat volt, csak desktop replacementnek használva. A tápegysége ment tönkre 2 év intenzív használat után. Kb 10 000 volt az új. Amúgy annyi baja van, hogy már nincs rá szoftver támogatás, szal csak a gyári Vistával vagy WinXPvel megy. Win7-10 nem működik. :(
    Hülye voltam, hogy Lenovot vettem helyette. :(
  • Blum
    Most is DELL-em van, kicsit tobb mint 2 eves de mar esik szet. Igaz, az nem business class hanem Inspiron es nem rohangalasra lett kitalalva.
    Fuji egyre szimpibb :)
  • Vadnokedli
    Szerintem DELL-el nem hibázhat az ember.
  • bfbc2
    Szerintem vedd meg mind a kettőt, nehogy megszóljanak, hogy csak egy 300 feletti laptopod van.
  • nagykispeter
    Sajna a BIOS-ba ilyet nem találtam.ASROCK alaplap
  • nagykispeter
    Köszi!
    A csere az megvolt már nem jött be ,a BIOS-mindjárt megpróbálom
  • SzirmosSzisza
    Ha kicseréled a 2 usb portját, akkor is világít az egér? Esetleg BIOS-ban kereshetsz olyat, hogy "always on usb" és ezt kikapcsolni, akkor nem ad le áramot és nem volt világítani.
  • nagykispeter
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni 13 év után tönkre ment a régi egerem.A régin is és ezen is van kék ledes világítás.Az új a számítógép kikapcsolt állapotába is világít a kék led és az alsó piros érzékelő is a régivel viszont nem volt ilyen gondom.Ahol vettem ott azt mondták áramtalanítsam a gépet,mert USB-n keresztűl áramot kap,így tényleg jó.Viszont a billenttyűzetem nem vílágít pedig az is USB-s.Éjszaka sötétbe ez rohadt zavaró
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2016.10.15. 14:22:07
  • Maala
    Mi a baj vele, sietsz tán valahová? :-D
  • MuldR
    Attól még a TMX "szervizeli".
  • Blum
    FUJITSU Lifebook E746

Ez egesz jonak tunik es jokat is irnak rola de az U-s proci kicsit santit nekem. Van abban eleg kakao? Ahogy elneztem a HQ vagy M utojelu procikat inkabb csak gamer masinakba teszik, ammeg nem kell.

Meg meg van egy ilyen, Latitude E5470

Ebben normalis proci van es a Latitude azert megiscsak Latitude de egyes szeriaktol allitolag jobb tavol maradni. Ez milyen szeria, szabad ezt venni?
  • Calver
    egydimenziós pistikének szánt csilivili lenovo gépek =/= ThinkPad
  • Blum
    Nem a ceg fizeti, sajat masina lenne. Hasznalhatnam a cegest is,de azon egy borzalmasan elavult Red Hat 6 szaladgal, erosen kigyomlalt repokkal es mindenfele monitoring is fut rajta ugyhogy az nem jo.
    Uj thinkpadekkel nem vagyok kibekulve, munkaban T430 van ami marha jo, de a 440 es az utani gepek szanalmasak a regiekhez kepest.
    Raadasul ha valami baja van akkor a telemaxnal landolna gariban, azt meg inkabb kihagynam. :)
  • SzirmosSzisza
    Ez alapján pedig elég szimpatikus.
  • MuldR
    Lenovot soha többet nem vennék.
    Fel akartam hívni a supportot. Ami a dobozban volt telefonszám az bemond egy masik telefonszámot. A másik teleonszámon meg egy automata bemond egy email címet. A nemzetközi meg csak a FAQ, nincs contact.
    Laptopból Dell vagy HP!
  • SzirmosSzisza
    Virtualizációhoz inkább memória kell (VT-x meg szinte mindegyik mai prociban van, VT-d is elterjedt már), illetve a Docker az nem virtualizáció :p

Amúgy, ha a cég fizeti, akkor valami Thinkpad T vagy X széria felé nézegetnék a helyedben.
  • Blum
    Passz..kezdesnek legyen mondjuk 300k, ahogy elneztem nagyjabol ez az also hatar.