Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maala
De miért, nem adnak hozzá manualt? Vagy csak a népek nem képesek olvasni?

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Moby
Amúgy a DR3 ennél azért jobb, szerintem ők is rosszul rakták fel 😄 (ahogy gyakorlatilag mindenki, akit eddig láttam/beszéltem vele).

Adversus solem ne loquitor

Maala
Tekered a csavarhúzót ezerrel, de nem tudod túlhúzni egy rugó miatt, ami a csavaron van.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Rendben, köszi mindenkinek, továbbadom az infót.
Sippie
milyen az a túlhúzás elleni védelem a noctuánál?
Moby
Noctuak nagyon faszák. Minőségben ezek felett. De itt már viszonylag kicsik a különbségek. 4 olyat dobtam be, ami felveszi a versenyt ezekkel a divat AIO-kkal, csak ezek nem ürítik bele a gépbe a cuccot, ha valami elöregszik 😊 A 4-ből egyéni preferenciák szerint lehet válogatni, mindent betenném a gépembe, ahogy be is tettem őket 😄

bardocz
Amíg nem renderel, annyira nem vészes dolog, nem annyira gépigényes, mint hogy beállítják. A kettő közül ha választhatnék, akkor persze a 960m-mel szerelt lenne.
Maala
Én még nem döntöttem el, hogy megtartom-e ezt a 212 EVO-t, vagy leváltom-e a 6700K-hoz. 😛 De szerintem akkor már maradnék a Noctua-nál, nekem nagyon bejött.

Kérdés, hogy ehhez le kell-e cserélnem a Zalman Z3-at. -.-"

Elektronikus ábrázolás szak, sajna én totál laikus vagyok a témában, ő meg eddig a Photoshopos/Illustratoros/Indesignos látványterveken, logókon, anyámkínjákon kívül nem nagyon csinált mást, így a 3D munkák neki is tök újdonságot fognak jelenteni. Ergo nem nagyon tudja pontosan, hogy mit fog csinálni, de azért én gyanítom, hogy nem dobják be őket egyből a mély vízbe rendereléssel.
Moby
Ez a bequieteknél kritikus kérdés, mert a leírása ótvar, és bár VAN védelem, csak épp nem egyértelmű a felrakása, és a youtubeon is szinte csak hibás guideok vannak fent, amivel tönkre is vágják a hűtőt(meg a hűtést is). Szal mielőtt valaki ilyet rakna fel, privizzen rám, és keresek neki a helyes felrakásról videót.

bardocz
Miféle 3D modellezést akar csinálni? Mert ha a renderelés nem cél, akkor egy régebbi gép is megfelelne, ezeken meg bőven menne.
Maala
Azok inkább a túlhúzásból, és a mozgatásból adódtak, nem pusztán a "súlyból". User error.

Mondjuk speciel azt nem tudom, hogy túlhúzás elleni védelem van-e ezeken. D14-en volt, bár nekem az Hashwell-R-en volt.

Moby
Máskülönben nem ajánlgatnám 😊 Ebben a kategóriában ár/értékben agyonver mindent. Valamiért nálunk kevéssé ismert.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.08.11. 22:24:27

Egyrészt a hordozhatóság a cél, másrészt falatnyi koleszszobában akarja használni, ahol lehet, hogy sokszor max az ágyon lesz hely a gépnek. Az ITX-ekben sajna totál nem vagyok otthon, de gyanítom, hogy ezekhez a körülményekhez még az is picit körülményes lenne. Szóval a végső kérdés végül, hogy prioritást élvez-e a VGA a többi részegységgel szemben. Ehhez meg ugye tudni kéne a konkrét programot, programokat. Na magamban én is ezeket a köröket futom már egy ideje😊
Sippie
és tényleg nem rossz, ráadásul úgy néz ki a magas ramokkal is kompatibilis
Maala
Ez tény. Ezért kérdés, hogy kocsival jár-e - mert akkor vezetés közben úgysem tudja használni -, vagy tömegközlekedéssel. 😊

Én pl. mostanában a laptopomat már csak Veszprémben használom, amikor levelezőn ott alszom. Kemény 60 nap az 1 évből. -.-" Bezzeg régebben...

Moby
Ezt nem tudom, de így lehet. Az elmúlt néhány évtizedben nem űztem ezt a tömegsportot 😄

Moby
Nálam (még) nem, de skylake-nél a véknyabb lapból voltak ugyebár gondok. Bár ezekről is inkább csak olvastunk, körülöttem mindenki felszórta a skylakekre a DRP3-at, és semmi baj nem lett belőle 😊 El is fért volna, csak nem tetszett volna, és itt ez szempont volt 😊 Meghát ide nem indokolt. Delidelt, 1.16-on hajtom 4.4-en. Megbírja ez is 😊

SzirmosSzisza
Azért egy Node 202 kb akkora mint egy "gamer" laptop (csak vonaton nem lehet felcsapni filmet nézni 😄)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Maala
Mondjuk tömegközlekedésen egyszerűbb egy laptoptáskát vinni, mint egy ITX házat. 😄

Moby
>Mert az ITX korában a mozgathatóság probléma önmagában már túlhaladott

Igen, ezt akartam mondani. A hordozhatóság, és a bárhol használhatóság nem ugyanaz. Sokan vannak ingázók, akiknek ráadásul még monitorja is lehet (ne) a végpontokon, mégis notebookokban gondolkoznak, amit ma már igazolhatatlan.

Maala
Súly? Miben számít a súly, ha szállítod a gépet, úgyis le kell szerelned mind a kettőt. 😄

Helyigényt megértem, olyan apró a házad. 😛

SzirmosSzisza
Igazából mindegy, mindkettő "gamer" kártya, nem workstationbe való. Meg az se mindegy milyen programot használ, általában inkább a CPU-t használják, de keress rá 1-2 program nevére, úgy hogy mögé írod, hogy GPU (esetleg youtube videó) és akkor biztosabbra mehetsz.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Moby
Bizony, az a venti egy különlegesen jó darab (sajnos azt kell mondjam jobb, mint a dark rocké). Csak itt nagyon fontos a rev.B, mert az előz szérián egy nagyon kommersz, és nem is túl jó venti volt (a borda ugyanez volt, de erre a bordára épít egy rakat hűtőt a thermalright).

Sippie
erősebb VGA menjen, ez egyértelmű... de szvsz az a 960m is nudli, bár a modellezés részletességétől is függ, de nem véletlen vannak a piacon a quadro kártyák.
Maala
Hát, az az oka, hogy 60k a különbség. Alapból 950M itthon valszeg csak DDR3-as lesz, ami a GDDR5-höz képest (ami 15-20%-al lassabb a 960M-nél, ami még nem is lenne baj) további 20%-al gyengébb.

Szóval tényleg fontos lenne tudnia, hogy milyen programokkal szeretné használni a gépet. És egyébként asztali miért nem jó neki? 😊 Ebből a keretből ott sokkal jobban járna. Fontos a mozgathatóság, pontosabban az utazás közbeni használhatóság? (Mert az ITX korában a mozgathatóság probléma önmagában már túlhaladott)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.11. 22:16:38

A proci azonos mindkettőben (i7 6700HQ) 😊 Mondjuk teljesítményre evidensen én is asztali gépet ajánlanék neki, de alapszempont neki a hordozhatóság.
Moby
A helyigényében és a súlyában. Ha megnézed nálam is totál rajta lett volna már a hátsó ventin. Emiatt nem lett végül az (pedig abból találtam pont olcsón 😞 )

Az egyik ismerősöm valami hasonlóval foglalatoskodik ő normál PC-t vett. I7 6700 simát R9 380 Vga val azt mondja neki teljesen jó ez ahogy van. Ebből kiindulva talán a proci fontosabb de ki tudja...
Moby
itt már nem feltétlenül a hűtőteljesítményért fizetsz.

És a 950M vs. 960M diffi nem annyira szignifikáns? Az a baj, hogy életemben nem csináltam 3D modellezést, fogalmam sincs, milyen hardware elemek a fontosabbak hozzá. Próbáltam utánaolvasgatni, de nagyjából annyit tudtam kihámozni a fórumokból, hogy egyes programoknak ez kell, másoknak az... A konkrét programo(ka)t meg még ugye nem tudja, amit használni fog. Ha valami VGA-zabáló program kerül a keze alá, lehet, hogy jobban megéri az ROG-os kacat, ha viszont nem, akkor valószínűleg az 550VX a nyerő. Hajj-hajj <#fejvakaras>
Maala
Nehéz elhinni, de tényleg. Mind a 2 6db 6mm-s hőcsövet tartalmaz, és 1db 140mm-es ventit, bár a Thermal az nagyobb.

De a hűtő az egyiken sima alu, a másikon nikkel betétes. Mondjuk nem nagyon értem a Dark Rock 3-nak milyen esélye van az életben maradásra az 5k-val drágább Dark Rock 3 Pro-val szemben, ami mindenben veri, talán méretben pár speciális esetben jobb választás lehet...
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.11. 22:08:17

Én az ilyen esetekben sosem értem, hogy miért laptop? Ebben nem lehet változtatásra bírni? Mert ez a meló tipikusan normális munkaállomáshoz méltó, desktop környezetre.
Hmm úgy tűnik csak 15k körül lesz a hűtő az elég durcás 😄 De 1300as fordulatú venti ilyen erőre képes? Egyébként nem ronda abszlout ha a HR-02 Macho Rev B ről beszéltél.
Maala
Szerintem X550VX ebből a 2-ből, bővítésekkel is (16GB ramra, 240GB-s SSD-vel) 306k. Bőven vállalható ebben a kategóriában. Az a 3,5 centi + átmérőért nem nagyon éri meg +60k-t fizetni.

Inkább vegyen egy hűtőt az ölébe, hogy ne égesse majd meg a combját a cucc. 😄

Sippie
a 16ezres jobb mint a 20ezres? wattafakk 😄
Sziasztok, egy ismerősöm laptopvásárlás előtt áll, 320 ropiból kéne kihoznia a lehető legnagyobb teljesítményt (3D modellezéshez fog kelleni a gépezet). Próbáltam megtalálni neki a legideálisabb videokártya/proci/RAM kombót (SSD se ártana, de mindent azért nem lehet), és végül ennél a két gépezetnél maradtam, de gondoltam azért kérdezősködök kicsit, mielőtt tanácsot osztanék ennyi pénz elköltéséhez😊 :

1
2

Előbbi mellett szól a combosabb VGA, bár a 8 giga RAM-ot a jövőre nézve kissé keveslem, utóbbi mellett a több RAM, és hogy még egy SSD-t is bőven bele lehet dobni ebből a pénzből. Ezen felül az előbbi magáénak tudhat egy szép nagy, 17 colos kijelzőt, ami teljesítmény szempontjából gondolom nem épp előnyös, de a kollega említette, hogy nem bánná, ha minél nagyobb lenne az átmérő.
Moby
Most épp az duruzsol a gépemben. Nem rossz, de inkább a megjelenése miatt vettem(ide más nemigen illett), de őszintén szólva ha nem elsődleges a megjelenés, inkább anjánlanám a macho rev.B-t. Jobban is hűt, és csendesebb is. És olcsóbb is. Igazi best buy cucc az.

Maala
30-ért már D-15-öt is kapsz, a D14 inkább 28k. A különbség, hogy kell-e 2db 140es venti, vagy helyhiány miatt az egyiknek 120-asnak kell lennie.

De én ezekből a Dark Rock 3-at ajánlanám, jókat hallottam róla, és esetleg pár ezresért venni rá egy plusz ventit. 😛
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.11. 21:40:35

Kolink Pitch Midi Tower lenne az egyik szimpatikus jelölt... Elég nagy és van hely a vga-nak is 350mm
Egy Gtx 10xx es már tudtommal 30centi körüli a régi házamba be se férne 😄
Moby
Thermalright Macho Rev.B - 16K
BeQuiet Dark Rock 3 - 20K
BeQuiet Dark Rock Pro 3 - 25K
Noctua NHD14 - 30K
Van még ezeken kívül egy vagon jó hűtő, de ha ezekből választasz egy szimpit, nagy marhaságot nem csináltál. És ezek halkak. Nagyon. Viszont nagyok. Ez a kettő kéz-a-kézben jár. Így válassz házat. Amúgy se vegyél valami nyomi kis házat. Egy jó konfig megér egy jó kuckót.

Thermaltake Contac 30 CL-P0579 processzor hűtő (És ez 12,5K ért?)

Csapágy típus: Puska Légszállítás (CFM): 72.08 Magasság (mm): 159 Mélység (mm): 77

Szélesség (mm): 120 Ventilátor átmérő (mm): 120 Ventilátor fordulatszám (rpm): 2000 Zajszint (d😎: 33.2
Moby
Na a 20K-s AIO-kat kerüld messzire. Vegyél egy jó levegőset, 20 környékén faszákat kapsz.

Hát én is azon vagyok ha már beruháznék a procira túlhúzni se akarom de 4,5Ghz az jó lenne. Van aki kiránt belőle 4,7-4,8at is de az már lehet necces.
Egyébként vízhűtés mennyire releváns? Van 20k körül vízhűtő cucc gondolom az nem túl izmos kategória mert a 40k viszont...
armageddon666
Megrendeltem Kingston SSD-vel. Köszönöm a segítséget.

@

Moby
Mennyi a keret? Vagy a 10K-s hűtőt engedd el, vagy a tucsingot. 5%-os húzásnak nincs értelme, akkor ésszerűbb K nélküli procit venni olcsóbban, meg olcsóbb lapot, etc. Divatból nem érdemes cibálgatni, egy 4.2-n járó 6700K-ba őrültség pénzt tenni.

Maala
Minimum be quiet! Pure Rock, de inkább Thermalright Macho 120 SBM. Előbbivel nem lehet persze annyira tuningolni, és még a Machoval sem valami nagyon.

Persze akkor a háznak is olyannak kell lennie, amibe belefér 155mm(pure rock)/150mm(macho)-es hűtő. 😊
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.11. 20:07:30

Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1 processzor hűtő 9k?
Sippie
6700k-ra 10k alatti hűtő? <#whatever>
Maala!

Ami még fogós kérdés milyen hűtőt érdemes venni a procikra? I5 6000K vagy I7 6700K 4ghz
Arctic Freezer vagy valami Apenföhn ha lehet 10K nál nem többért 😄