103176
-
#99482 Köszönöm a válaszokat, a jövő héten kiderül, hogy az említett olcsóbb beszerzési lehetőség mit is jelent, lehet, hogy még lesz egy-két kérdésem. -
#99481 átgondoltam a csúcsgépet, úgy számolok hogy proci 800k, így egy jó 1,7 milla lenne egy igenfasza gép.
Bár nem tudom, ezek az 1-2 millás xeon procik milyenek (ha megy bele) "házi" alaplapban, sima vásárlóknak.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.01.07. 12:35:56 -
#99480 Ezt a Phenom II-es használt configot akarod megvenni? Lehet az jó megoldás ha hosszútávon gondolkozol- a VGA hibák miatt mivel már nem mai darab. (artifact,stb.) -
R3nton #99479 Bocsi, visszatérve még a korábbi kérdésemhez. Annak lenne értelme szerinted/szerintetek, hogy megvenni ezt az összeállítást GPU nélkül és venni bele egy erősebb tudom is én 40 körüli VGA-t?
Köszi! -
#99478 Hát, ha például azt irtad volna, hogy CS:GO-zni szeretnél kizárólag, akkor nem ajánlunk i7-et. Ugyanígy, ha videót szerkesztenél, akkor nem ajánlunk i3-at. :-)
Nyilván szeretnénk egy ár-érték arányt megtartani, amit épp aktuálisan úgy látunk, hogy jó, csak előbb tudni kell az igényeket, és a pénztárca méretét.
A te 180 nettódból egy alapot össze lehet rakni (proci-ramfele-lap-ssd-hdd) egy olyan videókártyával, ami kompromisszumos, és amit később elég lesz önmagában lecserélni.
A probléma ott van, hogy amd-t annyira nem ajánlanék, mert állítólag hangosak - itteni fórumozók panaszai alapján -, így marad az 1060 3GB, amiben meg a 3GB kevés már.
Meg persze a jól hangszigetelő ház az pluszköltség, és a ház egyébként is általában mindenki saját designjának szokott megfelelni.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.01.06. 13:18:53 -
#99477 Persze, és köszönöm is a segítséget, pusztán azért kérdezősködtem, hogy valami rálátásom legyen, milyen szempontokat vesztek figyelembe.
Ár-érték arányok, stb. -
#99476 Ez úgy működik ebben a topikban - amennyiben javaslatra vágysz -, hogy írsz egy konkrét összeget, hogy milyen alkatrészekre van szükséged, mi meg összerakunk egy konfigot, amit vagy használsz vagy nem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.06. 09:29:37 -
#99475 Azért az én elképzelésem messze nem a kimaxolt kategória. Ott van például az előttem kitárgyalt összeállítás, ott már 600 E Forintról beszélnek.
Na, mindegy, gép kell mert a régi haldoklik, majd meglátjuk, hogy lesz az a bizonyos kompromisszum:
Maala: Hát, például a Forest tetszik (erre gondoltam: https://www.youtube.com/watch?v=iFY-mB2m70w), de nincs pc játék tapasztalatom, eddig x-boxon nyomtam. Már amennyit. -
#99474 Ez egy igen drága hobbi, ha valaki ki akarja maxolni a témát:) Ha belegondolsz, az emberiség legfejlettebb technológiáját akarod berakni a kis szobádba. Annak ára van:) Az űrhajókban nincs olyan hardver, mint a játékosok asztala alatt:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.05. 19:08:07 -
#99473 Ezsgézni idegesítő, mert kicsik a betűk. :D
@vizes: Milyen játékokkal játszol főként? -
ropi88 #99472 Sziasztok!
Egy GTX660-at mire érdemes lecserélni, ami nem kokain árban van?
Jelenleg:
Asus z87
i5 4670k
Köszönöm -
#99471 Esgézni nem overkill?
Btw vegara leszek kivancsi, nagy igeretekkel jon, remelem ma arat is megtudunk es elerhetobb lesz a 4k gaming. -
#99470 Hát egy RPG, mondjuk Witcher 3, vagy Mass Effect Andromeda, szerintem elég egy 60Hz-t bró 4K-s panellal is. Oda nem kell pörgés, és amúgy is inkább olvasni fogsz sokat. Meg beleélni, szerepjátszani.
Azért egy Doom vagy Overwatch már más tészta. :-D -
#99469 Tehát bruttó 300. Az nettó 236. Ezt így aránytalanul soknak tartom. Még kell egy monitor, valami klaviatúra ami nem teszkós, egér.
Ennyit nem ér az egész, majd valahol kompromisszumot kötök. -
#99468 Oké, de TV-zni szeretnél, vagy játszani?:) -
#99467 Br 250-ből kijön, amit akarsz (8GB rammal), plusz 20-30k-ból még halk is lesz. Még egy kicsi, és 16GB ram is lesz.
1-2 hónap plusz spórolás az egész. -
#99466 Igen, eredetileg procival gondoltam, de kisebb videokártyával és 8 giga rammal, ssd és perifériák nélkül.
De így már látom, hogy ez nem fogja betakarni. :-( -
#99465 Be akartam írni, hogy az kicsi, de egy 48"-os UHD tévé is 300k alatt van. Mikor estek ekkorát az árak. :-o
Részemről olyan kicsi monitort nem vennék, 60FPS-re tévé, 144Hz-re meg elég a mostani kiforrott 27". -
#99464 Egy G-Sync-es 35" UW Acer Predator 300K -
#99463 180 a procival, vagy nélküle? Mert azt irtad, hogy az már gyak. megvan. -
#99462 csak a gép, semmi más, mert akkor tényleg a csillagos ég... billentyűzet is lenne egy százas... :) -
#99461 Azért tedd hozzá, hogy abból az 1 misiből a fele a 4K-s kijelző (TV) lesz kb... Amúgy nincs olyan drága az. (Ne kényszeríts arra, hogy kiszámoljam, mennyibe került az enyém, mert meghalok T_T) -
MuldR #99460 Chipset összehasonlítás:
https://rog.asus.com/articles/maximus-motherboards/whats-the-difference-between-z170-h170-b150-and-h110-chipset-motherboards/ -
#99459 A csend drága.
Ház: Fractal Design Define R5
Hűtés: Corsair H100
Tápegység: Be Quiet Dark Power Pro 11 -
#99458 Köszi, de ez az egyetlen gügyüm, hogy halk legyen. Írtózom a zajtól! -
#99457 ja, kinyitottam egy pc worldöt (vagy chip?), és 4k/vr gépnél a két 1080 volt 1,2 milla vagy mennyi.. mondjuk a kártyából csak egyet számoltam volna (vagy nélküle), hogy tudjam hogy a többi mégis hogy áll.
Szóval akkor az arany középút akkor 600-700k a felső kategóriában? :) -
#99456 Egyszerű olyan VGA-t vegyél ami halk. Pl. Gigabyte Windforce vagy Asus STRIX -
#99455 A felső kategória az röhögve milliós tétel. Mindig is az volt.
Csak a GTX1080 negyed misi. A ház + táp + alaplap ~120k. Proci 105k (de lehet 6900-et is venni 300k-ért :)), RAM 30-40k. Most tartunk ~fél millánál és még nem vettünk ssd/hdd-t, vízhűtést, tisztességes hangkártyát, egeret, billentyűzetet, kártyaolvasót, USB hub-ot, kontrollert És akkor még egy normális monitor ami 250-300k.
Az abszolút felsőkategória 1-1,5 misi közé tehető. 110%-osan felesleges pékidobás, de lehet venni:) Az én vasam 600k körül volt. -
#99454 Biztos kapni, de bukod a garanciát, meg amúgyis csak játék közben pörögnek fel kb. Nekem a gtx960 van, hogy játék közben se pörög fel. -
#99453 köszi! ezek szerint a milliós határt bőven lehet alulról súrolni (főleg ha még a billentyűzetet is hozzávesszük^^) -
#99452 Húúúha.
Most kezdek elbizonytalanodni. Van ekkora eltérés az említett alaplapok között?
Már csak azért, mert ha mindennel ilyen szépen mászunk fölfelé akkor kifutok a keretből.
Egyébként olyan nettó 180 körül szánok rá pénzt.
Ja, és még valami. A videókártyára lehet kapni a gyárinál halkabb ventiket? -
MuldR #99451 H110? Az elég belépő szint. H170-et akartál írni nem? B150 is többet tud a H110-nél. -
MuldR #99450 8 GB már kevés. Pl The Division kiabál, hogy kevés neki, pedig elméletileg 6 GB a minimum.
16 GB az optimális. Több nem kell, mert nem volt még játék amivel 12,5 GB fölé ment volna a gépem. -
MuldR #99449 Egy hónapja raktam össze egy ilyet.
M2 SSD+Sata3 SSD+HDD, i7 6700k, fractal design ház, 32 GB DDR4, GTX1080, Z170 chipsetes alaplap, 700 000 lett a vége.
GTA 4K fullban 30-60 FPS között. 30 alá nem esik.
The Division Ultrán fix 60 FPS FullHD-ben. (ezt 4k ban nem tudtam kipróbálni) -
#99448 Seasonic
háznak:
CORSAIR Carbide Series, BITFENIX Shinobi, FRACTAL DESIGN Define szériák -
#99447 Köszönöm!
Az alaplapnál rákerestem a chipsetre, árban nincs nagy eltérés a kettő között, ha jól láttam.
Viszont volt több gyártó is, Asus, Msi, Intel, az mindegy nekem? -
#99446 - H110 chipsetes legyen (esetleg B150, ha nem akarsz annyit költeni), legyen minimum 4 memória slotja és DDR4-es ramokat támogasson (persze ezeken kívül még milliónyi tulajdonsága van egy alaplapnak, neked kell tudnod, hogy mit vársz el tőle)
- gtx 1060 mindenképp, max grafikához néha már ez is kevés (ha 1080p fix 60fps-t akarsz)
- ház passz, Be Quiet! tápok állítólag jók és halkak
- első körben nem feltétlen, később úgyis bővíthető, ha meggondolod magad
Utoljára szerkesztette: NEOreg3, 2017.01.05. 14:01:16 -
#99445 Sziasztok!
Eljött az ideje, hogy új gépet vegyek. Mivel most kaptam lehetőséget olcsóbb alkatrész beszerzésre, ezért a részegységeket külön-külön venném meg és majd összerakjuk mi.
A kérdés:
- Intel I5 6500 processzor lenne ( igazából az már megvan), mire figyeljek az alaplap kiválasztásánál?
- javasolták a GTX 1050 4 GB videókártyát, érdemes e többet költeni a GTX 1060 6 GB-ra?
- milyen házat és tápot válasszak ha nagyon fontos, hogy halk legyen?
- érdemes e 8 GB-nál több ramot beépíteni?
A gép multimédiás- játékos felhasználású lenne.
Egyelőre ennyi, köszönöm előre is! -
#99444 A mai CPU-k amik gáz esetén automatikusan visszaveszik magukat vagy kikapcsolnak, nem tudom képesek-e megdögleni. Nem nagyon emlékszem proci hibára az elmúlt ~10 évből. Az meg hogy tuningolva volt-e egy proci elvileg kiolvasható bizonyos eszközzel.
A cikkel kapcsolatban meg jah. Skylake memóriavezérlő 2133MHz-en dolgozik DDR3 meg csak OC változatban tud ennyit. DDR4-el jött a generáció, célszerű azzal használni. -
gforce9 #99443 Hát nem tudom. Az Intel jelenleg 3 év gart vállal a cpu-ra, ha jól dereng. Ami egy cpu-nak sok esetben az átlag felhasználási ideje. Ha megdöglik ennyi időn belül, honnan tuja eldönteni azt, hogy az ajánlott specifikáción kívül eső értékekkel lett üzemeltetve? Illetőleg, ha valamilyen furmányos módon el is tudná dönteni (amit kétlek), akkor külön garanciális szabály vonatkozik rá? Ha nem vonatkozik rá, akkor miért nem vonatkozik? Ez a cikk ködös nagyon. Ha az Intel tényleg úgy látná, hogy ez így nem okés, akkor miért engedi egyáltalán gyártást magasabb fesszel az alaplapgyártóknak? Vagy ha a gyártást megtiltani nem is tudja, akkor gyanítom beépíthetett védelemmel gondoskodhatna arról, hogy ne lehessen elkövetni ilyen turpisságot, találhatna módszert arra, hogy el se induljon a cpu így. Miért nem teszi? Nagyon nem tiszta ez. Főleg úgy, hogy 12 év tapasztalata után elmondhatom, hogy a CPU az, ami a legritkábban döglik meg egy gépben, használják bárhogy. Véletlenül nem az van az egész mögött, hogy az újabb chipsetek nem fogynak elég jól és valahogy rá kell venni a jónépet arra, hogy váltsanak újabbra?
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.01.04. 23:08:30