103176
-
#99603 Én ilyet vettem, igaz csak 1080p@60, de nálam ez feltétel volt. Ívelt, 16:9, falra szerelhető, VA paneles. 120k volt, ugyanez nem ívelt kiszerelésben 75 körül van.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.03. 13:58:27 -
#99602 Itthonra. Multimédiára és játékra. Munkára nem a méret számít, hanem a mennyiség:) 2-3db 24-es monitor alap a kényelmes munkához. Oda nem kell nagyobb, max egy 27-es ha grafikai munkát végzel. -
G18XM8 #99601 Ehhez a konfighoz én még gyűjtenék és inkább egy rx 480ra cserélném. 72-75 ezerért kb lehet már kapni és az jelentős előre lépés a 460hoz. Vagy ha nv, akkor 1060ra, azt meg már 64-65 körül lehet kapni. Az 1050 nem jobb annyival, hogy megérje lecserélni rá. -
pett3rson #99600 sziasztok,
ASUS alaplapoknál le kell tölteni minden drivert a honlapjukról vagy van nekik saját programjuk amit fel kell rakni és azzal a legújabbak jönnek le? Hasonlóra gondolok, mint amit az Nvidia az Experience-el csinál. -
#99599 általában 8-10 fps-sel tud többet a 1050ti az RX460-nál, ha Vulkan API-t is támogat a játék (nem sok ilyen van jelenleg), akkor kb egyforma erősek, döntsd el te, hogy megér-e neked 25ezret -
#99598 Szerintetek van olyan kártya kb 60k ig, amire jelenleg megérné lecserélnem a RX460 4gb Windforce kártyámat és megérne a csere 25k-t (ennyit kéne dobnom rá 60k ig). Jelenleg PCX és Aqua oldalán nézegetek, de inkább a PCX. Ahogy nézem mind a két helyen az 1050 Ti 4GB-k vannak azon az áron.
Ami van mellé, az 16 gb ddr4 és egy i5 6600, illetve egy 500 as FSP táp. -
#99597 "Nem 32"-os, csak 29-es, de cserébe 21:9-es képarányú és ívelt!"
De cserebe 21:9 keparanyu? Ket ugyanolyan kepatloju monitor kozul a 16:9-esnek kb 20%-kal nagyobb kepe van, mint a 21:9-nek.
Szoval az emiatt iszonyu alacsony, magassagban egy 24" monitor nagyobb, osszteruletre pedig egy 27" nagyobb - kozeleben nincs egy rendes keparanyu 32"-osnak.
Az meg hogy ivelt, az se hiszem h feltetlen nagy elony lenne, sot.. -
#99596 Sajnos nem jó a hátsó panelje ennek.
Én falra akarom szerelni és a portok kifelé állnak a fal felé. (nem is értem miért ezt a konstrukciót erőlteti sok gyártó, amellett hogy vesa mountosok a monitorok, így kifelé álló vezetékkel falra nem rakható fel)
Az ívelt dolog sem szimpatikus.
Több száz monitort megnéztem, végül olyan mellett döntöttem ami méretben is jó lesz, vesa 10x10 mountos, lefelé állnak a portok a hátlapon, jó a betekintési szöge, full HD feletti 16:9-es képarányú és nem TN paneles, valamint árban még nincs 200 így ki is tudom fizetni. Ennek jelenleg csak az AOC felelt meg, így meg is rendeltem, de köszönöm a véleményeiteket!! -
#99595 Ez miért ilyen olcsó? Valami hátránya lehet? FreeSync meg egyebek le van tojva. 144Hz az important. (igaz elég lenne 120-100- igaz ezt tudja is)
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.02.02. 17:20:38 -
#99594 Ennyi pénzért (mint a második kiszemelt) szerintem akkor inkább egy ilyet:
LG 29UC88-B ~127k.
Ok, ez nem VA paneles hanem IPS (szvsz jobb is). Nem 32"-os, csak 29-es, de cserébe 21:9-es képarányú és ívelt! Programozásra, több ablak megjelenítésére nem egy hátrány. Éshát játékokra sem. Ja és persze manapság már nem elhanyagolható (ha ennyi pénzért vesz vki monitort) szerintem a FreeSync sem, persze ha AMD kártyád van. Ha nVidia akkor a G-SYNC, de az ennyiért csak 24"-os van.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.02.01. 22:52:07 -
#99593 Játékra vagy munkára vetted? -
#99592 Két hete váltottam 24-ről 32-re és 1 órán belül megszoktam. Imádom:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.01. 20:50:37 -
#99591 szilikonos vagy zselés orrtámasz? bocsi, nem kioktatni akarlak meg semmi, de ha ilyen rosszak a szemeid, akkor egy nagyobb monitorral csak még jobban rommá fogod őket erőltetni, amitől hosszútávon minden csak még szarabb lesz. -
MuldR #99590 Akkor viszont tényleg 82 centis TV méretű lesz. -
#99589 Öö.. pixelarányban a 2560 x 1440 az ugyanaz mint a 1920 x 1080 p... ez nem szélesített, normál 16:9.
Vagy mire gondolsz? Lehet, hogy félreértelek. -
MuldR #99588 Most megnéztem a monitorokat. Ez a 32-es szélesített. Ha valóban 3 ablakban akarsz egyszerre dolgozni, akkor indokolt, mert a fullhd kevés ehhez.
-
#99587 Nekem 80 cm-en már összefolynak a normál méretű betűk (ezek is).
Szemüveget nem akarok csináltatni nagyon tossza az orrnyergemet a viselete (így is kín elviselni a mostaniakat pedig van 3 db).
Az sem lenne utolsó szempont ha egy monitorra ki tudnám tenni az IDE-t (kódoló környezet, pl IntelliJ, Netbeans, Visual studio) és mellé egy böngészőt (vagy annak egy harmadát) amiben látom a lapot/eredményt. Tehát a felületet úgy szeretném kihasználni, hogy megosztott nézetben használnék alkalmazásokat, az IntelliJ-t se rakom ki teljesen nagyba jelenleg sem.
Köszönöm a véleményeiteket!! :) -
#99586 monitor nézésre specializálódott szemüveg nem lehet, hogy jobb választás lenne? írtad hogy kódolsz, úgy a színhűség annyira nem fontos, rá lehet dobni egy védőréteget ami kifejezetten erre van kitalálva (viszont kicsit sárgás lesz tőle minden).
azért kérdezem, mert rossz látás -> jobban megerőlteti a szemeidet. bazinagy dolog ami az arcodba világít -> még jobban megerőlteti a szemeidet. könnyen lehet, hogy egy gigantikus monitorral konkrétan tökönszúrnád magadat, és épp az ellenkező hatást érnéd el.
na meg mennyire rosszak a szemeid? amit tudok fejből, hogy -1.25-ös dioptriával olyan 80 cm-re látsz el élesen, ez kb a határeset, efelett már mindenképpen ajánlott szemüvegben bámulni a monitort, de már ennél is kicsit jobban fáradnak a szemeid. (saját tapasztalat)
szerk: ha meg szemüvegnél ár számít, rendelj külföldről bagóért keretet (amik ugyanazok, mint amit boltban kapsz, csak nincs egy cég által mesterségesen felnyomva mindennek az ára), és csiszoltass bele lencsét egy szimpatikus optikában.
Utoljára szerkesztette: Calver, 2017.02.01. 15:02:03 -
MuldR #99585 32 col az a 82 cm-es TV. Nézzd meg a mediamarktban/euronicsban, milyen lenne, ha 40 centiről néznéd. (azért csalóka, mert ott fel van nyomva a fényerő rendesen)
Nekem spec 24-es monitorom van, de pl WOT-ban már a minimap kiesik a látószögből. Persze ha rossz a szemed az mindent felül ír, csak nehogy attól fájjon utána a fejed, hogy nem bírsz rendesen ráfókuszálni, mert túl nagy. -
#99584 Nem semmi.
Erről az AOC márkáról és általánosságban a VA panelről mi a véleményetek? Nyilván ezek a VA panelek már nem a régi 2009?-es eresztések tehát sok hiba nem lehet vele nem?
FPS játékkal nem játszom, tehát enyhe utánhúzás és a 4 ms válaszidő sem lenne akkora baj... -
#99583 Ekkora a különbség.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.02.01. 13:44:15 -
#99582 vedd a 32-est, hamar meg fogod szokni -
#99581 A jelenlegi 24"-os monitoromat szeretném lecserélni nagyobbra, mert nagyon rosszul látom a kódot (rossz a szemem). Kérdés: 27"-os méret az mekkora, mennyire nagy változás lenne a 24" után? Van valakinek ilyen, dolgozik valaki ilyenen?
A másik kinézett versenyző egy VA paneles 32 colos AOC monitor, csak félek, hogy a 32 col már marhanagy lesz. Mi a véleményetek? (Programozásra, tanulásra/böngészésre meg World of Warcraftra kellene a monitor)
A 27 colos amit kinéztem:
https://ipon.hu/webshop/product/iiyama_xub2790hs_b1/1180100
A 32 colos:
https://ipon.hu/webshop/product/aoc_q3277pqu/1420090
-
#99580 Lehet gondoltál erre, de nem lehet, hogy egy sd kártya/dvd a meghajtóban/usb stick bezavar a bootolás során, amit néha csatlakoztatsz, néha nem? -
#99579 Nem, minden frissítés csuda nélkül. És ismerősömnél is ez van. -
#99578 Nem frissít? -
#99577 Win10 alatt csak nálam random a boot idő néhány indítást/újraindítást követően? BIOS műveleti idő azonos marad, de a boot idő megugrik vagy 1 perccel a szokásos 6-10 sec helyett. -
pett3rson #99576 Kinek van Asus Z170 Pro Gaming alaplaphoz Be Quiet Dark Rock 3-as proci hűtője? Mennyire takarja a memóriát? Befér alá egy G-Skill Ripjaw V? -
#99575 Hmm, akkor viszont nem értem, hogy miért hivják push-pullnak, ha a táp "felfelé áll". -
pett3rson #99574 Eddig nem volt alsó tápos házam, de sosem volt szőnyegen így sem, ennyire vagyok igényes, hogy számítógép asztalon oldottam meg az elhelyezését :) -
#99573 Ahogy alattam is írták alapvetően kintről szokás hűteni, tehát lefele nézzen. Szőnyegen tartani alsó tápos házat meg nem szokás:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.30. 00:44:32 -
#99572 A legtöbb VGA a házban szívja a levegőt és kifele fújja hátul, tehát nem jó ötlet meleg levegővel hűteni a VGA-t.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.30. 00:41:20 -
#99570 Nekem teljesen más a személyes tapasztalatom, de hát ugye az kinek releváns? Néha nem is értem miért ír bárki is erre a fórumra, hiszen tele van az internet mindenről betonstabil információval. -
#99569 exportálásnál ahogy nézem be tud segíteni, és mivel sok videót exportálna az illető, így az is valami. (több órás videóktól kezdve pár percesekig). -
Bandicoot #99568 Videóvágáshoz? Videóvágáshoz egy lapraintegrált vga is elég, tévénél is azzal vágtunk fhd anyagot éveken át....
A VGA-nak van a legkevesebb köze a videóvágásnál a folyamatokhoz, maximum exportálásnál tud kicsit besegíteni ha olyan a program....
-
#99567 Ezek nagyon drágák, van ennél jóval olcsóbban sokkal jobb kártya is. Például ez. -
#99566 asus 1060 turbo v 1060 strix
Megeri a plusz penzt az a kis oc? Videovagashoz elsosorban. -
Bandicoot #99565 Rakj bele 3570k-t, húzd kicsit meg és meget mellé bármelyik vga ugyanúgy kihasználja mint az újabb intelek is. Játék miatt pénzkidobás kategória az új alaplap/proci/ram csere, gyakorlatilag szinte semmivel nem fogsz többet kapni mondjuk egy 6600k-val a 3570k-val szemben de rádobtál egy vagyont. -
Bandicoot #99564 Játékra pont minek építsen újat, berak egy 3570k-t 4.5-re rakja és csumi lazán bír bármelyik vga-vak. Az új intelekkel játékban pont hogy nem nyer szart se szint. Számtalan oldal és bench vetette már össze a 3xxx 4xxx 6xxx inteleket ilyen 0-5 fps difik vannak 980ti- 1080 mellett is. Abszolút nem éri meg a 3xxx- ről feljebb menni kisebb vagyont ráköltve.
-
pett3rson #99563 sz.gép asztalom van, úgyhogy amit mondasz megvalósul, alul van neki porszűrője.
Kösz Maala Neked is :)