Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HD4830-al jobban járnál. Kb. ugyanannyiba kerül, és jobb is.
Tápból pedig FSP 400W (8 ezer szintán)

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

Lacee86
Hát az átlag 23 FPS-t nem nevezném élvezhetõ sebességnek, és csak 1680x1050-rõl beszélünk... Nézd meg, még az 5770 is szenved vele. Az 5850 (meg bár nincs itt feltüntetve, de talán az 5830 is) az, ami már viszi normális sebességgel, és ezek pedig nem piskóta kártyák, ez a játék meg ráadásul van vagy 2 éves már ha nem több. Igaz, nem is a legjobb példa, mert az optimalizáltsággal gondjai voltak.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

BarackHUN
-ASRock N68C-GS UCC alaplap 9.200 forint
-AMD Athlon II X2 255 Boxed proci 13.000 forint
-XFX Radeon HD4670 750M 1024MB PCIe (HD-467X-ZDF2)VGA 15.000 forint
Eddig 37 ezer, szerintetek ez megfelelõ konfig az elõzõhöz képest? (amit kinevettek páran 😄)
És hozzá mondjuk:
-LC-POWER LC6650GP3 8 ezerért?
Ez így 45 ezer lenne durván.
Vélemény?

I S A e o e m o w s m !

Nem tudom... Tápból mindenképp kell új szerintem, és az +8k. Árban hol is tartanál akkor?

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

Lacee86
Ez jó bele elvileg. Nem egy atom proci, de végül is megteszi. Hûtõ viszont ehhez pont sajna nincs, azt még be kéne szerezni hozzá, hát ha nem akarsz tuningolni, akkor 2-3 ezres megfelelõ sztem.

BarackHUN
Akkor mit gondolsz, jó az eredeti konfig amire gondoltam?

I S A e o e m o w s m !

Éppen azért linkeltem ezt be, hogy végülis nem muszály venned ilyet ha csak közepesen akarod futtatni a játékokat.😊 Most egyébként is,a konzolok annyira visszafogják a fejlõdést, hogy 1-2 évig nem nagyon lesznek sokkal nagyobb gépigényû játékok.

BarackHUN
Alaplapom
Itt vannak róla infók.

I S A e o e m o w s m !

BarackHUN
Ok tegyük fel, hogy ezt megvenném.
45-bõl 25 máris csak 20 maradt.
Táp+proci 20ból? Elég necces 😊

I S A e o e m o w s m !

A maximális FSB-t nem tudod véletlenül?

Nem tudom, ez az alaplap milyen lehet, de vehetsz olcsóbb VGA-t ha nem jó. Azért azt elárulom, hogy a Crysis Warhead-ot az 5750 futtatná maxon.

(Max grafikával vannak az adatok)

BarackHUN
Viszont úgy tudom az alaplapom AMD x2ig viszi a dolgokat, ha 2 magos procit veszek (AMD-t természetesen) megspórolnám az alaplapot, de nemtudom mennyire lenne ez ajánlatos (6 éves alaplapba új procit rakni).

I S A e o e m o w s m !

BarackHUN
Ennek ellenére Black Ops el se indul, pedig be volt ígérve hogy MW2 engine lesz benne, csak el lett baszva az optimalizálása, mint a GTA IV-é is, sajna.

I S A e o e m o w s m !

Persze, hogy a MW2 fut maxon, hiszen IW Engine hajtja. (COD 2-nél is ez volt)

BarackHUN
Alaplap: Asus M2V Series Via K8T890, 2004-es.

I S A e o e m o w s m !

BarackHUN
AA x2-es.

I S A e o e m o w s m !

BarackHUN
1152-es 😊

I S A e o e m o w s m !

Lacee86
És a felbontás mennyi, ha szabad kérdeznem? 800x600 AA off gondolom...

45k-ból én ezt venném:
Ati HD5750 (esetleg egy 4850, kb. ugyan az, csak nincs DX11, és 3k-val olcsóbb): 23k
Intel Celeron Dual Core E3400: 11k (Ezt pedig szerintem tudod tuningolni, tuninggal pedig bõven mennek majd a játékok)
FSP 400W tápegység: 8k
Ez így 42k, sajnos RAM meg alaplap már nem fér bele. De ha írsz egy alaplap típúst akkor többet tudok mondani, mert lehet hogy jó az az alaplap. (Nekem is 3-4 éves Asus P5B van, és tökéletes)
Tápegység pedig azért kéne, mert az olcsóbb tápokban nics semmi védelem, vagyis ha elromlik viszi magával az egész gépet. Jobb ha veszel 8k-ért egy normálisat, mintha a mostani miatt az egész géped elromlana. Haveromnak is volt szar tápja (Mercury), és felrobbant😄

BarackHUN
Minden maxon van, Vsync kikapcsolva, így egy kicsit beakad néha, viszont ha a grafikát Extrától High-ra rakom, faszán fut.
És nem kamuzok, nem érdekem <#hamm>.
Viszont GTA IV és társai már el se indulnak, Black Ops is befagyott az elindításnál (egy próbát megért letölteni 😛).
Nem NASA technológiát akarok, csak hogy a mai játékok egyáltalán elinduljanak a gépemen és ne diavetítéssel.

I S A e o e m o w s m !

Lacee86
Hát ha ezen a gépen fut a MW2 élvezhetõ sebességgel max grafikán, akkor én egy szál f*szban körbefutom Budapestet 2x. <#nevetes1>

BarackHUN
Hát ha leírom milyen gépem van most, ahhoz képest amit akarok venni csúcskategória, nem is értem, hogy fut a gépemen a CoD: MW 2 max grafikán 😊
AMD 64 3500+ proci
Gigabyte 1600-as VGA
és egy 2004es asus alaplapom van MOST 😊
Nos ezekhez képest az a konfig amit írtam, hát jócskán veri 😛
Nincs 55-60am rá, 45 max.
De köszi azért.

I S A e o e m o w s m !

Lacee86
Nem akarlak kiábrándítani, de a 4670 az lassan már a minimum lesz, nemhogy full grafika... Milyen felbontású monitorod van amúgy? De egyébként min. egy HD 5750 erõsen ajánlott. Amúgy kicsit az is szódával elmegy kategória, h új gépet DDR2-es alaplappal, mivel az már kezd elavulni. De mind1, még ha az meg is marad: alaplap, proci, videokártya az olyan 55-60, ezenkívül sztem tápcsere is erõsen ajánlott, az durván még egy 10-es.
A RAM-odat amúgy Everest nevû progival tudod megnézni, h milyen.

BarackHUN
A RAM DDR2-es, nem vagyok benne biztos, de 1066-ost mondanék (meg tudom ezt nézni a gép szétszedése nélkül?).
Mai játékokhoz kéne, de nem elvárás a full grafika, ha közepesen ellötyög bõven elég.
Videókártyát még ezt ajánlották: MSI Radeon R4670-MD1G DDR3 PCIExpress
Ez jobb mint amit elõször írtam, de valamivel drágább is.

I S A e o e m o w s m !

Lacee86
Nincs mit. 😊

blackcalibra
Köszi a segítséget! <#wave>
Lacee86
Passz, de már így is nagyon leestek (szinte a felére a korábbi árhoz képest), nem hinném h már ennél sokkal lejjebb süllyednének.

Lacee86
Szép darab, és biztosan jó is. Meg amint láttam, van rá 3 napos pixelhiba gari. Én sztem nyugodtan megveheted, ha tetszik, nem feltétlen kell mindenkinek Samut venni. 😊

Akkor ki milzen Full HD-s monitort favorizal? Mondjuk nem sokkal tobb mint 50-ert...

A samsung szep, de nem olvastam rola jokat

LG W2453TQ-PF 50.484 Ft

Errol viszont jokat irnak...
blackcalibra
Ilyesmit nem.
Egyébként meddig várható még a ram árak esése?
Mostanában elég szépen elindultak lefelé, pár hét és pár száz forint miatt nem nagyon akarok várni, de ha esélyes egy nagyobb árrobbanás valamikor akkor inkább várok.
Lacee86
4 giga bõven elég mindenre sztem, hacsak nem használsz vmi spéci nagy gépigényû programot (grafikus, tervezõ stb.)

blackcalibra
Mennyi az a memóriamennyiség ami manapság azért már elég?
Van egy kétgigás 1600-as Kingmax memória a gépemben, most akarok bele még venni. Azon gondolkodom 2x2 gigát kellene, de azért ha csak 2 giga menne bele azért az sem lenne annyira kevés már(4 giga).
Lacee86
Pontosan milyen a RAM-od (azonkívül, h Kingston)? (DDR2-es, hány Mhz) A táp sajna gyanítom, h a hulladék kategória. Az a videokártya rendkívül gyenge egyébként, 40-45 e Ft nem lesz elég ezekre a cuccokra... (Már ha mai játékokkal akarsz játszani, gondolom ez a cél.)

Szia!
Nem vagyok valami jártas a témában, de én is mostanában akartam VGA-t venni. A VGA-t szerintem felejtsd el. 1 GB? Nos, én HD4850-et akartam venni, és azt hallottam abból is fölösleges az 1 gigás. Tulajdonképpen az azért van, hogy jobban el tudják adni. Ha kicsivel többet is tudnál rá költeni, szerintem egy HD4850 jobban megérné... Vagy esetleg egy 5750.

BarackHUN
Üdv!
Ha valaki tud, kérem segítsen döntenem.
Tehát, szeretnék új konfigot venni, 40-45 ezer forintom van rá.
Tehát Procit, Videókarit meg Alaplapot akarnék venni:
-VGA: MSI Radeon R4650-MD1G 1024MB PCIe
-Proc: AMD Athlon II X2 265 Boxed
-Alap: ASRock N68C-GS UCC
Tehát Procit, Videókarit meg Alaplapot akarnék venni:
A ramom 1x 1GB kingston, 1x 2GB kingston.
A tápom: Gaba BS-8000 450W max.
A kérdés adott, megfelelõen mûködne ez a konfig? Bírná a tápom?
Ha valaki tud segíteni elõre is köszi, vagy ha hasonló áron, de jobb vasat tudtok ajánlani, azt is megköszönöm 😊

I S A e o e m o w s m !

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

pisztácia
Sziasztok!

Lehet nem jó fórum, de valaki adna linket , ahol le van írva mi a különbség a 32 és a 64 bit között? Tudom 64 a jobb, azt is rakom majd fel, csak érdekelne miben más a kettõ.
Köszi

A pisztáciát ehető magja végett termesztik. Ültetése magokról történik. Jó vízelvezetésű talajba, kb. 2 cm mélyre ültetik.

Hmm..igaz,igaz. Bocs.

Lacee86
Hát sztem meg tök hülyeség, már bocs... Vegyen egy Full HD-ra nevetséges képátlójú (21,5-es) vackot, amin ráadásul DVI sincs, miközben ha játszani nem fog, nem fogja kihasználni az 5670-et, filmre meg bõven jó az 5450. Nem kell a monitoron spórolni.

Szerintem az a monitor már-már a fölös kategóriába tartozik. Pláne úgy,hogy a keret meglehetõsen szûkös.
Monitor legyen inkább:
LG Electronics W2243S 35ezer

És akkor jut combosabb VGA-ra.

VTX3D VX5670 1GBD5-HV2 PCIE 22.888Ft

Nagyon köszönöm!!!
Suzaka
tehát a lényeg, hogy nem emelkednek hanem inkább csökkennek... köszi szépen, januárra kellene mert akkor vége a vizsgáimnak 😄

Os iusti meditabitur sapientiam, Et lingua eius loquetur indicium. &#12456;&#12523;&#12501;&#12455;&#12531;&#12522;&#12540;&#12488; ^^

allock
karácsony után kell venni

valahogy úgy mégjobban lefelé szoktak menni az árak az eddigi tendenciák alapján, a ramnak nagyon jó ára van, meg a vinyónak is
ram még mehet majd lentebb mert sok a felhalmozott készlet belõle

processzoroknál majd ha jön az új tokozás, vga-nál meg annyira nagy áresés nem hiszem, hogy lesz max ha az ATI rákényszeríti az Nvidiát az új kártyáival 😊

#hhwnd

Suzaka
Hali!

iPonon karácsony tájékán hány százalékos áremelkedés szokott lenni? Mert ha 5%-nál több akkor karácsonykor elmarad a gépvásárlás 😞

Os iusti meditabitur sapientiam, Et lingua eius loquetur indicium. &#12456;&#12523;&#12501;&#12455;&#12531;&#12522;&#12540;&#12488; ^^

Ricsi234
köszönöm szépen

kastil
használt is jó, csak azért kell, hogy legyen benne valami..

Olyan kicsi vinyót már nem igen kapsz újan szvsz. Meg nem is éri meg. 160GB-os vinyó NETEN (!) 8k körül mozog,500-as samu meg alig 10k. 😊

Lacee86
Az a gond, h ok, össze lehet kaparni vmi gépet kevesebbõl, amivel eldöcög mondjuk a Shift, de jönnek majd egyre újabb és újabb játékok egyre nagyobb gépigénnyel, aztán lehet h azokból is tetszene neki vmi, de nem fog tudni játszani vele. Azt akarom mondani, h játékra kár olyan gépet venni, amin a mostaniak is épp hogy elcsúsznak... Azt lehetne csinálni még esetleg, h a #61690-es konfigból kiindulva: megveszi a gépet videokártya nélkül (értelemszerûen akkor integrált kártyás alaplap kell), meg mondjuk 4 helyett 2 giga RAM-ot, így kijön 70-bõl mondjuk. És akkor késõbb, amikor tud, vesz bele egy normális karit, meg esetleg még RAM-ot.

kastil
Hali!

tudnátok mondani nekem egy üzletet budapesten, ahol igazán olcsón juthatok valami 60-80gb körüli sata vinyohoz? köszi